Sotapelejä minä suositellen Strategy

Mikähän olisi minulle sopiva strategia-peli? Ihan pikkuriikkistä hienosäätöä en kaipaa vaan mieluummin vähän suurempien linjojen manageerausta. Steel Panthersia tuli ennen vanhaan pelattua ja Command & Conquer sarjaa tosi paljon. Nykyään tekisi mieli taas kokeilla jotain. Harmi että mistään ei taida demo-versioita olla että voisi testata mikä tuntuu hyvältä. Ajankohdasta ei ole niin väliä, voi sijoittua keskiaikaan tai nykyaikaan, kunhan ei liian kauas tulevaisuuteen.
 
Mikähän olisi minulle sopiva strategia-peli? Ihan pikkuriikkistä hienosäätöä en kaipaa vaan mieluummin vähän suurempien linjojen manageerausta. Steel Panthersia tuli ennen vanhaan pelattua ja Command & Conquer sarjaa tosi paljon. Nykyään tekisi mieli taas kokeilla jotain. Harmi että mistään ei taida demo-versioita olla että voisi testata mikä tuntuu hyvältä. Ajankohdasta ei ole niin väliä, voi sijoittua keskiaikaan tai nykyaikaan, kunhan ei liian kauas tulevaisuuteen.
Steamissa saa pelit palautettua jos on alle 2h peliaikaa.
 
@Panssari Salama on muistaakseni kehunut tätä. Viime pyhänä Helsingin reissulla poikkesin Fantasiapeleissä ja tämä tarttui matkaan. Ja tähän saa läjäpäin kaikenlaisia lisäkorttipakkoja laajennusosina.

Katso liite: 66255
Joo, hauska ja suht yksinkertainen peli, ihan peruslisäpakka tuo mukavasti lisävarusteita, ja sitten jos löytyy jotkut figut jokaiselle pelaajalle pöydälle antamaan paremman fiiliksen että tossa mennään. Pelannut paitsi kavereiden niin myös oman intinkäyneen nuorison kanssa. Hauskinta just pohtia partion varusteiden ja roolien jakautumista ja sitten miten tilanteiden kehittyessä kukin menee ja tekee, kuka kärkimiehenä, kuka tulitukena jne.
 
Voisin paria sota peliä suositella vaikka eivät tietokone pelejä olekkaan.

Ensimmäisenä Axis & Allies anniversary edition: Aivan loistava strategia peli jossa yksi peli kestää helpostikin 4-6 tuntia. Maailman valloitusta joissa osa puolina ovat akselivallat; Saksa, Japani ja Italia. Liittoutuneina; Britit, Neuvostoliitto, USA (sekä Kiina). Peliä voi pelata kaksi tai sitten vaikkapa viidestään. Neljästään parhaimmillaan eli Saksa hoitaa Italiankin päätöksenteon, Italian ollessa suhteellisen pieni valtio pelissä jonka pää tehtävä tuntuu olevan vihollisen häirintä ja kuluttaminen.

AA_Anniversary_Image_Gallery.jpg


Monille on varmasti tuttu sellainen peli, kuin RISK? Tämä on RISK vähemmällä satunnaisuudella ja onnella, laajemmalla strategialla. Toisinsanoen RISK steroideilla. Nopat ratkaisevat taistelut mutta ylivoima on ylivoimaa tässäkin pelissä ja joukkojen/hyökkäyksen/puolustuksen kokoonpanolla on merkitystä. Peli on massiivisesta ohjevihkosesta huolimatta helppo oppia ja omaksua jos kolmas kotimmainen vain taipuu. Peli on siis englannin kielinen. Meillä 13 vuotias tykkää peliä pelata eli onnistuu myös lapsilta. Aikaa peli tosin vaatii ja pöytä tilaa samaten jollei sitten tykkää lattialla pelailla.

AnAGame_960x640-1200x0-c-default.jpg

Vahva suotistus jos vain tykkää lautapeleistä. Tämä on loistava hankinta jokaisen lautapelikokoelmaan. Hintaa pelillä toki on noin 90€ mutta sillä saa laadukkaasti tehdyn, massiivisen lautapelin jonka parissa vierähtää lukemattomia tunteja.


