Silakkaliike

hansai

Supreme Leader
Onko tämä uusi " alpakka"-kerho?


Suomen ”silakkaliike” kasvaa vauhdilla: "Edustamme rauhanomaista vastavoimaa" - Näin kaikki sai alkunsa

bceefb65-d1b6-59f0-b971-8ec604c7a0af

Silakkaliike. Jouluaattona Twitteriin perustettu silakkaliikkeen ryhmä on saanut perjantai-iltapäivään mennessä yli 5 000 seuraajaa.

Jouluaattona Twitteriin perustettu Italian sardiiniliikkeestä mallia ottava ryhmä on saanut perjantai-iltapäivään mennessä yli 5 000 seuraajaa.

Suomeen joulun aikana perustettu ja vauhdilla kasvava ”silakkaliike” ottaa mallia Italian sardiiniliikkeestä.

”Edustamme rauhanomaista vastavoimaa populistiselle, vihaa ja rasismia provosoivalle politiikalle. Olemme muista tahoista riippumaton ja poliittisesti sitoutumaton ryhmä ihmisoikeuksia arvostavia rivikansalaisia”, liikkeen perustajiin kuuluva Johannes Koski kertoo blogissaan.

Jouluaattona Twitteriin perustettu ryhmä on saanut perjantai-iltapäivään mennessä yli 5 000 seuraajaa.


”Tänä jouluna nähtiin jotain poikkeuksellisen julmaa. Kymmenet aikuiset jahtasivat autoilla ja jalan kahta al-Holin leiriltä Suomeen turvaan tuotua alle 7-vuotiasta lasta. Nämä rasistiset tahot lähettivät jahdistaan live-striimejä YouTube-kanavillaan”, Koski kirjoittaa.

”Sadat ihmiset katsoivat striimejä ja kirjoittivat halventavia kommentteja lapsista, ohjasivat striimaajia saamaan lapset kiinni sekä selvittivät yhdessä joukkoistetusti virkailijoiden nimiä. Lasten vainoaminen lentokentällä ei riittänyt näille äärioikeiston toimijoille. Lisäksi onnistuttiin jakamaan lapsista video, josta he ovat tunnistettavissa. Erityisen ahdistavaa tässä tapahtumaketjussa oli se, että perussuomalaisten Helsingin piirijärjestö alkoi myös jakamaan em. videotallennetta. On pelottavaa, että tällä hetkellä mielipidemittausten mukaan suosituimman puolueen – 24 % kannatuksella – virallinen piirijärjestö oli mukana tässä epäinhimillisessä vainossa”, hän kirjoittaa.

Kosken mukaan tapahtumat todistavat surullisen selvästi sen, että rasismia ja vihaa lietsova populistinen politiikka on mennyt liian pitkälle.


”Emmehän me ole kansa, joka jahtaa autoilla alle 7-vuotiaita lapsia kesken joulupyhien? Emmehän me ole kansa, jonka poliitikot marssivat ja illallistavat uusnatsien kanssa? Emmehän me ole kansa, joka unohtaa jakamattomat ihmisoikeudet ja lasten oikeudet? On mielestämme tullut aika näyttää, että nyt riittää. ”

Muun muassa kansanedustaja Eva Biuadet (r) ja ilmastoaktivisti Atte Ahokas kertovat olevansa liikkeessä mukana.

(Juttu jatkuu upotusten alla.)

Italian sardiiniliike syntyi tänä syksynä alun perin nimenomaan vastustamaan äärioikeistojohtaja Matteo Salvinin kovaotteisia maahanmuuttolinjauksia. Siitä on alkutalven aikana muodostunut kuitenkin laajempi vastavoima Italian nykyiselle politiikalle.

Silakkaliike on huomattu myös sardiiniliikkeen kotimaassa, jossa Vita-verkkolehti kuvailee liikettä ”suomalaisiksi sardiineiksi”.
...
 
Näitä olkiukkoilevia some"liikkeitä" tulee ja menee. Nykyajassa on yksi paha vika. Ihmisillä on ihan liikaa löysää aikaa ja se tuottaa tällaisia eksytyksiä. (Tekisi mieli lainata tähän perään yhden rautaportin yläpuolelta tunnettu lause, mutta tahallisen väärinymmärtämisen vaara on suorastaan käsinkosketeltava.)
 
Back
Top