Parempaa sentään kuin jäädä kotiin lymyilemään akkojen hameenhelmoihin. Yksi sedistä oli ilmeisesti käsittelemässä kaatuneita sen jälkeen kun oli kärsinyt hyökkäysvaiheen/asemasodan aikana jostain keuhkosairaudesta.Tuohon tehtävään pitäisi nimenomaan sijoittaa elämää nähneitä, hieman vanhempia reserviläisiä. Tai itse asiassa sivareita. Mutta pointti se, että ruumiinpesijä olisi ikänsä myötä ehtinyt nähdä muutakin ikävää. Vanhempi osaa ajatella elämän laajempaa kaarta, iloine ja suruineen, ja ymmärtää tehtävänsä eri aspektilla kuin 19-vuotias.
Nuorien tehtävä olisi kirmailla verihurmehisella sankaruuden kentillä, ja sotayhteisön vanhimmat korjaisivat sitten sadon, syvään huokaisten elämän katoavaisuudelle.
Tuollainen sijoitus ei vastaa sitä mielikuvaa mitä varten nuoret armeijaan lähtevät. Moni keskeyttää muutenkin kevyin perustein, ja kyllä tuo koetaan hanttihommien hanttihommaksi, jopa rangaistukseksi. Näin se vain ikävä kyllä menee. Ennen puhuttiin, ettei mies kelpaa kuin viimeiseksi hylsynlaskijaksi. Voisin kuvitella, että ensiksi valitaan panssarintuhoojat, sissit, jääkärit jne jne, ja kun heikoin jää jäljelle, niin...
Muokkaus: Tämä nyt toisen käden tietoa, toimi ilmeisesti sairaalassa jossain vahtimestarin tapaisissa tehtävissä johon kuului vainajien akkuun laitto. Palasi normaali palvelukseen sodan loppuvaiheessa/loppuessa.
Viimeksi muokattu: