Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Jos hallitus ja ulkoministeriö ovat valtuuttaneet jonkin muun tahon - esim. jonkin SPR:n tapaisen järjestön, konsultoivan henkilön, "yksityisesti" toimivan virkamiehen tms. - toimimaan puolestaan, niin eikö silloin ole ulkoistettu hallitukselle ja ministerille kuuluvaa poliittista valtaa ja/tai virkamiehille kuuluvaa virkavastuulla tehtävää valtaa laittomasti ulkopuoliselle taholle?

En tiedä enkä vihjaa että tämmöistä olisi tapahtunut, mutta kun tuokin mahdollisuus roikkuu hallituksen kiertely-kaartelu-linnunlaulu -viestinnän vuoksi ilmassa, niin olisi mukava saada palstan juridiikkaa ja hallintoa tuntevilta kysymykseen vastaus.
 
Jos tämä Al-holin leiriasia jatkuu samassa myllerryksessä niin näemme entistä enemmän poliittista polarisoitumista ja varmaan jonkin tasoista ääriliikehdintää tulevaisuudessa. Tällaisissa keisseissä pitäisi pelata avoimin kortein. Tunnetusti kun lähtee puhumaan trendikkäästi " muunneltua totuutta " tai " muistaa väärin " niin nuo sepityksen tapaavat kasaantua vain lisää. Kuitenkin hyvin ristiriitaisia lausuntoja keikkuu lööppien palstoilla ja kansa epäröi. Tällä veivaamisella heikkenee luottamus niin valtioon, politiikkaan kuin mediaankin.

Olisi oikeasti kiva tietää kuka on oikeassa ja mitä oikeasti on meneillään. Jos Halla-Aho on tässä oikeassa niin nähdään paljon suurempi jytky kuin Soinin aikakaudella. Kaikki merkit ovat jo ilmassa sen puolesta.
 
Mitä veikkaatte? Kertooko Haavisto klo 16 -tiedotustilaisuudessa tänään, että Al-Hol -siirtolento laskeutui Helsinkiin tänä aamuna klo 10.20? Sieltähän tuli se Turkish Airlinesin lento Erbil-Istanbul, joka uudelleen ohjattiin Helsinkiin, laskeutui 10.20 ja poistettiin monitoreista. Sopii täydellisesti yhteen sen klo 9-12 käynnissä olleen biodefence-harjoituksen kanssa.
 
Tää on kyllä surkuhupaisaa vastuun palloittelua ulkoministerin, virkamiesten ja pääministerin kannan sekä ihmisoikeusten tulkintojen välillä..
 
Mitä veikkaatte? Kertooko Haavisto klo 16 -tiedotustilaisuudessa tänään, että Al-Hol -siirtolento laskeutui Helsinkiin tänä aamuna klo 10.20? Sieltähän tuli se Turkish Airlinesin lento Erbil-Istanbul, joka uudelleen ohjattiin Helsinkiin, laskeutui 10.20 ja poistettiin monitoreista. Sopii täydellisesti yhteen sen klo 9-12 käynnissä olleen biodefence-harjoituksen kanssa.
Olisi TÄYSIN USKOMATONTA mikäli tuo olisi tapa, jolla asia hoidetaan. Ei ole enää mitään ongelmaa ryssän trolleista tai muistakaan, kun IHAN ITSE kustaan asiat.
En jaksa, enkä halua uskoa tuohon,
 
Yle näki asiakirjan al-Hol-operaatiosta: Ulkoministeriö on valmistellut kaikkien halukkaiden palauttamista Syyriasta
Marraskuun puolivälissä käynnistetyn suunnitelman päätavoite oli tuoda suomalaiset Irakin Erbilin kautta Suomeen charter-lennolla tällä viikolla.
Syyria
11.12.2019 klo 15.15päivitetty 11.12.2019 klo 15.15
Suomalaisnaisia al-Holin leirillä Syyriassa.

Suomalaisnaisia al-Holin leirillä Syyriassa.Antti Kuronen / Yle
13-3-10676665.jpg

Jyrki Hara

J
Ulkoministeriön johdolla luotiin marraskuussa suunnitelma palauttaa Syyrian al-Holin leiriltä kaikki palautukseen suostuvat henkilöt Suomeen. Heidät oli ensisijaisesti tarkoitus tuoda yhdellä charterlennolla Irakin Erbilin kautta Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Alustavan, ulkoministeriön asettaman aikataulutavoitteen mukaan lento oli tarkoitus järjestää viikolla 50 eli kuluvalla viikolla.

