Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Slavofiliaa on turha pelätä

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Vonka, 11.11.2014.

 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,596
  Pisteet:
  1,286
  Asiantuntija, joka 17.3. samaisessa Kauppalehdessä julisti, että Venäjä ei liitä Krimiä itseensä, antaa lisää viisauksia.


  Professori Pekka Sutela ei näe Venäjällä mitään sellaista ideologiaa, jolla kansakunta ajettaisiin sotaan.

  "Ei kukaan slavofiliaa ota oikeasti vakavasti, varsinkaan venäläiset. Ei venäläinen eliitti halua mennä mihinkään Siperian pikkukylään kaapu päällä rukoilemaan ortodoksi-Jumalaa."

  Sutela ei myöskään usko Putinin johdattavan maataan kohti kollektiivista itsemurhaa.

  "Vaikka poliittiset johtajat tekevät typeriä virheitä väärän ymmärryksen perusteella, niin jonkinlainen minimaalinen rationaliteetti silti on."

  Venäjän armeija on myös Sutelan mukaan surkeassa kunnossa, koska kukaan täysipäinen isä tai äiti ei pane lastaan sinne kiusattavaksi.

  Vaikka Venäjällä on asevelvollisuus, vain kymmenys asevelvollisuusikäisistä suorittaa armeijan.

  Sutelan käsitys Venäjän ammattisotilaista ei myöskään ole häävi. Hänestä siellä on lähinnä luku- ja kirjoitustaidottomia, alkoholisteja ja narkomaaneja ja niitä, joilla ei ole varaa ostaa yliopistopaikkaa tai lahjoa viranomaisia.


  http://www.kauppalehti.fi/etusivu/slavofiliaa+turha+pelata/201411707515
   
 2. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,290
  Tykkäykset:
  3,775
  Pisteet:
  1,286
  Vihollisen aliarviointi on vaarallista.
  Sutelan näkemys venäläisen varusmies materiaalista on on stereotypia jolle on perusteensa, mutta Sutela akateemikkona unohtaa, ettei rivimiehen tarvitsekkaan olla mikään itsenäinen ajattelija jolla on lukenut kreikkaliset klassikot.
  Ammattisotilaista puhuttaessa sama vika, alkoholisteja löytyy varmasti, mutta myös niitä särmiä.
   
  elso ja Vonka tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,338
  Pisteet:
  1,286
  Tässä heijastetaan oma mustavalkoinen ajattelu muihin ja tämän seurauksena ei kyetä näkemään todennäköisimpiä kehityskulkuja. Ylikansallisen oligarkian ainoaksi vaihtoehdoksi nähdään perse paljaana metsässä joikaavat alkuihmiset. Todellisuudessa valtaosa kansoista sijoittuu mieluummin noiden kahden mallin väliin.
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  7,670
  Tykkäykset:
  13,392
  Pisteet:
  1,286
  Kyllähän Sutela puhuu asiaa venäläisten ammattisotilaiden ongelmista, mutta ne painottuvat enemmän osastolle "kontraktniki", joiden rekrytoinnissa on paljon ongelmia. Venäjän armeija on ollut aika upseerivetoinen ja ammattiupseerien osalta tilanne ei ole ihan noin synkkä.
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 6. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,596
  Pisteet:
  1,286
  Harmittaa tuo Sutelan yleissivistyksen puute.

  Millaista väkeä tetsettimiehet yleensä ovat? Mistä tykinruoka koostuu?

  Amerikassa tyypillinen armeijaan (jalkaväki, merijalkaväki) pakeneva värväytynyt on musta poika, joka on venynyt ja vanunut nurkissa ja kadulla ja alkaa olla ongelmissa virkavallan kanssa. Kun huumeseulasta ei tahdo päästä läpi, hänen käsketään tulla viikon päästä uudelleen ja pinnistellä ilman pilveä, että saadaan kusinäytteet kohdalleen.

  Kun Ruotsi teki itsestään suurvaltaa sotilailla 1600-luvun alussa, suomalaisen talouden oli annettava kruunulle verona vaikkapa yksi mies. Luuletteko että antoivat parhaan työmiehensä? Jalkaväki otettiin pakko-otolla ruoduista.

  Ratsmiehiä ei tarvittu pakolla, mutta veroetu oli huomattava ja samalla rustholli pääsi muista pakko-ottovelvotteista. Suuren tilan piti toimittaa miehen lisäksi hevonen, sotilaan suojavarustus, sekä aseiksi miekka ja kaksi pistoolia. Ratsumiestä oli varustettava tarpeen mukaan jatkossakin, ja mikäli mies tai hevonen menehtyi oli tilalle hankittava uusi. Mies saattoi olla tilan väkeä tai palkattu, joskus jopa tarkoitusta varten tilalle otettu kasvatti. Huutolaispoika. Eikä pantu parasta hevostakaan.

  Vastavuoroisesti tila sai verovapauden, ajankohdasta riippuen joko vain ratsupalveluksen ajaksi, tai myöhemmin perinnöllisesti.

  Tällaisista väestä aina on tehty legioonat, joilla maailmaa valloitetaan. Sama se on venäläisilläkin.

  Itse asiassa monet ihan hyvät tetsettimiehet tulevat aineksesta, joka meillä tuskin käy armeijaa tai käy sen ongelmitta. Kylmän sodan aikana saimme tuonkin siivun mukaan.

  Suurvaltojen joukoissa on eteviä upseereita, siviilivirkamiehiä ja muiden muassa erilaisen logistiikan ammattilaisia. Aivan alansa huippuja siis. Erikoisaselajeissa sopivaa väkeä jne. Sillä se karjalauma saadaan oikeaan paikkaan ruoaksi.

  Mutta se perussotilas. Kenraali Norman Schwartzkopf kirosi muistelmissaan, että suurin ongelma rivimiehessä (private) on se, että etenkin valkoisten älykkyysosamäärä on keskiarvoa niin paljon pienempi. Mustilla oli vähän suurempi. Kenraalin mukaan se johtui siitä, että Yhdysvalloissa monella köyhällä mustalla on tasan kaksi tietä päästä yhteiskuntaan: armeija tai urheilu. Valkoinen mies, jos oli fiksu, hän oli sotilassuvusta ja halusi West Pointiin. Mutta jos hän tuli armeijaan, kun ei keksinyt elämälleen mitään muutakaan, hän ei ollut penaalin terävin kynä.

  Suomella, Itävallalla ja Israelilla on siis periaatteessa miehistöainekseltaan maailman paras väki. Aijai kun saisi pitää nämä kaksi vuotta asepalveluksessa...
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2014
 7. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  7,670
  Tykkäykset:
  13,392
  Pisteet:
  1,286
  Onhan se toista Suomessa.
  Itsellä oli mielenkiintoinen alokastupa, olin itse 24 v. ja vanhin tuvassa oli 27 v. Vanhin oli golfseuran toiminnanjohtaja, yhdestä tupakaverista tuli EU:n korkea virkamies. Kun porukka oli sukunimen mukaan jaettu, niin meitä kutsuttiin SS-tuvaksi...yhdellä josta tuli tuo mainittu virkamies alkoi sukunimi T-kirjaimella. Henki oli kova, 8/10 lähti AUK:hon samasta tuvasta, 6/10 RUK:hon. Aselajina oli viesti, jossa muutenkin koulutettiin suhteessa enemmän ns. "päällystöä"
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 8. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,367
  Tykkäykset:
  4,033
  Pisteet:
  636
  Hyvä toveri, unohdit Sveitsin...
   
  Vonka tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu