Salon arvokuljetus ryöstö

pstsika

Haukka
Voi olla, mutta voi olla olematta. Minä en tiedä ja jos tietäisin, niin en kertoisi. Yksittäisen kuljetuksen yksityiskohtaiset tiedot kuitenkin vaihtelevat aika paljon, joten mitään valmista sapluunaa ei ole. Oikeasti arvokkaat lastit eivät kuitenkaan kulje yhden miehen valvonnassa, vaikka lisäksi olisi etävalvonta.
 

Huhta

Greatest Leader
Äkkinäiselle panostajalle käy niin, että auton roippeet lentävät kilometrin päähän, mutta kassakaappi jököttää edelleen ehjänä.

Ammattilaiset osaavat kyllä, ei sitä muuten tehtäisi. Eikä siellä yleensä edes ole kovin vahvoja kassakaappeja - olisiko syytä olla, se on toinen kysymys. Teot hankaloituisivat, mutta ihmishenget voisivat vaarantua, jos autoja alettaisiin aukomaan 10 kilon räjähdepanoksilla.
ullared

Kuva / Aftonbladet

Esimerkiksi pankkiautomaatin käteiskasetit voivat olla ihan pelkässä telineessäkin, koska väripanokset ym. tuhoamismekanismit laukeavat, jos vilunkipeliä yritetään:

Softcar.png

http://www.psigroup.no/PageFiles/606/Softcar.png
 

Nikhris

Luutnantti
No niin, eli nyt on sitten jo saatu sivullisten tapauksen aikana ottamaa kuvaa.

" http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001126093.html
Kuvat: Tässä on yksi Salon ryöstöstä epäilty – sivullinen kuvasi kesken iskun
Julkaistu: 25.2. 15:04 , Päivitetty: 25.2. 15:40

61fdac6c784145a38d28fa7d305a0a9c.jpg

Sivullinen otti kuvan Salon ryöstötilanteesta. (KUVA: Ilta-Sanomien lukija.)
IS sai käsiinsä kuvan Salon torstaisesta arvokuljetuksen ryöstötilanteesta. Kuvassa näkyy palava henkilöauto, sekä sininen pakettiauto ja ainakin yksi ihminen pakettiauton lähellä.
Ylikomisario Timo Malinen vahvisti IS:n toimittajalle Miika Viljakaiselle Turun tiedotustilaisuudessa, että kuvassa on todennäköisesti epäilty ryöstäjä. Kun ryöstäjien pakettiautot olivat vielä tekopaikalla, poliisi ei ollut ehtinyt tilanteeseen.

Ryöstäjät olivat pukeutuneet sinisiin haalareihin ja heillä oli naamiot kasvojensa suojana. Tuntomerkit siis ovat heikot, eikä heistä ei siis voi sanoa taustaa tai sukupuolta.

Malinen sanoo, että ryöstöpaikalle tultiin kahdella pakettiautolla, sinisellä Vitolla sekä hopeanharmaalla Transitilla, henkilöautolla ja kuorma-autolla. Kuorma-autolla blokattiin arvokuljetusauton tie, jonka jälkeen henkilöauto sytytettiin tuleen estämään liikenne toiseen suuntaan.

9d5423ef572148bba66aad3169faa80e.jpg

Kuvassa näkyy ainakin yksi ihminen pakettiauton takaosan edessä. (KUVA: Lukijan kuva.)
65b30874f1c547b5b999fd4ea33fb0da.jpg

(KUVA: Lukijan kuva.)

Epäillyt pakenivat läheisen huoltoaseman levähdysalueelle kahdella pakettiautolla ja jatkoivat eteenpäin kahdella tai kolmella henkilöautolla. Poliisin mukaan epäiltyjä on siis vähintään neljä, todennäköisesti enemmän."

Suhteellisen kuumottavan näköistä, ns. "suoraan leffoista" tyylistä meininkiä. :eek:
 

Rauhantekijä

Respected Leader
"Kuvat: Tässä on yksi Salon ryöstöstä epäilty ......"

Tyypillisesti hyvä ja selkeä epäillyn kuvia. Penahan se siinä.

Mutta asiaan, vaikka sen auton saisikin hajotettua niin itse rahat on vielä suojattuna ja tarvittaessa menee käyttökelvottomaksi. Taitaa olla koruliikkeen ryöstössä edelleen paremmat onnistumisen mahdollisuudet .
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Ettei olisi sittenkin Sven-Åke ja hänen itäeuroopalaiset juuret omaavat uusruotsalaiset?
Ryöstäjät puhuivat kuulemma suomea. Osaako Sven-Åke & Co. suomea?
Tänä harhautusten aikakautena tietysti ulkomaalaisetkin treenaavat pari lausetta suomea, jotta voidaan edes hieman sotkea kuvaa ja antaa vaikutelma kotimaisista tekijöistä. Mistäs näistä ikinä tietää.....
 

Huhta

Greatest Leader
Oikeasti arvokasta kamaa suojataan itse arvokuljetusauton miehistön, tavallisesti 2 henkilöä, lisäksi siviilimallisella henkilöautolla tai autoilla. Autoista toki radioyhteys vartioimisliikkeen hälytyskeskukseen ja GPS-paikannus reittiseurannalla ja tsekkareilla. Ja näillä on sitten aseet, vaikka arvokuljetusauton kuljettajilla ei olisi.

"Oikeasti arvokas" on hyvin liukuva käsite. Rikollisen kannalta lasti on melkein yhtä houkutteleva, oli se sitten miljoonan tai kymmenen. Resurssit kuljetusten turvaamiseen ovat kuitenkin hyvin rajalliset, ja oikea uskottavuus vaatii poliisisaattuetta.

lund-vardetransport_116902a.jpg

Kuva / HD

Mutta asiaan, vaikka sen auton saisikin hajotettua niin itse rahat on vielä suojattuna ja tarvittaessa menee käyttökelvottomaksi. Taitaa olla koruliikkeen ryöstössä edelleen paremmat onnistumisen mahdollisuudet .

Käyttökelvottomuuskin on vähän niin ja näin. Värjättyjen seteleiden käyttö on tosiaan kiusallista, mutta niitäkin on maailmalla koetettu pestä ja vaihtaa yökerhoissa ja rahanvaihtokoneissa.
 

Vonka

Supreme Leader
Ettei olisi sittenkin Sven-Åke ja hänen itäeuroopalaiset juuret omaavat uusruotsalaiset?

Yhden pakettiauton vuokrasi "turkiksiin pukeutunut nainen" väärillä henkilöpapereilla. Suomalaisten apureiden mukanaolo on varmaa (tiedot kuljetuksesta ym.), kuten Liedossakin oli. Silti mukana voi aivan hyvin olla balkanilaisia Ruotsista. Hehän näihin ovat profiloituneet.
 

pstsika

Haukka
"Oikeasti arvokas" on hyvin liukuva käsite. Rikollisen kannalta lasti on melkein yhtä houkutteleva, oli se sitten miljoonan tai kymmenen. Resurssit kuljetusten turvaamiseen ovat kuitenkin hyvin rajalliset, ja oikea uskottavuus vaatii poliisisaattuetta.

Tottakai se on liukuva, mutta tavanomainen kolikkokassien kuljetus ei ole "oikeasti arvokas" ja "oikeasti arvokasta" ei välttämättä edes tunnuksellisella autolla kuljeteta. Esimerkiksi jotkin taide-esineet voivat olla "oikeasti arvokkaita" ja sattumalta olen tainnut joskus nähdä ohimennen, että ilmeistä lastaamista varmisti useampi poliisi konepistoolit käsissä ja kuljetusauto lähti poliisisaattueessa matkaan.

Erilaiset säännökset lastin arvosta vaikuttavat suoraan siihen montako arvokuljettajaa autossa on tai onko sillä erikseen saattue. Näillä ei kuitenkaan ole muuta merkitystä kuin esimerkin tarjoaminen, sillä merkittävät kuljetukset suunnitellaan eri tavoin ja nyt vielä korostan erikseen, että Siwan käteiskassan tai ABC:n pelikoneiden kolikot eivät minun kielenkäytössäni tarkoita "oikeasti arvokasta" ja ne ovat kuitenkin merkittävä osa arvokuljetuksista erilaisten vakuutusmaksujen alenemisen takia.
 

Huhta

Greatest Leader
Esimerkiksi jotkin taide-esineet voivat olla "oikeasti arvokkaita" ja sattumalta olen tainnut joskus nähdä ohimennen, että ilmeistä lastaamista varmisti useampi poliisi konepistoolit käsissä ja kuljetusauto lähti poliisisaattueessa matkaan.

Tällaiset ovat vähän eri juttu. Tosin, kysyä voi, että ketä ne lopulta kiinnostavat? Onko tiedustelutietoa siitä, että varakas yksityiskeräilijä on palkannut Blackwaterin miehet hakemaan "Fabergén munan", vai pelätäänkö 0,0001% todennäköisyyttä, että jotakin tapahtuisi? Veikkaan jälkimmäistä, ja noloahan se olisi, jos Suomen kamaralla katoaisi jokin mittaamattoman arvokas taideaarre.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Suomessa samaan aikaan maailman arvokkain kolikko (20milj) näyttelyssä ja arvokuljetusryöstö.
Saattaisi olla jopa Putinin näpätys viedä Jenkkien historiallisestikin arvokkain kolikko Nato kiihkoisesta Suomesta. (Löystään foliotani)
 

Huhta

Greatest Leader
Suomessa samaan aikaan maailman arvokkain kolikko (20milj) näyttelyssä ja arvokuljetusryöstö.
Saattaisi olla jopa Putinin näpätys viedä Jenkkien historiallisestikin arvokkain kolikko Nato kiihkoisesta Suomesta. (Löystään foliotani)

Uskotko, että tekijät olivat pro-Russian separatisteja, kun kerran puhuivat suomea?
 

