Reserviläisten pimennossa pitäminen

Laamanator

Eversti
Keskusteluketjun aloitus on outo ja sen sävykin puoltaa vähintään salaliittoteoriaa valtionhallinnon tekemästä huippusalaisesta puolustusyhteistyöstä kuun pimeällä puolella asuvien vaaleanpunaisten yksijalkaisten kääpiödinosaurusten kanssa.

Ei Puolustusvoimat pidä ketään "pimennossa" tai muutenkaan tarkoitushakuisesti salaile tietoa reserviläisiltä. Puolustusvoimat jakaa sen tietomäärän ja sen tasoisena, mikä on yksilön tehtävän hoitamisen ja tämän organisaatiotason kannalta tarpeellista. Loput voi lukea lehdestä tai www.puolustusvoimat.fi sivulla julkaistavista tiedotteista.

Mutta esim. taktiikat ja tekniikat pitäisi valua aina perusnurmiporalle asti. Harjoiteltuna hallitsemisen tasolle, mieluusti.

Kyllä. Olisi kerrassaan hieno tavoitetila, että jokaiselle asevelvolliselle voitaisiin kouluttaa vähintään perusasiat omasta ja vihollisen toiminnasta sekä organisaatioista vähintään K- ja P-tasolle asti, sillä ei oppi ojaan kaada. Valitettavasti aihe on kuitenkin sellainen, että siitä käytävä keskustelu päätyy hyvin nopeasti käsittelemään erinäisiä finanssipoliittisia ja ajankäytön suunnittelun reunaehtoja, joka on aiheena hieman haastava. Tämä puolestaan johtaa tosiasioiden tunnustamisen jälkeen nopeassa aikataulussa priorisointikysymysten äärelle.
 
Top