Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomalaisena sotilaalliseen koulutukseen maailmalle

Viestiketju osiossa 'Kansainvälinen toiminta' , aloittaja gnomeofdestruction, 04.04.2016.

 1. Stagideus

  Stagideus Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  888
  Tykkäykset:
  1,652
  Pisteet:
  76
  Jäi vähän epäselväksi, että kartoitatko nyt siis mahdollisuuksia värväytyä jonkun maan armeijaan, erilaisia yksityisen sektorin järjestämiä maksullisia kursseja, vai jotain ilmainen lounas-tyyppisiä settejä (joita ei siis ole), jossa käyt jonkun maan armeijan tms. koulutusputken läpi ja kun homma on taputeltu niin sanot "moro!"?

  Ihan vakavissani sanoisin nyt, että jos sotiashommat polttelee, niin pistä paperit sisään Uttiin, rauhanturvahommiin, hae johonkin avoinna olevaan virkaan tai mene edes Aluetoimistolle raapimaan ovea paikallisjoukkopaperit kourassa ja lopeta ihmettely internetissä. Aktiivireservinkin kautta aukenee myös mahdollisuus päästä puuhastelemaan ulkomaille, tosin tämä vaatii oma-alotteisuutta sillä PV ei ressuja lähettele ympäriinsä ja setit ovat yleensä lyhytkestoisia, eli ei puhuta mistään kuukausien kestoisista kokonaisuuksista. Se kannattaa toki myös muistaa, että vaikka erikoisjoukkokurssin jälkeen ei pääsisikään töihin erikoismieheksi, niin reserviläisarmeijassa se saattaa aina vaikuttaa sijoitukseen, kuten paikallisjoukoissakin. Kerran koulutetun kaverin tilalle ei ole mitään järkeä sijoittaa kokematonta, jos ei ole pakko.

  Minkään maan asevoimat eivät yleisesti tarjoa edes oman maansa kansalaisille täysin vastikkeetta sotilaskoulutusta, vaan siihen sisältyy lähes poikkeuksetta jonkinlaisia velvoitteita. Mikäli ajatus on, että ruoho on aidan toisella puolella vihreämpää, niin tähän sanoisin "vitut on". Suomalainen sotilaskoulutus ja -aines on kansainvälisesti tasokasta, erot tulevat sitten puolustusbudjeteista, eli siitä kuinka leväperäistä rahankäyttö on, ammatti- vs. reserviläisarmeijan eroista ja kovista operaatioista, jotka eivät tosin kenellekään järkevälle ihmiselle ole mikään itseisarvo maailmassa, jossa ne valitettavan usein ovat suurvaltapolitiikan epäonnistumisien lopputuloksia.

  Yksityisistä kursseista puhuttaessa sun pitää aina ensin tehdä itsellesi selväksi mikä on tavoite, jos siis tosissasi aiot töihin eikä vaan harrastuksenomaisesti käydä. Kun tämä on selvillä niin on mahdollista kerätä tietoa ja esim. lukea työpaikkailmoituksista vaatimuksia, joiden pohjalta sitten alkaa valkkailemaan kursseja.

  Tai sitten voit esim. lähteä Israeliin pakkaamaan tetsareita varusvarastolle vapaaehtoiseksi, Ukrainaan tai Syyria-Irak akselille sotimaan hyvisten puolelle tms.
  Tai lopettaa teeskentelyn ja mennä pelaamaan CS:ää. Lähtökohtaisesti tieto tämmösistä asioista asuu jossain muualla, kuin mp.netissä, vaikka yksittäisiä poikkeustapauksiakin on.
   
  shotgunblues, CV9030FIN, Erkki ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  151
  Tykkäykset:
  93
  Pisteet:
  16
  Kiitos vastauksesta. Minulla koko ajatus siitä että sotilasura saattaisi kiinnostaa, rupesi kytemään vasta palveluksen loppupuoliskolla, kun vakavasti harkitsin hakisinko sopimussotilaaksi yksikkööni. Paikka ei auennut, joten ajattelu siltä alalta jäi hieman lukkoon, sillä jotenkin päässäni olin iskostunut että AU virka vm -> sopimussotilas -> au virkaan haku ja nin pois päin, tai vm-> mpkk, en juuri ajatelut minulla olevan hirveästi mahdollisuuksia kun sopparin paikkaa ei tullut. Eksyin lopulta selvittämään esim MPKn kurssitarjontaa, ja tästä rupesi syttymään into ainakin tiedustella minkälaisia mahdollisuuksia olisi. Jonkinverran minulta puuttuu käsitteiden ymmärtämistä, esim paikallisjoukkojen kohdalla ja koko tämä aluetoimistossa käyminen ovat minulle vielä kohtalaisen epäselviä, olen pyytänyt sieltä ainoastaan rekisterin tiedot. Rauhanturvaaja paperit olen lähettämässä ens kuussa.