Tarkoistus varmistaa lasten perusoikeudet
Yle on nähnyt viranomaisten asiakirjan, jossa suunnitelman yksityiskohtia käydään läpi. Asiakirja on päivätty 21.11.2019.
Siinä todetaan, että ulkoministeriö on asettanut 15.11.2019 työryhmän laatimaan suunnitelman, jolla varmistetaan Syyriassa leireillä pidettyjen suomalaisten lasten henkilökohtainen turvallisuus ja perusoikeuksien toteutuminen perustuslain, kansainvälisten sopimusten, konsulipalvelulain ja muun lainsäädännön mukaisesti.
Varsinaisessa toimintasuunnitelmassa Suomeen kuitenkin tuotaisiin al-Holin leiriltä "kaikki palautukseen suostuvat henkilöt".
Asiakirjassa kuvataan suunnitelman sisältöä ja poliisille suunniteltua osuutta sen eri vaiheissa.

Muutoksiin ja hätäsuunnitelmaan varauduttu
Varsinainen operaatiosuunnitelma on ollut asiakirjan lähettämisen aikaan luonnosvaiheessa ja siihen on varauduttu tekemään muutoksia.
Asiakirjan mukaan pääsuunnitelmana on saada "kaikki al-Holin leirillä olevat, palautukseen suostuvat henkilöt yhdellä kertaa Irakin Kurdistaniin Erbiliin, josta heidät tuodaan charterlennolla Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle".
Asiakirjassa todetaan, että varasuunnitelmana on useamman charterlennon ja mahdollisesti muiden suomalaisten lentokenttien kuin Helsinki-Vantaan käyttäminen.
Ylen näkemässä asiakirjassa todetaan, että operaation toteutus aikatauluineen on täysin riippuvainen operaatioalueen paikallisten toimijoiden asettamista reunaehdoista ja heiltä saatavista turvatakuista.
Operaatiosuunnitelman toiminta tapahtuu ulkoministeriön johdolla ja päättyy siihen, kun palautettavat henkilöt on saatu Suomeen, asiakirjassa todetaan.
Poliisin toiminta Suomessa palautettavien henkilöiden saapuessa suunnitellaan ja toteutetaan erikseen, asiakirjassa todetaan.

Korpi-operaatio tarkoitettu erittäin salaiseksi
Operaation suunnitteluun marraskuun puolivälissä perustetun työryhmän puheenjohtajana on ulkoministeriön työntekijä. Mukana työryhmässä on ulkoministeriön, sisäministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön ja puolustusministeriön edustus.
Työryhmän ja ulkomailla tapahtuvan toiminnan operaationimeksi mainitaan KORPI.
Asiakirjassa korostetaan asian salassapidon merkitystä "operaatioon liittyvien turvallisuusnäkökohtien ja kansainvälisen ulottuvuuden vuoksi". Asiakirjan on allekirjoittanut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.
Poliisiylijohtaja Kolehmainen on aiemmin kiistänyt Ylelle nähneensä suunnitelmaa, jolla leiriläisiä valmistauduttaisiin siirtämään Suomeen.

 
Olisi TÄYSIN USKOMATONTA mikäli tuo olisi tapa, jolla asia hoidetaan. Ei ole enää mitään ongelmaa ryssän trolleista tai muistakaan, kun IHAN ITSE kustaan asiat.
En jaksa, enkä halua uskoa tuohon,

Jos noin olisi menetelty niin hallituksen uskottavuus on tasan nolla tuon perään. Siinä postigaten jäljiltä tehty ilman raitistaminen taitaisi nollautua.

Ja hyvässä lykyssä nähtäisiin lyhyt ikäsimpiä hallituksia ja pääministeri mitä koskaan on ollut. Siinäpä olisi kolaus kun sai ensin huomiota kuulemma enemmän mitä presidentti Niinistö presidenttiytensä aikana. Enpä haluaisi olla Marinin kengissä.
 
Viimeksi muokattu:
(edit: ja puhemiehistön äänioikeus on minulle epäselvä. Saako varapuhemies äänestää?)
Vain puhetta sillä hetkellä johtava puhemies/varapuhemies ei saa äänestää. Varsinainen puhemies ei saa koskaan äänestää, sillä jos hän on paikalla hän johtaa puhetta, jolloin varapuhemiehet istuvat omilla paikoillaan muiden kansanedustajien joukossa (ja saavat äänestää). Jos puhemies ei ole paikalla, puhetta johtaa järjestyksessä joko ensimmäinen tai toinen varapuhemies ja tämä ei tällöin saa äänestää.
 
Viimeksi muokattu:
Asiakirjassa korostetaan asian salassapidon merkitystä "operaatioon liittyvien turvallisuusnäkökohtien ja kansainvälisen ulottuvuuden vuoksi".
Asiakirjan on allekirjoittanut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.


vs.

Kolehmaisen mukaan keskustelua on käyty koko syksy, kun on varauduttu Syyriasta mahdollisesta palaaviin ihmisiin. Kolehmainen sanoo, ettei hän ole nähnyt riviäkään suunnitelmista, joissa Ylen tietojen mukaan valmistaudutaan siirtämään leiriläisiä Suomeen.

 
Hommassa on jauhettu asiaa yli viisi vuotta. Kopsasin ketjun aloitusviestin tänne.

« : 10.10.2014, 11:14:58 »

Muslimien ISIS muutti pelin lopullisesti. Koska imbesillit pelkäävät näitä, aivan kuten pelkäävät kaikkea määrätietoista, kompromissitonta väkivaltaa, olemme uudessa tilanteessa, joka muuttaa lain ja oikeuden ratkaisevalla tavalla pelletouhuksi, josta voi välittää, jos huvittaa.

Ihmisten murhaaminen on tähän asti ollut vakavin rikos, josta saa kovimmat tuomiot. Ei enää.

Nämä jätkät, jotka lähtevät sotaturisteiksi Syyriaan. Ei sinne ole lähdetty puolustamaan mitään, sinne on lähdetty hyökkäämään. Näille kundeille Syyria on ollut sotapelien ja toimintaelokuvien live-jatkot. Sinne on lähdetty huvin, jännän ja sosiaalisen nousun takia. Koska murhaamiselle ei ole ollut oikeaa tarvetta, saati oikeutusta, niin murhaamisen peruste on se kaikkein kuvottavin: murhaaminen huvin vuoksi.

Siis maahamme palaa ihmisiä, jotka kaikesta puhutusta bullshitistä huolimatta ovat murhanneet perusteitta viattomia ihmisiä. Kuullostaako imbesilleille sanat kansanmurha(shiiat) tai sotarikos tutuilta? Koska näihin sotaturistit ovat osallistuneet, vaikka koskaan ei pystyttäisi osoittamaan, että joku nimenomaisesti olisi leikannut päitä irti.

Olemme seuranneet serbikomentajien, natsien ja muiden kansanmurhaajien jahtaamista vuosien ja vuosikymmentenkin päästä, ja meille on itsestäänselvyys, että tämänkaltainen toiminta ei jää rankaisematta eikä unohdu. Ja nyt imbesillit tarjoavat veriorgioiden osanottajille terapiaa?


Ymmärrän taustalla olevat perustelut pragmaattisuudella: Ollaan hiljaa ja silitetään myötäkarvaan, niin eivät räjäytä kauppakeskusta. Tämän kaltainen pragmaattisuus on kuitenkin pettävää. Joku näistä päänsä ikiajoiksi sekoittaneista räjäyttää sen kauppakeskuksen, jos on sen tehdäkseen. Olisi viisaampaa laittaa kaikki potentiaaliset sekopäät vankilaan (mieluiten Syyriaan), ja ikiajoiksi maasta ulos, kuin nuoleskella persettä ja toivoa, että eivät tapa Suomessa. Lisäksi tämä antaa juuri sen signaalin, joka entisestään vahvistaa IS:n kaltaisten ihannointia: suomalaiset ovat pelkureita, uhreja, ja tavallaan ansaitsevatkin joutua alistetuksi.

Puhumattakaan moraalisesta puolesta. Ensi kertaa osallistuminen viattomien ihmisten murhaamiseen on vain paheksuttavaa. Murhaan osallistumisesta ei rangaista.
 
Hauskinta tässä rumbassa on kuitenkin se että lööppeihin ilmestyy joka päivä uusia vuotoja virkamieskoneiston asiakirjoista, mutta jallitus edelleen jauhaa ettei täällä mitään valmistella, hiljaista on, jne. Ja sitten kun eka Mustakaapu on Helsinki-Vantaalla niin Marin ja muut kalkkunalaumasta on vaan että "juu, tällee pääs käymään. ei palautusoikeutta. suomalaisten täytyy vaan osata integroitua tähän uuteen yhteiskuntaan. ei syytä pelkoon vaikka saisittekin pommeista vähän sirpaletta kylkeen."
 
Back
Top