Rekka ajanut väkijoukkoon Tukholman keskustassa

Ihan se tiedustelulainsäädännön ajantasalle saattaminen ja jo maassa laittomasti olevien karkottaminen olisi hyvä alku. Myöskään rajatarkastusten uudelleen käyttöönotosta ei olisi ainakaan haittaa.

Lisäksi käytännössä kaikki sisäisen turvallisuuden viranomaisemme kaipaisivat kyllä kipeästi lisäresursseja. Kaikkien maassamme paperittomasti olevien tilanne tulisi myös selvittää ja jatkotoimenpiteet sen mukaan.

Sitten olisi tietysti sosiaaliturvalainsäädännön uudistaminen siinä määrin, että kaikki turhat ns. "vetovoimatekijät" poistettaisiin. Käytännössä maahantulo ilman asianmukaista syytä, ja mahdollisesti tietyistä maista jopa kokonaan tulisi kieltää.

Näillä päästäisiin jo suhteellisen hyvään alkuun...
 
Ruotsalaisilla "villeniinistöillä" on vertä käsissään.

Niinpä. Hitto kun joku noheva politiikan toimittaja grillaisi Ville Niinistöä siitä, että vieläkö tämä on sitä mieltä, etteivät laittomasti maassa oleskelevat henkilöt aiheuta mitään potentiaalisia turvallisuusuhkia.

Mutta kokonaisuutena tämä Tukholman murhenäytelmä toistaa Berliinistä tuttua kaavaa. Siellähän rekkamies oli hylsypäätöksen saanut tp-hakija, jonka tiedettiin viettäneen aikaa ääri-islamistisissa moskeijoissa. Sielläkin tekijä oli poliisin kiikarissa, mutta jostain kumman syystä ei kyetty puuttumaan ajoissa tilanteeseen.
 
http://yle.fi/uutiset/3-9555826

Mies oli saapunut Ruotsiin 2014, jolloin hän anoi oleskelulupaa. Kaksi vuotta myöhemmin poliisi oli halunnut karkottaa hänet maasta. Hänen oleskelulupahakemuksensa evättiin. Mies ei siis ollut turvapaikan hakija.


Tämän vuoden helmikuussa poliisi sai toimeenpanomääräyksen hänen karkottamisekseen. Alueen viranomaisilla on kuitenkin 3 000 samankaltaista tehtävää, joten tämä jäi niiden joukkoon.
Tämä asettaa jutun vielä ajankohtaisempaan kontekstiin. Papit riehuu näiden puolesta ja jantterit on kädet levällään torin laidassa halaamassa ihmisiä.

Kannatta kiinnittää huomiota myös siihen, että tappajan tuntevat ovat ihmeissään, että ei olisi hänestä uskonut. Näiden kaitsevaisto saarnaa jatkuvasti, että ette tunne näitä. Käykää kahvilla ja syömässä ja pelko hälvenee kun tutustutte.

Eipä välttämättä suunnitelmat päälle päin näy. Free hug.
 
Seitsemän miljoonaa autoa pörrää joka päivä plus raskas liikenne. Ei autioita. Rauhoittaa oloja.
Tarkoitat siis ilmeisesti olevasi kanssani samaa mieltä siitä että ruuhkat estävät tai rajoittavat tuon tyyppisiä iskuja tehokkaasti, mutta ilmaisit asian jostain syystä aika erikoisella tavalla.
 
Pääepäilty määrätty käännytettäväksi

Ruotsin poliisi on pitänyt myös tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin Tukholman perjantaisesta terroriteosta. Poliisin mukaan todisteet viittavat entistä vahvemmin jo aiemmin epäillyn uzbekistanilaisen miehen syyllisyyteen.

Mies oli saapunut Ruotsiin 2014, jolloin hän anoi oleskelulupaa. Kaksi vuotta myöhemmin poliisi oli halunnut karkottaa hänet maasta. Hänen oleskelulupahakemuksensa evättiin. Mies ei siis ollut turvapaikanhakija.

Tämän vuoden helmikuussa poliisi sai toimeenpanomääräyksen hänen karkottamisekseen. Alueen viranomaisilla on kuitenkin 3 000 samankaltaista tehtävää, joten tämä jäi niiden joukkoon.
http://yle.fi/uutiset/3-9555826
 
http://yle.fi/uutiset/3-9555826

Mies oli saapunut Ruotsiin 2014, jolloin hän anoi oleskelulupaa. Kaksi vuotta myöhemmin poliisi oli halunnut karkottaa hänet maasta. Hänen oleskelulupahakemuksensa evättiin. Mies ei siis ollut turvapaikan hakija.


