Sekalaista mussuttelua

vilval

Kapteeni
Pierreville, Paikkakunta Kanadassa jokaVillen piereskelyyn.
 
Viimeksi muokattu:

Nhhk

Eversti
En itse ole kirjoittanut, kopioitu jostain! ☝️

TIEDÄT OLEVASI MAALTA:
kun mielestäsi on ruuhkaa jos 4 autoa odottaa vuoroaan traktorin ohittamisessa. Mittaat välimatkoja tunneissa. Näet ihmisten pitävän metsästysvaatteita sosiaalisissa tilaisuuksissa. Asennat turvahälyttimen taloosi ja kaupantekijäisenä myös autoon, mutta jätät molemmat lukitsematta. Ajat 100km/tunnissa puolen metrin lumikinoksessa silmää räpäyttämättä.
Ainakin yksi naapureistasi polttaa viinaa kotona ja kaikki tietävät sen, jopa poliisi koska se luultavasti on sen veli.
Sinulla on käynnistyskaapelit autossa ja vaimosi/tyttäresi tietää miten niitä käytetään. Sinun mielestäsi 'sexy lingerie' on silkkipyjama Lidlistä. Lehmät ovat vain osa maisemasta. Mielestäsi traktori on hyvä ajoneuvo pojallesi/tyttärellesi mopedi- ja ajokortti iän välissä. Pukeutua 'hienosti' tarkoittaa flanellipaidan helman tunkemista housujen sisään ja jalkoihin laitetaan puhtaat goretexkengät.

Kun tapaat uuden ihmisen on ensimmäinen kysymyksesi "kenenkä tyttö/poika solet tai minkä nimisiä sisaruksia sulla on?" Voit luetella kaikki nimeltä jotka valmistuivat yhtä aikaa kanssasi. Olet ihan oikeasti ajanut yli 200 km edestakaisin käydäksesi kahvilla kaverin luona taikka osallistuaksesi juhliin. Koulut eivät ole kiinni jos sataa lunta tai on liian kylmä. Et voinut ostaa tupakkaa nuorempana, koska myyjät tiesivät tarkalleen kuka olet ja minkä ikäinen. On statusta että olet yhdessä jonkun kanssa eri kunnasta kuin sinä itse. Mielestäsi miehet jotka käyttävät vaaleanpunaista puseroa ovat homoja. Mielestäsi ihmiset isossa kaupungissa pukeutuvat kummallisesti, jotta voit kaksi vuotta myöhemmin todeta että on trendikästä pitää samanlaisia vaatteita. Kun menet kävelylle harrastaaksesi liikuntaa, ainakin 2 henkilöä pysähtyy ja kysyy että, ”tarvikko kyytiä”. Viikonloppujännitys tarkoittaa käyntiä Haaparannan Ikeassa. Opettajasi sekoitti sinut aina äitiisi/isääsi tai siskoosi/veljeesi. "Keltaiset sivut" koostuvat 4 sivusta. Et käytä vilkkua kääntyessä autolla koska kaikkihan tietävät minne olet menossa. Jos soitat väärään numeroon niin saat oikean sieltä. Puoli kuntaa pitää henkeään kun joku yritys aikoo muuttaa pois paikkakunnalta. Naurat täyttä häkää kun luet tätä, koska tiedät että kaikki on totta, jonka jälkeen jaat tämän kaikille kavereillesi jotka ovat melkein koko paikkakunta.
 

Baltriber

Majuri
Edelliseen voi lisätä että jos sattuu jostain syystä lukitsemaan korsun oven lähtiessään, ei se haittaa koska naapurit osaa kulkea lukitsemattomasta takaovesta hakemaan tarvitsemansa vaikket ole itse kotona. Ne myös päästää koiran kuselle siinä samalla. Jos tarttevat autoa lainaan niin tietävät soittamattakin että missä on avaimet (jos ei löydy virtalukosta). Sain eilen taas palautetta kun jätin korealaisessa avaimet virtalukkoon, siinä on joku tommonen susipaska ominaisuus mikä jättää ajovalot ja mittariston valot palamaan jos avaimet jää paikoilleen.

se on kyllä ehdottomasti vaan positiivista että lähitalojenkin miesväki hallitsee tämänkin mökin talotekniset yksityiskohdat. Tietävät missä on öljypoltin ja osaavat käyttää sitä (itsehän en moiseen helvetinkoneeseen koske), tietävät mistä saa talon ja tallin vedet poikki ja mistä löytyy hilkettä yhden hiacefirman tarpeiksi korjaushommiin ja missä on sähkötaulu ja varasulakkeet. Se on nimittäin ihan vakio että kun armas puolisoni lähtee toimittamaan metsästysasioitaan johonkin puhelinverkon uloittumattomiin, alkaa torppa leviämään käsiin.
 

Ottoville

Ylipäällikkö


Docventures: THE PICKUP GAME

Harvinainen katsaus pokausteollisuuteen. Alan gurut tienaavat omaisuuden opettamalla muille miehille pokaustaitoja. Dokumentissa nähdään, mitä tuhansia dollareita maksavilla kursseilla tapahtuu. Pokausartistit avaavat kyseenalaisia menetelmiään. 
Viimeksi muokattu:

vilval

Kapteeni
Kyllä nuo britit hauskoja veijareita futisseura nimiensä kanssa. Länsikinkku eli West ham ylivoimoimaisesti hauskin keksitty. Reading ylivoimainen kakkonen ja kolmantena Maksa-allas eli Liverpooli.
 

vilval

Kapteeni
Muistaakseni tuo kaupungin nimen etymologia meni jokseenkin niin, että vanhassa kielessä tuo liver ei tarkoittanut maksaa vaan mutaista vettä.
Jalkapallo on maailman suurin kansanliike. Sellaiseksi ei voi nousta ainoastaan asioilla, jotka tapahtuvat pelikentän rajojen sisäpuolella.
 

vilval

Kapteeni
Wikistä: A settlement in the area named Ham is first recorded as Hamme in an Anglo-Saxon charter of 958 and then in the 1086 Domesday Book as Hame. It is formed from Old English 'hamm' and means 'a dry area of land between rivers or marshland'
Kyllä kai Itäkinkutkin voisi kelvata jalkapallo joukkueen nimeksi vähempi vakavissa tapahtumissa.
 

vilval

Kapteeni
Luulisi että Suomen kokoisesta maasta löytyisi riittävästi keihäänheittäjiä tai edes pesäpalloilija lupauksia
tulevaisuuden huuhkajiksi jotka pystyisivät sivurajaheitolla moisiin. Tuo on laakea ja hankala puolustettava.
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Virolaisia salakuljetettiin tuhansittain Suomeen jatkosodan aikana – viikon kirja paljasti toiminnan laajuuden vasta nyt
Kun meri pimeni, siviilien veneet lähtivät ylittämään Suomenlahtea.


 

Ottoville

Ylipäällikkö
Viimeinen kamikaze
Viimeinen kamikaze Kazuo Odachi romuttaa sotamyytit HS-haastattelussa – ”olimme vapaaehtoisia vain lainausmerkeissä”, seitsemästä itsemurhatehtävästä selviytynyt 93-vuotias kertoo


Nuori Kazuo Odachi vuonna 1944.
Oli 15. elokuuta 1945, kun 18-vuotias kamikazelentäjä Kazuo Odachi nousi Zero-hävittäjäänsä tappamaan itsensä.

Tehtävänä oli ohjata kone ja siinä oleva 500 kilon pommi mihin tahansa yhdysvaltalaiseen kohteeseen.

Hän oli ollut mukana kymmenissä tulitaisteluissa. Seitsemän niistä oli ollut ehdollisia kamikaze-tehtäviä. Kokeneille lentäjille sallittiin paluu, jos lentotukialuksen tai taistelulaivan tapaista arvokasta maalia ei löytyisi.

Nyt ei puhuttu paluusta. Ei ollut väliä mihin osuisi. Tehtävänä oli yksinkertaisesti kuolla.


Odachi rullasi kiitoradalle. Silloin tapahtui jotakin yllättävää.

Ja siksi 93-vuotias kamikazelentäjä voi nyt kertoa elämäntarinansa Helsingin Sanomille.

