Niinhän se on mutta meille se on (kehno) Nato-surrogaatti. Yhtä maistuva kuin sikurikahvi verrattuna oikeaan kahviin.Kyllä EU todellisuudessa on eniten talousliitto.
.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Niinhän se on mutta meille se on (kehno) Nato-surrogaatti. Yhtä maistuva kuin sikurikahvi verrattuna oikeaan kahviin.Kyllä EU todellisuudessa on eniten talousliitto.
.
Tuli vähän tutkailtua vanhoja tilastoja, vuonna 1988 64% viennistä oli EEC ja EFTA -maihin.Eu ei järin kummoista turvaa tuo vaan kyllä se meille on enemmänkin talousliitto. Vapaan tullittomuuden ja liikkumisen sekä saman rahan liitto. Vientimme kohdistuu 60% osalta EU -maihin. Turvallisuusliitto toki talouden osalta joka on keskeinen maapuolustuksen elementti.
Jostain luin että paketin rahoitus perustuu vuosien 2016-19 tilanteisiin. Joten ei mitään tekemistä koronan kanssa.
Suomen mittakaavassa älytön ajatus, mutta on noita muutaman tuhannen asukkaan kuntia aika paljon, missä muutama kymppitonni pelastaa budjetin ja kyläkoulun. Mitä järkeä tuollaisissa kunnassa sitten on, on eri asia...Vuonna 2019 Suomessa kerättiin kunnallisveroja 19,6 miljardia. Jos yhden myllyn tonttivuokra/vero olisi huikeat 100 000€/v, niin Suomi tarvitsee vain 196 000 uutta tuulivoimalaa!! Ohisalolta kyllä pistämätön idea, miten kukaan muu ei ole tullut ajatelleeksi!
Sillä tavalla perustuu, että kun ei 2019-2020 ,kun "pelastuspakettia" ja koko NGEU-pakettia kasailtiin, ei ollut tiedossa 2020 ja 2021 talouden lukuja niin mentiin vanhemmilla. Sitten kun saatiin 2020 luvut niin hienosäädettiin osuuksia ja siinä se Suomen osuuskin paketista tippui. -23 säädetään lukuja taas lisää.Jostain luin että paketin rahoitus perustuu vuosien 2016-19 tilanteisiin. Joten ei mitään tekemistä koronan kanssa.
Noo, sen vastauksen tiedät ihan varmasti. Ei sitä vaan isoon ääneen puhuta.Miksi, oi miksi hän ei koskaan osallistu haastatteluun jossa pitää spontaanisesti puhua ilman etukäteen opittua....
Tämähän on se meidän taakka, ei ikinä onnistuta olemaan se pahnan pohjimmainen kun olisi tarve. Täällä ei helpolla luovuteta oli tilanne mikä tahansa. Välillä se myös hyödyttää taistella ihan loppuun asti.Sillä tavalla perustuu, että kun ei 2019-2020 ,kun "pelastuspakettia" ja koko NGEU-pakettia kasailtiin, ei ollut tiedossa 2020 ja 2021 talouden lukuja niin mentiin vanhemmilla. Sitten kun saatiin 2020 luvut niin hienosäädettiin osuuksia ja siinä se Suomen osuuskin paketista tippui. -23 säädetään lukuja taas lisää.
Ikävää että Sipilän hallitus onnistui nousukaudella hieman parantamaan työllisyyttä ja kun ei se rutto täällä tehnytkään niin pahaa tuhoa... joku 50k kuollutta ja -25% bkt, niin olisi Suomikin ollut saajamaa...
Jäin pohtimaan tätä väitettäsi. Eihän se niin hullusti voisi olla, eikä ollutkaan:Jostain muistan lukeneeni, että niiden tuulimyllyjen perustuksiin ja muihin tarpeisiin tarvittava energiamäärä ei tule KOSKAAN tuotetuksi sillä myllyllä. Oliko se perustuskin jo 2000 tonnia teräsbetonia tai joku tuollainen posketon määrä. Joku varmaan muistaa/löytää tällaisen artikkelin?
Edit Tässä vähän taustaa, vaikka ei juuri se artikkeli olekaan. 1000 kuutiota eli 2500 tonnia/ mylly pelkkää betonia jo.
![]()
Tuulivoimalan perustus hoituu säänkestävällä betonilla
Ruduksen säänkestävä betoni perustuksissa on ollut tuulivoimaloita urakoivalle Suomen Maastorakentajat Oy:lle selkeä valinta kaikissa yhtiön rakentamissa tuulivoimaloissa.www.rudus.fi
Olkiluotoon meni joo varmasti aivan julmetusti betonia ja raudoitusterästä. Se rakentamiseen tarvittava energiamäärä on kyllä aikamoinen, jos mietitään esim sitä tuulimyllyn rakentamista johonkin syrjäseudulle. Pitäisi oikein koittaa kuukeloida se artikkeli esiin mitä tässä olin referoimassa..Jäin pohtimaan tätä väitettäsi. Eihän se niin hullusti voisi olla, eikä ollutkaan:
Laskeskelin huvikseni tässä hieman klikkerintuotannon energiankulutukseen perustuen, että normi tuulivoimala tuottaa varmaan vajaassa puolessa vuodessa tuohon perustuksen valuun tuottamiseen kuluneen sähkön. Luulisi, että päällä oleviin teräsrakenteiden tuotantoon kuluu vielä enemmän energiaa, mutta eiköhän sekin kateta jossain ihan järkevässä aikaraameissa.
Eli ei se tulli nyt onneksi ihan noin toivoton energian lähde ole, ainakaan jos laskin ja arvioin edes jotenkin kohdalleen. Hyvä nosto kuitenkin, että rakentaminen vaatii aina energiaa useammassa eri muodossa ja se tulisi huomioida energianlähteiden kartoittamisessa.
Paljonkohan muuten Olkiluoto 3:een upposi teräsbetonia?..
Mitä minä missasin tässä viestissä?Tuli vähän tutkailtua vanhoja tilastoja, vuonna 1988 64% viennistä oli EEC ja EFTA -maihin.
Onkohan EU nyt ihan niin tärkeä sittenkään?
Katso liite: 49923
Katso liite: 49924
Jep, pointti oli juuri tuo.Mitä minä missasin tässä viestissä?
Eikös EU ole syntynyt EEC:n ja EFTA:n pohjalta? 60% EU-maihin nyt tai 64% EEC- ja EFTA-maihin kuulostaa minusta aika paljolta. 2/3 noin pyörein luvuin.
Jos pointti oli, että vienti on pysynyt suunnilleen samalle alueelle suunnilleen samana, riippumatta siitä, onko kyse talousliitosta vai syvemmästä liitosta, niin samaa mieltä. Nykyään alan kääntyä siihen suuntaan, että EU-projektilta olisi suotavaa vetää töpseli seinästä ja palata tuohon vanhaan EEC-, EHTY- ja EURATOM-, eli EY-aikaan. Ja siihen lisäksi Suomi Naton jäseneksi, niin se turvallisuuskin saadaan hoidettua.