Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Rynnäkköreppu konseptina ja yleisestikin

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja Huhta, 12.10.2015.

 1. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,770
  Tykkäykset:
  4,803
  Pisteet:
  1,286
  Best-Tactical-Assault-Pack.png
  CONDOR-CompactAssaultPackOD.jpg


  Arvon näppäimistökommandot!

  Rynnäkköreppu ("assault pack") käsitetään usein pienenä reppuna, jota taistelija kantaa hyökätessään, puolustaessaan tai partioidessaan jalan. Repun sisällöksi mainitaan yleensä sellaisia välttämättömyyshyödykkeitä kuten vesi, proteiinipatukat, ensiapupakkaus, varalippaat, heitteet, sadeasu, suojeluvarusteet, valaisin ja vara-akut taistelijan kantamiin elektronisiin laitteisiin.

  Vaan onko rynnäkköreppu tuiki tarpeellinen Suomessa? Eikö samaa tavaraa pysty kiinnittämään taisteluliiviin? Millainen rynnäkköreppu on paras?

  Rynnäkköreppu kasvattaa taistelijan visuaalista profiilia. Rynnäkköreppu pitää ottaa pois selästä, jotta sieltä saa tavarat ulos - ellei sitten partiotoveri ole auttamassa. Huonossa tapauksessa reppu voi tulla silmille maastouduttaessa, ja todennäköisesti sinne kertyy kaikkea vähemmän tarpeellista tavaraa, joka vaikeuttaa olennaisen löytämistä taistelutilanteessa.

  Jaksaako reserviläinen edes kantaa rynnäkköreppua mukanaan, kun kannossa on jo ennestään ase, suojaliivi, kypärä, taisteluliivi taskuineen, varalippaita, heitteitä, kenttäpullo, IFAK ja ryhmäkohtaista materiaalia (esim. KES, radio, taistelupelastusvälineet, konekiväärin ammukset)? Tuo yksinään on selvästi yli 10 kg lasti, jos ryhmäkohtaista tavaraa on kannossa vähän ja suojaliivinä on pelkkä sirpaleliivi. Pahimmillaan puhutaan yli 20 kg:sta. Miten rynnäkköreppu sopii enää siihen päälle?

  Pitää muistaa, että suomalainen taistelija ei ole tässä...

  126_ilbe_assault_pack_16.jpg

  vaan tässä:

  german276.jpg
   
 2. Pseeri

  Pseeri Kersantti

  Liittynyt:
  22.04.2014
  Viestejä:
  149
  Tykkäykset:
  175
  Pisteet:
  16
  Pointti oli? Suomalaiset niin huonokuntoisia, että sotaan turha lähteä? Ite kantelen liivien lisäksi aina päiväreppua jos ei ole rinkka selässä. Kertaakaan en ole kenenkään nähnyt lyyhistyvän päivärepun painosta. Millainen päiväreppu tulee silmille tetsatessa? Vitun huono. Mitä jos vaikka kompressoit repun niin pysyy profiili matalana.

  Hyvät provot oli.
   
 3. Mainos 4. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,770
  Tykkäykset:
  4,803
  Pisteet:
  1,286
  No anteeksi nyt sitten. Tarkoitukseni oli provosoida keskustelua ja tuoda vähän visuaalista ilmettä keskusteluun. Ihan vakavalla ajatuksella tässä oli kuitenkin tarkoitus keskustella.

  :)
   
 5. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,770
  Tykkäykset:
  4,803
  Pisteet:
  1,286
  Miksi olet päätynyt juuri tähän ratkaisuun? Kaikki tavarako ei mahdu taisteluliiviin? Mitä repussa on sisällä? Mikä reppu (merkki&malli) on käytössäsi?
   
