Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

hansai

Supreme Leader
ELiRKhuXsAEwjvi
 

Solidsnake

Ylipäällikkö
Kärnästä tulee hyvin esiin se Keskustassa kytevä suoranainen viha Halla-ahoon eli itse saatanaan.

Pannu kiehuu huolella pohjaan, kun kannatus on syöksykierteessä.

Oikeastaan melkein toivoisi kunnon pohjalla käyntiä..
Tämä on vähän kuin valtion budjetti, nollasummapeliä, keskustan kannatusprosentit eivät häviä mihinkään, ne vain siirtyvät persujen prossien päälle, kai se vituttaa kuin pientä oravaa :)
 

Carl

Kersantti
Tämä maa alkaa olemaan siinä tilassa että allekirjoittanut poistuu yhteiskunnasta varjoihin. Jos kansa haluaa tällaiset päättäjät niin niillä mennään. Itse en enää voi sitoutua. Vuositasolla veroja maksanut sen 25 000€ viimeisen 20 vuotta. Ensi vuonna en enää maksa. Jossain se raja menee. Samoin sotilaspassin palautan toimistolle ja realisoin omaisuuteni minimoiden verot. Viroon kaikki toiminta ja maksut jatkossa. Surullista sinällään kun tähän mennessä olen ilolla ja ylpeänä osallistunut maksamiseen ja yhteiskunnan tukitoimintoihin. Nyt riittää. Kiitos ja kuulemiin.
Tervetuloa vain! Pitää kuitenkin muistaa ettei Viro ole sen enempää suojassa näiltä ongelmilta. Ruotsin tie on Suomen tie ja Suomen tie on Viron tie, tai ainakin tähän asti on siltä tuntunut...
Niin ja Virossa on nyt jo ongelma rinnakkaisyhteiskunnan kanssa, eli ei se elämä pelkkää ruusuilla tanssimista ole Hangon eteläpuolellakaan.
 

ajs178

Ylipäällikkö
Miksiköhän Kulmuni maalaa Keskustan nurkkaan tällä tavalla? Ei hän voi enää pyörtää puheitaan. Jos ensi viikolla 19.12. tulee palautuskone, niin on ihan turha tulla selittämään, että virkamiehet siellä omiaan puuhailevat. Mielestäni tässä ei jää muuta vaihtoehtoa kuin hallituskriisi, jos palautus toteutetaan Haaviston suunnittelemassa laajuudessa (kaikki halukkaat palautetaan), koska Kulmuni meni näin kommentoimaan.
 

hansai

Supreme Leader
Taitaa olla minun aika mennä nukkumaan, mutta en ole ihan varma mitä tarkoitat. Ihmiset ovat tehneet väärän loppupäätelmän Halla-ahon viestistä, eli virhe on lukijoiden?
"Jos lentokentällä näkyy huomenna kummia juttuja ja erilaisia viranomaisia, kyse on vain "biologisiin uhkiin" liittyvästä harjoituksesta. Muistakaa se!"
...
"Hassu yhteensattuma tuo harjoitus, kun viime viikolla liikkui epävirallisissa kanavissa tietoja, että juuri keskiviikkona odoteltaisiin tilauskonetta Erbilistä."

En näiden viestien vuoksi ollut tekemässä mitään..en ymmärrä miksi kenenkään pitäisikään.
Kyllähän tuo vähän hassu yhteensattuma oli, että uutisointi aiheen ympärillä on kiivaimmillaan ja harjoitus samalle viikolle sattuivat.
 

eddie

Kapteeni
Eikös Haavisto sanonut, että ei ole käynnissä olevaa aktiivista suunnitelmaa. Se voi myös tarkoittaa, että ISIS-naiset ovat jo maassa. Tulivat tänä aamuna. Ei siis ole enää käynnissä olevaa aktiivista suunnitelmaa, koska operaatio on päättynyt
Viime yönä joskus neljän aikaan lensi Moskovasta Helsingin yli joku yksityinen tunnukseton lento kohti Tamperetta tai Poria. Mikäpä lie...
 

letkuspede

Kenraali

Ylen tietojen mukaan siirto-operaatio tällä viikolla ollut yksi vaihtoehto, joka ei ole enää todennäköinen.

Illalla Ylen lähde paljastaa, että hallituksella on kuitenkin aktiivinen suunnitelma naisten ja lasten tuomisesta lähiaikoina tilauslennoilla erissä Suomeen. Ylen tietojen mukaan viranomaiset odottavat enää sitä, milloin kurdit kuljettavat leiriläisiä Syyrian ja Irakin väliselle rajalle.

Ulkoministeriön johdolla tehtiin lokakuussa suunnitelma kotiuttaa kaikki kerralla, mutta marraskuussa suunnitelmaa muutettiin niin, että kotiutukset tehdään erissä.

