Silakkaliike

proileri

Eversti
Vahvasti Unelmalta haisevia silakoita.

Joo eiköhän siellä ole tasan samat unelmaöyhöttäjät rivissä.

Italiassa koossa pitävä voima on oikeistopääministerin vastustus, johon on helppo lähteä laajalta rintamalta - siis vasemmistoon kallellaan olevista puolueista. Täällä sen sijaan feministien toimesta puuhataan jälleen yhtä geneeristä rasisminvastaisuusryhmää. Jotain voi päätellä noista silakoiden periaatteista, jotka ovat kaikki hyvin ympäripyöreitä mitäänsanomattomuuksia. En ennusta kovin suurta menestystä.
 

miheikki

Greatest Leader
5 hrs ·

Muutama ajatus silakka-hommasta. Tarkoitus on kuuleman mukaan puolustaa demokratiaa ja muita hyviä asioita rasismilta, fasismilta ja etenkin persuilta jonkinlaisin kansalaisaktivistisin keinoin (joita ei ole määritelty kovin selkeästi).
Tämä on hassu ajatus, koska perussuomalaiset on demokraattisesti vaikuttava puolue. Meitä voi siis vastustaa tehokkaasti vaaliuurnilla olemalla äänestämättä meitä. Emme kyseenalaista vaalituloksia, vaikka ne eivät olisi meille mieleisiä.
Koska olemme myös parlamentaarinen puolue, meitä voi vastustaa parlamentaarisesti eduskunnassa. Esimerkiksi siten, että ei tee kanssamme yhteistyötä tai äänestää meidät nurkkaan istumaan. Emme kyseenalaista muiden puolueiden oikeutta tehdä päätöksiä, vaikka ne eivät olisi meille mieleisiä.
Koska järjestelmä jo tarjoaa näin tehokkaat keinot perussuomalaisten vastustamiseen, on vaikea nähdä, miksi demokratiaa pitäisi puolustaa persuilta myös kansalaisaktivismin keinoin.
Luultavasti silakkaväen visioissa siintääkin jonkinlainen paramilitaarinen Sturmabteilung, joka toimii vallanpitäjien suojeluksessa (ja valtionavustuksilla) ja joka "puolustaa" demokratiaa häiritsemällä demokraattista osallistumista esim. maalittamalla somekeskustelijoita ja ilmiantamalla näitä työnantajille, masinoimalla boikottikampanjoita, askartelemalla hyvin väsyneitä persumeemejä ja rähinoimällä laillisissa poliittisissa tilaisuuksissa. Ehkä jopa suttaamalla persujen vaalijulisteita.
Tämä toki jää visioksi. Ihmiset, jotka jo nyt käyttävät aikansa edelläkuvattuun toimintaan, jatkavat sitä silakka-homman puitteissa. Aluksi mukaan lähtee myös jokin määrä hyvää tarkoittavia normaaleja kansalaisia, mutta he huomaavat aika pian, että fasisminvastaisen rintaman kova ydin on pienehkö ja sekaisin kuin seinäkello. Se porukka valtaa ja sottaa kaikki alustat, joilla taistellaan hyvän puolella ja pahaa vastaan, ja karkottaa niistä hyvin nopeasti jokaisen täysjauhoisen.
 

Coffee Man

Respected Leader
Suomessa ei sardiinit eikä silakkaliikkeet juhli, kun ei niille ole riittävästi sitä sellaista markkinarakoa...ei nyt eikä tulevaisuudessa :ROFLMAO:

Silakat ei kiinnosta, mutta tämä kyllä kiinnostaa...

”Tänä jouluna nähtiin jotain poikkeuksellisen julmaa. Kymmenet aikuiset jahtasivat autoilla ja jalan kahta al-Holin leiriltä Suomeen turvaan tuotua alle 7-vuotiasta lasta. Nämä rasistiset tahot lähettivät jahdistaan live-striimejä YouTube-kanavillaan”, Koski kirjoittaa.

