Hei,
ihan mielenkiinnosta pyörittelen ajatusta ja haluaisin täydentää sitä ihan faktalla. Tuskin olisin itse aivan heti Muukalaislegioonaan lähtemässä, mutta kuten sanottuna, olisi mukava hieman tietää mitä mahdollisuuksia olisi.
Eli kysymys on, että millaisiin koulutuksiin, kursseille yms, on suomalaisen mahdollista lähteä. Yksityisen sektorin koulutuksia varmasti on, mutta niihin varmaan kuluu sitä kuuluisaa £££. Onko kuitenkin tietoa kenelläkään mitkä olisi ns. kovan luokan koulutuksia yksityisellä sektorilla, kuka ja miten näitä järjestetään, ja onko niillä kuinka merkittävää painoarvoa yleisesti ottaen?
Varsinaisena kysymyksenä, ehkä siten, jos ei välttämättä hae vuosikymmenten uraa PV:lla tai jonkun toisen maan armeijassa, niin millaisiin koulutuksiin, minkä tyyppisiin ja minkä mittaisiin, MISSÄ maassa?, on mahdollista suomalaisen päästä. Navy Seal ja SAS tyyppiset setit vaativat lähtökohtasesti kuitenkin emomaan passin. Vertailukohteena pidän Utin erikoisjääkärikoulutusta, vuoden koulutus eikä vaatimusta sitoutua PV:lle sen jälkeen. Harva niin tekee ja kyseessä pieni maa, mutta voisi "huvikseen" käydä ja olla tekemättä niitä hommia, hyödyntää osaamistaan muualla.
Lyhykäisyydessään jotenkuten näin, mitä mahdollisuuksia on siis sotilaallisesti kouluttautua maailmalla, millä hinnalla (maksetaanko sinulle, onko ilmaista, onko maksullista?) yms.
Onko tekstissäni mitään järkeä teidän mielestä (yritin kasata ajatuksiani täällä töissä ollessani) ja menikö aivan mönkään alueen suhteen?
Kiitoksia!
Jäi vähän epäselväksi, että kartoitatko nyt siis mahdollisuuksia värväytyä jonkun maan armeijaan, erilaisia yksityisen sektorin järjestämiä maksullisia kursseja, vai jotain ilmainen lounas-tyyppisiä settejä (joita ei siis ole), jossa käyt jonkun maan armeijan tms. koulutusputken läpi ja kun homma on taputeltu niin sanot "moro!"?
Ihan vakavissani sanoisin nyt, että jos sotiashommat polttelee, niin pistä paperit sisään Uttiin, rauhanturvahommiin, hae johonkin avoinna olevaan virkaan tai mene edes Aluetoimistolle raapimaan ovea paikallisjoukkopaperit kourassa ja lopeta ihmettely internetissä. Aktiivireservinkin kautta aukenee myös mahdollisuus päästä puuhastelemaan ulkomaille, tosin tämä vaatii oma-alotteisuutta sillä PV ei ressuja lähettele ympäriinsä ja setit ovat yleensä lyhytkestoisia, eli ei puhuta mistään kuukausien kestoisista kokonaisuuksista. Se kannattaa toki myös muistaa, että vaikka erikoisjoukkokurssin jälkeen ei pääsisikään töihin erikoismieheksi, niin reserviläisarmeijassa se saattaa aina vaikuttaa sijoitukseen, kuten paikallisjoukoissakin. Kerran koulutetun kaverin tilalle ei ole mitään järkeä sijoittaa kokematonta, jos ei ole pakko.
Minkään maan asevoimat eivät yleisesti tarjoa edes oman maansa kansalaisille täysin vastikkeetta sotilaskoulutusta, vaan siihen sisältyy lähes poikkeuksetta jonkinlaisia velvoitteita. Mikäli ajatus on, että ruoho on aidan toisella puolella vihreämpää, niin tähän sanoisin "vitut on". Suomalainen sotilaskoulutus ja -aines on kansainvälisesti tasokasta, erot tulevat sitten puolustusbudjeteista, eli siitä kuinka leväperäistä rahankäyttö on, ammatti- vs. reserviläisarmeijan eroista ja kovista operaatioista, jotka eivät tosin kenellekään järkevälle ihmiselle ole mikään itseisarvo maailmassa, jossa ne valitettavan usein ovat suurvaltapolitiikan epäonnistumisien lopputuloksia.
Yksityisistä kursseista puhuttaessa sun pitää aina ensin tehdä itsellesi selväksi mikä on tavoite, jos siis tosissasi aiot töihin eikä vaan harrastuksenomaisesti käydä. Kun tämä on selvillä niin on mahdollista kerätä tietoa ja esim. lukea työpaikkailmoituksista vaatimuksia, joiden pohjalta sitten alkaa valkkailemaan kursseja.
Tai sitten voit esim. lähteä Israeliin pakkaamaan tetsareita varusvarastolle vapaaehtoiseksi, Ukrainaan tai Syyria-Irak akselille sotimaan hyvisten puolelle tms.
Tai lopettaa teeskentelyn ja mennä pelaamaan CS:ää. Lähtökohtaisesti tieto tämmösistä asioista asuu jossain muualla, kuin mp.netissä, vaikka yksittäisiä poikkeustapauksiakin on.