  En kuitenkaan ajattele että hakisin esim vuoden kestävään koulutukseenja homma oli sen osalta täysin klar. Mutta se velvollisuus asia mietityttää, sillä hieman haen tietoa mitä kaikkea oikeasti olisi tarjolla, vaikkakaan kuten sanoit, ei mp.netin syövereissä kaikkea tietoa olekaan saatavilla.
   
 3. Mainos 4. late347

  late347 Kapteeni

  Liittynyt:
  06.04.2014
  Viestejä:
  786
  Tykkäykset:
  342
  Pisteet:
  76

  Eli haluatko ikäänkuin palkkasotilaaksi vai haluatko yksityissektorille vetämään koulutuksia yms?

  Varmaan sotilaskokemus ja koulutus auttaa.

  Myös ampumakouluttamisen osaaminen sekä mahdolliset tätä kokemusta osoittavat todistukset ja paprut.

  Oliko sulla johtamiskokemusta esim auk tai ruk. Sekin auttanee monessa paikassa.

  Ranskan muukalaislegioonassa haittana on lähinnä

  1.huono palkka
  2.semi huonot uramahdollisuudet
  3.huonot ja vittumaiset olosuhteet
  4. Ranskan osaamisen käytännön pakko. Voisin kuvitella että vielä vittumaisempaa jos ei osaa kieltä.


  Aiempaan juttuun josta Fremen puhui. Pieni lisäys tohon kaksoiskansalaisuusjuttuun. Tuli mieleen lähinnä itellä.

  Käsittääkseni näkemäni ja kuulemani perusteella (yliluti tason ukko) kaksoiskansalaista ei tietyissä tapauksissa voi sijoittaa sa-joukkoon.

  Voidaan ottaa varusmiespalvelukseen ja voi jopa edetä rukin läpi. Ei kuitenkaan voida antaa sa-sijoitusta. Kyseinen heppu joka ei saanut sijoitusta oli amerikkalais-suomalainen.

  Suomi myös teki aikanaan usan kanssa jonkun sopimuksen ettei amerikkalais-suomalaisten tarvitse mennä varusmiespalvelukseen.

  Käsittääkseni kyseinen jenkki kuitenki oli tullu vapaaehtosena atlantin takaa hehheh...

  Onhan tuo kieltämättä ihmeellistä että suomessa on päätetty kouluttaa res.ups jota ei voida sijoittaa ainakaan lyhyellä aikavälillä koska on kaksoiskansalainen (tjsp).

  Voi olla etten tiedä jokaista detaljia kyseisestä ceissistä mutta monessa muussa maassa toimitaan eritavalla kuin suomessa tämän asian suhteen.

  Isoissa maissa vissiin moinen ei onnistu elikkä pitää sitoutua upseeri-juttuun enempi.
   
  gnomeofdestruction ja Fremen tykkäsivät tästä.
 5. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  151
  Tykkäykset:
  93
  Pisteet:
  16
  jotta voisin koskaan vedellä koulutuksia, tarvitsen ensin itse tarvittavat taidot ja osaamiset siihen, niitä haluan kartoittaa ja oppia, mielellään mahdollisimman laajasti.

  AUK on takana, hyvin suoritettu vm palvelus kyllä. legioona on ehkä hieman "liikaa", ei ehkä täysin sitä mitä etsin. mutta olen tutkinut kyllä joskus tylsyyttäni hiljaisina tunteina.

  kuten joku sanoikin tuolla että tee näin, niin ajattelinkin tehdä, eli RT paperit on menossa Säkylään ensi kuuhun mennessä, Uttiin ajattelin hakea kun tarvittava kuntotaso sinne on saavutettu.
   
