RK-62 jää historiaan – huoli Suomen aseista

Vonka

Supreme Leader
Mikä kokemus? Että 5.45 liian heikko?

Riippuu siitä, millaista peitettä on vastassa. Amerikkalaiset ottivat Irakissa ja Afganistanissa käyttöön vahvemmat tukiaseet, yhden aina kuuden miehen partiota kohden.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Tässä olisi melko hyvä ase Suomen asevoimille - CZ Bren 2 kaliiperissa 7,62x39.


Perustelut

Esitietojen mukaan ase vaikuttaa tarpeeksi yksinkertaiselta, halvalta ja kestävältä suomalaisten varusmiesten ja reserviläisten käyttöön. Päinvastoinkun urheiluammuntaan sopivat armalite kiväärit ja niiden johdannaiset.

Länsimainen valmistaja.

Asetta saa monella eri piipun pituudella eri käyttötarkoituksiin. Aseeseen saa kiinni erilaisia tähtäimiä ja alle menee kranaatinlaukaisin. Aseen purkamiseen ei tarvita työkaluja.

Ase on otettu Nato maa Tsekin palvelusaseeksi. Erittäin vahva suositus on myös se, että ranskan santarmien erikoisryhmä GIGN totesi, että HK 416 plinkkerikiväärit eivät olleet tarpeeksi tehokkaita fanaattisia terroristeja kohdatessa. Testeissä todettiin että 7,62 Nato patruunaa syövät aseet olivat tarpeeksi tehokkaita, mutta liian kömpelöitä. Pitkien kenttätestien voittajaksi siis valikoitui 7,62x39:ä syövä lyhyellä piipulla varustettu Bren 2. HK:n sinällänsä ihan kivoja harrastusaseita ollaan juuri korvaamassa Bren 2:lla. Pakistan valmistelee myös puolen miljoonan aseen tilaamista, joten suurten valmistusmäärien myötä myös hinta on varmasti kohdillaan.

Syö samaa patruunaa kuin nykyinen palvelusase.

Jos asetta ei voi tilata "oikealle armeijalle", niin asetta voisi tilata vaikka maakuntajoukoille.:coffee:
 
Viimeksi muokattu:

Falangi

Kenraali
Tuossa CZ:ssä näyttää olevan hyvin samanoloinen kolmihaarainen liekinvaimennin kuin RK-62:ssa, tosin väännetty ikään kuin spiraalimaiseksi. Ei sillä että tuolla mitään suurta merkitystä olisi, sattui vain silmään.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö

g21.45acp

Kapteeni
Jos asetta ei voi tilata "oikealle armeijalle", niin asetta voisi tilata vaikka maakuntajoukoille.:coffee:

Eiköhän maakuntajoukoille ole varastossa ihan tarpeeksi RK62:sta putkiperällä?
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Top