Toivottavasti tuo väite on täyttä hevonpaskaa.
 

Lapinukko

Ylipäällikkö
Suomessa ei sardiinit eikä silakkaliikkeet juhli, kun ei niille ole riittävästi sitä sellaista markkinarakoa...ei nyt eikä tulevaisuudessa :ROFLMAO:

Silakat ei kiinnosta, mutta tämä kyllä kiinnostaa...

”Tänä jouluna nähtiin jotain poikkeuksellisen julmaa. Kymmenet aikuiset jahtasivat autoilla ja jalan kahta al-Holin leiriltä Suomeen turvaan tuotua alle 7-vuotiasta lasta. Nämä rasistiset tahot lähettivät jahdistaan live-striimejä YouTube-kanavillaan”, Koski kirjoittaa.

Toivottavasti tuo väite on täyttä hevonpaskaa.

"Jahtaaminen", sehän nyt voi olla sitä että jotain SE-porukkaa on ollut päivystämässä lentoaseman luona samoihin aikoihin kun lento saapui Suomeen. Jalan, mopoilla ja autoilla. Eivät ne nähtävästi kuitenkaan lentoasemalle tunkeutuneet kuten he jotka olivat vastustamassa Suomessa laittomasti oleskelevien poistamista. Yksi hallituspuolueen edustajahan sekoili lentokoneessakin. Ville Niinistö kannusti osallistumaan. Tunkeutuivat sisäministeriöönkin.

Sitten kun alkavat tuoda todistetusti aikuisia ISIS-akkojakin niin on se jännää, yhdet protestoi sitä kun maasta oltiin poistamassa rikollisia ja toiset protestoi sitä kun maahan ollaan tuomassa rikollisia :D :D :D
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Melkoista zuurnalismia..

Suomeen al-Holista tuotujen orpojen Youtube-jahti synnytti vastailmiön: Tuhannet suomalaiset liittyneet Silakat-liikkeeseen
Rasismia vastustava Silakat ottaa mallia Italiassa suositusta Sardiini-liikkeestä.

Ilmiöt
30.12.2019 klo 10.24
Silakkaliikkeen Twitter-sivu.

Silakat-liike kerää huomiota Twitterissä ja Facebookissa.Twitter
13-3-10099073.jpg

Anu Leena Koskinen


Tuhannet suomalaiset ovat liittyneet sosiaalisessa mediassa joulun jälkeen Silakat-liikkeeseen. Liikkeellä on Twitterissä jo yli 10 000 seuraajaa ja Facebookissa yli 11 000 seuraajaa.

Liike kertoo edustavansa rauhanomaista vastavoimaa eriarvoistavalle, rasismia ja vihaa lietsovalle politiikalle. Liike kertoo olevansa puoluepoliittisesti sitoutumaton ja suunnittelevansa mielenilmausta.

Silakat perustettiin vasta joulupäivänä, joten suosion kasvaminen on ollut nopeaa.

Al-Holista tuotujen lasten kohtelu synnytti ilmiön
Peliyhtiössä töissä oleva Johannes Koski kertoo blogissaan(siirryt toiseen palveluun) perustaneensa Silakat-tilin tuttaviensa kanssa.

Silakat perustettiin Italian vastaavan liikkeen innoittamana.

Al-Hol-keskustelu vaikutti Kosken mukaan ilmiön syntyyn.

Suomeen tuotiin jouluna kaksi orpoa lasta al-Holin leiriltä. Pikkulasten Suomeen tulosta lähetettiin live-striimejä Youtubeen. Silakat-liikkeen mukaan lapset olivat osalla videoista tunnistettavissa. Liike pelkää, että virkamiehiä aletaan maalittaa ja vainota.
– Sadat ihmiset katsoivat striimejä ja kirjoittivat halventavia kommentteja lapsista, ohjasivat striimaajia saamaan lapset kiinni sekä selvittivät yhdessä joukkoistetusti virkailijoiden nimiä, Koski kirjoittaa blogissaan.