Tämän vuoden helmikuussa poliisi sai toimeenpanomääräyksen hänen karkottamisekseen. Alueen viranomaisilla on kuitenkin 3 000 samankaltaista tehtävää, joten tämä jäi niiden joukkoon.

Sen sijaan DN sanoo näin:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/39-arig-uzbek-misstanks-for-terrordadet/

Mannen som anhållits för fredagens terrorattack är en 39-årig asylsökande man med rötter i Uzbekistan, erfar DN. Han ska ha vistats i landet under flera år utan att ha misstänkts för något brott.

Taitaa YLE:n feikkiuutisointiosasto painaa ylitöitä "uutistensa" kanssa.
 
Olisikohan nyt pidätettynä myös pomminrakentaja-apulainen / aatekaveri. Yhtäkaikki, toinen epäilty.
 
Sen sijaan DN sanoo näin:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/39-arig-uzbek-misstanks-for-terrordadet/



Taitaa YLE:n feikkiuutisointiosasto painaa ylitöitä "uutistensa" kanssa.

Eikös tuo ole se eilen julkaistu uutisjuttu ? Tänään julkaistussa puhutaan oleskeluluvasta.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/39-aringens-sociala-medier-en-blandning-av-familj-och-terror/

Den misstänkte mannen ansökte om svenskt uppehållstillstånd 2014. Den 16 juni förra året avslogs ansökan, men han lämnade inte landet frivilligt utan avvek. Därför fattades beslut om avvisning den 24 februari, men också det höll han sig undan från.
 
Sekuntien maailmassa käännös/tulkintavirheitä tulee helposti. Käsittääkseni turvapaikka on oleskelulupa. Kun turvapaikkahakemukseen saa päätöksen joka saa lainvoiman, lakkaa henkilö olemasta enää turvapaikanhakija.
 
Olisin hieman sitä mieltä, että uzbekki ei ole voinut hakea OLESKELULUPAA ruotsissa vaan kyseinen lupa haetaan ymmärtääkseni ulkomailta käsin..

Tai sitten maahan on tultu viisumilla(turisti, opiskelu, työ, kutsu) ja sitten haettu oleskelulupaa esim. työperustein.
 
Koomikko pysyy tyylilleen uskollisena:


Koomikko Iikka Kivi
3 t ·


Ruotsin terrori-iskun jälkeen some on ollut täynnä yhtä kysymystä: entä jos jotain tällaista sattuu Suomessakin?

Vastaus ei ole mukava: on tapahtunut jo ja tapahtuu koko ajan.

Viime syksynä nuori mies ampui Imatralla kolme itselleen täysin tuntematonta naista kadulle. Talvella humalassa ajanut mies yritti itsemurhaa ja ajoi henkilöautonsa mopoauton keulaan tappaen kaksi nuorta. Ja kun historiaa aletaan kelata taaksepäin, 10 vuoden ajalta Suomesta löytyy lukuisia tapauksia, jossa yksittäinen tekijä surmaa silmittömästi itselleen tuntemattomia ihmisiä.

En tarkoita vähätellä terrori-iskuja ja niiden aiheuttamaa pelkoa, surua ja vihaa. Olen myös sitä mieltä, että niiden estämiseksi tulee tehdä kaikki se mikä on inhimillisesti toimien mahdollista.

Mutta samalla suomalaisten täytyy kyetä myöntämään se, että kaikkein todennäköisin vastaantuleva tappaja ei ole ulkomaalaislähtöinen terroristi vaan kantasuomalainen, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivä ihminen.

Maahanmuuttovastaiseen liturgiaan kuuluu se, että maahanmuuttajien aiheuttamia ongelmia lakaistaan Suomessa maton alle. En ole samaa mieltä, mutta vaikka näin olisikin, se ei ole verrattuna mitään siihen vaikenemiseen, joka päihde- ja mielenterveysongelmien kohdalla tapahtuu.

Sastamalan mopoautotragedian jälkeen poliitikot puhuivat korkeintaan siitä, että mopoautot eivät taida olla riittävän turvallista. Noin komeita väistöjä ei näe edes alppihiihdon maailmancupissa.

Tällä hetkellä Suomessa sekä kansalaiset että poliitikot välttelevät puhumasta kotimaisten ongelmien viemistä ihmishengistä ja korostavat ulkomaisia. Kansalaiset ehkä siksi, että ongelma on niin arkipäiväinen ettei se oikein herätä huomiota, poliitikot taas siksi, että hallitus haluaa enemmän alkoholia marketteihin kun se samaan aikaan leikkaa mielenterveyspalveluista.

Maahanmuutosta ja koulutusleikkauksista on kyllä pidetty kovaa meteliä, mutta yksikään puolue ei ole kuntavaalien alla ottanut keskeiseksi teemakseen suomalaisten mielenterveys-, päihde- ja väkivaltaongelmaa.

En tiedä miksi. Sitä kelpaa miettiä, kun tänään äänestyskoppiin kävelee ja vaalivalvojaisia pitelee.
Korostukset minun, ydinkohta alleviivattu.
 
Tämä on aika tavallista sveduissa. Turvapaikanhakija hankkii feikkiosoitteen päästäkseen pois vastaanottokeskuksesta (ja saadakseen korkeampaa korvausta). Sitten asutaan jossain jossa on asuminen on halpaa mutta kelvotonta. On osoitteita jossa yksiössä "asuu" 20 turvapaikanhakijaa.


Enpä ihmettele. Pimeässä asumisessa vuokra-isäntä, joka arvaukseni mukaan on joko ensivuokralainen tai vuokralaisen pimeä sopimuskumppani ei saisi vuokrata kämppää eteenpäin eikä taatusti ole ilmoittanut vuokratuloja. Sveduissa ollan vuokrausten suhteen sosialismissa, jonka vuoksi pimeät vuokramarkkinat kukoistavat.
Jep kuten arvailin.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/terrormisstankte-bodde-i-varberg/

Kaveri asui pimeästi joidenkin muiden kanssa kaksiossa joiden viralliset vuokralaiset eivät ole asuneet siellä aikoihin.
 
Koomikko pysyy tyylilleen uskollisena

Eli kun Suomessa on alkoholi-huume-mt-ongelmia, niin eikun sekaan vaan lisää, kyllä mahtuu.....piikkihän on auki ja rahoitus turvattu tuli mi tuli.

Ei ne terroriteot mitään....kyllä sentään oma inhoittava kalevala-väestö on kauheeta. Pahinta kaikesta.

Totta pakinassa se osa, jossa luetellaan hirmutekojen tekijöitä, joskin on tuosta mainiosta otannasta unohdettu joitain -sopivasti- poiskin.

Mainio pamfletti jättää vielä epätietoiseksi siinä kohtaa, missä kerrottaisiin ketä tai mitä äänestämällä ongelmat poistuvat ja saadaan hallintaan.....jotta velat muuttuisivat saataviksi ja taksikyydit ilmaisiksi. :cool:
 
Vaikka itse uskonto ei ole vastuussa näistä terroteoista niin aivan liian pientä vastuuta islamistiset valtiot kantavat terrorista jota tehdään heidän valtionuskonnon nimissä. Samaten itse sijoitusmaahan saapuneiden islamistien luulisi kantavan suurempaa huolta oman uskontoyhteisönsä radikaaleista.

Kun kerran kaikki islaminuskoiset eivät tietenkään ole terroristeja mutta lähes kaikki terroristit kuitenkin käyttävät tätä uskontoa oikeuttaakseen terrorinsa niin sanoisin, että suurin vastuu tästä on kyseisen uskonnon päämiehillä. Heiltä pitäisi saada näkyvämpää esiintulemista. Lähes jokainen terroristi kuitenkin on yhteydessä kohdemaansa oman uskontonsa yhteisöön.

Sama tilanne on Isisin suhteen. Isis kuitenkin toimii useiden Islaminuskoisten valtioiden ympäröimänä ja kuitenkin pakolaisvirta kohdistuu kristinuskoisen enemmistön pariin.

Tällä yritän sanoa, että vaikka täällä ei uskontoa leimatakaan syyksi terroriin niin itse uskonnonkin pitäisi yrittää tehdä voitavansa. Nyt tuntuu, että islamistinen uskontoaan harjoittava hengellinen johto ei tee voitavaansa vaan vaitiolollaan hyväksyy radikaalien toimet. Tämän kääntöpuoli on, että terrorista kärsivät kääntyvät koko uskontoa ja pakoilaisilmiötä vastaan ja silloin siitä kärsivät kaikki islamistit.
 
Back
Top