Spirulina mikrolevä Suomessa: omavaraisuutemme pelastus?

Aihe on ihan mielenkiintoinen, mutta teksti sivulla yhtä massaa ilman väliotsikoita ja kappalejakoa. Kielioppivirheitäkin on. Pienellä lisämuokkauksella tuossa voisi olla ihan kiinnostava tietopaketti luettavaksi.
 
Sinun maasi tarvitsee sinua.

Mikset itse tekisi asioita, joita ehdotat?

Minun on vuodesta 2011 asti pitänyt pitää jonkinlainen hermoloma ja nyt parin burnoutin jälkeen, tämä kesä viimein näyttäisi lupaavalta ettei ole mitään ihmeellistä säätöä.

Kun poistin "suomitalkoot" blogin niin tarkoitukseni oli jälleen jäädä lomailemaan muutamaksi vuodeksi, jotta tilanne Suomessa alkaa olemaan niin paha, että "epätoivoisetkin" ratkaisut alkavat kiinnostamaan niin hallinnossa kuin kansassa.

Tätä mikrolevä ja yleensäkin kiertotalous skeneä Suomessa tutkittuani, se on perin näpertelyä ja "feel good" tekemistä jonka tarkoitus on vain yleensäkin nyt näön vuoksi tehdä jotain.

Tuloksia ei synny ja nyt leikataan valtion taholta innovaatiotuetkin.

Onhan se aika lottoamista että ihmisille annetaan ilmaista rahaa ties minkä selittelyn perusteella. Vain murto-osa niistä rahoista edes jollain tapaa kotiutuu esim. verojen muodossa tulevaisuudessa.

Suomessa on saatu aika iso "talouskasvu" kun on perustettu näitä sadan tonnin firmoja pelkällä valtion tuella. Ensimmäinen tilikausi on siis perin ruusuinen, ketä nyt ei voisi olla yrittäjä, vaikka tappiolla, jos on sata tonnia taskussa vain mm. omaan palkkaan?

Seuraava tilikausi onkin jo pahasti miinuksella. Sitten yritys konkurssiin, josta seuraa sotku valtiolle.

Jossain vaiheessa tämä pannukakku lässähtää niinsanotusti. Asiantiloja ei muuta se, että puhkutaan lisää tai se, että riidellään kuka on pannukakun ensinnäkin tehnyt niin valheellisen isoksi.

Silläaikaa kun ihmiset Suomessa riitelevät ja toimittavat turhuuksia, ulkomaiset suurvallat yhäti jatkavat maailmansotiensa organisointia.

Suomen kannalta asia on ikävä, koska olemme tärkeä taktinen sisääntuloväylä Venäjälle. Lisäksi, kun Suomen kansa vain riitelee joko keskenään tai valtiota vastaan, niin on ollut helppoa myös monikansallisten yritysten tunkeutua maahamme.

Kun valtiolla menee yhä enemmän aikaa ja resursseja valvoa ja hallita niin Suomen sisäisiä uhkia kuten aktivismi tai sitten "hybridejä" ja ties mitä, niin jostain pitää aina leikata.

Lopulta Suomen ongelmat ovat siis sisäisiä ja ihmisten pitäisi yleisesti vain saada päähänsä ns. maalaisjärkeä, että asiat rauhoittuvat niin maatalouden kuin sisäisen turvallisuustilanteen osalta.

Itse näen sotilaallista tai sisäistä turvallisuutta suurempana uhkana maatalouden. Kun Suomen maatalous omistetaan ulkomailta, sen avulla voidaan nitistää niin sotilas kuin siviili katkaisemalla rahahanat ja siten myös rehu/lannoitekuljetukset.

Tästä syystä valtion tulisi ottaa nyt tilanne haltuun yksi askel kerrallaan aloittaen sieltä alhaalta eli maasta.

Jos poliittista tahtoa riittäisi, niin Suomessa voitaisiin ilman mikrolevääkin perinteisin esim. kompostointimenetelmin tuottaa omat ravinteemme - niitä kun pelkästään itämeressä on isot määrät, mutta myös sisävesissä.

Isänmaallinen ihminen ei osallistu kuitenkaan kiihotuksiin. On ikävää kun poliittinenkin puhelu on lähinnä twitter-viestien kaltaisia trollaus-lausuntoja, joiden tarkoitus on vain vedota tunteisiin ja olla kärjekkäitä.

Kun politiikka on vain iskulauseita ja kaikki sielläkin tappelevat että kenen Suomi tämä on ja ketä saa päättää, miten voi syntyä yhteiskunta eli yhteinen kunta?

Vakavat asiat toki herättävät tunteita, mutta eduskunnankin pitäisi kyetä hillitsemään tunteensa eikä päinvastoin kiihotella niin itseään kuin muita.

Suomen omavaraisuus on prioriteetti yksi. Kun täällä korkean teknologian ja opetuksen maassa, ratkaisemme näitä ravinteiden kierron ongelmia niin tällöin syntyy se vientituote ulkomaille, joka itsessään vähentää maahanmuuttoa.

Sodatkin kun valitettavasti yhä juuri rahaan ja luonnonresursseihin peräti liittyvät, aiheuttaen siten myös tauteja kuten sikainfluenssat tai hullun lehmän tauti tai ebola, jotka Suomeenkin siirtyvät aikanaan.

Blogejani on lukeneet kymmenet tuhannet suomalaiset - silti vain muutama hassu tyyppi jäänyt matkan varrelta mukaan, niitä talkoohengesssä siis yhdessä jatkamaan.

Auttaa voi esim. etsimällä tutkimuksia ja kopioida ne tänne, jolloin kaikki muutkin voi lukea ja miettiä miten niistä voisi hyötyä Suomi.

Tietohan on valtaa ja nyt vielä internet toimii ja maailman suurin kirjasto on jokaisen käytettävissä - nopeammin kuin kirjastonhoitaja hakisi kirjat/tutkimukset.

Kun siis puhutaan "vallankumouksesta" niin se ei koskaan voi olla sotilaallinen - muutoin "vallankumous syö lapsensa" - vaan ennenkaikkea älyllinen, filosofinen ja aatteelinen.

Suomen suurin uhka tällä hetkellä on se, että monikansallisilla yrityksillä on täällä yhä enemmän valtaa. Eikä tietenkään puhuta pelkästä rahasta vaan siitä, että nämä yritykset voivat ostaa tiedettä ja siten, päättää mitä ihmiset täällä syövät.

Kun valtio on tällaisessa sekasotkussa ja siten, yhä enemmän voimaton: on meidän ihmisten pakko ruveta itse tekemään yhteisiä asioita yhdessä, yhteiseksi hyväksi ihan perinteisessä talkoohengessä eli emme mieti siis miten itse voisi siitä rahallisesti hyötyä, kun kerran tehdään yhteisiä asioita.

Mitä enemmän asiat menee sotkuun, sitä enemmän niitä on pakko delegoida ulkomaille ja tällöin Suomi on kuin koko maailman sossupummi, joka elää tukien varassa.

Eiköhän siis Suomi aleta töihin? Veikkaanpa että ne globalisaation "aktivointitoimenpiteet" eivät ketään lopulta miellytä mm. maahanmuuton ongelmat.
 
Lainatakseni erästä kommentoijaa:

”Kannattaisi hankkia joku markkinointivastaava. Potentiaaliset asiakkaat haukkumalla ei edistä omaa asiaansa kovin hyvin.

Jos/kun tuote on hyvä niin miksi ihmeessä sitä sitten ei ole suojattu? Yhteisen hyvän kyseessä ollen pitää hyväksyä ne kiinalaisetkin.

Turhautuminen on ymmärrettävää kun kaikki muut osapuolet on ihan hölmöläisiä, vain peilistä katsomalla näkee, niin mitähän sieltä näkyykään…”

Vastaukseni tähän:

Jos mun työssäni on jotain hölmöä, niin itsehän pidän rakentavaa kritiikkiä vain voittona projektille.

Sellaista en kuitenkaan ole saanut, mistään suunnasta esim. yliopistoista joihin olen yrittänyt olla yhteydessä vuosia.

Tänään turun yliopiston eräs leväekspertti lähetti sähköpostia, että ota yhteyttä sitten kun olet saanut systeemin toimimaan.

Eli sitten kun olen tehnyt työn, minkä valtion kuuluisi tehdä niin miksi ihmeessä käyttäisin näitä Suomen palveluja enää hyväkseni, kun työni jatkuu sitten ulkomailla?

Se, että sanon suoraan miten asiat on, että on hölmöä myrkyttää maaperä, vesistöt ja ihmisetkin kaikenmaailman kemikaaleilla maataloudessa, ei ole mikään loukkaus vaan totuus, toki totuus voi loukata jos on omallatunnolla asioita joita ei voi itsellekään oikein myöntää.

Olen päättänyt että keksintöni tulevat olemaan ilmaisia niin Kiinalle kuin Suomelle.

Kun/jos kerran Suomella ei ole halua ratkaista maassamme olevia ongelmia ja vääryyksiä, että käytämme lisäksi köyhien maiden luonnonvaroja kuten rehua ja lannotteita: sehän on varastettua tavaraa, koska raha on eriarvoista siellä, niin miksi ihmeessä tekisin yhteistyötä jatkossa paatuneiden rikollisten kanssa?

