Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

On ilmeistä että Häkkänen ei ole missään yhteydessä tuonut esille asiaa keskustellun ennalta PS kanssa.
.
 
Luultavasti armeija on kadulla ensi viikolla.

Ei pyydetty apua rajojen valvomiseen - tai testaamisessa auttamiseen - mutta apua pitää saada omien kansalaisten vahtimiseen (ja seison korjattuna jos sisäministeri määrää Itäkeskuksen aidattavaksi)

Varmaan toistetaan viime kevään mökkihassuttelu. Ette perkele mene perunamaitanne kuokkimaan. Seurasin muutamaa facebook-keskustelua, kansa käy vielä kuumana :D
 
Viimeksi muokattu:
Mieleeni palautuu viimekeväinen foorumikeskustelu siitä miten joidenkin mielestä Uudenmaan sulkua olisi pitänyt toteuttaa aseellisesti. Rynkyt olivat kuulemma ehdottoman välttämättömiä siinä hommassa. Viranomainen on onneksi enemmän fiksu kuin innokas ja osaa soveltaa kohtuutta. Luotan samaan tälläkin kertaa.
En muista tuollaista. Luitko Suoli24-palstalta? Suomen ulkorajojen valvomista on kyllä toivottu ja siitähän kaikenlaiset simpauttelijat pahastuivat leimaten sitä ehdottaneet joksikin "punakaartilaisiksi" vaikka oikeastihan punakaartilaisten tahtiin on menty monen vuoden ajan. Niin että porvarihallituskin taipui rajat auki politiikkaan kun mekkaloitsijat ja paskasakki pitivät unelma meillä on oikeus suomi kuuluu kaikille meillä on tilaa -konserttejaan. Alpakoitakin oli niiden sirkuksessa ja vieläpä itsenäisyyspäivän aattona :D

Nyt trolli joutuu maalailemaan isommalla pensselillä kun kokoomuksessakin vaaditaan rajavalvontaa ja testausta. Kaikki ovat punakaartilaisia jotka ovat keskustan aisankantajista oikealla? :D
 
Viimeksi muokattu:
Näkyy kansalaisten enemmistön mielipiteet kääntyneen selvemmin vaalien siirron puolelle . """

Suomalaisista 70 prosenttia pitää päätöstä kuntavaalien lykkäämisestä hyvänä​

Perussuomalaisten enemmistö pitää päätöstä vääränä.

Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 13. kesäkuuta. Edellisten kuntavaalien äänestyspaikka kuvattiin Espoossa 2017.

Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 13. kesäkuuta. Edellisten kuntavaalien äänestyspaikka kuvattiin Espoossa 2017.KUVA: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA
Minna Nalbantoglu HS

15:11 | Päivitetty 17:12
SUOMALAISTEN suuri enemmistö pitää oikeana päätöstä siirtää kuntavaaleja huhtikuulta kesäkuulle pahenevan koronatilanteen takia.

HS-gallupissa 70 prosenttia vastasi myöntävästi kysymykseen, oliko siirtoratkaisu oikea. Vääränä päätöstä piti 21 prosenttia ja 9 prosenttia ei osannut sanoa.


Viime viikonloppuna puolueet päättivät yhdessä oikeusministeriön kanssa siirtää kuntavaalit huhtikuulta kesäkuun 13. päiväksi. Ainoastaan perussuomalaiset vastusti siirtoa. Siirron syynä oli paheneva koronavirustilanne.


Lue lisää: Oikeusministeriön ylin virkamies Pekka Timonen: Irlannin tartuntakäyrä toi esiin huhtikuun kuntavaalien riskit – ja perjantaina selvisi, että pelätty tilanne on kohdalla juuri nyt

PERUSSUOMALAISET erottuvat myös HS:n kyselyssä tyytymättömimpinä vaalien siirtoon. Puolueen kannattajista 55 prosenttia katsoo, että siirtopäätös oli väärä. Vain vähän yli kolmasosa pitää sitä oikeana.

Tyytyväisimpiä päätökseen ovat Sdp:n ja vasemmistoliiton kannattajat, joista 90 prosenttia pitää sitä oikeana.


Suhtautumisessa päätökseen on eroa myös sukupuolten välillä: naisista 76 prosenttia pitää vaalien siirtämistä oikeana ratkaisuna, kun miehistä näin ajattelee vain 63 prosenttia.


KANSALAISTEN mieli kuntavaalien siirtoon liittyen on muuttunut huomattavasti vajaassa kuukaudessa. Kun kuntavaalien siirtämisestä kysyttiin HS-gallupissa helmikuussa, lähes 47 prosenttia vastusti ajatusta. Vain 29 prosenttia kannatti siirtoa tuolloin.
 
KANSALAISTEN mieli kuntavaalien siirtoon liittyen on muuttunut huomattavasti vajaassa kuukaudessa. Kun kuntavaalien siirtämisestä kysyttiin HS-gallupissa helmikuussa, lähes 47 prosenttia vastusti ajatusta. Vain 29 prosenttia kannatti siirtoa tuolloin.
Jotenkin tulee historian syövereistä mieleen eräs taitava mielipiteenmuokkaaja mutta se oli sitä aikaa silloin.
 
