Seinäjoki 19

Vaultboy

Majuri
Seinäjoki 19 -harjoituksessa tähtäimessä viranomaisten varautuminen ja valmius

Porin prikaati 26.8.2019 14.39
Tiedote
Reserviläinen partioimassa aluetta, taustalla poliisiauto

Seinäjoki 19 -paikallispuolustusharjoitus toteutetaan Porin prikaatin toimesta 9.–13.9.2019 Pohjanmaalla ja Eteläpohjanmaalla. Harjoituksen teemana on viranomaisyhteistyön ja paikallisjoukkojen varautumisen ja valmiuden kehittäminen.

Seinäjoki 19 -paikallispuolustusharjoitus tulee näkymään harjoitusjoukkojen liikkeenä ja läsnäolona pääasiassa Seinäjoki - Lapua - Vaasa alueella. Harjoitukseen osallistuu kokonaisuudessaan noin 500 varusmiestä, reserviläistä ja Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa sekä runsaasti eri viranomaisten ja yhteistyökumppanien henkilöstöä. Harjoituksen johtajana toimii eversti Asko Valta.

Harjoitustoimintaa Seinäjoen alueella on muun muassa lentokentällä, torilla, Vallesmannissa sekä Alakylän, Tuomikylän, Impivaaran ja Jouppilanvuoren alueilla. Toimintaa nähdään myös Nammo Lapuan alueella.
Seinäjoki 19 käynnistyy jo varsinaista harjoitusviikkoa edeltävänä viikonloppuna 6.–8.9.2019, jolloin toteutetaan harjoituksen kovapanosampumavaihe Porin prikaatin ampuma-alueilla. Paikallispuolustusvaihe käynnistyy maanantaina 9.9. ja Seinäjoki 19 -harjoitus päättyy perjantaina 13.9.

Paikallispuolustustoimintojen lisäksi Seinäjoki 19 -harjoituksessa kehitetään kansainvälisen avun antamiseen liittyviä tehtäviä yhteistoiminnassa muiden viranomaisten kanssa. Harjoituksessa keskitytään mm. yhteisen tilannekuvan muodostamiseen ja jakamiseen sekä viranomaisviestintään, mikä tarkoittaa osallistuville joukoille ympärivuorikautista toimintaa. Seinäjoella harjoitus näyttäytyy viranomaiskaluston ja -henkilöstön normaalia runsaampana läsnäolona.

Harjoituksen aikana pyritään välttämään ulkopuolisille aiheutuvaa häiriötä ja haittaa, mutta osassa toimin-taa käytetään melua aiheuttavia harjoitusampumatarvikkeita. Meluhaittaa esiintyy alueella Jouppilanvuori - Tuomikylä - Ahokylä - Alakylä - Impivaara - Lapua. Lisäksi lentoaseman ja Ilmajoen suunnalla saattaa esiintyä harjoituksesta johtuen hetkellisiä liikennekatkoksia.

Puolustusvoimien lisäksi harjoitukseen osallistuu Tulli, Pohjanmaan poliisilaitos, Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri ja Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, Seinäjoen kaupunki ja sen omistamia liikelaitoksia sekä alueen yrityksiä.

Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Porin prikaatin sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla: #seinäjoki19, #paikallispuolustus ja #porpr.

Seinäjoki 19 on yksi Maavoimien viidestä eri puolella Suomea järjestettävistä paikallispuolustusharjoituksista. Muita harjoituksia ovat Kanta-Häme 19, Kehä 19, Kymi 19 ja Pohjoinen 19. Lue lisää paikallispuolustusharjoituksista ja seuraa harjoituksia!

 
Kun varuskuntia ajettiin alas, kotkut vastusti koska varuskunta kuulemma lisää olemassa olollaan maanpuolustustahtoa.

Uskon että nämä paikallispuolustusharjoitukset tekee enemmän ihmeitä maanpuolustustahdolle
 
Kun varuskuntia ajettiin alas, kotkut vastusti koska varuskunta kuulemma lisää olemassa olollaan maanpuolustustahtoa.

Uskon että nämä paikallispuolustusharjoitukset tekee enemmän ihmeitä maanpuolustustahdolle
Näin on. Enemmän se kohottaa maanpuolustustahtoa ja kiinnostusta Puolustusvoimiin että harjoitellaan julkisella paikalla ja näytetään osaamista sekä muutenkin näytään katukuvassa, kuin että pidetään vain naapurikunnassa varuskuntaa.

Tokihan se voisi olla kulkemisen kannalta hyvä, jos Pohjanmaalla olisi varuskunta, niin ei varusmiesten tarvitsisi lähteä Kajaaniin asti.
 
Onko kokoustilassakin noin vaarallista, että pitää olla suojaliivi päällä?
 
Eihän sitä ikinä tiedä, jos vaikkapa kokouksen joukkoon on soluttautunut vihollisen sabotööri:cool:
 
Olikos poliisi mukana tässä Seinäjoen harjoituksessa?
Törmäsin vain erikoiseen Sprinteriin illalla..en fyysisesti ;)
 
Paree se on olla varustusta jos joku vaikka kaivaa diskopallon esiin...
 
Ei pitäisi olla joko-tai.

Miun mielestä noin on rahat käytetty paremmin.

Toki normaalin nykyisen varuskuntaverkoston olemassaolon lisäksi olen kai jo 10 vuotta saarnannut niistä kertausharjoituskeskuksista. Joissa olisi tilat ja kalusto pyörittää MPK:n isoja harjoituksia
 
En nyt kerennyt viikonloppuna päivittämään, mutta se tosiaan loppus. Harjoituksesta en havainnut viikon aikana juuri mitään muuta kuin pari Defenderiä, pari armeijan pakettiautoa sekä perjantai-aamuisen paukkeen.

Kiitos Seinäjoki! Harjoitusjoukot ovat aloittaneet kotimatkansa ja näin ollen #Seinäjoki19 -harjoitus on saatu päätökseen. Seinäjoella on ollut mukava harjoitella, mutta vielä mukavampaa on tulla tänne takaisin! @Sjkkaupunki #paikallispuolustus #maavoimat #porpr
EEVWI64U4AE22p3.jpg
 
Back
Top