Siinä vaiheessa, kun köyhät maat saavat asiansa kuntoon: sieltä ei voida enää varastaa asioita Suomeenkaan, niin millä ihmeellä te sitten elätte suomalaiset kun ette kerran enää osaa/viitsi tehdä omaa ruokaanne edes?

Niin, sitten onkin asia niin, että suomalaiset on se kehitysmaa ja tekevät vastaavasti orjatyötä kiinalaiselle, että saadaan leivänkanttu edes pöytään.

Syy, miksi en suojaa keksintöjä on yksinkertainen: tässä tilanteessa, kun itsekin olen osallinen tähän varkauteen, on vain rehellistä yrittää ratkaista tilanne niin ettei enää tarvitse elää tällä tavoin.

Tällöin ei voi varas miettiä omaa etuaan, vaan maksaa velkojaan.
 
Koska LED valo on lähes monokromaattinen, se varmaankin vahingoittaa levää varsinkin jos valonlähde on täysin kiinni kasvustossa.

Tästä syystä, kun LED valoja välkytetään, on huomattu että se itseasiassa lisää biomassaa. Lisäksi se säästää energiaa ja lisää LED valojen elinikää, kun ne eivät kuumene.

Klorofylli pystyy käsittelemään vain yhden fotonin kerrallaan ja reaktioon kuluu hieman aikaa, kunnes se voi vastaanottaa taas uuden fotonin.

Kun annamme valoa levälle, niin osa fotoneista menee aina hukkaan ja valon lisääntyessä: alkavat aiheuttaa levälle vahinkoa. Kun valoja välkytetään oikealla taajuudella, voidaan optimoida klorofyllin toiminta ja vähentää photoinhibation-haittoja.

Eri tutkimusten mukaan paras μmol m−2 s−1 Spirulinalle on n. 25-300.

Jos annamme Spirulinalle vaikkapa 100 μmol m−2 s−1 LED valolla jonka taajuus on 660 nm niin tällöin tarvitsemme:

(100 x10-6 mol/(s·m²) / 660 x 10-9 m) x 0.119626 565 J·m/mol = n. 20 wattia/neliömetri.

Voimme siis todeta, että spirulinan LED valaistus ei vie paljoa sähköä.

Yhdellä autonmoottorilla saamme siis kasvatettua valon puolesta n. 800 neliömetriä levää kun LED valot ovat päällä 12/12. Tässä ei ole huomioitu sähkösäästöä, minkä valojen välkyttäminen aiheuttaa.

LED valojen välkyttämien siis tuottaa puolella sähkömäärästä, enemmän biomassaa.

Laskemme seuraavaksi hallin tuoton euroissa käyttäen Suomen 85 euron kilohintaa eli Spirulina-jauhetta.

Tabletit maksavat enemmän koska ne pitää puristaa. Myöskin levän kuivatus ja pakkaaminen lisäävät kuluja. Kun levä tuotetaan paikan päällä siellä missä se voidaan käyttää heti tuoreena, sen ravintoarvo kasvaa ja säästämme ison osan kuluista.

Tutkimuksien mukaan Spirulinan sisältämä muu mikrobimassa nimittäin juurikin lisääntyy kuivaus- ja pakkausvaiheessa eniten, joten tuoreen levän käyttö on myös mikrobiologinen etu.

Perinteinen allaskasvatus tuottaa n. 3-6 grammaa spirulinaa päivässä per neliömetri, kuivattuna massana siis.

Vuodessa tällainen 800 neliön levähuone tuottaisi maks. n. 1500 kiloa Spirulinaa. Tämän markkinarvo Suomessa olisi n. 120 tuhatta euroa.

Suljetussa reaktorissa biomassan tuotot ovat suurempia.

Otamme esimerkiksi erään PBR-tutkimuksen 30 grammaa päivässä per neliömetri.

Muistan lukeneeni, että voidaan saavuttaa myös 60 grammaa, mutta tällöin levän kasvua tuetaan niin monella keinotekoisella ja kestämättömällä tavalla, että näissä kokeissa ainoastaan ollaan voitu osittain tavoitella levän maksimaalista fotosynteesiä.

Jos levä yhteyttäisi optimaalisesti, voisimme saada teoriassa jopa 3-5 kertaa enemmän biomassaa.

Jos oletamme että kehittelemäni systeemi toimii ainakin yhtä hyvin, kuin nykyiset suljetut reaktorit eli 30 grammaa: tällaisella tekniikalla voitaisiin tuottaa vuodessa n. 8500 kiloa.

