Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Sotilasvallankaappaus Zimbabwessa

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja vonrehausen, 15.11.2017 klo 05:55.

 1. vonrehausen

  vonrehausen Alikersantti

  Liittynyt:
  07.03.2014
  Viestejä:
  87
  Tykkäykset:
  93
  Pisteet:
  6
  Zimbabwessa tapahtuu. Sotilaat vallanneet kansallisen yleisradion. Hararen liepeillä tykistön ja konekiväärien tulitusta.

  http://www.bbc.com/news/world-africa-41992351

   
 2. vonrehausen

  vonrehausen Alikersantti

  Liittynyt:
  07.03.2014
  Viestejä:
  87
  Tykkäykset:
  93
  Pisteet:
  6
  Valtiovarainministeri pidätetty. Grace Mugaben liittolainen.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/14/tanks-seen-heading-towards-zimbabwe-capital-harare/

   
  Fremen tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. vonrehausen

  vonrehausen Alikersantti

  Liittynyt:
  07.03.2014
  Viestejä:
  87
  Tykkäykset:
  93
  Pisteet:
  6
  Ilmeisesti Robert Mugabe ja lähipiiri ovat nyt kotiarestissa ja erotettu varapresidentti ottaa vallan käsiinsä. Mugabe siirretty syrjään.

   
 5. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,423
  Tykkäykset:
  6,569
  Pisteet:
  1,286
  Olisi kieltämättä aikakin, että tuolla vaihtuu valta. Ihan toinen juttu mitä tulee tilalle, mutta ilman vallanvaihtoa mitään muutosta entiseen ei voi odottaa.
   
  Tähystäjä, J0h1F, Ana^Kangoo ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Norsu

  Norsu Alikersantti

  Liittynyt:
  28.01.2015
  Viestejä:
  68
  Tykkäykset:
  103
  Pisteet:
  6
  Ilman telojako nuo ajelee o_O?

  Näin se diktaattorien vanha kaarti alkaa olla mennyttä. Onko Zimbabwessa joku nousemassa jo kalifiksi kalifin paikalle vai nappaako armeija vallan "toistaiseksi"?
   
 7. Guderian

  Guderian Kapteeni

  Liittynyt:
  10.07.2014
  Viestejä:
  759
  Tykkäykset:
  580
  Pisteet:
  76
  Taitaa tela olla irronnut. Näkyy kuvan vasemmassa alalaidassa
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 8. ak.tied

  ak.tied Kenraali

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  2,341
  Tykkäykset:
  4,333
  Pisteet:
  636
  Eli ilmeisesti armeija ei halua valtaan vaan tässä vain siivotaan Mugaben dynastia takavasemmalle ja tehdään tilaa a) oikeudenmukaisemmalle hallinnolle b) uudelle paskadiktaattorille. Nähtäväksi jää kumpaa on tiedossa.

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711152200533791_ul.shtml?ref=juurinyt_desktop
   
  PSS ja Leaderwolf tykkäsivät tästä.
 9. Leaderwolf

  Leaderwolf Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  16.02.2016
  Viestejä:
  1,063
  Tykkäykset:
  1,748
  Pisteet:
  156
  Maankolkan tietäen, luultavasti paskadiktaattori. Voi jopa aloittaa puhtain sydämin aikomuksena tehdä hyvää kansalle, mutta tuollapäin sellaisetkin tuntuvat ajan kanssa muuttuvan diktaattoreiksi. Tämä armeijan väliintulo oli kyllä erittäin hyvä asia. Antaa edes maalle mahdollisuuden. Mikä tahansa taitaa olla parempi kuin Grace Mugabe johtajana kuten olisi ilman armeijaa käynyt.
   
  Rantojen mies, Pihatonttu ja ak.tied tykkäsivät tästä.
 10. nöksy

  nöksy Kersantti

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  133
  Tykkäykset:
  184
  Pisteet:
  16
  Mugaben olisi saanut siirtää syrjään jo paljon aikaisemmin. Hienon farssin tekivät WHO:ssakin..

