Ruotsi nöyristellee Venäjää, Suomi peesaa

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Ruotsissa on valtionneuvosto kanslia ja puolustusvoimat raivoissaan; ulkoministeri Wallström sopi yhdessä oman Tuomiojamme kanssa siitä, etteivät maamme koneet laskeudu Viron maaperällä tulevien harjoitusten yhteydessä. Suomessa tuskin eväkään värähtää siitä, että Venäjä ohjaa toimiamme. En ihmettelisi vaikka koko harjoitus peruttaisiin.http://www.expressen.se/nyheter/wallstrom-gick-med-pa-vladimir-putins-krav/

Tjänstemän i regeringskansliet anklagar utrikesminister Margot Wallström för att ha lagt sig platt för Vladimir Putin och Moskva. Fotograf:Sara Strandlund
Wallström gick med på Vladimir Putins krav
Publicerad 16 feb 2015 06:23

"Jag tror inte att någon i Sverige, varken regering, riksdag eller för den delen Försvarsmakten, kommer att acceptera att någon annan ska styra på vilket sätt vi väljer att samarbeta.

Enligt Expressens uppgiftslämnare i regeringskansliet är det dock precis vad som nu hänt. Utrikesminister Margot Wallström anklagas för att ha lagt sig platt för Vladimir Putin och Moskva."


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015021619204422_ul.shtml
Expressen: Venäjä huolissaan ilmaharjoituksesta
Maanantai 16.2.2015 klo 09.46 (päivitetty klo 10.22)

Venäjän suurlähettiläät ovat pyytäneet Suomelta ja Ruotsilta lisätietoja Yhdysvaltojen kanssa järjestettävästä ilmavoimien harjoituksesta, kertoo Expressen-lehti.


Suomesta harjoitukseen on määrä osallistua 2-4 Hornet-hävittäjää. (ILMAVOIMAT)
Venäjän Ruotsin-suurlähettiläs Viktor Tatarintsev pyysi tietoja Itämerellä maalis-huhtikuussa järjestettävän harjoituksen tavoitteista ja yksityiskohdista tavatessaan ulkoministeriön korkean virkamiehen viime viikolla.

Lehden mukaan myös Venäjän suurlähettiläs Suomessa on esittänyt vastaavanlaisen tietopyynnön. Expressenin haltuunsa saaman ulkoministeriön muistion mukaan Ruotsin ja Suomen sotilaallinen yhteistyö Yhdysvaltain kanssa huolestuttaa Venäjän johtoa.

- Se, että nämä sotilaallisesti liittoutumattomat maat harjoittelevat yhdessä Yhdysvaltojen kanssa, ei voi jättää Venäjää välinpitämättömäksi, muistiossa todetaan.

Ruotsin ulkoministeriön kabinettisihteeri Annika Söder sanoi muistion mukaan Tatarintseville, että yksikään ruotsalainen tai suomalainen hävittäjä ei laskeudu harjoituksessa Viron maaperälle. Ruotsin ja Suomen ulkoministerit Margot Wallström ja Erkki Tuomioja (sd) olivat lehden mukaan sopineet asiasta.

Ulkoministeriön muistion mukaan Tatarintsev vaikutti tyytyväiseltä kabinettisihteerin antamiin tietoihin.

Expressenin artikkeli aiheesta
 
Suomettuminen on alkanut
 
Ohessa kopio neuvottelumuistiosta. Ilmeisesti Wallström ja Tuomioja olivat luvanneet, etteivät koneet lennä Viron ilmatilassa (laskeudu). Onko myös Niinistö mennyt lupaamaan tämän Venäjälle ja oliko tämä syy vastakkaisasetteluun Niinistö, Tuomioja - Stubb, Haglund?

Olisi täysin luonnollista jos päätämme harjoitella Viron alueen ulkopuolella, mutta jos tähän tarvitaan lupauksia Venäjälle, ollaan pahasti harhateillä. Olemmehan ennenkin harjoitelleet Viron alueella.

Kai se liikekannalepanokin vaatisi ilmoitusta ja lupaa venäjältä?


645@70.jpg
 
Toivotaan kuitenkin, että kyse on vain ruotsalaisesta hapansilakasta ja, että jatkossa(kin) teemme päätöksemme ilman painostusta.

Heh, usein Suomea koskevat asiat selviää paremmin Ruotsin kautta. Hiukan poikkeaa foorumin fokuksen ulkopuolelle, mutta en koskaan unohda Lahden hiihtokisojen dopingkärhämää. Kaikki nimet ym oli Ruotsissa esillä monta päivää sillä välin kun täällä kaikki istuivat peukaloa imemässä hiiskahtamatta mitään. Suomalainen versio korruptiosta.
 
"Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa." Lähteekö myös Niinistö, Stubb, Haglund...?
Sain noista Ruotsin papereista käsityksen, että Tuomioja olisi sooloillut, mutta tuossa ylempänä oli Hesarin juttua lainattu, joten katsotaan, miten asiaa selitellään.
 
Sain noista Ruotsin papereista käsityksen, että Tuomioja olisi sooloillut, mutta tuossa ylempänä oli Hesarin juttua lainattu, joten katsotaan, miten asiaa selitellään.

Juu, pointtini olikin juuri se, että jos näin on päätetty, ei kaiken sen taannoisen haloon jälkeen päätöstä ole tehnyt Tuomioja yksin. Mutta tosiaan, ans kattoo miten asian laita on, ennen kuin erotetaan koko ulkopoliittinen johto.
 
Ruotsissa soppa kiehuu. Ulkoministerit kieltävät kaiken, mutta mitä sitten muistiossa oikein tarkoitetaan? Ruotsin media etsii kuumeisesti vastauksia!

Uppgifter till Expressen gör gällande att både Försvarsmaktens ledning och försvarsminister Peter Hultqvist reagerat starkt på UD:s diskussioner med den ryske ambassadören. ÖB sade till TV4 så sent som i lördags att inte tror att ”någon i Sverige /.../ kommer att acceptera att någon annan ska styra på vilket sätt vi väljer att samarbeta”.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/uppgift-sverige-lyder-ryska-militara-onskemal/
Uppgift: Sverige lyder ryska militära önskemål
Uppdaterad i dag 11:02. Publicerad i dag 08:16

Myös Virossa herättiin!

http://maailm.postimees.ee/3092883/meedia-rootsi-andis-moskva-sojalistele-noudmistele-jarele
Meedia: Rootsi andis Moskva sõjalistele nõudmistele järele5
16. veebruar 2015 11:40

Rootsi andis järele Venemaa nõudmisele ning teatas, et Rootsi hävitajad ei maandu eelseisvate Läänemere piirkonnas korraldatavate õppuste käigus Eesti territooriumil, vahendas uudisteportaal The Local täna Rootsi ajalehte Expressen.
 
Viimeksi muokattu:
Komiat harjoitukset järjesti Ivan itsekin Suomen itsenäisyyspäivänä.

Ilmeisesti viesti meni perille, kun ei suomipojan mopo enää keuli.
 
Viimeksi muokattu:
Suomettuminen on alkanut

Alkoi jo aikoja sitten. Vaatii hieman rohkeutta katsoa asioita kainostelematta. Olisi pitänyt tajuta tietyt ennakkomerkit jo Georgian sodan jälkeen, ei niitä tajuttu, koska ne sivuutettiin loppujen lopuksi hyvin näppärästi arkipuheissa ja mediassa. Melkoinen nuoralla tanssi on alkanut. Ja pitää olla valovoimainen oraakkeli, joka pystyy näkemään, mitä tuleman lopulta pitää.
 
Oikea vastaus tähän kysymykseen olisi ollut sanoa, että julkisista lähteistä voitte lukea tarpeellisen määrän tietoa.

Nämä on taas näitä Venäjän koepalloja, heitetään joku ympäripyöreä kysymys ilmoille ja sitten naureskellaan kun suomalaiset ja ruotsalaiset peloissaan törmäilevät toisiinsa, joku huutaa apuun NATOa, toinen äitiä ja kolmas vain sopertelee jotain alistunutta. Venäjän tyyli on aina toisella suulla olla ystävää ja toisella heitellään näitä irtovittuiluja, joista sitten voidaan arpoa miten paljon kyseisiin maihin voidaan vaikuttaa tällaisella "pehmeällä painostuksella".

Pitäisikö Gustav Hägglundin ruveta hoitamaan Suomen Venäjän-suhteita? Vilpittömästi luulen että venäläiset arvostaisivat kyseistä herraa, joka turpasaunalla uhkasi, enemmän kuin suurta osaa nykyisistä vässyistä. Muistatteko kun "Raato" Summanen elämöi ja rähisi vastustajajoukkueen valkulle? Venäjällä reaktiona oli välitön ihailu herraa kohtaan, kun se on todellinen mies.
 
Se sanonta siitä, miten vähällä järjellä valtioita loppupeleissä johdetaan, näyttää taas pitävän paikkaansa. Eikä asiaa edesauta yhtään, että tietyt päättäjät kävelevät niin tummat ideologian sumentavat lasit silmillä, että eivät pysy itse tekemillänsä laduilla.

Mielestäni Erkin ote on alkanut lipsua. "Paha USA" on alkanut taas pelottamaan ja sekoittaa järjenjuoksun tyystin. No, vielä muutama kuukausi, ja saadaan uusi ulkoministeri remmiin. Toivotaan, että saadaan suht' tuore poliitikko, eikä näitä 60-70 lukujen stallareita.
 
No, vielä muutama kuukausi, ja saadaan uusi ulkoministeri remmiin.
Mitäs jos ei saadakaan? Onhan se melko 100% varmaa että SDP on hallituksessa mukana ja saattaapa joku tuumia ettei tuo ET ollutkaan pöllömpi ulkoministeri....Kuinkas suu sitten pannaan....?
 
Mitäs jos ei saadakaan? Onhan se melko 100% varmaa että SDP on hallituksessa mukana ja saattaapa joku tuumia ettei tuo ET ollutkaan pöllömpi ulkoministeri....Kuinkas suu sitten pannaan....?

Keskusta ei oikein vakuuta tuossa asiassa myöskään. Lähinnä kuitenkin Väyrysen takia.
 
Venäjän yhteydenotto tasavallan presidentin kansliaan
Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 7/2015
16.2.2015


Venäjän suurlähetystö on tiedustellut virkamiestasolla Suomen 6.2.2015 tekemästä päätöksestä osallistua koulutus- ja harjoitusyhteistyöhön Yhdysvaltain kanssa. Yhteydenotto tapahtui puhelimitse 9.2.2015. Tasavallan presidentin kansliasta kerrottiin tehdystä päätöksestä julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaisesti.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi muussa yhteydessä 10.2.2015 Venäjän suurlähettilään Aleksandr Rumjantsevin. Tapaamisessa Suomen tekemä päätös yhteisestä harjoittelusta ei herättänyt uusia kysymyksiä.

http://www.presidentti.fi/public/de...21313&nodeid=44809&contentlan=1&culture=fi-FI

Eki se sitten ei vissiin ollut tästäkään tietoinen tai puhuu paskaa.
 
Mitäs jos ei saadakaan? Onhan se melko 100% varmaa että SDP on hallituksessa mukana ja saattaapa joku tuumia ettei tuo ET ollutkaan pöllömpi ulkoministeri....Kuinkas suu sitten pannaan....?

Tähän malliin: :(

Mikä pahinta, Eki ei välttämättä ole edes pahin kanto kaskessa. ET:llähän hihna alkaa luistamaan vasta sitten, kun Suomea yritetään "liiaksi" istuttaa USA:n kylkeen.

Keskustasta saattaa nousta kilpalaulantaan ulkoministerin paikasta sellaisia Venäjän nykyhallinon faneja, kuten Väykkä ja Lehtomäki.

Muistakin puolueista kyllä varmasti löytyy kaivamalla vaikka minkälaisia "itäosaajia". Esimerkiksi...

...Tom Packalen. Selkeästi maanpuolustushenkinen tyyppi, mutta ampui taidokkaasti itseään jalkaan viime syksynä kun lähti trollailemaan ilmiselvällä asialla Venäjän osallisuudesta Ukrainan kriisiin. Sanotaanko kauniisti näin, että poliittinen pelisilmä kaipaisi vielä "kohdistusammuntaa". Käytännössä hän antoi ihmisten lukea rivien välistä aika outoja vivahteita, jotka tulkinnanvaraisesti viittasivat joko Putinin tai hänen nykyjärjestelmänsä jonkinlaiseen ihailuun.

Vassareista löytyy taas vaikka minkälaista sisar ja velikultaa siinä määrin paljon, ettei niitä viitsi lähteä edes luettelemaan.

Mutta selkopäisiäkin tapauksia kaikista puolueista löytyy ja se on hyvä se.
 
Venäjän yhteydenotto tasavallan presidentin kansliaan
Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 7/2015
16.2.2015


Venäjän suurlähetystö on tiedustellut virkamiestasolla Suomen 6.2.2015 tekemästä päätöksestä osallistua koulutus- ja harjoitusyhteistyöhön Yhdysvaltain kanssa. Yhteydenotto tapahtui puhelimitse 9.2.2015. Tasavallan presidentin kansliasta kerrottiin tehdystä päätöksestä julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaisesti.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi muussa yhteydessä 10.2.2015 Venäjän suurlähettilään Aleksandr Rumjantsevin. Tapaamisessa Suomen tekemä päätös yhteisestä harjoittelusta ei herättänyt uusia kysymyksiä.

http://www.presidentti.fi/public/de...21313&nodeid=44809&contentlan=1&culture=fi-FI

Eki se sitten ei vissiin ollut tästäkään tietoinen tai puhuu paskaa.

TP:n tiimiltä oikea vastaus. Jos eivät jaksa lukea uutisia niin voihan niille lukea niitä puhelimessa.
 
Back
Top