Saako leikkipyssy näyttää aidolta aseelta?

Paitsi että kaikki tietävät Suomessa että oikeita aseita voivat kantaa vain rikkaiden ja politiikkojen henkivartijat sekä rikolliset. Lelupyssyn heiluttelu julkisella paikalla on rikos Suomessa. Laittomilla keinoilla ei voi taistella laittomuuksia vastaan. Vaikka Yhdysvalloissa myös open carry on sallittua monissa osavaltioissa ja piirikunnissa ei se tarkoita että aseilla saisi sohia tai uhkailla miten tahansa. Open carry on poliittinen kannanotto perus- ja ihmisoikeuksien puolesta kuten gay pride -marssit mutta kuten tiedämme pahoja ihmisiä on olemassa ja julkihomous ja julkinen aseenkanto tuo ongelmia koska kaikki tietävät sinun korttisi mutta sitä et muiden.

CCW = concealed carry weapon
 
Jos se ehkäisisi koko vaaran,
niin yhdessä koulussa jos 20 oppilasta näkee kaukaa lelupyssyn kahvan noin 7 sekunnin ajan,
kaikki kielletään "ne oli vaan Magliteja ", koulussa ei ole asetta muistuttavaa esinettäkään sen jälkeen,
ja asia on pelkkä huhu vailla substanssia,
niin ei siinä ole heiluteltu eikä uhkailtu,
lain rikkomushan se on de jure, mutta ohut kuin parfyymin haju.
 
Suomessa aseen tai lelupyssyn kantaminen ja edes pitäminen mukana muualla kuin kodissa ellei sille ole hyväksyttävää syytä eli metsästys, siirtyminen metsään, ampumaradalla, asesepälle jne. on rikos josta poliisi ottaa aseet että lelut pois. En tiedä miten typerinä pitäisi pitää koululaisia jos ne tuollaiseen lankaan menisivät ja miten vielä typerämpi olisi elämässään epäonnistunut kouluampujia jos tuollaiseen menisi. Tieto siitä kenellä on ase johtaa näissä kouluampumisissa vain ensimmäisenä sen ampumiseen jolla tiedetään olevan ase eli käytännössä vahtimestarin, siksi on tärkeää että tavallisille kansalaisille sallitaan aseen kantaminen piilossa.
 
Konnat menisivät ansaani. Sama juttu kuin tunnetun autohälytinfirman tarra hälyttimettömässä autossa.
Poliisi ei tutki asetta omistamattomia opettajia, keitä, siis kaikkiako, rehtoreineen kakaran huhun perusteella, eikä mitään löytyisikään kun mitään ei ole.
CCW ei tule toteutumaan meillä edes muualla kuin kouluissamme, kun ei edes Pv:ssä ole sitä.
Kylläpä leukani loksahti eka kerran Open Carry -osavaltiossa käydessäni. WTF? :-D
Mitäs jos siellä olisi aseettomille "pakollinen airsoft kotelossa"-laki?
 
Hälytinfirman tarra autossa on erittäin hyödyllinen rikolliselle, silloin hän tietää minkä valmistajan hälytinlaitteisto autossa on ja toimii sen mukaan. Sama juttu koskee Yhdysvalloissa AR-15.comin ja NRA:n puskuritarroja. Ole ylpeä siitä minkä puolesta seisot mutta tiedosta että näihin autoihin murtaudutaan etsiessä aseita.

Poliisi joutuu suhtautumaan erityisellä vakavuudella kaikkeen nykyään mikä liittyy aseisiin ja kouluihin. Keksityt huhut ja suorat valheet riittävät viemään tahdon vastaiseen pakkohoitoon ikuisella merkinnällä tiedoissa nykyisin vaikka heti todettaisiin ettei huhu pidä paikkansa. Kouluampujaksi leimattua Samulia on Ylen eri ohjelmissa esitetty paljonkin. Myöskin airsoft-aseita yliopistolla vai ammattikorkeakoulussa esitellyt otettiin kiinni. Samoin aseharrastaja joka puhui räiskimisestä ampumaradalle menosta otettiin kiinni suurella poliisioperaatioissa joka uutisoitiin "laittomina sarjatuliaseina" eikä missään vaiheessa tässäkään tapauksissa rangaistu poliisille valheellista tietoa antanutta. Opettaja tai oppilas, joka tuo airsoft-aseen kouluun tai edes väitetään tuoneen otetaan melko varmasti kiinni kuulusteluihin välittömästi ja merkataan vaaralliseksi henkilöksi.

