Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Somalia ja Itä- sekä Keski Afrikan konfliktit

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja madmax, 28.07.2011.

 1. madmax

  madmax Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  16
  --------------------------------------------------
   
 2. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Tuosta merialueiden rauhoittamisesta: Mikset yksinkertaisesti pistettäisi 1-2 ryhmää koalition jägstereitä laivoihin, jotka ovat matkalla ao. piraattialueella. Olisivat sitten jatkuvassa vahdissa aseistettuina. Kranaattikonekiväärit vakiokalustona. Ei muuten, mutta tulis varmasti halvemmaksi kuin ajattaa eri armeijoiden pinta-aluksia saattajina.

  Keskusvaltaa ei varmaan saada palautettua alueelle muutoin kuin länsimaiden sotilaallisen asiaan puuttumisen kautta. Mutta hei; ketä länsimaiden päättäjää Somalia kiinnostaa?, tuskin ketään, luonnonvaroja ei ole jne. Nyt voi tietysti mennä metsäänkin esim. arvon presidenttimme näkemyksen osalta...
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,640
  Tykkäykset:
  23,221
  Pisteet:
  1,286
  Pirate-ongelmakin ratkeaa, jos tuonne saataisiin joku järjestys, uskoisin.

  Afrikan Unionin heiniä, mielestäni. Pitää tukea sopivasti AU:ta, ruokkia nälkäisiä niinkuin ennenkin, järjestää suoja-alueita. Putinmaan vyöhyke voisi tarjota ratkaisunkin, mutta siihen pitäisi sitoutua. Pankkikriisin keskellä ähisevä Länsi ei taida nyt olla valppaimmillaan....

  Ennustus: Kiina korjaa Afrikka-potin, semmoinen kutina on ollut jo pitemmän aikaa.
   
 5. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Vaikka periaatteessa Afrikan ongelmat olisivatkin AU:n heiniä, niin
  ovat sen verran munattomia jotta eivät käytännössä pysty asioita hoitamaan. Tämä mutu periaatteella. Toisaalta, jos olisivat jotain saaneet aikaan, niin kyllä siitä olisi ollut kansainvälistä puhetta, joka ehkä olis kantautunut munkin korvaan.

  Juuh, kiinalaisilla on vissiin melko hyvät poliittiset ja taloudelliset suhteet sekä intressit Afrikan suuntaan. Aika hiljaa ovat kuitenkin vain olleet; oliskohan niin ettei esim. Somalia kiinnosta edes kiinalaisia... Sama muissa kriisipesäkkeissä. Odottavat ilmeisesti, mikä valtaryhmittymä pääsee "lopullisesti niskan päälle" ja alkavat sitten tukea voittanutta osapuolta.

  Eikös tämä kuulosta vähän samalta kuin mitä Yhdysvallat harrasti aikoinaan (ja mahdollisesti vieläkin) ja USA:aa ennen Brittiläinen Imperiumi...
   
 6. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Todennäköisesti Kiina tulee ottamaan Afrikasta alueita haltuunsa, hävittämään alkuperäisen väestön ja asuttamaan alueen kiinalaisilla. Kiinalaiset ovat varmasti ottaneet opikseen länsimaisten siirtomaavaltojen seikkailuista. Alkuperäisen väestön hävittäminen on johtanut onnistuneeseen kolonialisoitiin ja oman kulttuurin sekä talousalueen laajennukseen. Epäonnistuminen on seurannut, kun alkuperäistä väestöä ei ole tuhottu.

  Tässä kohtaa voi tietysti ruveta önisemään, mutta verratkaapa länsimaisten siirtomaavaltojen kohdemaita ja niiden kehitystä. Kansanmurha Pohjois-Amerikassa ja Australiassa toi tulosta. Afrikassa väestö säästettiin, koska se oli orjatyövoimaksi sopivaa. Hetken hyöty, mutta mikä oli lopputulos.
   
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,640
  Tykkäykset:
  23,221
  Pisteet:
  1,286
  Vaikka sitä ei ääneen tohdita sanoakaan niin kyllähän Kiina ja Intia tulevat tarvitsemaan lebensraumia tulevaisessa. Tällä hetkellä lebensraumia kiinalaiset saavat rahalla. Elintarviketuotannon projektit Afrikoissa ovat mittavia ja fyffestä ei ole pulaa. Kolikoilla voi kääriä taskuunsa kokonaisia hallituksia ja työläisen hinta on 60 euron tietämillä kuukausi...kinkkityöläinen on siihen nähden jo irstaan kallis 150 euron kk-vaateineen.

  Jos elämme normi-iän niin tulemme hukkumaan kiinalaishalpistuotteiden lisäksi kiinalaissapuskoihin, saas nähdä. Tai sitten kinkit lohnii sapuskansa ite.

  Intialaiset taas tullenevat vajoamaan surkeuteen, en usko, että Intia tulee pysymään edes nykyisessä kuosissaan saati että se kykenisi kiinalaisten temppuihin.
   
 8. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  805
  Tykkäykset:
  308
  Pisteet:
  76
  Yksi tuttavani joka kiertää maailmaa myyntihommissa, kommentoi menoa samaan tapaan. "Katsokas Kiinan ja Intian edistysvauhtia, mutta huomioikaa täysin erilaisen hallintomallin vaikutus. Kiinalla näyttää olevan iso etu kun demokratiaa ei liikaa ole hidasteena, sen sijaan harvainvaltainen markkinatalous ja kovasti sovellettu meno koskien mediaa, oikeusjärjestelmää ja ympäristöasioita."
  No näin naapuripöydästä on hyvä huudella, koska on sekin toisaalta ymmärrettävää että jos valtiolla on 300 vuoden jälkeen mahdollisuus nousta johtoasemaan, niin keinovalikoimassa ei siellä varmasti aleta nirsoilemaan.
   
 9. madmax

  madmax Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  189
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  16
  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Afrikan+kehityspankki+Sis%C3%A4llissota+on+kuivuutta+suurempi+syy+n%C3%A4l%C3%A4nh%C3%A4t%C3%A4%C3%A4n/1135268226282

  Niin ei se kannettu vesi kaivossa pysy. Jonkinlaisen keskusvallan ja yhteyskuntajärjestelmän ratkaisu olisi avain kehitykselle. Ehkäpä alueen jakaminen 3:n tai vaikkapa 20 alueeseen voisi olla parempi ratkaisu, kuin ei hallintoa laisinkaan. AU voisi valvoa kehitystä tai jättää homman tekemättä resurssipulassa, mutta nykymalli ei kannusta ketään toimimaan oikein
   
 10. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,640
  Tykkäykset:
  23,221
  Pisteet:
  1,286
  No, israelilaiset pistivät aikanaan autiomaat kasvamaan appelsiinia ja porkkanaa, eikä siinä mennyt kuin vajaat 10 vuotta. Kehittivät edistyksellisen kastelutekniikan, lannoitussysteemin ja torjunta-ainevalikoiman. Siihen tarvittiin kibbutseja ja sovhooseja, noin alkuun, ja kun homma oli pelillään niin yksityistettiin ja homma eikun rallattaa. Ympäristökatastrofista ei ole tietoakaan ja onkin hassua kuinka israel-farmi kasvattaa päärynänsä vähemmällä vedellä kuin närpiöläiskollega kurkkunsa. Se on semmosta.
   
  Guderian tykkäsi tästä.
 11. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,257
  Tykkäykset:
  6,447
  Pisteet:
  1,286
  Ja ai että naapureita vitutti...
   
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,640
  Tykkäykset:
  23,221
  Pisteet:
  1,286
  No, siinä missä egyptiläiset eivät onnistuneet niin israelilaiset onnistuivat.

  Miten tämä liittyy topikiin? Mielestäni siten, että Afrikan lukuisat valtiot eivät nouse kuunaan piiruakaan mihinkään, jos jossain ei onnistuta. Maatalous on no 1 silloin, kun väestölle pitäisi ensin pyrkiä tuottamaan apetta lautasille. Täältä käsin on mahdotonta ymmärtää elämää, jossa huomisen safka on vielä tietymättömissä. Ei siinä ihmeen pitkän tähtäimen suunnitelmia tehdä, jos maha kurnii ja aika kuluu huomisen murkinan murehdintaan.

