Maidan
Respected Leader
Kala ja vihreät oliivit sopivät keskenään hyvin, erityisesti kalaseljankassa. Itse laitan sitä lohesta.
Voin laittaa resepti jos kiinnostaa. Ihan suomalasen makuun tehty lohiseljanka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kala ja vihreät oliivit sopivät keskenään hyvin, erityisesti kalaseljankassa. Itse laitan sitä lohesta.
Miten sattuikaan, minäkin pistin kolme munaa@JR49 http://www.valio.fi/reseptit/sillikaviaari/
No niin, nyt lähtee uusi satsi valmistumaan. Teen tämän nyt yhdellä lisämunalla ja hieman vähemmällä sipulilla ja pippurilla, elikkäs Valion resepti muutettuna näin:
2 sillifileetä Pirkka matjes
3 kovaksi keitettyä munaa
1 keskikokoinen sipuli
1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea
mustapippuria myllystä
1 dl tilliä
...... pelkkä mietintä aiheuttaa jo veden kielelle. Tuppaa grilliruoka jäämään kakkoseksi.....
.
@Rauhantekijä @JR49 @Maidan teidän hehkutuksenne oli niin vakuuttavaa että hankin ohjeidenne mukaan tarvikkeet. Huomenna ajatuksena tarjoilla10 hengelle "Maanpuolustusnetsillikaviaaria (TM)". Katsotaan riittääkö sinne asti ???@JR49 http://www.valio.fi/reseptit/sillikaviaari/
No niin, nyt lähtee uusi satsi valmistumaan. Teen tämän nyt yhdellä lisämunalla ja hieman vähemmällä sipulilla ja pippurilla, elikkäs Valion resepti muutettuna näin:
2 sillifileetä Pirkka matjes
3 kovaksi keitettyä munaa
1 keskikokoinen sipuli
1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea
mustapippuria myllystä
1 dl tilliä
...... pelkkä mietintä aiheuttaa jo veden kielelle. Tuppaa grilliruoka jäämään kakkoseksi.....
.
Tervetuloa joukkoon! Uskallan luvata, ettet tule pettymään.@Rauhantekijä @JR49 @Maidan teidän hehkutuksenne oli niin vakuuttavaa että hankin ohjeidenne mukaan tarvikkeet. Huomenna ajatuksena tarjoilla10 hengelle "Maanpuolustusnetsillikaviaaria (TM)". Katsotaan riittääkö sinne asti ???
No sehän vaan kertoo reseptin rautaisen vankasta laadusta ... vaimot kyllä tietävät että tie miehen sydämeen menee vatsan kautta.Vaimo tuossa just päivitteli selän takana, että on aikoihin eletty, maanpuolustus on vaihtunut reseptien vaihtoon.
Kokonainen silliMulla kävi hieman käpy kun lipastin sillikaviaarin joulua varten. Ostin jotenkin epähuomiossa pari kokonaista silliä ja jouduin perkaamaan ne ite. Suosin kyllä valmiita fileitä, joten pitää olla tarkkana kaupassa ens kerralla.
Noh, ei hätää, aitoa kamaahan se on silti. Piti tehdä tavallista isompi satsi kun siitä jaetaan kolmeen joulupöytään.
Kiitos vinkistä. Laitetaanpa tällä viikolla kokeiluun.Tuttuni suositteli minulle Rainbow maustesilliä ja tästähän kehkeytyi uusi suosikkini. Omituista sinällään sillä Rainbow silli on melkein halvinta merkkiä
Kaviaarin kanssa saa olla tarkkana. Vain jotkut tuottajat ovat luotettavia. Eräältä Venäjän reissulta tuli kokeeksi ostettua kerran kyseistä herkkua. Kotona selvisi että kysessä oli mustaksi värjätty, jonkin ihan muun kalan mäti.Tomaattisilli reissumiehen päällä oli ihan makoisaa mutta on nuo perinteiset maut parempia. Miten ois "karttaruutukaviaari" eli muodostat ruutuja sillikaviaarilla ja laitat ruutujen keskelle jotain joka räjäyttää makuhermosi?
Pienenä ooteenä että se oikea kaviaari, eli sammen mäti, oli semmosia isoja mustia röllyköitä jotka poksahtelee suussa ja maistuu kalaisalle. En kyllä söisi jos maksaa pitäisi.