Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Passi

Ylipäällikkö
Onko lasten kohdalla sama asia, he vapaaehtoisesti syntyivät sinne joten sinne jääköön? Suomalaisia ei ole maailmassa tuhlattavasti asti.
Puhut nyt ilmeisesti Suomen kansalaisista?

Kuinkas tämä edes oikeasti on? Suomen kansalainen synnyttää ulkomailla lapsen, niin tuleeko siitä automaattisesti Suomen kansalainen?Vai pitääkö se kansalaisuus erikseen hakea? Suurlähetystöstä? Konsulaatista?
Tämä asia on varsin yleistä muissakin kuin Isis jutuissa.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Onko lasten kohdalla sama asia, he vapaaehtoisesti syntyivät sinne joten sinne jääköön? Ymmärrän aivopesun merkityksen, mutta onko ne lapset jo auttamattomasti käännytetty vai onko jotakin tehtävissä niille joilla ei ole ketään? Suomalaisia ei ole maailmassa tuhlattavasti asti.
Somali tulee Suomeen. Valehtelee pakenevansa islamilaisen maan ja kulttuurin vaaroja. Saa väärin perusten kansalaisuuden. Menee muualle tekemään muille juuri sitä mitä valehteli paenneensa tänne. Irtisanoutuu Suomesta. Ei ole koskaan integroitunut suomalaiseen kulttuuriin. Sotii suomalaista kulttuuria ja sen kanssa yhteisen arvo- ja uskomuspohjan sekä näiden toteuttamistavat omaavia kulttuureita vastaan. Osallistuu jesidien kansanmurhaan. Kannattaa juutalaisten kansanmurhaa. Osallistuu kristittyjen kansanmurhaan. Osallistuu vähintään logistisella ja sosiaalisella tukemisella systemaattiseen naisten ja lasten seksuaaliseen orjuuttamiseen, orjakauppaan, sharialain mukaiseen rankaisemiseen...

Ihan sama mikä leima siinä passissa on, niin mulle tommoinen ei ole suomalainen. Jos on saanut kansalaisuuden väärin perustein, niin se pitäisi perua. Jos on irtisanoutunut joko formaalisti tai aktiivisella toiminnallaan kansalaisuudesta niin se pitäisi perua. Moni maa tekee näin ja niin meidänkin pitäisi tehdä.

Somali saa Syyriassa lapsia vaikka marokkolaisen kanssa. Perheen kotikulttuuri ei ole suomalainen. Perheen kotikieli ei ole Suomi, Ruotsi eikä Saami. Lapset ovat syntyessään kotimaansa eli islamilaisen Kalifaatin kansalaisia. Kyseinen maa katoaa. Muut maat eivät ole tunnustaneet sitä. Kaikissa islamilaisissa perinteissä ja kulttuureissa lapsen isä on se, jonka mukaan nämä kansalaisuus-, kulttuuri-, uskonto- sun muut jutut menevät. Ovat siis isänsä lähtömaan kansalaisia -eivät suomalaisia tai suomalaiseen vertautuvia.
 

ctg

Greatest Leader
Kuinkas tämä edes oikeasti on? Suomen kansalainen synnyttää ulkomailla lapsen, niin tuleeko siitä automaattisesti Suomen kansalainen?
Vastasyntynyt saa automaattisesti Suomen kansalaisuuden, jos lapsen äiti on Suomen kansalainen tai jos lapsen isä on Suomen kansalainen ja naimisissa lapsen äidin kanssa.
Ainoastaan isän ollessa suomalainen, isyys täytyy vahvistaa. Lapsen kansalaisuus merkitään alkavaksi jo syntymästä lähtien, vaikka isyys vahvistettaisiin vasta myöhemmin.
Suomen kansalaisuus on taattu lapselle myös siinä tilanteessa, että isä on kuollut ennen lapsen syntymää, mutta hän on ollut eläessään Suomen kansalainen ja avioliitossa lapsen äidin kanssa.
https://yle.fi/uutiset/3-6592179
 

tulikomento

Greatest Leader
Kepun rivit rakoilevat.Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) uskoo edelleen, että Suomi ei ole järjestämässä al-Holin leirillä olevilla Suomen kansalaisille lentoja takaisin.