  "In October 2017, the World Health Organisation (WHO) appointed Mugabe as a goodwill ambassador; this attracted criticism from both the Zimbabwean opposition and various foreign governments given the poor state of the Zimbabwean health system.[389] Responding to the outcry, WHO revoked Mugabe's appointment a day later.[390] In response foreign minister Walter Mzembi said the United Nations system should be reformed"
   
  Ana^Kangoo tykkäsi tästä.
 11. salama-anteri

  salama-anteri Majuri

  Liittynyt:
  24.09.2017
  Viestejä:
  1,379
  Tykkäykset:
  620
  Pisteet:
  156
  Mugabe lahetti aikoinaan armeijan Kongon puolelle "turvaamaan" timanttikaivokset... eikohan jotain jaanyt naiden kenraalien taskuunkin. Grace olisi varmaan pyytanyt ne pois, taskunpohjalta, jotta voisi ostaa lisaa helmia kaulaansa ja ylellisyyskelloja jalkikasvulleen: No Deal, no dice
   
 12. Pihatonttu

  Pihatonttu Kapteeni

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  999
  Tykkäykset:
  1,731
  Pisteet:
  76
  Onko tämä vallankaappaus vai vastavallankaappaus?

  Mugaben vanhat kamut eivät tainneet tykätä siitä, että Grace lähti työntämään heitä syrjään vaan työnsivät takaisin ja työntäessään käyttivät konevoimaa hyväksi?

  Mugabe lienee ollut jo jonkin aikaa henkiseltä kunnoltaan niitä vanhainkodin lastenosaston sankareita?

  Erityisen kiinnostavaa tässä on se, että tuleeko uusvanha tai vanha uusi johto kuuntelemaan myös sellaisia tahoja, jotka ymmärtävät jotain taloudesta, hallinnoimisesta ja tuottavuudesta vai mennäänkö vanhalla tutulla "syödään naapurin siemenviljat niin puolen vuoden päästä voidaan syyttää sitä siitä, ettei kellään oo leipää" -periaatteella?

  Ketkä tuntevat tuota maailmankolkkaa parhaiten? Bwana? Joku muu?
   
  Nypykkä, Bwana, chigeen'a ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. Bwana

  Bwana Kersantti

  Liittynyt:
  28.04.2016
  Viestejä:
  144
  Tykkäykset:
  341
  Pisteet:
  16
  En ole tuolla suunnalla ollut liki kahdeksaan vuoteen mutta onhan tuon kolkan asioita edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti tullut kanssa seurattua. Eräänlaista lukkarinrakkautta noita seutuuja kohtaan, ja Zim kuitenkin oli/on vieläkin yksi mahdollinen asemapaikka.

  Kyllähän Bob on ollut jo aika päivää päästään täysin kypsä. Eräänlaisena opetettuna sirkuskarhuna häntä vuosi sitten Ugandassakin näytettiin Musevenin (joka on muuten aika korkealla tuolla "kauimmin vallassa roikkuneet despootit"-listalla) viime kertaisissa virkaanastujaisissa. Saapui asuinhotellissaan järjestettyyn iltabankettiin puolessa välissä tilaisuutta, haukkui valkoiset, nukahteli pöytäänsä jne.

  Tämä "uusi" heppuhan on ZANU-PF:n puoluekaadereita parhaasta päästä ja entinen vakoilupalvelun päämies, eli ei liene syytä odottaa mitään kovin rivakkaa purren reivaamista. Puolueen sisäisestä valtataistostahan tuossa on ollut kyse. Grace Mugabe teki kyllä pahan strategis-taktisen virheen kenkiessään (sillä eihän Bob ole noita päätöksiä enää tehnyt herran aikaan) Mnangagwan puolueesta. G. Mugabellahan on ollut jo muutamia vuosia oma G40-ryhmänsä, jota on ajettu valtaan kuin käärmettä pyssyyn. Nyt kävi sitten vaan niin, että jopa ZANU:n nuorisojärjestö päätti olla tukematta mamma-Mugaben (jolla on mm. etsintäkuulutus Etelä-Afrikassa niskassaan kun oli hakannut puhelimella poikiensa hotellihuoneesta löytyneen huoran. Ja kaikkea muuta tosi tasapainoisen henkilön käytöstä) valtaannoustamista. War Veterans:han jo ilmoittivat aiemmin tänään tämän vallanvaihdon sopivan heille. Sinänsä tuo veteraanien hyväksyntä indikoi vähän siihen suuntaan, että asiat saattavat jopa pahentua Zimbabwessa. He kun ovat olleet yleisen tyytymättömiä maan puutteeseensa jne.