 6. ajs178

  ajs178 Majuri

  Liittynyt:
  21.01.2014
  Viestejä:
  1,184
  Tykkäykset:
  1,451
  Pisteet:
  156
  Muistelisin lukeneeni jostain, että kaikki vuoden 1914 Venäjän rajojen sisäpuolelle kuuluvat kansallisuudet voivat hakea 5 vuoden palvelukseen Venäjän armeijaan, jos puhuvat venäjää. Palkkioksi sitten Venäjän kansalaisuus palveluksen päätteeksi. Suomi käsittääkseni täyttää ehdot, jos vaan kielitaitoa muuten riittää.
   
 7. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,187
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä ne siellä opettavat. Ei sinne mennessä tarvitse osata. Tietysti jos oikeasti on lähdössä, niin mikään ei estä opiskelemasta ennen lähtöä...
   
 8. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  151
  Tykkäykset:
  93
  Pisteet:
  16
  Jotenkin en koe kovinkaan mieluisaksi haaveeksi hakeutua itänaapurin armeijaan kun itsellä imperialismin helmassa sukujuuret.
   
 9. Whitecastle

  Whitecastle Alokas

  Liittynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  3
  Tykkäykset:
  4
  Pisteet:
  0

  Eli tämähän pitäis olla selvää jos pressa ei julista sotatilaa päättyneeksi niin kauan suomalaisetkin on tervetulleita jenkkiarmeijaan... Kunhan osaa puhua englantia, kirjoittaa sekä tuntee Yhdysvaltojen historiaa..

  Jos joku tällä palstalla on tosissaan lähdössä jenkkilään liittyäkseen asevoimiin siellä, ilmottaudun mukaan reissuun!!
   
  Fremen ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 10. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  3,592
  Tykkäykset:
  7,113
  Pisteet:
  1,286
  Tervemenoa, ja Tsemppia brother reservilainen... liian paljon ikaa itsellani, muuten saattaisin jopa hetken vitutuksesta lahteakin... eli pysyvasti lahtisin!!
  Lykkya pyttyyn nuori mies, etpa ole yksin - valitse aselaji tarkkaan, kayta pohjoista koulutusta hyvaksesi!
  Cheers Fremen
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 11. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  151
  Tykkäykset:
  93
  Pisteet:
  16
  itsellä tuntuu olevan sen verran pupu pöksyssä / nuorta sekä paljolti kokemattomuutta, etten ehkä vielä uskaltaisi täysin hypätä tuntemattomaan ja liittyä armeijaan missä pitkiä sitoutumisaikoja, laittaisi elämän aikamoiselle stopille, ellei sitten elämä ole juuri sitä siellä ja haluaa jatkaa in the u s and a . .
   
 12. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  3,942
  Tykkäykset:
  2,978
  Pisteet:
  1,286
  Siellä saattaa ihan keskiluokkainen suomalainen saada aikamoisen shokin, kun huomaa minkälaiseen joukkioon siellä joutuu. Vähävaraiset värilliset sekä "traveller" valkoinen väestö on meikäläisille aikamoinen kokemus.
  En tunne asiaa käytännössä yhtään mutta olen seurannut ja katsellut ohjelmia rekrytoinneista.
  Kotimainen hevosmies Valtsu on varmasti miellyttävämpää seuraa kuin Amerikassa armeijaan liittyvä aines.
   
 13. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,386
  Tykkäykset:
  2,680
  Pisteet:
  156
  Elämässä ei ole pause painiketta.

  Muutaman vuoden kuluttua sinua ei odota Suomessa enää mikään eikä kukaan.

  Jos lähdet niin asennoidu siten, ettet ole koskaan tulossa takaisin.

   
  Stagideus ja Fremen tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Lone Soldier

  Lone Soldier Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  663
  Tykkäykset:
  1,799
  Pisteet:
  76
  Jos nyt kuitenkin hommaisitte sen green cardin ennen kuin alatte rangereiksi taikka scout snipereiksi. Maailmassa on muutama paikka minne voi päästä ilman ko. maan kansallisuutta. Ranskan muukalaislegioonaankaan ei enää vaan kävellä sisään. Maailma muuttuu, samoin sotilaat ja armeijat.

  Palkat ovat kaikkialla maailmassa intissä paskat, ja ei sitä pilluakaan saa samalla tavalla mitä leffoissa saa.
  Kuri ja tavat ovat niin erit mitä suomessa, että...
   