  Afrikkalaisten valtioiden pitää ensin päästä siihen, että väestölle on apetta, asuntoja, vettä ja kouluja, terveydenhuoltoa ja ehkäisyvälineitä joka nurkalla. Puolet sonneista pitäisi jo kättelyssä pistää munkkiluostariin. Ruohonjuuritason puroja kun miettii niin naiset vastaavat hirmu paljosta....ja he niitä maita nostavat, jos ketkä.

  Noh, miten sitten saada investointeja afrikkalaisiin kyliin? Pitää olla tarjolla jotain, joka houkuttaa sijoittajia. Edes rähmäisesti koulutettua halpaa työväkeä, helposti lahjottavissa oleva virkakoneisto(ei sarkasmia, valitettavasti), ja sitten esim. maan hallintaan mahdollisuuksia. Elintarviketuotanto on kova sana jo nyt ja sen merkitys korostuu jatkuvasti. Kyllä ylikansalliset elintarvejätit "löytävät" afrikan joka sopukkaa myöten, mutta tietyt peruskuviot pitää olla edes jotenkin hahmotettavissa.

  Ja kas, kun sitten alkaa voimakas kahvi virtailla mm. baikalin alati ahnaaseen keittimeen, mainio sikäläinen kuiva tupakka palaa iloisesti sihisten savukkeessa, läntiset lapsilaumat ahmivat suklaatia ja kaakattia, soijapellot tuottavat valkuaista hollantilaisen lypsykarjan ruokintapöydälle ja superohraa laivataan saksalaiselle olutpanimolle. Riistämistä? Käykää pari kertaa Afrikassa ja sanokaa sitten onko se riistämistä vai hyvä alku kehitykselle? Ei afrikkalainen perheenäiti kiroa työnantajaansa, jonka duunissa on viettänyt 50 tuntia viikossa ja saa perjantaina viiskymppisen meikärahassa. Sillä saa antibioottikuurin nuorimmaisen keuhkokuumeeseen, koulupaidan keskimmäiselle, ruokaa viikoksi koko sakille. Me saamme nojatuolin säätelystä saman summan ennen puoltapäivää läjään maanantaina ja olemme olevinamme niin helvatan päteviä ja ahkeria.
   
  Guderian tykkäsi tästä.
 13. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  805
  Tykkäykset:
  308
  Pisteet:
  76
  Jykevä suositus ja kovasti sellainen jolla minäkin näkisin muutoksen mahdollistuvan. Mutta ota huomioon että jostain ihmeen syystä tuollainen on "poliittisesti liian jyrkkää" ja siksi tuota sanomaa on vuosikymmenet liudennettu erilaisilla muilla suosituksilla. Vähän samanlainen pulma on syntymässä kotisuomessakin, nimittäin jos nyt kärjistän, niin mikä on ainoa etu jolla nuori kokematon ihminen pääsee töihin: sopivan alhainen aloituspalkka. JOS määrätään aloituspalkat kovin korkealle, töiden saanti käy selvästi vaikeammaksi, ja vähänkään pidemmällä tähtäimellä, kenen etu se on?

  Muistaakseni jossain oli juttu siitä, miten Madakaskar (?) alkoi päästä kehityksen reitille: rakentamalla konttisataman. Merirahdit on niin halpaa, että jos on jotain mitä tuottaa, niin globaali kauppa on heti mahdollista.
   
 14. Mainos 15. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
  Soldiers deployed in Todonyang, Somali border
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 16. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
  Kenian armeija iskee ääri-islamistien kimppuun Somaliassa
  http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/10/kenian_armeija_iskee_aari-islamistien_kimppuun_somaliassa_2952938.html
   
 17. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
  Kenialaiset jatkavat operaatiota Al-Shabaabia vastaan.
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 18. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 19. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
  U.S. drone base in Ethi­o­pia is operational
  http://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-drone-base-in-ethiopia-is-operational/2011/10/27/gIQAznKwMM_story.html
   
 20. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286


   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 21. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 22. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,246
  Pisteet:
  1,286
  Nigerian armeija tappoi kymmeniä islamistikapinallisia
  http://www.hs.fi/ulkomaat/Nigerian+armeija+tappoi+kymmeni%C3%A4+islamistikapinallisia/a1305552055587
   

Jaa tämä sivu