  Etelä-Afrikan puolustusministeri on nyt matkustanut myös Zimbabween, eli taitavat pelätä pakolaisaaltoa tms.

  Jännästihän nämä tapahtumat sattuivat viikko Zimbabwen puolustusministerin Kiinan vierailun jälkeen. Ja taisihan siellä Kiinassa olla joku toinen pamppu ihan tässä hiljan...
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 15:59
  chigeen'a, aj77, Pihatonttu ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. salama-anteri

  salama-anteri Majuri

  Liittynyt:
  24.09.2017
  Viestejä:
  1,379
  Tykkäykset:
  620
  Pisteet:
  156
  Tuohan jaa selvasti jalkeen Winnien apureilleen ohjeistamasta ruoskintahommasta; toisaalta se oli naapurivaltion valtapuolueen nuorisojarjeston sisainen asia... eli ei kuulu Zimbabween, eika edes valtaa pitaviin puolueisiin; maan tapoihin kyllakin.
   
  Bwana tykkäsi tästä.
 16. salama-anteri

  salama-anteri Majuri

  Liittynyt:
  24.09.2017
  Viestejä:
  1,379
  Tykkäykset:
  620
  Pisteet:
  156
  Hyvin hoxittu.

  Kissiger tapasi Smithin syyskuussa 1974. Tama sitten meni telkkariin kertomaan valkoisille, etta 2 v:n sisalla tama "juttu" on loppu.

  No, sitten:
  In April/May 1979, following an “internal settlement” in Rhodesia, elections were held for a Parliament with an African majority. On June 1st, Bishop Abel Muzorewa took office as Prime Minister of ‘Zimbabwe-Rhodesia.’ Having conceded power to an African majority government, white Rhodesians expected Britain to recognize the Muzorewa regime and end crippling sanctions. However, contrary to her election promises, Prime Minister Margaret Thatcher withheld recognition and maneuvered the Muzorewa government into accepting new elections inclusive of Joshua Nkomo and Robert Mugabe, who led the ‘Patriotic Front,’ against which Rhodesian security forces had been fighting for years. Thatcher's refusal to recognize the Muzorewa government ultimately allowed Mugabe to take power, an outcome highly unsatisfactory to most whites.
  - ei siina viela kaikki.

  Heti kun Mugaben sissijoukot saivat laillisuuden leiman, niin olikos se niiden ydin, P. Korean kouluttama 59. prikaati , joka lahetettiin piispa Muzorewan kannatuksen ydinmaille (Bulawayo) polttamaan ja havittamaan... ja niin havisi valitut edustajat, oikeat vaalit ja kaikki muukin, mika demokratiaan viittaa. Tosin, koska puska-jusseissa ei juurikaan ollut koulutettua vakea, niin nk. 10:n vuoden stand-still julkishallinnon ja armeijan osalta - joka oli vallanvaihdon (sen ensimmaisen, valkoisilta pois) yhteydessa sovittu - oli viela 12 vuoden jalkeen pystyssa (kun viimeksi kavin)... mutta akkia se siita mureni.