CCW toteutuu sinä päivänä kun enemmistö eduskunnasta niin päättää. Mihin PV:n henkilöstö tarvitsisi piilotetun aseen kanto-oikeutta?
 
En tiedä kuinka pitkälle hoplofobia menee maassamme. Briteissä pitää näyttää henkkarit kun ostaa toimistotarvikeliikkeestä sakset, näytettiin telkkarin Leijonan Luolassa. WTF.
Kätevää , kun oppilas saa potuttavan opettajan pakkopaitaan ja lobotomiaan sanomalla että sillä bilsanmaikalla oli kerran auton takapenkillä puoliautomaattihaulikko.
 
Olen asustellut muutamaan otteeseen taloissa, joissa pihassa puuhaileva puutarhuri kantoi päivisin rynnäkkökivääriä ja toinen mies öisin. Ihan siihen en soisi yhteiskunnan menevän, mutta kiistatonta on sen suojeluvaikutus. Myös arvotavaraa (so. kaikkea tavanomaista irtaimistoa) myyvien liikkeiden ovella oli haulikkomiehet. Ryöstöt niissä liikkeissä olivat perin harvinaisia.

Illan pimetessä ei sitten pysähdeltykään auttamaan tien varressa konepelti auki odottavia autoja.
 
koponen kirjoitti:
Tuota lukiessa tuli mieleen, että mitäs jos ei kiellettäisi mitään uutta.

Järjestyslaki 10§

Ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty.

Rikoslaki 41 luku 6§

Joka järjestyslain 10 §:n vastaisesti pitää yleisellä paikalla hallussaan toisen vahingoittamiseen soveltuvaa esinettä tai ainetta taikka ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavaa esinettä, on tuomittava toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Olen käynyt kaupassa ja kävellyt keskellä kaupunkia ase näkyvillä. Reidessä paukkurauta ja kädessä rk. Mihin syyllistyin?

Olen myös kävellyt keskellä kaupunkia "pohjoisissa" kivääri kädessä, tulisiko minut tuomita?
 
Ampuma-aselaki 17 §

Soveltamisalaa koskevat poikkeukset

Tämä laki ei koske:

2) valtion omistamien ampuma-aseiden, aseen osien, patruunoiden ja erityisen vaarallisten ammusten hallussapitoa, jos perusteena hallussapidolle on valtion palveluksessa olevien, valtion oppilaitoksissa opiskelevien tai asevelvollisuuteen perustuvaa asepalvelusta taikka vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien henkilöiden tehtävien hoitaminen;

4) puolustusvoimien järjestämiä, sen palveluksessa olevan johdolla tapahtuvia vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön liittyviä harjoituksia ja kilpailuja;

5) valtion omistamien ampuma-aseiden, aseen osien, patruunoiden ja erityisen vaarallisten ammusten kuljettamista eikä säilyttämistä;
 
RDF kirjoitti:
No ei kukaan porakoneen kantamisesta sakkoja saa vaikka joku olisikin tuntenut itsensä uhatuksi ellei sitten ole uhannut porailla ruuveja ihmisten päähän.

Uskon, että porakoneiden kanniskelu K-raudasta kriminalisoidaan heti kun joku on ryöstänyt Siwan Hilti-naulaimella.
 
pstsika kirjoitti:
commando kirjoitti:
Ovatko kuvan aseet leikkipyssyjä? ;)

60709d1245893843-killer-super-soaker-super_soaker.gif

hellokitty_ar15assault_2.jpg

Ylempi on lelu, alemmasta en ole varma. Voi olla airsoft tai oikea ase.

Jos tuolla ylempänä olevalla vesipyssyllä tms. ammuttaisiin minua niin saattaisin ärsyyntyä siitä ja rikkoa kyseisen kapineen. Jos taas alemmalla osoitetaisiin niin pitäisin sitä lähtökohtaisesti oikeana aseena ja sen mukaan toiminta.
"Pink Gun" tai "Lady Gun" taitaa olla oikea termi noille vaaleanpunaisille aseille, jotka ovat samanlaisia kuin muutkin, mutta naisellisemman värisiä kuin taktinen musta tai kiiltävä kromi.

Minulle alempi kuva aiheuttaa mielikuvia, jotka johtaisivat rakkauden tekoihin, riippumatta siitä aseesta, jota tuo taistelija kantaa. :heart:
 
Nyt alkaa D-vitamiiniannos olla kohdillaan, vai kävitkö jossakin aurinkorannoilla? :)
 
Back
Top