Sotilaspoliisi

https://www.facebook.com/Merivoimat/photos/a.1398904863576382/1398905023576366/?type=3

Lex on Rannikkoprikaatin uusin sotakoira, jonka koulutus on aloitettu tänä kesänä. Lex on Suomen ensimmäisiä sotakoiria, joka on rodultaan kultainennoutaja.
Pääasiassa puolustusvoimien käyttämät koirat ovat saksan- ja belgianpaimenkoiria sekä labradorinnoutajia.
Puolustusvoimien käytössä on n. 140 sotakoiraa, joita käytetään erityisosaamista vaativiin tehtäviin, kuten suojeluun, jäljestämiseen sekä muun muassa huumaus- ja räjähdeaineiden erikoisetsintöihin. Koirat pystyvät tarkan hajuaistinsa ansiosta seuraamaan kulkijaa sekä löytämään maastoon, autoon tai varusteisiin kätkettyjä esineitä.
Sotakoiran kasvatus on pitkäjänteistä työtä, joka jatkuu läpi koko koiran elämän. Ensimmäiset tasokokeet koiralla on 2-3 vuoden iässä ja eläkkeelle se jää 10-vuotiaana, eli aktiiviura kestää 6-7 vuotta.
Koiran ja ohjaajan välinen luottamus on koirapartion tärkeimpiä ominaisuuksia. Ohjaajalleen koira on työkaveri, joka kulkee mukana lähes kaikkialle. Silloin kun ohjaajalla on vapaapäivä tai lomaa, on myös sotakoira vapaalla ja lomalla.

1538028224138.png
 

Alisuutari

Alikersantti
Mielestäni PV on saanut SPOL-miehillä säilymään mystisen homman. Mielikuva on, että spollet ovat todella särmiä ja tekevät aina vähän kovempia ja realistisempia harjoitteita. Tai se oli ainakin mielikuva minun aikaani vuosituhannen vaihteessa. Ehkä joillakin asioilla Väessä pitääkin olla mystinen homma!
 
Top