 6. Hulabi

  Hulabi Kersantti

  Liittynyt:
  02.07.2014
  Viestejä:
  185
  Tykkäykset:
  293
  Pisteet:
  16
  Taisteluliivin tulisi olla nimenomaan taisteluliivi, eli sisältää vain taistelun kannalta välittömästi tärkeää materiaalia, lähinnä ammuksia ja muutamia heitteitä. Kaiken muun saa reppuun jonka voi nopeasti vaikka heittää selästä pois jos on tarve keventää.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2015
  Deeiii ja Stagideus tykkäsivät tästä.
 7. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,948
  Tykkäykset:
  5,683
  Pisteet:
  636
  Noi reput mitä kuvissa näkyy on enemmän päiväreppuja kuin rynnäkköreppuja. Rynnäkkörepun on oltava kapea, hännällinen mikä voi kelata pois jos ei ole niin pitkiä esineitä ja myös niskasta matala, ettei se paina kypärää takaraivoa. Myös nopea riisua, ohuet remmit ettei lisää paksuutta olkapäillä, mutta sen pitäisi pysyä tukevasti ettei se heilu.
  Suomalaisilla oli kuulema jatkosodassa aivan oivallinen rynnäkköreppu, mistä on kuulema tulossa uudistettu versio Verseidagin M13 PC yms yhteyteen.
  Muiden ns rynnäkköreput on todettu liian leveiksi ja korkeiksi.
  Reppu on aina mukavempi kantaa kuin liivit, mitä ei saa ikinä tasapainoon ja rajansa mitä kaikkea liiveissä voi kantaa, ettei näytä michelin ukolle.
   
  Deeiii, Fremen ja ctg tykkäsivät tästä.
 8. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,770
  Tykkäykset:
  4,803
  Pisteet:
  1,286
  Kyseessä on ilmeisesti tämä Varustelekankin myymä "päivärepuksi" nimetty reppu? Näyttää hankalalta saada irti plate carrierista, kun reppu kerran kiinnittyy vetoketjulla.

  [​IMG]

  https://varusteleka.fi/fi/product/verseidag-modular-plate-carrier-m13-paivareppu/27783
   
 9. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,765
  Tykkäykset:
  2,694
  Pisteet:
  1,286
  Repusta saa tavarat esille ja takaisin helpommin kuin useimmista selkätaskuista ja erityisesti M85 tetsarin selkätaskuista ja sipulisäkistä.
  Tämän voi myös helposti ottaa pois selästä jos liikutaan jollain kulkuneuvolla.
  Repulla on yleensä myös pelivaraa jos halutaan ottaa jotain muuta kuin perusteet.
  Lisäksi tätä voi käyttää tukena ammuntaan joka antaa samalla ehkä vähän suojaa riippuen siitä mitä repussa on. Yksi temppu on laittaa reppuun selkätueksi ballistinen levy varsinkin jos on vanhempi Sirpa käytössä. Jos tämän saa kaltevaan kulmaan suhteessa viholliseen niin tämä antaa kohtuullisesti suojaa ja jalkatilassa suojaa vähäsen miinoilta.
  Tietysti reppu ei saa muodostua itse tarkoitukseksi ja tarvittaessa tämä on jätettävä pois tai jopa hylättävä.
   
  Deeiii, Victor Charlie ja Fremen tykkäsivät tästä.
 10. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,948
  Tykkäykset:
  5,683
  Pisteet:
  636
  Ei ole tuo, vaan aivan jotain muuta. Hitto kun ei ole sitä valokuvaa tallessa jatkosodan ajalta, missä niillä on kannossa sellanen rynnäkköreppu.
   
 11. KKpilot

  KKpilot Alikersantti

  Liittynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  60
  Tykkäykset:
  84
  Pisteet:
  6
  Voisiko rynnäkkörepun rooli olla myös tavaran poisjättämisessä taistelusta sen lisäksi että roudataan koko ajan selässä lisää tavaraa? Eli liiveihin vain esimerkiksi muutama lipas, heitteet, puukko, kenttäpullo, lääkintätarpeet ja lähiradio jos sellainen on. Kaikki muu rynnäköidessä kuollut paino kuten suojanaamari, kenttälapio, pakki, sadeasu, ylimääräisiä tuliannoksia, evästä, extra vettä, pimeänäkövehkeet päivällä jätettäisiin repussa vaikka lähtöaseman/ kokoontumispaikan/vast tienoille, josta tavoitteeseen päästyä yksi partion jäsen käy hakemassa partion nyssäkät.