– Ei ole mitään aktiivista operaatiota, jolla olisi poliittinen siunaus. Jos al-Holin leiriltä tulisi charter-kone mukanaan naiset ja lapset, niin kokisin itseni kansanedustajana äärettömän petetyksi enkä voisi luottaa enää hallitukseen sen jälkeen, Kärnä sanoo.


Kärnän lisäksi samoilla linjoilla mm. Mikko Savola, Petri Honkonen ja Ari Torniainen. Kepulit haluavat asiasta poliittisen päätöksen.
 

ctg

Greatest Leader
Mutta somaleita ja arabeja on, Suomen passilla tai ilman.
Ehkä kaksoiskansalaisuus pitäisi näkyä jossain, mutta olisiko se sitten tasa arvoa vastaan sitten? Pitäisikö tässä rajata esim jenkkisuomalaiset erilliseen ryhmään ja somalisuomalaiset toiseen?
 

Carl

Kersantti
Huomaa kohta "Ei ole mitään aktiivista operaatiota, jolla olisi poliittinen siunaus.", kertoo mielestäni tarvittavan. Joku muu järjestö voi ne aktiivisesti hakea, tähän käy vaikka SPR.
 

tulikomento

Greatest Leader
Iltalehti haukkuu pimittämisestä ja salailusta ja tivaa vastuunkantoa (jota tuskin nähdään).Uuden hallituksen pitäisi osoittaa vastuunkantoa tekemällä selkeä poliittinen päätös al-Hol asiassa, vaikka oppositio hengittää niskaan. Hallituksen pitäisi myös kertoa kansalaisille avoimesti, haluaako Suomi alaikäiset suomalaiset leiriltä kotiin, ja koska lapsia ei voi lain mukaan väkisin erottaa äideistään, silloin hallituksella pitäisi olla myös selkeä näkemys siitä, mitä terroristijärjestön toimintaan mahdollisesti osallistuneille aikuisille tehdään, eli millainen tutkinta, oikeudenkäynti ja turvallisuusseuranta heille järjestetään.

Lasten oikeuksien näkökulmasta on selvää, että Suomen pitää tuoda vanhempiensa tekoihin syyttömät lapset Suomeen, ja sen jälkeen mahdollisiin rikoksiin syylliset aikuiset on tuomittava.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Iltalehti haukkuu pimittämisestä ja salailusta ja tivaa vastuunkantoa (jota tuskin nähdään).
Sanna Marin ei ala kantaa vastuuta vielä näin alkuvaiheessa pääminsiterin pestiä. Enkä oikeastaan oletakaan sellaista vielä tässä vaiheessa.
Antaa daamin nyt vetää ja kattellaan sitten helmikuun lopulla millaisia palavia papereita on vielä esillä.

Haavisto saa itse kantaa vastuunsa tuossa ulkoministeriön salaillussa Korpi-projektissa. Luotan siihen että nyt tervataan.
.
 

Gradientti

Kersantti
Jos ISIS-lapsia ei voida tuoda Suomeen ilman äitiensä suostumusta, niin onko kenelläkään tullut mieleen kysyä sitä suostumusta? Jos eivät suostu, niin lapset jäävät Syyriaan, koska se on äitien tahto ja hyvä niin. Lähetettiinhän täältäkin sotalapsia Ruotsiin. Eivät äiteet sinne mukaan lähteneet, vaan lähettivät lapsensa turvaan. Ilmeisesti ISIS-äidit käyttävät sitten lapsiaan panttivankeina, kun tilanne on se mikä on?

Edit. Aijuu, Kurdithan eivät suostu päästämään pelkkiä lapsia pois
 
Viimeksi muokattu:

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Uusia vaaleja on turha toivoa, koska Keskustan ja Demareiden kannatus on niin alhaalla tällä hetkellä. Keskusta toivoo, että vielä tällä hallituskaudella siintävä maakuntahallinto ja työllisyyden paraneminen (millähän eväillä?) nostavat kannatuksen takaisin kohtuulliselle tasolle. Itse en usko, että näin käy.
Kannatuksen syöksyessä yksittäisten kansanedustajien ja puolue-eliitin eduista tulee vastakkaisia. Tämä voi tuottaa nopeaakin hajoamista.

Kansanedustajan, kunnallispoliitikon ja puoluekoneistossa ahertavan aktiivin etu on se, että oma sosiaalinen ympäristö osoittaa arvostusta, ei osoita vihaa tai väheksyntää ja että tehdystä työstä saa korvauksen ja korvaaminen mielellään jatkuu kauan.

Puolueen etääntyessä kentästä ja menettäessään massiivisesti kannatustaan mikään noista ei näytä todennäköiseltä. Siksi kansanedustajan, kunnallispoliitikon tai puoluekoneistossa ahertavan aktiivin kannattaa vähintään harkita sitoutumattomaksi siirtymistä tai loikkaamista toiseen puolueeseen.

Puolue-eliitin taas kannattaa yrittää maksimoida oma valtansa puoluekoneiston sisällä - myös puolueen kannatuksen kustannuksella. Nimekkäimmillä on mahdollisuus päästä läpi myös romahdukseen jälkeen jos kannatuksesta jää edes jotain jäljelle. Tärkein puolue-eliittiä ohjaava asia on kuitenkin haluttomuus ja kyvyttömyys tunnustaa henkilökohtaisen logiikan surkeus.

Kun Ahtisaari neuvotteli Serbien kanssa, niin vastapuoli viivyttelii, pitkitti ja tinki. Sielläpäin käsitys neuvottelemisesta on se, että pitää vääntää turhaan kaikesta jotta näyttäisi siltä että on tosissaan. Ahtisaari reagoi kertomalla, että neuvotteluja voidaan jatkaa, mutta seuraava tarjous ei ole Serbeille yhtä edullinen. Nämä tajusivat ja taipuivat.

Kun katsot Kulmunin ilmeitä, eleitä, sanavalintoja ja poliittista asemoitumista, niin etä voi olla huomaamatta, että Kulmunilta puuttuu kokonaan kapasiteetti käsittää tilanne. Hän toimii aivan kuin luulisi olevansa tilanteessa jossa voi tinkiä ja neuvotella kahteen suuntaan. Todellisuudessa se mahdollisuus katosi viimeistään postihärdellin myötä ellei jo hallitukseen menemisen yhteydessä.

Kulmuni on tilanteessa, jossa jokainen seuraava tarjous on edellistä huonompi. Monta tarjousta on jo mennyt ohi. Kulmuni ei vieläkään tunnu tajuavan asiaa vaan odottaa yhä sitä ihmeellistä ja ainutlaatuista tarjousta, joka korvaisi uponneet kustannukset, toteuttaisi menetetyt poliittiset tavoitteet ja tekisi hänestä prinsessan.

Tätä ei tule tapahtumaan. Kulmuni pelaa upporikasta tai rutiköyhää vaikka rikastumisen mahdollisuus on poistettu pöydältä. Kansanedustajat - siis aivoilla varustettu osa näistä - tajuavat tilanteen. He joutuvat tekemään yksilötason päätöksiä omasta elämästään.

Kaikkein laitostunen napinpainobroileristo epäilemättä jää tukemaan Kulmunin venäläistä rulettia. Loput toimivat ymmärryksensä ja moraalinsa mukaan.
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
"Ei massapalautuksia, myös lasten tilanne harkittava tarkkaan" – Kärnä sanoo hallintovaliokunnan keskustalaisten kannan olevan selvä al-Holin leirin suomalaisten suhteen
Pauliina Pohjala11.12.2019 11:06
Muokattu
11.12.2019 11:48

Politiikka Keskustan hallintovaliokuntaryhmän kanta Syyriassa al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin on selkeä, keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä toteaa.
– Emme hyväksy massapalautuksia, myös lasten osalta tilanne harkittava tarkkaan. Vapaaehtoisesti kalifaattiin lähteneet ovat itse kohtalonsa valinneet. Jääkööt sinne, Kärnä kirjoittaa Twitterissä.

Kärnän käninä alkaa vaikuttaa säälittävältä.

Ressukka taitaa luulla, että hänen poliittinen ja ammatillinen tulevaisuutensa on Kulmunin käsissä.

Ressukka yrittää toisaalla...


siirtää huomion pois siitä, että Keskustalla on Väyrysen Paven Moskovassa koulittu seuraaja puheenjohtajanaan.
 

Erkki

Kenraali
Ehkä kaksoiskansalaisuus pitäisi näkyä jossain, mutta olisiko se sitten tasa arvoa vastaan sitten? Pitäisikö tässä rajata esim jenkkisuomalaiset erilliseen ryhmään ja somalisuomalaiset toiseen?
Tarkoitan, että Suomen ja suomalaisuuden kannalta ei olisi mikään menetys, vaikka tuo joukko jäisi palaamatta. Pikemminkin päinvastoin.
 

hansai

Supreme Leader
Jussi Halla-aho: Hallituksen toiminta ISIS-asiassa salakähmäistä

SUVI HAUTANEN | 11.12.2019 | 13:14- päivitetty 11.12.2019 | 13:19

Kokoomuksen Kai Mykkäsen mukaan ulkoministeri Pekka Haaviston tulkinta oikeuskanslerin lausunnosta on väärä.

Koko oppositio on jättänyt tänään keskiviikkona ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.) vastattavaksi välikysymyksen al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten tai Suomesta sinne päätyneiden Isis-perheiden kotiuttamisesta ja toimien asianmukaisuudesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoi, että oppositio on ollut hyvin yksimielinen asiassa ja samoilla linjoilla.
– Halutaan selvyyttä ja vastauksia, mitä hallitus on päättänyt ja miten on toimittu ministeriössä ja hallituksen sisällä. Mitä salailu pitää sisällään, Ville Tavio sanoi opposition yhteisessä tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan Suomen kansalaisilla on oikeus palata Suomeen, mutta kyse on siitä, pitäisikö Suomen viranomaisten aktiivisilla toimilla edistää ISIS-taistelijoiden perheenjäsenten paluuta Suomeen.

(Antti) Rinteen ja sittemmin (Sanna) Marinin hallituksen ja erityisesti ulkoministeri (Pekka) Haaviston toiminta ISIS-perheiden tapauksessa on ollut epämääräistä ja salakähmäistä. Esitettyihin kysymyksiin on saatu vältteleviä, monitulkintaisia ja keskenään ristiriitaisia vastauksia, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan se, mitä Haavisto ja muu hallitus ovat medialle ja oppositiolle sanoneet tai antaneet ymmärtää on ristiriidassa niiden tietojen kanssa, joita eri viranomaisilta on epävirallisesti vuotanut.

Onko käynnissä operaatio vai eikö ole?
Halla-aho kertoi, että oppositiota kiinnostaa kolme asiakokonaisuutta. Ensinnäkin, onko käynnissä viranomaisoperaatio ISIS-perheiden tuomiseksi tai avustamiseksi Suomeen.
– Onko vai eikö ole? Muut Pohjoismaat ovat avustaneet takaisin lähinnä pieniä orpolapsia. Suomen tapauksessa puhutaan aikuisista naisista, jotka ovat omasta halustaan matkustaneet kalifaattiin ja vähintään tukeneet islamistien hirmutekoja, elleivät ole suorastaan osallistuneet niihin, Halla-aho sanoi.

Halla-aho totesi, että Suojelupoliisin arvion mukaan on todennäköistä, että Suomeen päästyään nämä naiset jatkavat terroristista toimintaansa ja vahvistavat täällä jo olevaa jihadistista alamaailmaa.
– He ovat konkreettinen uhka suomalaisten hengelle ja terveydelle.

Halla-aho totesi, että Suomi ei ole saanut edes Irakiin ja Syyriaan lähteneitä ISIS-taistelijoita tuomittua rikoksista.

– Pitävää näyttöä on hyvin vaikea ellei mahdotonta hankkia. Tältä pohjalta voidaan pitää hyvin epätodennäköisenä, että ISIS-vaimoja saataisiin edes syytteeseen. Jos he pääsevät Suomeen, he voivat vapaasti jatkaa myrkyllisen ideologiansa kylvämistä.

Miksei hallitus tee avoimesti päätöstä?
Lisäksi oppositio vaati tietoa siitä, mikä on ollut päätöksentekoprosessi hallituksessa ja ulkoministeriössä.
– Haaviston esittämän tulkinnan mukaan kansainväliset sopimukset ja oikeuskanslerin antama ratkaisu velvoittavat Suomea olemaan aktiivinen ISIS-perheiden palauttamiseksi. Jos asia on näin, voidaan kysyä, miksi hallitus ei tee avoimesti päätöstä perheiden palauttamisesta ja kerro siitä julkisuuteen, Halla-aho kysyi.

– Saadut tiedot viittaavat siihen, että hallitus ei äänestäjiensä pelossa halua tällaista ratkaisua tehdä, vaan ulkoministeri Haavisto on yrittänyt painostaa virkamiestä ottamaan asiassa vastuu, Halla-aho jatkoi.

Lisäksi oppositio nostaa esille, antaako ulkoministeri Haavisto totuudenmukaista tietoa eduskunnalle tai edes muille hallituspuolueille.
– Eduskunnalla on yleisesti ottaen oikeus tietää, mitä hallitus tai sen ministerit puuhailevat. Suomalaisilla on oikeus tietää, jos hallitus tekee päätöksiä, jotka uhkaavat suomalaisten turvallisuutta.

Halla-ahon mukaan tilanne on oikeusvaltion ja hallituksen parlamentaarisen valvonnan kannalta kestämätön.
– Mitä Suomen viranomaiset ovat tekemässä Syyriassa? Kenen mandaatilla he toimivat ja missä päätökset on tehty? Ollaanko ISIS-perheitä tuomassa Suomeen ja milloin? Miten suomalaisia aiotaan suojella jihadistien muodostamalta uhalta? Onko eduskuntaa, tiedotusvälineitä ja yleisöä johdettu harhaan?

Tulkinta oikeuskanslerin vastauksesta väärä
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoi, että Juha Sipilän (kesk.) hallitus teki loppuvaiheessa päätöksen, että hallitus ei auta ISISin kalifaatin toimintaan osallistuneita aikuisia palaamaan.
– (Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri) Kulmuni sanoi eilen, ettei asiassa ole linjamuutosta, kun ei ole tehty valtioneuvoston yleisistunnon päätöstä.

Mykkäsen mielestä vastaus oli mielenkiintoinen, koska Sipilän hallituksen aikana ministeriöt olivat yhtä mieltä siitä, että jos asiassa tehtäisiin aktiivisia toimia, se vaatisi valtioneuvoston yleisistunnon päätöksen.

Mykkänen nosti esille myös oikeuskanslerin vastauksen 10.10.2019, jonka nojalla ulkoministeri Haavisto on sanonut toimivansa. Haavisto sanoi tulkitsevansa oikeuskanslerin vastausta niin, että se velvoittaa viranomaisia toimimaan eikä voi olla sellaista poliittista päätöstä, joka tämän estäisi.
– Tulkinta on yksiselitteisesti väärä. Jos lukee oikeuskanslerin vastauksen tekstin, siinä ei velvoiteta toimimaan eikä tekemään mitään. Siinä todetaan, että on aiheellista pyrkiä kotiuttamaan lapsia, jos se on mahdollista.

Mykkänen totesi, että oikeuskansleri Tuomas Pöysti on itsekin suullisesti vahvistanut tämän julkisuudessa.
– Onko siis niin, että oikeuskanslerin vastausta tietoisesti vääristellään ja pyritään käyttämään oljenkortena toimenpiteisiin, joilla pyritään kiertämään hallituksen poliittinen vastuu asiasta, Mykkänen kysyi.

– Tämä ei ole vastuunkantoa, jota Suomen kansa ansaitsee vaikean asian äärellä.

Päätöksestä keskusteltava myös presidentin kanssa
Mykkäsen mukaan Haavisto tulkitsee, että hänellä on hallituksen iltakoulun hyväksymä toimintalinja.
– Toimintalinja mihin? Siihenkö, että toteutetaan operaatio, jossa tapauskohtaisesti myös aikuisia, ISISin kalifaatin toimintaan osallistuneita kansalaisia autetaan palaamaan Suomeen, Mykkänen kysyi.
– Sitä me emme voi hyväksyä, Mykkänen totesi.

Mykkäsen mukaan perusteet välikysymyksen jättämiselle ovat viimeisen vuorokauden aikana kasvaneet entisestään.
– Myös uuden hallituksen kärki antaa epäselviä, vältteleviä vastauksia. Pääministeri Marin, tämä ei ole kysymys, joka on pelkästään ulkoministerin käsisssä. Te pääministeri Marin johdatte Suomen ulkopolitiikkaa hallituksen osalta ja teidän velvollisuus on varmistaa, että päätöksistä keskustellaan myös tasavallan presidentin (Sauli Niinistön) kanssa asiallisella tavalla, Mykkänen painotti.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen muistutti, että eduskunnalle edellisen pääministerin Antti Rinteen (sd.) suulla vakuutettiin, että taistelijoiden perheitä ei haeta Suomeen eikä käytetä konsulilainsäädännön evakuointitoimenpiteitä.
– Vastuuta asista ei voi vyöryttää virkamiehille, vaan hallituksen on selkeästi ja rehellisesti tuotava esille, mitkä sen aikeet on ISIS-taistelijoiden perheenjäsenten tuomisesta Suomeen. Vaikka Marinin hallitus on vasta nimitetty, se kantaa kuitenkin poliittisen vastuun Rinteen hallituksen ja ulkoministerin päätöksenteosta tässä kysymyksessä, Räsänen sanoi.

Räsänen korosti, että Sanna Marin ei ole kyennyt vastaamaan kysymyksiin ulkoministeri Haaviston toiminnasta ja ristiriitaisista lausunnoista.

Ideologia ei ole karissut ISIS-naisista mihinkään
Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo sanoi, että Posti-sotkuun oppositio ei saanut vastauksia hallitukselta, koska Rinteen hallitus erosi ennen välikysymyksen käsittelyä.
– Nyt on Haaviston sotku ja nyt me haluamme oikeasti vastaukset näihin kysymyksiin, mitkä on auki, Harkimo sanoi.

Oppositioryhmiltä kysyttiin, vaativatko he ulkoministeri Haaviston eroa.
– Pitäisi kysyä Katri Kulmunilta, mitä mieltä keskusta on. Mitä tulee Haaviston henkilökohtaiseen toimintaan ministerinä, jos on painostettu virkamiehiä ja johdettu pelolla ja mahdollisesti jopa syyllistytty laittomuuteen, silloin johtopäätös lienee aika selvä, PS:n ryhmäjohtaja Ville Tavio sanoi.

Oppositiolta kysyttiin, mihin perustuu arvio siitä, että ISIS-vanhemmat voisivat jatkaa ideologiansa levittämistä Suomessa ja miksi he olisivat vaaraksi.
Jussi Halla-aho vastasi, että näkemys perustuu Suojelupoliisin arvioon.
– Eivät nämä ihmiset halua palata Suomeen sen takia, että he ovat luopuneet jihadismin kannattamisesta, vaan siksi, että olot ovat käyneet kurjaksi. Näitä naisia haastateltiin useaan otteeseen suomalaisessa ja kansainvälisessä mediassa kevään aikana. Näistä puheenvuoroista tuli kyllä esille, että ideologia ei ole karissut heistä mihinkään. Heidät voidaan ottaa pois kalifaatista, mutta voidaanko heistä ottaa pois kalifaattia, Halla-aho vastasi.

 

hansai

Supreme Leader
MYSTEERILENTO

Seiskan tekemän selvityksen mukaan Turkish Airlines -lentoyhtiön lento TK 1109 herättää nyt isoja kysymysmerkkejä. Kyseinen lento lentää reittilentoa Erbilin ja Istanbulin välillä, mutta yllättäen tämän aamun lento Istanbuliin on peruttu. Sen sijaan lennon TK 1109 oli määrä laskeutua Helsinki-Vantaan lentoasemalle tänään kello 10.20!

- Monitorilta näkyi, että lento TK 1109 piti laskeutua Helsinkiin klo 10.20. Siinä ei näkynyt mistä se oli tulossa, eikä myöskään porttia, Seiskan lähde kertoo.

Täysin yllättäen, lento katosi lentoaseman henkilökunnan monitoreilta. Kyseinen lento ei koskaan saapunut määränpäähänsä Helsinkiin, vaan seurasi ilmoitus lennon perumisesta.

 

KymJP2K

Kapteeni
Hallitus ei muuten taida kaatua tähän välikysymykseen, vaikka keskusta repeäisikin. Tarvitaan 24 loikkaria (miinus harkimo ja KD:n hihhulit), mikäli hallitus halutaan nurin. Vähintään tarvitaan siis 18 loikkaria 31stä, mikä on kovin epätodennäköinen luku.

Varmasti hallitusta kaatamassa:
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä /ps 39
Kansallisen kokoomuksen eduskuntaryhmä /kok 38
= 77

Varmasti hallituksen puolella:
Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä /sd 40
Vihreä eduskuntaryhmä /vihr 20
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä /vas 16
Ruotsalainen eduskuntaryhmä /r 10
= 86

Epävarmat:
Keskustan eduskuntaryhmä /kesk 31
Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä /kd 5
Liike Nyt -eduskuntaryhmä /liik 1
= 37

(edit: ja puhemiehistön äänioikeus on minulle epäselvä. Saako varapuhemies äänestää?)
 
Top