Sellainen retki on jo lähtökohtaisesti pilalla jos ei jouda eväitä tekemään nuotiolla.
Siltikin olen tällä hetkellä sillä kannalla, että hankin letkullisen monipolttoainekeittimen. Ja siihen sitten vaikka trangian 1,5 litran kattilan kahvoineen. Jos aikoo käyttää multifuel -keitintä samalla reissulla eri polttoaineilla niin mukana kuljetettavaa on paljon. Ja silloin normitrangia tai pakkitrangia ei enää painossa häviä. Eli tuskin tulee reppuu pakattua sekä kaasua, että bensaa.
Jetboilista en tykännyt. Se ei sovi ruuan laittoon, vaan vain veden lämmittämiseen. Siinä se on kyllä varmaankin nopein. (ehkä sellainenkin tulee hankittua)
Sitä kyllä vielä ihmettelen, että miten monitoimipolttimessa saa dieselin syttymään?
Minkälainen parafiini on polttoaineena ja mistä sitä saa?
Joku kysyi, että mikä on niin kiireinen tilanne, ettei jouda käpistelemääm ruuan laitossa. No vaikkapa 8-10 tunnin hiihtolenkki tunturialueella. Ei tarkene käkkiä kauaa ruuanlaitossa ja saikankeitossa, vaikka joku taukotakki ja rukkaset mukana kulkisikin.
Ja kesäisin tulee tehtyä pikkuvaelluksia/pitkiä juoksulenkkejä jolloin haluan tehdä kuitenkin kunnollisen ruuan. Ja sitten on vielä pitkät partiokilpailut sekä ylipitkät polkujuoksukisat epäinhimillisissä oloissa joissa termospullo ei riitä.
Hyvin usein joudun myös maanpuolustusharjoituksissa tekemään itselleni ruuat (muiden odottaessa...). Ja perheessä on ruoka-aineallergioitakin muutenkin niin paljon, ettei voida käydä missään ravintolassa syömässä. Välillä ihan normaalilla kauppareissulla tai mökkimatkalla keitellään autossa tai auton vieressä omat ruuat.