  Bushmaster ja Fremen tykkäsivät tästä.
 16. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  3,592
  Tykkäykset:
  7,113
  Pisteet:
  1,286
  Tassa on erittain jarkevaa puhetta yhdysvaltalaiselta sotilasmestarilta, jolta yksi poika on armeijassa ja toinen harkitsee...

  "the army does not send you out there to be a hero, it sends you out there to be a bully"  EDIT: Oho, tama Master Sergeant olikin sitten Deltan operaattori aikoinaan... muutenkin ihan viisaita sanoja. Katso ennekuin hyppaat, paitsi Suomessa missa hyppaaminen on velvollisuus :). ja me tykataan hyppia meidan metsassa:D!
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2016
  Lone Soldier ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 17. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286

  Ja kun siellä olet niin silloin ei kysellä mitä haluat tehdä :rolleyes: ...siellä tehdään mitä ylemmät käskevät oli se sitten moraalisesti väärin tai ei, niin joukko-osaston johtajien käskyjen mukaan toimitaan.

  Joukko-osastosi on silloin kotimaasi jota puolustat ja jonka mukaan eletään jne...ja kaikki mitä matkanvarrella tapahtuu ja tulee tehtyä myös jää sinne....tai niin sitä kuvitellaan?...:confused: Ihan niinkuin tämä videon veteraani kertoo...
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2016
  StepanRudanskij, Fremen ja Lone Soldier tykkäsivät tästä.
 18. winsu

  winsu Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  658
  Tykkäykset:
  400
  Pisteet:
  76
  Voin kyllä osaksi allekirjoittaa tuon. Lisäksi amerikkalaiseen sotilaskulttuuriin liittyy melkoiset muurit upseereiden ja miehistön välillä. Vrt. Suomalainen kriisinhallintajoukko, jossa ollaan ehkä enemmän kollegoita.
   
 19. Merten sheriffi

  Merten sheriffi Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  3,942
  Tykkäykset:
  2,978
  Pisteet:
  1,286
  Törmäsin 101 maahanlaskudivisioonan ukkeleihin Floridalaisen ostoskeskuksen ravintolamaailmassa. Asiallisen näköistä ainesta. En tiedä miten haku noihin käytännössä menee versus merijalkaväki tai perus army.
  Olisi tehnyt mieli kysellä jotakin mutta rohkeus ei riittänyt.
   
 20. jak

  jak Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  945
  Tykkäykset:
  1,388
  Pisteet:
  76
  Eikös jenkeissä ole kuitenkin jotain rajoituksia ketä edes huolitaan. Sen ainoan kerran kun nyt hiljan näitä näin niin vaikuttivat päällisin puolin ihan normi kloppeja olevat. Ostivat helvetisti limsaa ja muuta roskaa kuten vastaavan ikäiset Suomalaiset. Ulkoiselta olemukselta olivat lähes pettymys kun vertaa elokuva solttuihin.
   
 21. gnomeofdestruction

  gnomeofdestruction Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  151
  Tykkäykset:
  93
  Pisteet:
  16
  Hm ja varmasti riippuu hieman aselajista ja koulutushaarasta. Olen kuullut kuultavan että osaan perus army jääkäri hommiin on standardit tippunut vuosien saatossa ja ns sisäänpääsy testit monessa kohtaa koulutuksen rankimmat osat. sen jälkeen alkaa hieman laskukausi. tosin nämä monesti niitä jotka ajelevat pillurallia iraqissa ja ammuskelevat lehmiä, lampaita, vuohia, lapsia mitä nyt sattuu eteen tuleen, tylsyyttään, kun ei sitä oikeata ACTION iä pääse näkemään, kun oikeat soltut sitä hoitavat.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000831561.html tälläsen keissi olisi mielenkiintoinen, jos rahkeet riittäisi, mutta taitaa olla todella todella todella kivenalla mikään prkl erikoislupa mistään päästä lähteen :D
   
 22. Sivari

  Sivari Luutnantti

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  329
  Tykkäykset:
  338
  Pisteet:
  36
  Joo, yksityishenkilönä SEAL kurssille pääsy onkin melko läpihuutojuttu. Keskustelua lukeneena tuntuu, ettei tässä asiassa eletä ihan realismin äärellä.
   
  Stagideus tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu