SDP:n vassarisiipi veljeilee dosentti Bäckmannin kanssa

skärdis

Greatest Leader
Porissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa SDP:n edustajat vaativat Paasikiven-Kekkosen linjaa takaisin ja kertoivat "totuuden" Ukrainan tapahtumista. Tunnelma salissa on ollut kuin taistolaisten käännytystilaisuudessa.

Donetskin kansantasavallan edustajan Bäckmannin lisäksi äänessä olivat SDP:n Mikko Elo, Pirkko Turpeinen-Saari (ent. Turpeinen-Kajanoja) ja Evgenia Hildén-Järvenperä.

http://yle.fi/uutiset/kohudosentti_ja_demaripoliitikot_hammensivat_ukraina-soppaa_porissa/7395334

Porissa on viime päivinä mitattu Suomen korkeimpia lämpötiloja, mutta ulkona tuntui viileältä verrattuna ammattioppilaitos Winnovan auditorioon. Sinne oli koottu keskustelu Ukrainasta, Venäjästä ja Suomen ulkopolitiikasta.
Kuumaan saliin ahtautunut nelikymmenpäinen kuulijajoukko oli turvallisissa käsissä, sillä vapaata keskustelua oli varmistamassa useampikin turvamies. Lämpötila salissa kohosi varmasti lähemmäs 40 astetta.
Tilaisuuden järjestäjänä oli erikoinen nelikko: dosentti ja Itä-Ukrainan separatistien perustamaa "Donetskin kansantasavaltaa" Suomessa edustava Johan Bäckman, "edustuston lehdistösihteeri" ja porilainen kunnallispoliitikko Evgenia Hildén-Järvenperä (sd.), ex-kansanedustaja ja valtiopäiväneuvos Mikko Elo (sd.) sekä entinen kommunisti-kansanedustaja, nykyään demareissa vaikuttava ja eduskuntavaaleihin pyrkivä Pirkko Turpeinen-Saari (entinen Turpeinen-Kajanoja).
"Paasikiven linjalle" – "USA terrorisoi"
Mikko Elo arvosteli EU:n Venäjään kohdistamia pakotteita. Elo vaati Suomea uhoamaan vähemmän ja "palaamaan Paasikiven linjalle". Elo korosti, ettei ole kaikesta samaa mieltä muiden keskustelijoiden kanssa.
Turpeinen-Saari taas katsoi pitkähkössä puheenvuorossaan, että Ukrainan kriisin taustalla on Yhdysvaltain pyrkimys laajentaa valtapiiriään ja terrorisoida muita kansoja. Yhdysvaltoja taas ohjailevat hänen mielestään pelkästään "pääomapiirit".
Evgenia Hildén-Järvenperä ja Johan Bäckman kertoivat käsityksiään Venäjän ja Ukrainan tilanteesta. Molempien mielestä länsimaissa on täysin väärä käsitys asioista.
Osa yleisöstä hermostui
Nelikon mielipiteet EU:sta, Venäjästä, Yhdysvalloista ja Suomesta kuumensivat osaa seuraajista; eräskin katsoja lähti tapahtumasta pois mielenosoituksellisesti arvostellen Pirkko Turpeinen-Saaren puheenvuoroa "aivopesuksi".
Puhujat saivat tilaisuudessa toki myös arvostavia kommentteja. Perinteiseen tapaan vikaa löydettiin muun muassa EU:sta ja kehnoista poliitikoista.
Porissa pidetty tilaisuus oli mielenkiintoinen sivujuonne Ukrainan kriisistä käydyssä mediasodassa. Eri osapuolia tämänkaltainen keskustelu tuskin toi lähemmäs toisiaan. SDP:ssä puolestaan joudutaan pohtimaan, miten pitkälle USA-vastaisuuteen puolueen perinteisesti leveät seinät voivat laajeta.
 
Kylläpä on demareille löydetty tymäkät vahvistukset. Taitaa tällä menolla olla hyvinkin lähellä se päivä, kun näemme SDP:llä alle kymmenen prosentin kannatuksen. Jotenkin Rinne ei ainakaan alkuun synnytä vaikutelmaa sateentekijästä.
 