Helsingin ja Vantaan lastensuojeluviranomaiset ovat valmiina lasten mahdollisiin palautuksiin. Ilta-Sanomien mukaan poliisi on tehnyt varauksia Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP-tilojen käyttöön leiriläisten saapumisen varalta. IS:n mukaan kentällä kokoontui edellisellä viikolla runsaasti muun muassa poliiseja, rajavartijoita ja sosiaalityöntekijöitä.

Yle näkee asiakirjan, jonka mukaan ulkoministeriö on asettanut 15. marraskuuta työryhmän laatimaan suunnitelman halukkaiden leiriläisten tuomiseksi Suomeen. Asiakirja on päivätty 21. marraskuuta. Tuolloin pääsuunnitelmana on ollut saada "kaikki palautukseen suostuvat henkilöt yhdellä kertaa Irakin Kurdistaniin Erbiliin, josta heidät tuodaan charter-lennolla Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle".

Varasuunnitelmana on ollut käyttää useaa lentoa ja mahdollisesti muita suomalaiskenttiä. Asiakirjan mukaan KORPI-operaation toteutus riippuu paikallisten toimijoiden ehdoista ja turvatakuista, mutta alustavana tavoitteena on ollut viikko 50 eli tämä viikko.

Ulkoministeriön lisäksi työryhmässä on ollut edustajat sisäministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä ja puolustusministeriöstä. Asiakirjan on allekirjoittanut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, joka vielä edellisenä päivänä on kiistänyt nähneensä riviäkään suunnitelmista.
 

Maidan

Respected Leader
Porukka ohjataan mielikuvien ääreen. Sitten ne mielikuvat menevät äänestyskoppiin ja äänestävät tuhoisinta tarjottua vaihtoehtoa.
Näin se on. Liittyy siihen etteivät kaikki kykene ajattelemaan omilla aivoilla ja taipumukseen orientoitua autoriteetteihin ja joukkoon/laumaan. Tyhmät ihmiset pitävät kiinni autoriteetteista, eikä vain siksi koska näin turvallisempaa. Jos ihminen ei kykene ajattelemaan itsenäisesti, hän ei voi hahmottaa itseään saati tilannetta ympärillä. Hänelle helpointa myydä vaikka mitä mielikuvia. Siksi hän pitää parhaana ratkaisuna, näin hän kuvittelee, sellaista ratkaisua, joka on helpoin, jolloin ei tarvitse ponnistella, ajatella, kunhan liityt enemmistön tai autoriteettin mielipiteisiin.
Esim.ilmiö kun yksi lammas tippuu alas rotkoon ja perässä seuraavat muut lampaat.
Sama ilmiö koskee vastuuttomia ja muita henkisesti heikkoja (unreasanable?) ihmisiä.
 

miheikki

Greatest Leader
Erilaisia tapoja hoitaa ongelmia.

Wall Street Journal: Ranska jahtaa ja tapattaa Isisiin liittyneitä kansalaisiaan
30.05.2017 klo 11:03
Ranska haluaa varmistaa, etteivät Isisiin liittyneet enää koskaan palaa kotimaahansa tekemään terrori-iskuja.


UPSEERILÄHTEEN mukaan tarkkaa lukumäärää kaikista Irakiassa olevista Ison-Britannian kansalaisista ei ole saatavilla. The Independent -lehden mukaan Irakissa ja Syyriassa taistelevissa Isisin joukoissa voi olla jopa 700 Ison-Britannian kansalaista.
Tappolistalla on Sunday Timesin mukaan ainakin 12 räjähde-eksperttiä, jotka ovat opiskelleen brittiyliopistoissa ennen lähtöään sota-alueelle, Isisin tai muiden terroristijärjestöjen riveihin. Independentin mukaan listalla on esimerkiksi Sally Jones, Kentistä lähtöisin oleva kahden lapsen äiti, joka toimii nykyisin Syyriassa Isisin rekrytoijana.
Mikäli listalla olevia henkilöitä saadaan kiinni elävänä, heidät annettaneen irakilaisviranomaisten huostaan. Irakissa on voimassa kuolemantuomio.
Ison-Britannian puolustusministeriö ei ole kommentoinut tappolistan olemassaoloa. Perusteena on tähän mennessä ollut, ettei erikoisjoukkoja koskevista asioista hiiskuta.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Suomen viranomaiset suhtautuvat kaikkeen disinformaatioon vakavasti, koska Venäjällä on pyrkimys kehittää epäluottamusta viranomaisia kohtaan, aina mahdollisuuksien mukaan.
Venäjällä on varmaan muutakin tekemistä kuin seurata pienen Suomen sisäpolitiikkaa 24/7. Eikö Assadin tiedustelupalvelulla saata olla myös sormensa pelissä?
 
Viimeksi muokattu:

Rannari

Greatest Leader
Hieman erikoista verrata näitä tapauksia.

En suinkaan ole verrannut saati rinnastanut Hesaria ja Al Holia. Kunhan tein kahden tapahtuman ja niihin reagoinnin pohjalta kansalaishavaintoja foorumiväen periaatteellisesta suhtautumisesta asiakirjavuotoihin. Ei voi olla makuasia onko se ok vai eikö ole.
 
Top