Huhta

Greatest Leader
sivulaskuri

No niin, Radio Novan toimitus tälle jo naureskelikin! Joku velkainen narkkari on pistänyt äitinsä vuokraamaan auton velkojen kuittaamiseksi. Kaverit ovat kiinni ennen maanantaita. :cool:

Salon ryöstöön liittyy kuusikymppinen turkisrouva – huijasi autovuokraamossa

Julkaistu: 25.2. 17:23 , Päivitetty: 25.2. 18:20


Salon torstaisessa ryöstöyrityksessä käytetty pakettiauto, Ford Transit, vuokrattiin viime viikon torstaina Helsingin Herttoniemessä toimivasta Ideam Oy:stä.
– Noin kuusikymppinen rouva, turkislakki ja turkikset yllä, kertoo toimitusjohtaja Jani Åhman.

– Mitään syytä ei ollut epäillä, etteikö hän olisi ollut puheen perusteella suomalainen.

Pakettiauton vuokrauksesta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Ryöstäjien käyttämät pakoautot näkyvät HSTV:n videolla:sivulaskuri

Ideam Oy:n toimitusjohtaja ei itse nähnyt auton vuokrannutta rouvaa, mutta keskusteli tuntomerkeistä jo viikonloppuna mekaanikkonsa kanssa, joka oli ollut palvelutiskillä.

– Auto piti palauttaa perjantaina aamulla, ja kun sitä ei kuulunut, kävimme mekaanikon kanssa läpi tuntomerkkejä ja tein viikonloppuna rikosilmoituksen, toimitusjohtaja Åhman kertoo.

– Soitin myös 112, jotta poliisilla olisi tuntomerkit autosta, mikäli se tulee vastaan.

Nainen jätti kaksi puhelinnumeroa.

– Toinen ei hälytä, toinen hälyttää, mutta kukaan ei vastaa, toimitusjohtaja kertoo.

76280c835035473dac509533669f0ddb.jpg

Ryöstäjät sytyttivät auton tuleen ryöstöyrityksen yhteydessä. (KUVA: Benjamin Tuure)

Naisen näyttämä ajokortti ei ollut hänen omansa, vaan jo useampi vuosi sitten varastettu.

– Poliisi osasi kertoa sen heti. Nämä ajokortit ovat aika haasteellisia, kun kuvat voivat olla hyvin vanhoja.

Poliisi oli torstaina aamupäivällä rikosilmoituksen vuoksi Åhmanin liikkeessä Helsingissä, kun puhelin soi.

Siellä oli Helsingin Sanomien toimittaja, joka osasi kertoa pakettiauton liittyvän aamun ryöstöyritykseen.

– Se oli hassu yhteensattuma! toimitusjohtaja Ähman toteaa.

– Tämä on ollut aika vauhdikas päivä. Tuntuu aika suuren maailman meiningiltä.

Ryöstäjien käyttämä kuorma-auto oli Helsingin Sanomien mukaan varastettu Espoon Kauklahdesta Markkinointi Vihema Oy:ltä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Katso poliisin tiedotustilaisuus aiheesta:sivulaskuri

Tuomas Manninen

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001126194.html
 

Vonka

Supreme Leader
Salon Suomusjärvellä torstaina 25.2.2016 tapahtuneen arvokuljetusryöstön paikkatutkinta on ohi ja liikenne moottoritiellä on palautunut normaaliksi.

Tapauksen tutkinnasta vastaa Keskusrikospoliisi. Tekijöistä kaivataan edelleen vihjeitä numeroon 040 371 3177 tai sähköpostilla osoitteeseen tku.krp(at)poliisi.fi.
 

skärdis

Respected Leader
Suomessa samaan aikaan maailman arvokkain kolikko (20milj) näyttelyssä ja arvokuljetusryöstö.
Saattaisi olla jopa Putinin näpätys viedä Jenkkien historiallisestikin arvokkain kolikko Nato kiihkoisesta Suomesta. (Löystään foliotani)

Olikohan Tuomioja ja oppipoika Rinne tietoisia tuollaisen dollari-kolikon saapumisesta Suomeen? Ettei vaan pimitetty oppositiota?

Vähemmästäkin imperialistisesta eleestä on Erkillä keittänyt..
 

Vonka

Supreme Leader
Olikohan Tuomioja ja oppipoika Rinne tietoisia tuollaisen dollari-kolikon saapumisesta Suomeen? Ettei vaan pimitetty oppositiota?

Vähemmästäkin imperialistisesta eleestä on Erkillä keittänyt..

Mahtavaa. Meillä on täällä nyt jo ainakin seuraavat hahmotelmat:

- balkanilaiset
- Slussenin sissien jälkeläiset
- narkkarit ja niiden mummo
- Putin

Tämähän on melkein yhtä hauskaa kuin Ruotsin sukellusvenejahti.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Mahtavaa. Meillä on täällä nyt jo ainakin seuraavat hahmotelmat:

- balkanilaiset
- Slussenin sissien jälkeläiset
- narkkarit ja niiden mummo
- Putin

Tämähän on melkein yhtä hauskaa kuin Ruotsin sukellusvenejahti.

Se oli Mossad. Mulle on tämä kerrottu varmana tietona. :D
 
Top