  Ydinsana: Pohjois-Korea
  - joku kertoi jollekin, etta nyt se niiden peli on loppu
  ... ja akkiahan se sitten loppuikin

  Tuosta Thatcher jutusta viela sen verran, etta vaalivoittoansa edeltanyt tyovaenpuolueen hallitus oli kysynyt armeijan paallikolta voitaisiinko Rhodesiaan intervenoida? Vastaus oli: Kyllahan se onnistuu, mutta ette ehka ole ajatellut, kumman osapuolen rinnalle joukkomme liittyisivat.
  - se jai kuolleena syntyneeksi ajatukseksi
  - Thatcher puhui pashaa (tiesiko edes, missa ko. maa oli) saadakseen puolueelleen inhimilliset kasvot (poika paljastui myohemmin tuon alueen asekaupoistaan)
  - oliko lisaa peittelya, vai paikoilleen jatetyn (pitkaan jatkuneen Labour-kauden) virkamiehiston junailua tuo alyttomyys, miksi Bob ja nuorikkonsa siella tahan asti ovat saaneet haarata
   
 17. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  4,197
  Tykkäykset:
  3,222
  Pisteet:
  1,286
  Neekeri ei ole niin ronkeli kulkupelin kunnon suhteen.
   
 18. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,957
  Tykkäykset:
  24,065
  Pisteet:
  1,286
  Kiinahan tässä taustalla seilaa, minusta se on enemmän kuin selvää. Kiina osaa kolonisoida siinä missä muutkin isot toimijat.
   
  Tähystäjä, chigeen'a, J0h1F ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 19. salama-anteri

  salama-anteri Majuri

  Liittynyt:
  24.09.2017
  Viestejä:
  1,379
  Tykkäykset:
  620
  Pisteet:
  156
  Pieni toivon pilkahdus:

  "At the same time there is talk of the establishment of a transition government that would involve members of ZANU-PF, possibly Morgan Tzvangirai, the leader of the opposition, and the postponement or abolition of the December elections."
   
 20. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,423
  Tykkäykset:
  6,569
  Pisteet:
  1,286
  Asiasta mielenkiintoiseen, mitä vaunuja nuo on millä nuo ajelee? En nyt heti tunnista.
   
 21. Falangi

  Falangi Majuri

  Liittynyt:
  02.10.2016
  Viestejä:
  1,096
  Tykkäykset:
  1,941
  Pisteet:
  156
  Lista Zimbabwen armeijan ajoneuvoista.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Zimbabwe_National_Army#Vehicles_and_Towed_Artillery

  Vaunut ovat kiinalaisvalmisteisia Norincon Type 63, -85 ja -90 kuljetus- ja rynnäkköpanssarivaunuja.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Type_63_(armoured_personnel_carrier)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Type_85_AFV
  https://en.wikipedia.org/wiki/Type_90_AFV
   
  setämies tykkäsi tästä.
 22. salama-anteri

  salama-anteri Majuri

  Liittynyt:
  24.09.2017
  Viestejä:
  1,379
  Tykkäykset:
  620
  Pisteet:
  156
  Tassa myllakassa Zimbabwen armeija oli moderneimmasta paasta
  nine African countries and around twenty armed groups became involved in the war.[8] By 2008, the war and its aftermath had caused 5.4 million deaths, principally through disease and starvation,[9] making the Second Congo War the deadliest conflict worldwide since World War II.[10] Another 2 million were displaced from their homes or sought asylum in neighbouring countries.[7][11]
  eika kukaan (lehdiston uutisoinnin keskittyessa siviiliuhreihin) huomannutkaan, kun Bob & kenraalinsa kavivat kahveltamassa timantit.
  - joku varmaan muisti lahettaa heillekin kehitysapua taskurahojen jatkeeksi... etta sillain

  Namakin hitaat hamalaiset (pari vuotta kun tuota oli jatkunut) herasivat vihdoin:
  the International Monetary Fund and the World Bank placed their aid programmes to Harare under review, denying Mugabe the foreign currency he needed to buy spares valued at $600,000,000 for fighting vehicles then employed in the Congo
  - siella oli vanhat E. Afrikan ps-pyora-ajoneuvot (joilla oli taisteltu Angolan puskasodat), ent. Rhodesian Hunterit ja Hawkit ja vaikka mita ita-kamaa (kaikki kuitenkin vanhahkoa)
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2017 klo 08:03

Jaa tämä sivu