  "Jättöreppu".

  M85 taisteluvyön kanssa tuntui äärimmäisen typerältä hyökätessä kuskata kaikkea villapaidasta pakkiin, kun ne olisi voinut tavoitteeseen päästyä hakea lyhyen taipaleen päästä. Tilalle olisi voinut ottaa vaikka konekiväärin vöitä, telamiinan tai kertasingon.
   
  Deeiii, Victor Charlie, Sarek1 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,948
  Tykkäykset:
  5,683
  Pisteet:
  636
  Itse ajattelen rynnäkkörepun vain isompana varustetaskuna, patruunoille, ylimääräisille heitteille, singoille, murtovälineille, räjähteille yms tst-välineille. Tarkoitus ei ole että kaikki sitä kantaa, vaan sitä tarvitseva sotilas tai esim taistelijapari joka tukee kk yms miestä.
  Vaatteet yms sälä sit päiväreppuun, mikä on joka sotilaalla. Se, että kantaako päiväreppua kokoajan vai onko se lähtöasemissa/ajoneuvossa on sit henkilö kohtanen valinta.
   
  Deeiii, Hulabi, vezuri ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. Sarek1

  Sarek1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  2,006
  Tykkäykset:
  3,173
  Pisteet:
  636
  Niin, pikkureppu tai rynnäkköreppu on pyörinyt völjyssä monifunktioisena lisäkuljettimena tilanteesta tai tarpeesta riippuen. Jakkaralla varustettu kalastajamalli on ollut myös mukana silloin kun ohjelma on omannut leppoisampia tuokioita. Tarvittaessa reppua voi käyttää myös siirrettävänä jemmana. Kaikkea mahdollista roinaa ei kannata kantaa koko ajan mutta jotain on usein hyödyllistä ottaa mukaan sopivassa määrin; olen ajatellut joskus kokeilla makkaranpaistoharjoituksissa kahden pikkurepun taktiikkaa mikäli harjoitukseen kuuluu sopivasti erilaisia grillaustehtäviä. Vanhastaan on tuttua ja selvää, että esim. tiedustelupuuhissa vakiomallinen taisteluvyö on vain haitaksi mutta pienehkössä malliltaan sopivassa repussa tarpeellinen tavara kulkee mukavasti ja kätevästi mukana.

  Muuten olen sitä mieltä, että jatkuvasti kannossa oleva ohjeen mukaan täyteen pakattu M85 on kömpelö sana, vaikka ikävällä tavalla realiteetti onkin.
   
  Deeiii ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Pseeri

  Pseeri Kersantti

  Liittynyt:
  22.04.2014
  Viestejä:
  149
  Tykkäykset:
  175
  Pisteet:
  16
  Jääkäritouhuissa on tstliivi+päiväreppu, tiedustelussa chestrig+päiväreppu ja TA touhuissa ollu juomarakko+reisitelakka.

  Jääkäritouhuissa repussa viuhkapanos, kylkipanos,laukaisukaapeli, juomarakko, syötävää, radio, sukat, poolo, panoslaatikoita, extraheitteitä jne.

  Tiedustelussa lisäksi phantom, vv, henk koht nave jne. Päivärepun voi esim jättää kätköön jos tarvii kohdetta tiedustella erittäin hiljaa.

  Päivärepulla pitäisi pystyä huoltamaan itseään sen yhden päivän ajan. Varsinkin uudistettu hajautettu taistelutapa vaatii päivärepun käyttöä. Tavaraa on nykyään paljon kannossa ja huolto/tukikohta/kätköt saattaa olla kaukana.
   
  Sarek1 ja Deeiii tykkäsivät tästä.
 16. vezuri

  vezuri Kersantti

  Liittynyt:
  20.03.2015
  Viestejä:
  138
  Tykkäykset:
  145
  Pisteet:
  16
  Ja nämä kaikki toteutuu maanmainiossa sipulisäkissä, mallia about 85(???) :) Eiks vaan :) Mä raahaan sitä ainakin nyt testin vuoksi hetkisen.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 17. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,948
  Tykkäykset:
  5,683
  Pisteet:
  636
  Ja sit huomaa 400m hyökkäyksen jälkeen, että narut on auennu ja puolet tavaroista on jossain tuolla... :) :)
   
  Honcho, Deeiii, Pseeri ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 18. Sarek1

  Sarek1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  2,006
  Tykkäykset:
  3,173
  Pisteet:
  636
  SA-files:
  The Stuff is out there.

  :D
   
  MeriTJ, Honcho, setämies ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 19. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Tarkoitatko tälläistä?

  P1110606-500x500[1].jpg P1110607-500x500[1].jpg
  153061_r500[1].jpg

  Rynnäköllä vallataan vihollisasemat.
  Huuhanmäki 1943.05.28


  159546_r500[1].jpg

  Panssaritorjuntamiehiä marssille lähdössä.
  Repola 1944.09.27
   
  Honcho, Deeiii, Sarek1 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 20. Victor Charlie

  Victor Charlie Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  650
  Tykkäykset:
  651
  Pisteet:
  76
  Varastoreppu, päiväreppu, juomareppu, rinkka ja rynnäkköreppu...

  Ei perkele pojat, ottovolkkarista loppuu tila hetikohta, jos meinaatte nuo kaikki sinne tunkea ja saatte ite kävellä...

  Melko turhaa on meidän oloissa kanniskella sellaista reppua, johon sopii a-tarviketta ja ensisidettä, mutta ei sadetakkia, kalsareita, ylimääräistä paitaa ja sukkaparia. Kesällä pärjää hyvänä vuonna kaksi viikkoa juhannuksen molemmin puolin ilman noita (ei siis viime kesänä) mutta muuna aikana saa ainakin yöllä panna ylimääräistä päälle, varsinkin jos on hiukankin hiki pintaan tullut. Vettäkin tulee satana päivänä vuodessa.
  Minulla on ollut tuollainen aloitusviestin ekan kuvan repuntekeles pitkän aikaa käytössä eikä sillä pärjää kuin kaikkein lämpimimpänä aikana, sinne kun panee soppakulhon, vesipullon, sadeviitan ja ylimääräisen puseron niin se on täynnä, jotain pikkukilkettä sitten menee taskuihin.

  Hathat-joukot on sitten erikseen, niille joku rynnäkköreppu saattaa olla tarpeenkin...
   
 21. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Entäs ihan tavanomaiset iskuosastot? Täysiä lippaita ja heitteitä ei kuitenkaan saa taisteluliiviin niin paljon kuin vyöryttäjien tarve on ja näitä pitää saada jatkuvalla syötöllä kärkeen. Helpointa noita on kuljettaa rynnäkkörepussa, joita on tyyliin 1 per iskuryhmä ja miesten henkilökohtaiset päiväreput taas ovat joko ajoneuvoissa tai jossain muualla takana.
   
 22. Victor Charlie

  Victor Charlie Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  650
  Tykkäykset:
  651
  Pisteet:
  76
  No voihan pari päiväreppua täyttää a-tarvikkeella ja ottaa mukaan. Tunkee niiden kaverien kalsarit ja sadepuvut muiden reppuihin. Hyvä reppuhan on sellainen, että sitä voi hihnoilla tarvittaessa kutistaa sutjakammaksi. Silloin riittäisi kaksi reppua, lätkäkassi varastoksi ja päiväreppu kaveriksi.
   

Jaa tämä sivu