Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Reaktiivipanssari

Viestiketju osiossa 'Muu sotilaskalusto' , aloittaja Magistra, 11.05.2014.

 1. Magistra

  Magistra Kersantti

  Liittynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  263
  Tykkäykset:
  272
  Pisteet:
  16
  Minkä kaikkien vekotintensa pintaan Venäjä kiinnittää reaktiivipanssareita?

  Onko niitä erityisesti joissain tietyissä tankkimalleissa? Käytetäänkö niitä esim. hekoissa?

  Joku muukin oli nimennyt oman kysymyksensä tyhmäksi, minäkin voisin. Ja laiskaksi etsimään vastauksia monesta paikasta.
   
 2. CarriE66

  CarriE66 Kapteeni

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  658
  Tykkäykset:
  1,237
  Pisteet:
  76
  Lähes kaikki panssarointi, kalustosta riippumatta, on nykyään reaktiivista. Tarkoitat kuitenkin todennäköisimmin vastaräjähdyksellä reagoivaa reaktiivipanssaria, eli ERAa (Explosive reactive armor) etkä NERAa tai NxRAa. Nyrkkisääntönä voi sanoa että kaikissa Venäläisissä tankeissa on nykyään ERAa, paitsi jos ovat alkuperäiskuntoisia T-72:sia. Tunnistaa helposti "ERA-Palikoista". Kevyemmässä kalustossa harvemmin on ERAa koska se painaa eikä kalusto olisi enään niin kovin kevyttä.

  ERA toimii parhaiten ontelopanoksia vastaan ja yhden toimintakerran jälkeen kyseinen "palikka" on korvattava uudella. Hekoissa en ainakaan ERAa ole koskaan nähnyt, enkä usko että sitä missään hekossa on. Lisää painoa eikä suojaa yhtään minkään aa-konetykin tulelta.

  Vanhoissa vaunuissa ne palikat on aika selkeät:
  [​IMG]

  Uudemmissa vaunuissa ne on integroitu vähän nätimmin. Keulapanssarista kannattaa huomata miten siinä on selvästi havaittavissa panssariin integroidut "laatikot" jotka voidaan avata ja sisään laittaa räjähdysainetta.
  [​IMG]
   
 3. Mainos 4. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Ja tuohon tosiaan lisätäsmennyksenä että nimenomaan tst-vaunuista löytyy. Rynnäkkövaunut ja muu mikä on läheisessä yhteistyössä jalkaväen kanssa ovat venäjällä ilmeisesti edelleen pelkällä konventionaalisella panssarilla, eli mitään komposiittijuttuja ei ole lähdetty lisäilemään (ainakin silloin kun viimeksi tarkistin, on kyllä aikaa). Syy miksi r-vaunuissa ei ole on että koska nuo reaktiivipanssarit on aika riskialtiitta jalkautuneelle miehistölle jos vaunun ERA-palikka räjäyttää singonammuksen (=viuhkapanos räjähtää omien niskaan). Sama toki vaikuttaa TST-vaunun läheisyydessä toimivaan jalkaväkeen, mutta aivan niin läheisessä yhteistoiminnassa ei kuitenkaan normaalisti mennä.

  Länsimaista ainakin Bradley vaunut on semmoisia joissa on NERA-suoja. Täytyy myöntää että muuten olen aika ulkona mitä länsimaisille r-vaunuille kuuluu.
   
 5. Magistra

  Magistra Kersantti

  Liittynyt:
  05.04.2014
  Viestejä:
  263
  Tykkäykset:
  272
  Pisteet:
  16
  Okei,

  Piti vähän lukea toisaalta lisääkin, kun tämä nyt vaivasi päätä. Tässä seuraa maallikon ajatusketjuna, että tilanne ei ole niin paha kuin aluksi ajattelin, koska ERAa ei siis ole käytössä välttämättä niissä vaunuissa, jotka osuvat oman partion kohdalle ja toiset vaihtoehdot eivät ole niin tehokkaita suojaltaan. Kyllä tämä maanpuolustus on helppoa tässä näpytellessä...
   
 6. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Samaan liittyen, tässä on yksi hyvä syy siihen miksi tst-vaunujakin kannattaa ampua myös aseilla jotka eivät läpäise sitä. Kevytkin epäsuora ym. rikkoo reaktiivilevyjä, rikkoo lämpökameroita, rikkoo viestivälineitä yms ja tekee vaunusta helpomman saaliin vars. pst-aseille sekä aiheuttaa huoltotarvetta. Eli heittimellä morkulaa höökivaunun niskaan. Kiväärikaliiperiset aseet tosin eivät kuulemma riitä rikkomaan ERA-tiiliä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2014
 7. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,423
  Tykkäykset:
  6,569
  Pisteet:
  1,286
  Vaatii kuulemma 35 millisen aseen laukaisemaan ERA laatan. Mutta KRH:n sirpaleet toki saattavat rikkoa sen ERA laatan räjähdeosan, joka taitaa olla vain ohuen teräslevyn alla. Sitä en tiedä, että kuinka ohut se teräslevy on, mutta varmaankin alle 3mm. Ja tietenkin se isoin syy tankkien ampumiseen krh:lla on se, että saadaan ympärillä oleva jalkaväki häiritsemästä PST miehiä.
   
 8. CarriE66

  CarriE66 Kapteeni

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  658
  Tykkäykset:
  1,237
  Pisteet:
  76
  [​IMG]

  Kyllähän tuon kotelon rikkoo tuurilla ihan rynnäkkökiväärilläkin. Eri asia sitten kannattaako oma henki vaarantaa siihen että heittää sarjan tst-psvhen rynnäkkökiväärillä. Ainakin tämän PV:n videon mukaan 8mm levystä mennään läpi heittämällä:


  Siitä en tiedä miten paljon energiaa ammuksessa pitää olla jotta reaktiivipanssarin räjähdysaine räjähtäisi, mutta rikkoutunut kotelo ja sen sisälle hajonnut räjähdysaine varmasti heikentävät ERA:n suorituskykyä optimista.
   
 9. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,423
  Tykkäykset:
  6,569
  Pisteet:
  1,286
  Ongelma vaan on siinä, että RK:n luoti tuskin sotkee tuon toimintaa kovin isolta alueelta, joten vaikka siihen reiän kohdalle osuisikin ontelopanos, niin se ei välttämättä estäisi elementtiä toimimasta ja silloinkin jäljellä olisi tuo toinen laatta. Epäsuora tuli on sitten toinen juttu.
   
 10. CarriE66

  CarriE66 Kapteeni

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  658
  Tykkäykset:
  1,237
  Pisteet:
  76
  Niimpä. Riski on aika kova suhteessa hyötyyn jos yrittää RK:lla noita rikkoa.
   

Jaa tämä sivu