Pelistä on olemassa useampia versioita. Itselläni on siis tämä juhlapainos mutta pelistä on myös olemassa uusitut eurooppa ja tyynimeri painokset joita voi pelata joko yksitään tai sitten yhdistettynä joka on sitten jo todella massiivinen peli. Aikaa saa hulahtamaan puolivuorokautta ja osia tähän komboon kuuluu toista tuhatta. Kombo tulee jonkin verran kalliimmaksi mitä tämä juhlaversio (90€) eli hintaa tulee noin 150€.

10/10 annan tälle arvosanaksi

Toisena pelinä voisin mainita tällaisen kuin Memoir'44
Memoir'44 on niin ikään toiseen maailman sotaan sijoittuva lautapeli. Pelissä on kuten edellisessäkin minifiguurit. Taistelut käydään nopilla ja korteilla. Korttit määrittelvät mitkä joukot voivat taistella ja mitä etuja nämä taisteluun mahdollisesti saavat. Säännöt ovat yksinkertaiset ja nopeat oppia. Toisin kuin yllä olevassa pelissä jossa taistellaan maailman herruudesta, Memoir'44:ssä taistellaan toisen maailmansodan yksittäisiä taisteluja. mm. omaha beachin taistelu ja monia muita. Lisä osia tähän peliin on valtavasti saatavilla ja lisäosista löytyy mm. Suomi ja Neuvostoliitto kahinoita.

memoir-44-1.jpg

b35b2-memoir44_0.jpg
Peli on verrattain nopea tempoinen ja taistelu kestää pääsääntöisesti noin 30-60 minuuttia. Peliä pelataan kaksin mutta useampikin voi toki pelaamisen osallistua jos jaetaan jokaiselle sektorit joita löytyy kolme. Eli teoriassa peliä on mahdollista pela 2 x 3:lla pelaajalla eli 6:lla. Peli on yksi omista suosikeista. Lisäosia ei ole tullut vielä hankittua niiden ollessa tällä hetkellä vähän kiven alla sen vuoksi, että uusiapainoksia näistä ei ole vielä tullut, edellisten myydessä loppuun. Peruspeliä on kuitenkin hyvin saatavissa.


Pelin mekaniikka on enemmän tuuriin pohjautuva mitä Axis & Alliesissa joka on pienoinen miinus. Antaisin arvosanaksi kuitenkin 8,5/10.

Arvosanat kuulostavat kovilta mitä ne toki ovatkin. Pelit ovat kuitenkin laadukkaita ja uudelleen pelaamis mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Memoir 44 peruspeli lähti juuri äsken tilaukseen täältä. Vaikuttaa mukavalta ajanvietepeliltä. Ja tähän tosiaan saa aika lailla lisäosia.

 
Joo CC2 oli kyllä huikeaa parhautta aikoinaan. Käsittämätöntä, ettei sen balanssia ja pelattavuutta ole oikein onnistuttu lyömään 20 vuodessa. Kiitos @Patu vinkistä muuten! Täytyy ottaa tuo seurantaan.

Mutta uutta ja toisenlaista pukkaa myös markkinoille. Post Scriptum, julkaisuun toukokuun aikana ilmeisesti. Näyttää ja varsinkin kuulostaa hyvältä. Isojen nettiareenoiden first person shooteri asiallisella realismilla. Market Garden operaationa, kartat isoimmillaan 8x8km, yhteistyöpainotteinen, jonkinlainen strategia/resurssilayeri sekä komentoketju (esim. vain ryhmän johtajilla yhteys toisiin johtajiin). Lupailevat aitoa penetraatiosysteemiä aseille/ajoneuvoille, joten Tiikerit lienevät suht turvassa etusektorista. Komentaja voi tilata epistä ja ilmatukea, pelaajien käytettäviä kranaatinheittimiä ym.

Tuubissa paljon videoita, varsin taktiselta näyttää. Vähän Arma-henkistä. Ei ainakaan ole Battlefield -tyylistä puuduttavaa myllytystä.

http://store.steampowered.com/app/736220/Post_Scriptum/

Aika tiukat pc speksit, saa olla ihan kunnon pelimylly. Itsellä ainakin menee prosessoripuoli päivitykseen (vaikka esim. BF1 pyörii rutinoitta). Tosin se on ollut korteissa muutenkin jo jonkin aikaa.

Googlata kannattaa myös Hell Let Loose, vaan vaikuttaisi olevan vielä aika vaiheessa.

Nostetaas vähän Post Scriptumia esille uudella trailerilla. Kokeilemisen arvoinen peli ehdottomasti jos realisimiin ja tiimityöskentelyyn painottuva WW2 peli kiinnostaa. Mikrofoni on johtajilla pakollinen palvelimien säännöissä ja muillekkin lähes välttämätön parhaan pelikokemuksen saavuttamiseksi. Avoimien palvelimien lisäksi peli yhteisö järjestää aktiivisesti ennakkoilmoittautumisen vaativia johdettuja realismiin pyrkiviä pelejä ns. milsim hengessä.
 
Mielenkiintoisen tuntuinen nopea korttipeli kylmästä sodasta.


 
En ole koskaan pelannut sotapelejä, mutta etsiessäni tietoa Hornetin laserohjatuista ohjuksista, huomasin hämmästyttävän kiinnostavaksi tällaisen DCS-simulaattorin:


Kaikkeen se virtuaali kääntyykin:
 
Huuto.netistä tuli tänään ostettua sotapeli Forgotten Heroes Vietnam.


Ja saman pelin ANZAC-lisäosa.

 
Huuto.netistä tuli tänään ostettua sotapeli Forgotten Heroes Vietnam.


Ja saman pelin ANZAC-lisäosa.

Näihin on Steamissä LnL Tactical Digital peli, joka toistaa uskollisesti eri lautapelejä. Vaatii että osaa lautapelin säännöt käytännössä että sitäkään voi kunnolla pelata. Hyvä löytö! Mulla on LnL Tacticalista "Heroes of the Gap" joka on eka versio 1985 maailmanpalosta Euroopassa. Nätti kuin pieni lapsi.

Tässä tää Steamin LnL Tactical Digital. Core gamessa muistaakseni pari WW2 ja sitten pari Vietnam skenaariota.
 
Näihin on Steamissä LnL Tactical Digital peli, joka toistaa uskollisesti eri lautapelejä. Vaatii että osaa lautapelin säännöt käytännössä että sitäkään voi kunnolla pelata. Hyvä löytö! Mulla on LnL Tacticalista "Heroes of the Gap" joka on eka versio 1985 maailmanpalosta Euroopassa. Nätti kuin pieni lapsi.

Tässä tää Steamin LnL Tactical Digital. Core gamessa muistaakseni pari WW2 ja sitten pari Vietnam skenaariota.

Kesällä ostin samalta myyjältä tähän samaan sarjaan kuuluvan pelin. Mogadishun katutaistelut 1993 ja Black Hawk Down -skenaariot. Itseäni on viime aikoina alkanut kiinnostaa jalkaväkitaktiikka siinä määrin, että nämä voi olla ihan mielenkiintoisia kun mallintavat yksittäisiä sotilaita.

 
@Panssari Salama onko sinulla mielipidettä / näkemystä tästä ? Eisenbach Gap + lisäosa Death of the 1st Panzer. Joukkuetason kolmatta maailmansotaa Länsi-Saksassa.

Onpa mielipide hyvinkin, World at War on suosikkisarjani, taitaa hyllystä löytyä puolet noista ensimmäisen tuotannot peleistä. Nuo ovat jopa vielä alkuperäiset, itselläni on uudelleenjulkaisu Eisenbach Gap Deluxe jossa nuo molemmat pelit kombona.


Lock and Load aloitti pari vuotta sitten toisen sukupolven tuotannon kokonaan uudelleen suunnitellut versiot pelistä, isommat counterit jne.

Ovat aika arvokkaita, joten siinä mielessä voisi ajatella ostavan edelleen näitä vanhoja kappaleita. Erikoisuutena että kaikki hoituu nopilla, osumat, niiltä suojautuminen jne. Hauskaa kun pelaa, niin ei pelkästään katsota taulukosta miten kävi vaan voi toivoa onnekasta noppien heittoa.

WaW85 sarjan toka peli Blood and Fury on vielä Gamefoundissa, tosin pitää huomioida että tuossa hinnassa tulee vielä postitus + ALV päälle joten hinta nousee. Nämä uudemmat erottuvat kyllä edukseen, mutta ovat kyllä todella kalliita. Jos kiinnostaa kuitenkin, niin Gamefoundin kautta saa ymmärtääkseni vielä kaikki nämä crowdsourcing lisukkeet mukana.
 
