Ruokahuolto

Pitäisi suunnitella kenttäkeitin ja valmistaa halvemmalla kuin tuo ainoa kotimainen tekee ja saada se myytyä PV:lle.
Tuo ei edes erityisen arvokkaalta vaikuta, skaalatenkaan? 1500-3000 sotilasta = 70 000 euroa, 15 000-30 000 sotilasta = 700 000 etc. (alk. listahinnalla, oletettavasti määrien lisääntyessä aleten).
Melko vähälle tämä huoltopuoli keskusteluissa usein jää. Syyttään.
 
Tuo ei edes erityisen arvokkaalta vaikuta, skaalatenkaan? 1500-3000 sotilasta = 70 000 euroa, 15 000-30 000 sotilasta = 700 000 etc. (alk. listahinnalla, oletettavasti määrien lisääntyessä aleten).
Melko vähälle tämä huoltopuoli keskusteluissa usein jää. Syyttään.
Tuon hinnan takia tuo 75 Teuva tulee olemaan kenttämuonituksen selkäranka. Muistaakseni hinta on n 6000€ per keitin.
 
Teuvalla onnistuu parhaiten aamupuurot, kirkkaat keitot ja tiskivedet sekä muu kuuma vesi, jota käytännössä on oltava käytettävissä jatkuvasti.
Muonituksen selkäranka tai ei, onneksi isompia keittimiä löytyy, muonitusryhmällä loppuu moti alle viikossa kelistä riippumatta pelkillä noilla kattiloilla.

Tiukassa paikassa varmasti parilla teuvallakin pärjää jotenkin, mutta käytännössä keittimien pieni kapasiteetti tulee nopeasti vastaan kun suorituskykyvaatimus on ruokkia komppania + 2 tukeutuvaa joukkuetta. Varsinkin talvella, jos eteen pitäisi työntää kuumaa vettä, valmista ruokaa ja juomaa pitäis lähteä keittimiltä eteenpäin litran verran per taistelija per ateria, ettei kärkitaistelijoilla mene koko päivä trangialla vettä lämmittäessä. Tavoitehan on yksi lämmin ja loput kylmäketjutonta/taistelumuonaa vuorokaudessa ja vakiokalusto on luokkaa 150/200l keitin (joissa myös etukattilat) + 2 teuvaa.
Mutta, sillähän sitä sitten mennään, mitä on perkistä jaettu.
 
Teuvalla onnistuu parhaiten aamupuurot, kirkkaat keitot ja tiskivedet sekä muu kuuma vesi, jota käytännössä on oltava käytettävissä jatkuvasti.
Muonituksen selkäranka tai ei, onneksi isompia keittimiä löytyy, muonitusryhmällä loppuu moti alle viikossa kelistä riippumatta pelkillä noilla kattiloilla.

Tiukassa paikassa varmasti parilla teuvallakin pärjää jotenkin, mutta käytännössä keittimien pieni kapasiteetti tulee nopeasti vastaan kun suorituskykyvaatimus on ruokkia komppania + 2 tukeutuvaa joukkuetta. Varsinkin talvella, jos eteen pitäisi työntää kuumaa vettä, valmista ruokaa ja juomaa pitäis lähteä keittimiltä eteenpäin litran verran per taistelija per ateria, ettei kärkitaistelijoilla mene koko päivä trangialla vettä lämmittäessä. Tavoitehan on yksi lämmin ja loput kylmäketjutonta/taistelumuonaa vuorokaudessa ja vakiokalusto on luokkaa 150/200l keitin (joissa myös etukattilat) + 2 teuvaa.
Mutta, sillähän sitä sitten mennään, mitä on perkistä jaettu.
Teuvoja tulee yksikköön vahvuuden mukaan ja toki isommat yksiköt saanevat jäljellä olevia isompia kenttäkeittimiä käyttöönsä.
Kaiken sanelee jälleen kerran raha.
 
Kylmäketjutonta pakuun juntatessa ja jäistä leijonaruokapussia sulatellessa tuli metsässä off-topicina mieleen: Mihin katosivat markkinoilta Bullet Mealit?
Chilli Beef ❤️
Kaipaamaan jäi aktiivinen ulkoruokailija.

Ja siitä jatkona, mitenköhän syntyisi kotikeittiössä chilli beef -patukan korvike. Maku jäi lähtemättömästi mieleen.
 
Kylmäketjutonta pakuun juntatessa ja jäistä leijonaruokapussia sulatellessa tuli metsässä off-topicina mieleen: Mihin katosivat markkinoilta Bullet Mealit?
Chilli Beef ❤️
Kaipaamaan jäi aktiivinen ulkoruokailija.

Ja siitä jatkona, mitenköhän syntyisi kotikeittiössä chilli beef -patukan korvike. Maku jäi lähtemättömästi mieleen.
Ilmeisesti hommaa ei saatu lopulta kannattamaan(?) ja ko. firma on "Toiminta lakannut"-tilassa :confused: Bullet mealin poistuminen markkinoilta oli itsellenikin takaisku, mielestäni nuo olivat erittäin näppäriä ja pussiruokia huomattavasti käytännöllisempiä reissueväitä.

Firman facebook-sivuilta löytyy gmail-osoite, jos se on vielä toiminnassa niin reseptiä voinee koittaa tiedustella:

1702489786394.png
 
Back
Top