Liikkeen mukaan suomalaiset eivät voi olla kansa, joka jahtaa autoilla alle 7-vuotiaita lapsia kesken joulupyhien.

Videot otti esille jouluna myös Saku Timonen Uuninpankkopoika-blogissaan(siirryt toiseen palveluun).
– Lapset ovat selvästi tunnistettavissa, ja heidän nimiään ja olinpaikkaansa kaiveltiin somessa kiivaasti esille.

Suomalaisen virkamiehen nimi kerrottiin, ja uhoamisesta päätellen hän joutuu maalitetuksi ja tulee saamaan kosolti törkypostia, Timonen kirjoitti.

Italiassa etenkin nuorten suosiossa
Silakat-liike kertoo hakevansa inspiraatiota Italiassa neljän nuoren perustamasta liikkeestä, joka vastustaa oikeistopopulisti Matteo Salvinin La Lega -puoluetta.

Neljän bolognalaisnuoren perustama sardiiniliike kasvoi muutamassa viikossa massaliikkeeksi, joka veti täyteen Rooman tunnetuimman mielenosoitusaukion.

Nuoret päättivät järjestää flashmob-mielenosoituksen Bolognan tunnetulla Piazza Maggioren aukiolla ja haaveilivat houkuttelevansa sinne sosiaalisen median avulla 6 000 osallistujaa. Flashmobin nimeksi tuli "6 000 sardiinia Salvinia vastaan".

Sardiini-nimi valittiin, koska se viittaa siihen, että täydellä aukiolla ihmiset ovat kuin sardiineja purkissa. Liikkeen mukaan yksittäinen sardiini on pieni ja heikko kala, mutta parvessa ne näyttävät mahtipontisilta ja voimakkailta.

Aukiolle tuli 15 000 mielenosoittajaa. Yksi liikkeen perustajista Andrea Gareffa kertoi aiemmin Ylelle, että liike vastustaa sitä, että politiikasta on tullut loanheittoa. Etenkin nuoret ovat kyllästyneet Italiassa tähän.

Hänen mukaansa populismi tarjoaa helppoja ja yksinkertaisia ratkaisuja ongelmiin, jotka ovat luonteeltaan monisyisiä.

Kielenkäyttö vihamielistä
Suomen Silakat-liike kertoo olevansa myös huolissaan poliittisen kielenkäytön rapautumisesta.
– Jopa eduskunnan seinien sisällä kuullaan päivittäin rasismia ja muita asiattomuuksia.

Tällaisella huonon esimerkin näyttämisellä on suorat vaikutukset siihen, miten kansalaiset viestivät keskenään. Viha kutsuu lisää vihaa, Koski kirjoittaa blogissaan.

Vaikka Italian liike olikin inspiraationa, Silakat aikoo olla siitä riippumaton, suomalainen ilmiö. Liike kannattaa myös työtä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, kunnioittaa vastuullista journalismia ja tieteellistä tutkimusta.

Ryhmä ehti jo herättää kohua viikonloppuna, kun Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kertoi Twitterissä(siirryt toiseen palveluun), että hänet oli suljettu ryhmästä. Ryhmän ylläpitäjä kertoi myöhemmin, että poistaminen oli moka.

 

Lunni

Ylipäällikkö
Melkoista zuurnalismia..


"Tuhannet suomalaiset ovat liittyneet sosiaalisessa mediassa joulun jälkeen Silakat-liikkeeseen. Liikkeellä on Twitterissä jo yli 10 000 seuraajaa ja Facebookissa yli 11 000 seuraajaa."

Nämä SoMe-kannattajat vain kovin kovin harvoin siirtyvät kannattajiksi tai osallistujiksi... Mut hei, ainakin tykkäyksiä tulee.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Mun puolesta tämän koko vihervassarien asiaa ajavan keskusteluaiheen voi laittaa lukkoon.
Keskitytään maanpuolustukseen mieluummin.
 