Virka-avun antamisesta päättää pääesikunta tai sotilasläänin, merivoimien, ilmavoimien taikka sotilaspiirin esikunta. Kiireellisessä tapauksessa virka-avun antamisesta voi päättää varuskunnan päällikkö tai joukko-osaston komentaja.

Laki on niinkuin se luetaan. :) Ensinnäkin tuota tekstiä voidaan haluttaessa tulkita siten, että intille jää mahdollisuus päättää virka-avun antamisesta....erityisolosuhteissa tuo on tarkoittanut kyllä käytännössä sitä, että intti saa lausua paljonko se voi antaa. Paino sanalla: paljonko?

Veikkaan, että viimeistään Unilukkarin puhelinsoitto mille tahansa leijonakaulalle valaisee aivot siellä käskettävässä päässä ja ukkoja ilmaantuu kehiin niin paljon kuin irtoaa....jos niikseen tulee.

Käskijät ne on leijonakauloillakin....ainakin vielä.
 
Jälkikäteen näemme oliko taktisesti viisasta PS yksin vastustaa vaalien siirtoa. Kansa voi kuitenkin ajatella onko muut kahdeksan ennemminkin vastuullisia kuin se yksi joka vastustaa.
 
Tietenkin ovat kääntyneet, viimeinen tutkimus tehtiin (Tutkimusaineisto koottiin internetpaneelissa 10.–11.3.2021) kun vaalien siirtämisestä oli jo päätetty ja persuja mollattu viikon. Kuka nyt hävinnyttä veikkaa... :)

Kuntavaalien siirto tuli itselle täysin yllätyksenä ja aiheutti valtavan pettymyksen vaikka normaalisti kuntavaalit ei juurikaan kiinnosta.

Vaalien siirron kannattaminen tai vastustaminen riippuu ihan siitä, mistä positiosta asiaa tarkastelee. Kyseessä on siis mielipide eikä enemmistö ole yhtään sen enempää oikeassa kuin vähemmistökään vaan riittää, että pystyy perustelemaan kantansa.

HS:n uusimman kuntavaalikyselyn perusteella on täysin selvää miksi yksi puolue haluaisi pitää vaalit ajallaan ja 8 muuta puoluetta haluisi siirtää vaalit:
Katso liite: 48112

Edes THL itse ei usko omiin koronaennusteisiinsa, joita hallituspuolueet ja muut demokratian ystävät käyttävät keppihevosina.

Kesään mennessä varmaan selviää onko lisäaika käytetty koronaturvallisten vaalien järjestämiseen vai johonkin ihan muuhun. Vaalien jälkeen voi sitten kysyä, että kannattiko?
 
Jälkikäteen näemme oliko taktisesti viisasta PS yksin vastustaa vaalien siirtoa. Kansa voi kuitenkin ajatella onko muut kahdeksan ennemminkin vastuullisia kuin se yksi joka vastustaa.

Jää tosiaan nähtäväksi. Kannattaa kuitenkin muistaa kaksi asiaa tällaisista latautuneista kyselytuloksista.

Ensinnäkin suomalaiset ovat virkauskovaista kansaa. Ainakin naaman edessä. Kun virkamies sanoo, sen kannalla ollaan julkisest oli sanottu mitä tahansa. Suomalainen ei uskalla sanoa mielipidettään avoimesti, vaan puristelee sitten nyrkkiä taskussa ja mumisee itsekseen tai korkeintaan kännissä uhoaa kaverien kuullen mitä mieltä oikeasti on.

Toinen asia on sitten se, että kun pistetään "terveys" ja vaalien siirtäminen vastakkain kyselyssä, vaatii rohkeutta sanoa olevansa vaalien siirtoa vastaan terveyden kustannuksella. Oikeasti kyse ei tietenkään ole terveydestä kuten jokainen asiaa hiukankin seurannut tai edes pohtinut ymmärtää, mutta tällä kysymyksenasettelulla luodaan vastakkainasettelu jonka vastustaminen vaatii kannanottoa. On helpompi mennä virran mukana ja olla "terveyden" puolella.

Mitään faktuaalista syytä vaalien siirtämiseen ei luonnollisestikkaan ole, mutta tunteella tätä koko hommaa nyt on vedetty alusta lähtien muutenkin, joten miksi muuttaa toimivaa mallia nyt?
 
Itseäni vituttaa, ettei kuntavaalien siirrosta keskusteltu etukäteen. Ei pienenpiirin kertakokous, jossa päätetään todella isosta asiasta, ole demokratiaa.
 
Marin käytti kesäkuun vaaleista puhuessa sen verran paljon "uskon" sanaa,että oma veikkaukseni on jo vahvasti vielä uudelleen siirrettävissä vaaleissa.
 
Itseäni vituttaa, ettei kuntavaalien siirrosta keskusteltu etukäteen. Ei pienenpiirin kertakokous, jossa päätetään todella isosta asiasta, ole demokratiaa.
Kyllähän siitä keskusteltiin, mutta ei julkisesti. Galluppi jos toinenkin on katsottu ennen tätä päätöstä.
 
Back
Top