Viimeksi muokattu:
Onpa mielipide hyvinkin, World at War on suosikkisarjani, taitaa hyllystä löytyä puolet noista ensimmäisen tuotannot peleistä. Nuo ovat jopa vielä alkuperäiset, itselläni on uudelleenjulkaisu Eisenbach Gap Deluxe jossa nuo molemmat pelit kombona.


Lock and Load aloitti pari vuotta sitten toisen sukupolven tuotannon kokonaan uudelleen suunnitellut versiot pelistä, isommat counterit jne.

Ovat aika arvokkaita, joten siinä mielessä voisi ajatella ostavan edelleen näitä vanhoja kappaleita. Erikoisuutena että kaikki hoituu nopilla, osumat, niiltä suojautuminen jne. Hauskaa kun pelaa, niin ei pelkästään katsota taulukosta miten kävi vaan voi toivoa onnekasta noppien heittoa.

WaW85 sarjan toka peli Blood and Fury on vielä Gamefoundissa, tosin pitää huomioida että tuossa hinnassa tulee vielä postitus + ALV päälle joten hinta nousee. Nämä uudemmat erottuvat kyllä edukseen, mutta ovat kyllä todella kalliita. Jos kiinnostaa kuitenkin, niin Gamefoundin kautta saa ymmärtääkseni vielä kaikki nämä crowdsourcing lisukkeet mukana.

Ostin pelin juuri äsken Huuto.netin myyjältä. Tätä ei malta odottaa. Aihe on niin herkullinen. :solthum:
 
Kysäisenpä huvikseni @Mikfin70 @Vääpeli @ERAkko + muilta mainitsematta jääneiltä jäseniltä apua peliprojektiin.

Suunnittelen omaksi huvikseni SPCamon SPMBT -peliin (eli Steel Panthersin ilmaisversio) epärealistista joukko-osastoa. Panssarikomppania, Pioneerikomppania, Panssarijääkärikomppania + tukiosat. Pioneerit ratsastavat panssareilla, mikä ei ole realistista, mutta toimii tässä pelissä.

Onko semirealistista (lähitulevaisuudessa), että jokaisella komppanialla on oma drone tähystämässä? Onko semirealistista (jos ei lasketa kustannuksia), että Valtakunnan puolustusvoimain kärkijoukkojen Panssarikomppanialla ja Panssarijääkärikomppanilla on välittömänä epäsuoran tulituen tarjoajana Krh-joukkue? Entä voiko niillä olla lisäksi Ilmatorjuntapanssarijoukkue (mallia Marksman/Gepard)?

Voisiko tuollaiseen pataljoonaan olla integroituna lisäksi panssarihaupitseja (kuustuumaisia)? Jos olisi, minkä verran? Entä voisiko tuollainen pumppu saada vielä lisää IT:tä? Eli nuo ITPSV:t ja KRH-vaunut olisivat komppania tasolla, mutta Pataljoonankomentajalla itselläään olisi käytettävissään vielä lisää epäsuoraa tykistönä ja IT:tä. Onko realistista, että pataljoonankomentajalla on omia droneja noiden komppania-dronejen lisäksi?

Huoltoa tuossa pelissä ei sinänsä mallineta, joten sitä ei tarvitse ottaa huomioon vastauksessa. Ei myöskään kustannuksia, koska kyseessä on peli ja epärealistinen skenaario.
 
Suosittelen Graviteam Tacticsin pelejä. Operation Star, Mius Front sekä Tank Warfare Tunisia. Ukrainalaiset kehittäjät. Kun pääsee UI:n yli, niin avot. Ballistiikat ja fysiikat on mallinettu, tulenjohto, iskemät, komentoketjun hitaus, taisteluosastot... Vielä en ole taktiikka-tasolla yhtä hyvää peliä nähnyt. Erinomainen AI, vaikka välillä hölmöileekin. Mutta niin hölmöilee ihminenkin.
 
Suosittelen Graviteam Tacticsin pelejä. Operation Star, Mius Front sekä Tank Warfare Tunisia. Ukrainalaiset kehittäjät. Kun pääsee UI:n yli, niin avot. Ballistiikat ja fysiikat on mallinettu, tulenjohto, iskemät, komentoketjun hitaus, taisteluosastot... Vielä en ole taktiikka-tasolla yhtä hyvää peliä nähnyt. Erinomainen AI, vaikka välillä hölmöileekin. Mutta niin hölmöilee ihminenkin.
Xboxille joutunee odottaan Isku Kiovaan 2022-peliä
 
Back
Top