Reserviläispistooli

Itse aloittaisin sen 6 laukauksen purskeen reisien korkeudelle tuplat ja siitä sitten ylöspäin loput kaksi tuplaa. Rekyyli nostaa luonnostaan ja varsinkin jos kohde liikkuu itseenpäin, ei mene ainakaan yli. Jos ne 6 laukaista on edes samalla hehtaarilla, niin aivan taatusti on osuttu liivittömiinkin osiin ja aika hiljasta on vastapuolella.

Jos taas aletaan heti alussa hakemaan pääosumaa, niin äkkiä ne kaikki 6 kutia on mennyt yli ja ihmetellään että mites tässä nyt näin kävi.
 
Ei tollasessa taistelutilanteessa ammuta yksittäislaukauksia, se on puoli lipasta tyhjäksi ja jos vielä näyttää olevan uhka niin loppukin lipas tyhjäksi. Osuu mihin osuu.
Riippuu täysin etäisyydestä ja käytätkö pistoolia yhdellä vai kahdella kädellä. Niillä ohi ammutuilla laukauksilla kun et tee yhtään mitään. Pääsääntöisesti nokittaisen tulitaistelun voittaa se, joka osuu ensin. Sitten on helpompi ampua monta perään, jos on jo valmiiksi pitänyt ukkoa hollilla, mutta nopeissa tilanteissa ammut vain kahta huonommin. Se on se tärkein asia, että aina pitäisi malttaa kiirehtiä.
 
Yksi lähestymistapa, nopeaan lähestyvään uhkaan, on Moghadishu eli Mozabique Drill eli tupla rintaan ja yksi päähän. Tuplalla rintaan yritetään saada sen verran aikaa, että saadaan aikaiseksi kunnolla tähdättyyn laukaukseen päähän. Tästäkin huolimatta, omasta mielestäni ja itselleni sopivin rytmin yms kannalta, on 3 tuplaa, alhaalta ylös, keskilinjaa pitkin. Jokainen voi toki tehdä mitä itse haluaa ...

 
Tänään oli kotelotreenipäivä, kitkakotelolla toistaiseksi. Mitäs PV:n hyväksymiä koteloita markkinoilta löytyisi perus-Glockeille tai muille virallisille palvelusaseille, ei liene virhe hankkia jotain kohtuuhintaista Safarilandia parilla eri varmistuksella?

Miten on muuten kriha-operaatioissa toimittu, jotain on jaettu ja niillä mennään?
 
Miten on muuten kriha-operaatioissa toimittu, jotain on jaettu ja niillä mennään?
Nykyään ainakin Libanonissa omat kotelot on kielletty, ja jaossa on Safariland 6304FI. Periaatteessa saisi korvata millä tahansa muulla PV:n hyväksymällä kotelolla, mutta eipä noita näkynyt.
 
Back
Top