Mannerheim-ristin ritarin synkkä salaisuus
Pekka Turusen uutuuskirja purkaa kaukopartiomyyttejä ja paljastaa, kuinka sodan jälkeinen Suomi on vaiennut Mannerheim-ristillä palkitun upseerin osallisuudesta julmaan henkirikokseen.


ELOKUUN puolivälissä vuonna 1943 Nykänen toimi 3. divisioonan kaukopartio-osaston päällikkönä. Hänelle oli myönnetty Mannerheim-risti vain kaksi viikkoa aiemmin.

Mannerheim-ristin ritari, luutnantti Heikki Nykänen. Hänellä on rinnassaan nauha, joka kertoo hänen saaneen myös saksalaisen Rautaristin.

Mannerheim-ristin ritari, luutnantti Heikki Nykänen. Hänellä on rinnassaan nauha, joka kertoo hänen saaneen myös saksalaisen Rautaristin.KUVA: SA-KUVAT
Kaukopartio-osaston muonavarastossa oli sattunut kesällä varkauksia. Epäilyt kohdistuivat muonavaraston hoitajaan, sotamies Pentti Peltolaan, joka kielsi syytökset.

Nykäsen suostumuksella noin 35 kaukopartio-osaston miestä vei Peltolan yöllä metsään ajatuksenaan, että hänestä pieksetään tunnustus ulos.


Joukko miehiä hakkasi Peltolaa vöillään kuuteen otteeseen noin kaksi minuuttia kerrallaan, kunnes Peltola myönsi ottaneensa tarvikkeita.


Peltola ei kuitenkaan halunnut seuraavana päivänä enää paljastaa rikoskumppaniaan, joten hänet vietiin uudelleen yölliseen metsään.


Siellä häntä piestiin pääasiassa sormenvahvuisilla 1–1,5 metrin pituisilla kuusenvitsoilla. Lyöntien välissä Nykänen yritti saada hänet tunnustamaan.


Hakkaaminen loppui vasta, kun pahoinvoiva Peltola ei enää kyennyt vastaamaan kysymyksiin, hänen katseensa lasittui ja hän muuttui elottomaksi. Peltola vietiin hoitoon, jossa sairaanhoitaja totesi hänet kuolleeksi.


On mahdollista, että molemmilla kerroilla Peltolaa lyötiin yli sata kertaa.


KENTTÄOIKEUS tuomitsi tammikuussa 1944 Nykäsen ja kymmenen muuta pääosin Nykäsen kaukopartio-osastoon kuuluvaa miestä eri pituisiin lyhyehköihin vankeusrangaistuksiin.
 

jak

Eversti
Maan lähes johtava turpo-tviittaaja joutuu näköjään keräämään vähän aikaa varusteitaan ja kelaamaan, kuka ja mikä on kenenkin puolella ja kenen kertomus on näin ollen totta. Sitten alkaa tulla viiltävää kirurrrgisen tarkkaa analyysia.

Ei tainnut irrota lonkalta tällä kertaa kuka aloitti ja kenen toimesta, kuka tukee ketä ja kuka ei tue mitä....nooh, siitä se lähtee.
Ei oo ny ehtinyt perehtyä kun on pitänyt seurata valtakunnanjohtaja Hermannin uunitus suunnitelmia.
 

Ottoville

Ylipäällikkö
Puhutteleva dokumentti näyttää, miten juutalaishuutokaupoista tuli osa holokaustin arkipäivää
Holokaustin huutokauppiaat tarkentaa kuvaa juutalaisväestön hyväksikäytöstä.

Natsien systemaattinen juutalaisvaino kulminoitui vuoden 1938 kristalliyöhön, jonka aikana tuhansilta juutalaisilta riistettiin koti ja omaisuus.
Vainoista eniten hyötyivät varastettuja esineitä myyneet huutokauppiaat, jotka pitivät tarkkaa kirjaa tavaraliikenteestä.
Kuva huutokaupasta vuodelta 1940.KUVA: YLE


Historia: Holokaustin huutokauppiaat, TV1 klo 19.00 ja Yle Areena.
 
Top