Kyllähän se hieman näin on että jos haluaa keskustella uskottavasti MISTÄÄN ja varsinkaan millään julkisella foorumilla kuten kyseinenkin tiedotustilaisuus oli
niin dosentti Bäckmanin mukanaolo ei erityisemmin uskottavuutta nosta. Varsinkin jos oma mielipide on suurinpiirtein sama kuin edellämainitulla dosentilla!
Hämmästyttää etteivät ole moista tajunneet, yleensähän poliitikoilla on kohtuullisen valveutunut itsesuojeluvaisto... ;)
 
Kyllähän se hieman näin on että jos haluaa keskustella uskottavasti MISTÄÄN ja varsinkaan millään julkisella foorumilla kuten kyseinenkin tiedotustilaisuus oli
niin dosentti Bäckmanin mukanaolo ei erityisemmin uskottavuutta nosta. Varsinkin jos oma mielipide on suurinpiirtein sama kuin edellämainitulla dosentilla!
Hämmästyttää etteivät ole moista tajunneet, yleensähän poliitikoilla on kohtuullisen valveutunut itsesuojeluvaisto... ;)

Paitsi jos uskoo vilpittömästi olevansa oikeassa. Silloinhan uskottavuutta nostaa, kun oikein dosentti ja kansantasavallan wirallinen edustaja komppaa kunnallispoliitikkoa.

Täytyy myös muistaa poliitikkojen taustat eli ovat vasemmiston vasemmistoa. Niissä piireissä ei perinteisestikään ole ollut sijaa totuudelle, ei varsinkaan jos se on ristiriidassa virallisen pravdan kanssa.
 
Niinpä kyllä. Järjenkäyttö on yleensä suotavaa mutta valitettavasti joissakin piireissä enemmänkin satunnaista ja poikkeuksellista.
Vanhaa sanontaa väännellen: "Meitä on moneen junaan ja sitten on vielä muutama joka tulee resiinalla perässä".
 
Bäckman myhäilee, kun saa Suomen hallituspuolueesta kasvoja rinnalleen. On muistettava, että suomalaissyntyinen Bäckman on Venäjän valtion virkamies. Siinä kolme demaria istuivat Venäjän federaation presidentin nimittänän Strategisen instituutin virkamiehen kanssa rinnakkain tiedottamassa.
 
Porin Ukraina-tilaisuus poiki jälkipuintia: "Ei SDP:n linja"
SDP:n puoluesihteerin Reijo Paanasen mukaan Porissa tiistaina esitetyt mielipiteet eivät vastaa millään tavalla puolueen ajattelua.


 • Kuva: Roman Pilipey / EPA
  SDP sanoutuu jyrkästi irti Itä-Ukrainan separatistien toiminnasta. Porissa järjestettiin tiistaina tilaisuus, jossa muutama SDP:n aktiivijäsen osoitti ymmärryksensä separatistien Itä-Ukrainassa käyttämälle väkivallalle.

  SDP:n mukaan Porissa esitetyt mielipiteet eivät vastaa millään tavalla puolueen ajattelua.

  – Sosialidemokraatit tuomitsevat sotilaallisen voiman käytön ja sillä uhkaamisen sekä rajojen siirron kansainvälisen oikeuden vastaisin menetelmin. Kannatamme edelleen neuvotteluratkaisua Ukrainassa ja edellytämme väkivallan käytön välttämistä, toteaa SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen.

  Dosentti Johan Bäckmanin koolle kutsumassa keskustelutilaisuudessa puhuivat muun muassa valtiopäiväneuvos Mikko Elo, porilainen kunnallispoliitikko Evgenia Hilden-Järvenperä sekä demarien riveistä eduskuntavaaleihin pyrkivä entinen kommunistikansanedustaja Pirkko Turpeinen-Saari.

  Bäckman ja Hilden-Järvenperä ovat ilmoittaneet olevansa itsenäiseksi julistautuneen Donetskin kansantasavallan virallisia edustajia Suomessa.

http://yle.fi/uutiset/porin_ukraina-tilaisuus_poiki_jalkipuintia_ei_sdpn_linja/7396253
 
Mikko Elo on jäänyt esittelemättä.

Mikko Elo oli Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja alusta asti (1995) aina vuoteen 2007. Hän teki vuonna 2004 kyseenalaista sijoituspeliä. Kemiran sisäpiiriläiset eivät saa käydä kauppaa yhtiön osakkeilla 30 vuorokauden aikana ennen yhtiön osavuosikatsauksen tai tilinpäätöstiedotteen julkaisemista. Ongelmallisiksi Elon Kemira-kaupat teki se, että hänet valittiin Kemiran hallintoneuvostoon keväällä 2004.

Eduskunnan puheenvuoroista viimeiseltä kaudelta (2007) ei paljastu juuri mitään muuta kuin että hän puolusti ns. kahden lautasen politiikkaa eli Halosen tunkemista Euroopan kokouksiin pääministerin mukana. Viimeisessä puheenvuorossaan hän puolusti Venäjän ihmisoikeustilannetta.

(Kannattaa muuten seurata muidenkin kansanedustajien puheita. Saatatte yllättyä: http://puheenvuorot.kansanmuisti.fi/puhujat/242-mikko-elo

Muuten Elo ei ole ollut kovin näkyvä. Hän on luja NATO-vastustaja ja on sitä mieltä, että Venäjää ei voi syyttää Ukrainan kriisistä, vaan se on lännen vehkeilyä.
 