Jos välkytämme valoja niin hallin koko saataisiin teoriassa tuplattua samalla energialla.

Tämän tuotto olisi 723 tuhatta euroa vuodessa – olettaen että se siis myydään ihmisille Suomessa, eikä karjalle. Jos voitaisiin tuottaa 60 grammaa, niin liikevaihto olisi jo huomattava.

Suomessa ihmiset mielummin ostaisivat kotimaista levää. Suomessa levän käyttö on jo niin laajaa, että on n. 10 eri tuotemerkkiä myytävänä, osa näistä yrityksistä suomalaisia jotka ostavat levän ulkomailta.

Jakelukanavat ovat siis jo olemassa, mutta kukaan ei vain vielä tuota levää Suomessa – mutta olisi korkea aika jo.

Lisäksi kun voimme toteuttaa uudenaikaisia hygieniastandardeja, niin myytävä levä sisältäisi myös maitohappobakteereja ja B.subtilis.

Karjalle myytävän levän hinta tulee olla huomattavasti pienempi, että se voi kilpailla mm. ulkomaisen GM soijan kanssa.

Tällöin kustannustehokkainta on maatilallisen itse rakentaa tilan omaan kiertoon osaksi pieni systeemi. Vastaavasti voidaan myös verkostoitua toimitsijoiden kanssa ja tehdä yhdessä yksi isompi laitos. Tällöin mm. lannan kuljetusmatkat eivät saa olla pitkiä.

Esittelemäni systeemin avulla, voimme tuottaa levää oletettavasti halvemmalla kuin missään ulkomaillakaan tällä hetkellä.
 
Kannattaa tuo uusisuomi.fi:n profiili / käyttäjän esittely vielä kertaalleen oikolukea. ;)
 
Luin että levät olivat myös avaruuslentajien ruokalisänä.
Ostin Puhdistamon Viherjauhetta kerran, siinä on spiruliina ja hlorella. Hirveän makuista jauhetta, pitää juoda nopeasti ja haistelematta. Siitä mainostetaan "vihreänä kultana" joka auttaa vaikka mihin vaivaan.
Eilen aloitin käyttöön. Jos vointini kohenee niin sillä on merkitystä. Mutta yhtä paljon siinä vointini kohenemisessä voi olla merkitystä propolisuutella, aurinkohattu uutella, oregano öljyllä, propolishunajalla, sidepöly-ja kuningatarhyytelö hunajlla, eilen ostetulla luomu ashwagandhalla (intialainen ginseng),Carmolis (yrtti) kurkkupastilleilla, multivitamiineilla, salvia- ja minttuteella, vastapuristetulla appelsiini mehulla ja muilla tervellisyyksilla mitä parhaani mukaan yritän popsia. Nyt pitää saada vielä Menohop ja Pohjan akka ja väinönputkiuute ja odottaa kun jokin näistä alkaa toimimaan :cool:
Ja jos helpottaa niin mene ja tietä nyt mistä se apu tulisi.
Mutta kun kerran ostettu niin syön viherjauhenkin loppuun.

Ihan varmasti ei ole haitallinen, ja kenties tekisikin jotain elimistolle, onhan siinä hiveenaineet ja sen sellaista.
 
Minun oloni parantui kun jätin pois valkoisen sokerin,valkoiset jauhot sekä kaikki einekset/valmisruuat,sokerin korvasin hunajalla,leikkeet itse tekemälläni lihahyytelöllä,pastaa ja riisiä en syö yhtään,perunaa,lihaa,kasviksia,sieniä,marjoja,hedelmiä,hapankaalia ja suolakurkkuja.
 
Minun oloni parantui kun jätin pois valkoisen sokerin,valkoiset jauhot sekä kaikki einekset/valmisruuat,sokerin korvasin hunajalla,leikkeet itse tekemälläni lihahyytelöllä,pastaa ja riisiä en syö yhtään,perunaa,lihaa,kasviksia,sieniä,marjoja,hedelmiä,hapankaalia ja suolakurkkuja.

Vain Vodka puuttuu, muuten olet juuri kuvaillut isovenäläisen ruokavalion. :) Sopii selkeästi suomalaisellekin.
 
Kaali on parasta raakana, muuten se on aiwan karmeeta kuraa.... Oksennusta meinaa vieläkin pukata suuhun kouluruokailujen kaalisopan hajun takia.
 
Meillä ei koulussa kaalisoppaa muistaakseni ollut, mutta kaalilaatikko jauhelihalla kyllä upposi mustapippurin kera.
 
Minun kaalisuosikki on ruskistettu kaali ja ruskistettu jauheliha, sekoitetaan yhteen ja kypsennetään uunissa tai padassa valmiiksi.
 
Back
Top