MeriTJ

Kenraali
Nämä SoMe-kannattajat vain kovin kovin harvoin siirtyvät kannattajiksi tai osallistujiksi... Mut hei, ainakin tykkäyksiä tulee.
Monesti tuntuu unohtuvan että seuraaja/tykkääjä ei automaattisesti ole synonyymi tukijalle tai kannattajalle. Ainakin jokaisen itseään älykkäänä pitävän tulisi tietää Sun Tzun viisaus: "Tunne vihollisesi", jolloin on mielekästä kerätä tietoa kaikkialta joka voi vaikuttaa jollain tavalla itseesi tai muuten arkeesi. Seuraan itsekin mm monia poliitikkoja sosiaalisessa mediassa joita en välttämättä ikinä äänestäisi koska tilannekuvan kannalta on olennaista kuunnella myös sitä joka on kanssasi eri linjoilla. Jos luen jostain kaiken maailman pipipäiden Takkunetti tms verkkokeskusteluja, todennäköisesti olen aivan täysin eri mieltä heidän toiminnan oikeutuksesta mutta haluan tietää miten ne ajattelee, perustelee ja toimii kyetäkseni ymmärtämään sitä paremmin. Ja jos joskus tulisi tilanne että tällaista pitäisi estämään vaikkapa että siellä nousisi jonkinlaista yhteiskunnallista painavaa merkitystä sisältävä vakavasti otettava liike, olisi paljon helpompaa mahdollisesti onnistua pitämään pipipäiset ideat pois vallasta kun tunnet mitä siellä tehdään, toimitaan ja ajatellaan edes pintapuolisestikin.
 

Mili

Majuri
Monesti tuntuu unohtuvan että seuraaja/tykkääjä ei automaattisesti ole synonyymi tukijalle tai kannattajalle. Ainakin jokaisen itseään älykkäänä pitävän tulisi tietää Sun Tzun viisaus: "Tunne vihollisesi", jolloin on mielekästä kerätä tietoa kaikkialta joka voi vaikuttaa jollain tavalla itseesi tai muuten arkeesi. Seuraan itsekin mm monia poliitikkoja sosiaalisessa mediassa joita en välttämättä ikinä äänestäisi koska tilannekuvan kannalta on olennaista kuunnella myös sitä joka on kanssasi eri linjoilla. Jos luen jostain kaiken maailman pipipäiden Takkunetti tms verkkokeskusteluja, todennäköisesti olen aivan täysin eri mieltä heidän toiminnan oikeutuksesta mutta haluan tietää miten ne ajattelee, perustelee ja toimii kyetäkseni ymmärtämään sitä paremmin. Ja jos joskus tulisi tilanne että tällaista pitäisi estämään vaikkapa että siellä nousisi jonkinlaista yhteiskunnallista painavaa merkitystä sisältävä vakavasti otettava liike, olisi paljon helpompaa mahdollisesti onnistua pitämään pipipäiset ideat pois vallasta kun tunnet mitä siellä tehdään, toimitaan ja ajatellaan edes pintapuolisestikin.
Tunne vihollisesi on hyvä muistaa. Siksi nappaan aina Voima-lehden mukaan vessalukemiseksi.
 

Mili

Majuri
"Me Silakkaliikkeessä olemme avoimia. Toivotamme väärinymmärretyt veljemme hauen ja lohen mukaan ilomielin sankkaan parveemme! Me kaikki olemme yksilöitä!"
 

MeriTJ

Kenraali
Olen pettynyt. Minä kun luulin, että viimeinkin on oikein kansanliikkeen voimin ryhdytty palauttamaan kotimainen kala sille kuuluvaan asemaan ruokapöydissämme. Ja pöh.
Oma ensireaktio oli sama itsellä. Ajatuksena että ensin silakka kalana sen arvoiseen asemaan ruokapöydässä ja seuraavana voisi olla lahnan vuoro. Odottakaamme siis joku päivän senkin koittavan. :D
 
Top