Jumankauta. Ja minä kun odotin Sdp:hen pelastajaa jostain, joka löytää sille paikan nykymaailmassa. On oltava jotain muutakin kuin Taistolainen vanha punikkiaate. Sitä toivoin ja odotin. Nimittäin vapautta,veljeyttä ja solidaarisuutta tarvitaan nykymaailmassa enemmän kuin koskaan. Ja sitten nämä saatanan koohot lähtevät tähän junaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jumankauta. Ja minä kun odotin Spd:hen pelastajaa jostain, joka löytää sille paikan nykymaailmassa. On oltava jotain muutakin kuin Taistolainen vanha punikkiaate. Sitä toivoin ja odotin. Nimittäin vapautta,veljeyttä ja solidaarisuutta tarvitaan nykymaailmassa enemmän kuin koskaan. Ja sitten nämä saatanan koohot lähtevät tähän junaan.

Noo, ei niitä montaa ole. Mutta typerä ilmiö.
 
Uskovitumatonta toimintaa. Mistä ihmeestä nämä ottavat käyteaineensa?
Kusenkeltaisesta selkäydin nesteestään.

Blogissaan Mikko Elo selvittää mikä on hänen henkinen alkukoti ja miten vastustajansa profiloituvat. Elon muisteloita demokratian "kulta-ajalta".

Olin ensimmäisessä kansallisessa tehtävässäni valitsemassa presidentti Kekkosta hänen viimeiselle kaudelleen v.1978. Silloin Kekkonen sai 260 valitsijamiestä kaikkiaan 301:stä. Jotenkin on tuntunut, että joillakin suomalaisilla Venäjävastaisuus on selkäytimessä, eikä siihen voi vaikuttaa millään järkipuheilla.

Että sellasta "järkipuhetta".
 
Valtioiden ja varsinkin suurvaltojen hyvyyteen uskominen on kaikkiaan erikoinen ilmiö. Useimmiten usko voittaa jopa omien silmien kertoman. Se sitten vaihtelee minkä maan hyvyyteen milloinkin uskotaan.
 
Valtioiden ja varsinkin suurvaltojen hyvyyteen uskominen on kaikkiaan erikoinen ilmiö. Useimmiten usko voittaa jopa omien silmien kertoman. Se sitten vaihtelee minkä maan hyvyyteen milloinkin uskotaan.

Täsmälleen. Suomi on valtio muiden joukossa, eikä tämänkään valtion hyvyyteen tule kenenkään uskoa.

Kun tästä on näin saatu suuri konsensus voidaankin varmaan laskeutua turvallisuus- ja varsinkin puolustus-poliittisissa ämpylöinneissämme yksilötasolle juuri koska valtiot ovat kaikkea muuta kuin hyviä ihmisten kannalta.

Puolustautumistilanne/tarve on jo merkki ihmisten välillä vakavasta uhasta ja jos uhkaaja on naapurissasi asuva reilun kolmenkymmenen aseistetun mielisairaan taparikollisen jengi, niin onko paras keino parantaa perheesi turvallisuutta lisäämällä venyttelyä ja etunojapunnerruksia.

Isäsi, vaarisi ja melkein koko sukusi on tullut tapetuksi tai vammautetuksi tämän porukan toimesta niin kauan kuin muistetaan. Vain muutaman kerran on kuin kohtalon oikusta naapurikylän mielisairaalasta karannut tappelujengi ohi kulkiessaan keskeyttänyt perinteeksi muodostuneen perheesi joukkoraiskauksen.

Kunnes vihdoin kaikkien näiden vuosien jälkeen perhettäsi ympäröivät väkivallan uhrit ovat päättäneet liittoutua yhteen. Ajatuksena, että ehkäpä yhdessä voisimme toisamme tukea. Koska jokainen on enemmän tai vähemmän toipumassa edellisestä väkivallan kierteestä, ei kummoisia tappeluhaluja ole, mutta kovasti luvataan tulla avuksi jos ja kun mongoloidijengi taas lähtee liikkeille. Eikä aivan merkityksetön seikka ole sekään, että naapuriläänin vankimielisairaalan jengin kanssa on sovittu, että he voivat tulla apuun tarvittaessa. Korvausta vastaan tietysti. Tämä riski voidaan ottaa koska he ovat siellä kaukana, mutta nuo ovat tuossa vieressä aidan takana ja sieltä joka tapauksessa aina yli tulevat. Näin se vaan on ollut.

