Rossijskaja Gazeta: Laajasalon murha oli fascistinen hyökkäys venäläisiä vastaan

skärdis

Greatest Leader
Venäjän hallituksen äänitorvi Rossijskaja Gazeta jatkaa Kremlin linjalla ja muokkaa mielipiteitä länsivastaisiksi. Lehti on nostanut etusivulleen Laajasalon "kokoomusmurhan". Uhri oli ilmeisesti suomenvenäläisiä ja lehden mukaan kyseessä oli siten suomalaisten äärinationalistien fascistien tekemä viharikos.

Asiaa kommentoimassa tietysti asiantuntijana dosentti Bäckmann.

Venäjän hallituksen äänitorvi Rossijskaja Gazeta on esittänyt mielikuvituksellisia väitteitä Laajasalon murhan motiivista. Keskiviikkona ilmestyvässä lehdessä väitetään muun muassa, että epäilty Jukka Romppainen, 28, on nationalisti, ja että 58-vuotiaan venäläisnaisen murha oli viharikos.

Artikkeli oli luettavissa jo tiistai-iltana RG:n verkkoversiossa.

Artikkeli oli päässyt lehden verkkoversion etusivulle asti, missä juttu on kuvitettu Suomen lipulla.

RG:n etusivun otsikko on: "Suomalainen nationalisti murhasi venäläisnaisen Krimin Venäjälle palauttamisen vuoksi".

Artikkelia varten RG on haastatellut kohudosentti Johan Bäckmania, jota tituleerataan jutussa ihmisoikeusaktivistiksi.

Lehti väittää haastatelleensa myös kokoomusnuorta:

- Kukaan ei uskonut, että Jukka menisi kansallismielisyydessään niin pitkälle. (...) Ehkä hän ärsyyntyi naisen aksentista, spekuloi nimettömänä pysyttelevä kokoomusnuori murhan motiivia RG:n mukaan.

Laajasalon murhan tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juha Rautaheimo sanoo Ilta-Sanomille, ettei venäläislehden artikkelilla ole minkäänlaista totuuspohjaa.

- Täyttä puutaheinää. Näillä väitteillä ei ole mitään tekemistä tutkittavan jutun kanssa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288753784850.html
 
Facebookissa Bäckman uutisoi aiheesta otsikolla:

"POLIITTINEN MURHA LAAJASALOSSA, SUOMALAINEN RESERVIN UPSEERI TAPPOI VENÄLÄISEN NAISEN"
 
On rienaavaa edes ajatella, että tuollainen poliittinen pyrkyri kykenisi vastaavantasoiseen poliittiseen mielenilmaukseen, kuten Eugen Schauman, Lennart Hohenthal, Ernst Tandedelt, Olavi Runolinna tai Pentti Kosola. Kyllä tällä kokkarinuorella on tainnut olla paljon alhaisemmat motiivit kuin aiemmin mainituilla isänmaanystävillä, joiden teot eivät varsinaisesti edes olleet rikoksia ja jos olivatkin, niin vähintäänkin ne olivat anteeksiannettavia ja perusteltuja kansallisena hätävarjeluna.

Mieleeni on tullut, että Laajasalon murhaajalla on vain “naksahtanut päässä” ja tullut halu kokeilla tappamista uskoen, että ei jää kiinni tai toissijaisena vaihtoehtona tarkoitus ja kenties saavutettu tavoitekin on ollut päästä pukille. Jos jälkimmäistä, niin mies kuuluu ehdottomasti mielentilaan, koska kuka terve 28- vuotias haluaa nussia lähes 60- vuotiasta naista?

Lisäksi: Jos joku haluaisi tehdä juuri venäläisvastaisen väkivallanteon, niin miksei ottaisi maaliksi vähintäänkin suurlähettilästä tai jopa valtiovierailulla olevaa Putleria? Tai yleensä jotain, jonka tappaminen ainakin on näkyvä juttu. Joku merkityksetön mummeli on hieman väärä maali.
 
Bäckman ei ole yksin:

Juha Molari otsikoi:
"Kokoomuspomo, reservin upseeri tappoi Krimin venäläisen naisen Laajasalossa"

Jon Hellevig uutisoi:
"Ukrainian fascism imported to Finland. High ranking youth leader of PM Stubb's ruling conservative party plead guilt of murdering Russian woman in hate-crime"


 
Raha ja vallanhimo, ilmeisesti Bäckmanille on luvattu molempia ja siinä motivaatiota paskanjauhannalle. Omasta mielestäni Bäckmanin paikka olisi, jos ei nyt teloituskomppanian edessä, niin linnassa tai hullujenhuoneella. Ihan varmuuden vuoksi.

Jos Johanin isä ei ole poikaansa tehnyt perinnöttämäksi, niin pikku-Johanille on odotettavissa miljoonaperintö ilman vanjaakin. Tietysti jos havittelee miljardeja ja oligarkkisarjaan pääsyä, niin silloin pappa Bäckmannin ykkösmiljoonat ei paljoa lämmitä.
 
12 luku
Maanpetosrikoksista


.......
2 §
Sotaan yllyttäminen

Jos joku Suomessa tai Suomen kansalainen Suomen ulkopuolella Suomea koskevan sotilaallisen tai kansainvälisen poliittisen kriisin aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa, tarkoituksenaan saattaa Suomi sotaan tai sotatoimen kohteeksi,

1) julkisesti kehottaa vierasta valtiota hyökkäystekoon Suomea vastaan tai Suomea hyökkäystekoon vierasta valtiota vastaan,

2) julkisesti levittää lausumia tai muita ilmaisuja, joiden tarkoituksena on vaikuttaa yleisen mielipiteen kehittymiseen hyökkäystekojen käyttöä puoltavaksi,

3) järjestelmällisesti levittää ilmeisen perättömiä tai harhaanjohtavia tietoja Suomen puolustuksesta tai sotilas- tai puolustuspoliittisista aikomuksista taikka

4) oikeudettomasti suorittaa vieraaseen valtioon, sen edustajaan, alueeseen tai omaisuuteen kohdistuvan väkivaltaisen teon

siten, että teko selvästi lisää Suomen sotaan tai sotatoimen kohteeksi joutumisen vaaraa, hänet on tuomittava sotaan yllyttämisestä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.
 
12 luku
Maanpetosrikoksista


.......
2 §
Sotaan yllyttäminen

Jos joku Suomessa tai Suomen kansalainen Suomen ulkopuolella Suomea koskevan sotilaallisen tai kansainvälisen poliittisen kriisin aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa, tarkoituksenaan saattaa Suomi sotaan tai sotatoimen kohteeksi,

Jätit olennaisen osan tummentamatta eli "Suomea koskevan". Lakitekstiä lukiessa pitää olla erityisen tarkka, että huomaa pykälän sisäiset viittaukset kaikkien pilkkujen, lauseenvastikkeiden ja muiden kikkailujen takaa.

"2 §
Sotaan yllyttäminen

Jos joku Suomessa tai Suomen kansalainen Suomen ulkopuolella Suomea koskevan sotilaallisen tai kansainvälisen poliittisen kriisin aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa, tarkoituksenaan saattaa Suomi sotaan tai sotatoimen kohteeksi,"

Koska nyt ei ilmeisestikään ole meneillään Suomea koskevaa kv. poliittista kriisiä, niin maanpetosrikokset eivät tule kyseeseen. Jos tilanne kiristyy, niin dosentti Bäckmann on varmasti ensimmäisten turvasäilöön vietävien joukossa. Bäckmann toki tietää tämän ja hankkiutunee ajoissa rajan yli tai tiukassa paikassa Tehtaankadun suurlähetystön muurin yli.
 
