kimmo.j
Respected Leader
Kun olin vielä pikkubaikal, niin kotona pantiin aina orrelle vuosikas hieho. Se oli kellarissa riippumassa ja siitä lohnittiin sahalla ja kirveellä tarvisliha. Pinta oli violetintummansininen. Lämpötila oli muutama aste plussalla. Ei siitä kukaan mahaansa sairastanut. Ruokinta: kaura, ohra, heinä. Sitten laitumella kesäkuun alusta - siunattuun hamaran iskuun. Väitän, että oli saatanan hyvää lihaa.
Siat taas saivat perunaa ja ohraa plus ruoantähteitä. Marraskuun peijaisissa ihmeteltiin puolivaaksaista selkäpintaa...liha ei ollut mitään hevetin kinnaketta, joka paistinpannulla menee köppyrään van ihan sitä ihtiään sikaa.
Nuori hirvi körnötti sulassa sovussa hiehon kanssa. Ilman koiran laukottamista ammuttu hirvi, nuori sellainen, kylmällä säällä jahdattu ja huolella teurastettu jne. ja onhan hyvää lihaa. Maksat, kieli ja sydän....hörpsis.
Syksyllä linnut roikkuivat isompien seurassa. Kaikkea metsänviljaa aina vuodentulon mukaan. Karpalo-pihlajanmarja-puolukka antoivat kyytiä lihaemmeille. Sienisalaatit ja raparperit, viinimarjatuotteet jne. Punajuuri ja hyväsukuinen peruna...näillä sitä on baikal kasvateltu. Ruisleipää unohtamatta.
Piti lopettaa lukeminen, etten söisi itseäni iltasella tärviölle.
Hyvä liha on kyllä harvinaisuus josta nauttii mielellään.
Olen käynyt Helsingin lihaexperteillä hakemassa herkkua http://www.lihaexpertit.fi/
Matkalla Porvooseen on Tyysterin lihasavustamo http://www.lihansavustamo.com/
Pohjassa loistava West Chark http://www.westchark.fi/fi/
Teen tasaisesti pyhiinvaellusretkiä noihin paikkoihin. Ongelmana on rahanmeno, en vain itselleni mitään.