Kaikkea on kokeiltu. On annettu omat tyttäret ja pojat heille leikkikaluiksi bileisiin, koska ajateltiin että ne tulee niitä kuitenkin hakemaan ja samalla särkevät paikkoja. Eipä paljon auttanut sekään. Ihan kuin olisi pikemminkin innostanut ja niinhän siinä sitten muutamalle kävi. Siirsivät bileet tuonne naapurin pihaan kun omansa pihansa olivat jo piloille paskoneet. Itse selvittiin vielä toistaiseksi laittamalla pönkä oven eteen ja olemalla ihan hiljaa sängyn alla piilossa. Luulivat varmaan että ei olla kotosalla ja jättivät sillä kertaa rauhaan. No lapsethan ne oli vienyt jo viime kerralla. Nyt vain jännitetään täällä pirtissä ja kurkitaan verhonraosta mitä ulkona tapahtuu. Vaimo nalkuttaa, että miksi me ei vaan liitytä väkivallanuhrit ry:hyn kuten kaikki muutkin naapurit jotka voivat taas pitää puutarhajuhlia omalla pihallaan.

No, puhu nyt naisille näistä jutuista. Ei ne mitään ymmärrä, peloissaan heti apua hakemassa jos sitä joku vähänkin tarjoaa. Ei tajua että kyllä niitä naapureitakin sitten kaduttaa kun mongolidit taas hyökkää eikä vankimielisairaat tulekaan apuun. Vaimo vaan jatkaa naputustaan että ei kait siitä nyt mitään haittaakaan ole jos noi tuolta aidan takaa kuitenkin tulee. Olen yrittänyt selittää että ei ne vankimielisairaalan jannut ole yhtään sen parempia vaikka ovat laitoshoitoa vähän saaneetkin. Jotenkin alkaa tuntua, että muija ihan niin kuin haluis niitä tänne meidän kylälle patsastelemaan. Luulee niitä joiksikin makeiksi prätkäjätkiksi vaikka samoja mielenvikaisia ne on kuin muutkin jengiläiset. Sitä paitsi ämmä ei huomaa, että mulla menee nykyään jo kymppi rikki etunojassa ja leukojakin nousee ainakin kolme. Vastaotteella! Että taitaa olla paha tulla meidän eteiseen hillumaan, voi nimittäin vähän kirpasta kun meikä jannun sucker punch heilahtaa. Mutta siihen asti on kait paras vaan vilkutella noille naapurin pahiksille ja näyttää niille leuanveto kuntoa ja muille naapureille varmuuden vuoksi keskaria.
 
Jumankauta. Ja minä kun odotin Spd:hen pelastajaa jostain, joka löytää sille paikan nykymaailmassa. On oltava jotain muutakin kuin Taistolainen vanha punikkiaate. Sitä toivoin ja odotin. Nimittäin vapautta,veljeyttä ja solidaarisuutta tarvitaan nykymaailmassa enemmän kuin koskaan. Ja sitten nämä saatanan koohot lähtevät tähän junaan.

Olisiko käynyt niin, että Vasemmistoliitossa tätä porukkaa osataan varoa ja heidät on kannettu tikun nokassa pihalle. SDP:llä ei ehkä ole samanlaista änkyräkommariallergiaa, joten oireilu on vasta alkamassa. Eiköhän lopputulema ole koko lailla sama, kuin siinä Arhinmäen porukoissa. Mielenkiintoista, miten tulenpalavat kommunistit ajavat nyky-Venäjän asiaa, vaikka aatteet ovat niin kaukana toisistaan, kuin vain olla ja voi. Todellinen epäpyhä allianssi, jossa eletään ajan kultaamien 70-luvun muistojen sankassa sumussa.
 
Olisiko käynyt niin, että Vasemmistoliitossa tätä porukkaa osataan varoa ja heidät on kannettu tikun nokassa pihalle. SDP:llä ei ehkä ole samanlaista änkyräkommariallergiaa, joten oireilu on vasta alkamassa. Eiköhän lopputulema ole koko lailla sama, kuin siinä Arhinmäen porukoissa. Mielenkiintoista, miten tulenpalavat kommunistit ajavat nyky-Venäjän asiaa, vaikka aatteet ovat niin kaukana toisistaan, kuin vain olla ja voi. Todellinen epäpyhä allianssi, jossa eletään ajan kultaamien 70-luvun muistojen sankassa sumussa.

70-luvulta muistoksi jäänyt Yhdysvaltojen vihaaminen on kai tätä eteenpäin vievä voima.

Olen joskus miettinyt miksi tämä ei silti kanavoidu EU:n kehittämiseen? Luulisi, että voimakas EU veisi samaan määränpäähän, koska se myös heikentäisi Yhdysvaltojen hegemoniaa. Eikö EU olisi puutteistaan huolimatta parempi vaihtoehto kuin Venäjä?
 
Back
Top