Raha ja vallanhimo, ilmeisesti Bäckmanille on luvattu molempia ja siinä motivaatiota paskanjauhannalle. Omasta mielestäni Bäckmanin paikka olisi, jos ei nyt teloituskomppanian edessä, niin linnassa tai hullujenhuoneella. Ihan varmuuden vuoksi.


Haaveilee tosiaan Euraasian Unionin huippuviroista, hmmm, kuullostaa tutulta. :confused:

Koskahan suomalaiset havahtuvat että on elämää unionien ulkopuolellakin, NATOn jäsenkin voi olla kuten Norja.
 
Poliisi on tiedottanut murhatutkinnasta, eikä kyse ole fascismista, venäläisyydestä, mustasukkaisuudesta, seksistä, reserviupseeriudesta, kokoomuslaisuudesta eikä mistään muustakaan "järkisyystä".

Kyse oli murhasta epäillyn Romppaisen koiraansa kohdistamasta kaltoinkohtelusta, johon naapuri oli puuttunut ja Romppainen oli surmannut huomauttelijan.

Lyödäänkö vetoa, ettei Bäckmann oikaise uutistaan? Päinvastoin, tähän voidaan vedota tulevaisuudessa eli muistella suomalaisten fascistien jo aloittaneen tappamisen Suomessa. Tai vaihtoehtoisesti voidaan väittää poliisin olevan osa venäläisvastaista liikehdintää ja esitutkinta on silkkaa näytelmää. Kaikkialla kun ei ole Venäjän tapaan luotettavia viranomaisia.

Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa, kun surmasta sittemmin vangittu Jukka Romppainen oli ulkoiluttamassa koiriaan ja kohteli niitä huonosti.

Tästä aiheutui meteliä, jonka samassa talossa asuva nainen kuuli. Nainen meni ulos katsomaan, mistä oli kysymys ja puuttui tilanteeseen.

Naisen väliintulo laukaisi Romppaisessa raivon. Hän ryhtyi poliisin mukaan potkimaan ja lyömään naista. Hän mukiloi naista niin paljon, että tämä meni lopulta tajuttomaksi.

- Teon ainoaksi motiiviksi näyttää jäävän hallitsematon raivon purkautuminen, jonka kohteeksi näyttää tässä tapauksessa jääneen satunnainen uhri, poliisi toteaa tiedotteessa.

Välikohtauksen jälkeen Romppainen lähti viemään koiriaan kotiin, mutta joutui omien sanojensa mukaan paniikkiin. Hän palasi ulos, missä nainen makasi yhä tajuttomana.

Romppainen jatkoi poliisin mukaan toimintaansa paniikinomaisesti, sulloi uhrin autoonsa ja ajoi rantaan, missä silmitön väkivalta jatkui. Uhri menehtyi lopulta saamiinsa vammoihin.

Lopuksi Romppainen heitti uhrin rantaveteen.

58-vuotias nainen löytyi seuraavana aamuna surmattuna Laajasalon vanhasta öljysatamasta.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288754120787.html
 
Bäckmannin viimeisin kommentti aiheesta on:

"Kokoomuspomon tappama venäläisnainen Irina Kirillova (Planting) oli eläinrakas ja hyväntahtoinen. Elämänsä viimeisenä tekona Irina halusi suojella koiria huonolta kohtelulta. Kokoomusnuorten johtaja suuttui tästä venäläisnaisen hyväntahtoisuudesta ja tappoi hänet. Kokoomusnuorta tietysti ärsytti naisen venäläinen aksentti. Onhan kokoomus käyttänyt kaiken aikansa venäläisten ja Venäjän parjaamiseen ja uhkaamiseen. Kokoomusnuorten johtaja hetki ennen tätä sai paljon inspiraatiota Jari Tervon venäläisvastaisista teksteistä. Kokoomus ei pane pahakseen venäläisnaisten murhaamista. Toivon ettei Alexander Stubb näytä naamaansa enää koskaan, vaan eroaa tänään."
 
Bäckman saa todennäköisesti pian slaagin, sellaisella innokkuudella mies suoltaa tekstiään, jossa ei tunnetusti ole päätä eikä häntää. Tai ainakaan järkeä.
 
Bäckman saa todennäköisesti pian slaagin, sellaisella innokkuudella mies suoltaa tekstiään, jossa ei tunnetusti ole päätä eikä häntää. Tai ainakaan järkeä.


Kaitpa ukko saa palkkaa tekstin määrän ja lausuntojen lukumäärän perusteella. Eikös Nykäsen Mattikin saa liksaa Seiskalta kirjoitettujen tuumien mukaan?
Palkalla en nyt tarkoita välttämättä rahaa.
 
Kaitpa ukko saa palkkaa tekstin määrän ja lausuntojen lukumäärän perusteella. Eikös Nykäsen Mattikin saa liksaa Seiskalta kirjoitettujen tuumien mukaan?
Palkalla en nyt tarkoita välttämättä rahaa.

No, niinhän se vitsi menee. Taisi olla B. Virtanen tai Väinämöinen sarjakuva.
 
Bäckman saa todennäköisesti pian slaagin, sellaisella innokkuudella mies suoltaa tekstiään, jossa ei tunnetusti ole päätä eikä häntää. Tai ainakaan järkeä.

Tekstit on tarkoitettu venäläisen median käytettäväksi Venäjällä. Samalla tavalla meidän media ja politiikot käyttävät omalta kannaltaan sopivia ulkomaisia "asiantuntijoita" ja täydestä menee. Maailmalla on läjäpäin samanlaisia lausuntoautomaatteja. Bäckman on brändännyt itsensä Suomen parjaajaksi ja Venäjällä hänelle riittää vientiä kielitaidon ja poliittisen tilanteen ansiosta. Suomen media käyttää jatkuvasti samalla tavalla toimivia venäläisiä Venäjän mustamaalaamiseen. Pussy riot, Gasparov, Hodorkovski, Politkovskaja, jne. Tämän toiminnan propagandistista luonnetta useimmat suomalaiset eivät havaitse, koska propaganda on laadittu sopivaksi suomalaisia ajatellen. Venäläisten silmissä se on yhtä falskia, kuin Bäckmanin jutut Suomessa.
 
Tekstit on tarkoitettu venäläisen median käytettäväksi Venäjällä. Samalla tavalla meidän media ja politiikot käyttävät omalta kannaltaan sopivia ulkomaisia "asiantuntijoita" ja täydestä menee. Maailmalla on läjäpäin samanlaisia lausuntoautomaatteja. Bäckman on brändännyt itsensä Suomen parjaajaksi ja Venäjällä hänelle riittää vientiä kielitaidon ja poliittisen tilanteen ansiosta. Suomen media käyttää jatkuvasti samalla tavalla toimivia venäläisiä Venäjän mustamaalaamiseen. Pussy riot, Gasparov, Hodorkovski, Politkovskaja, jne. Tämän toiminnan propagandistista luonnetta useimmat suomalaiset eivät havaitse, koska propaganda on laadittu sopivaksi suomalaisia ajatellen. Venäläisten silmissä se on yhtä falskia, kuin Bäckmanin jutut Suomessa.

Totta Bäckmannin pääyleisö on Venäjällä. Oikeastaan Suomen näkökulmasta kiinnostavampaa kuin Bäckman niin on seurata millaiset ihmiset fanittavat häntä ja millaisia kommentteja he kirjoittavat. On aika hämmästyttävää miten vihaisia monet ihmiset ovat ja millainen maailmankuva heillä on. Bäckmannin fanittaminen antaa heille kanavan käsitellä omaa vihaansa ja antaa sille syvällisempi poliittinen merkitys.
 
Back
Top