Tännekkin pääsee ulkomaalaiset nykyään: http://eng.mil.ru/en/career/soldiering.htm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tännekkin pääsee ulkomaalaiset nykyään: http://eng.mil.ru/en/career/soldiering.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_militaries_that_recruit_foreigners tuota katselin hieman vesi kielellä
Jos nyt kuitenkin hommaisitte sen green cardin ennen kuin alatte rangereiksi taikka scout snipereiksi.
Kyllä sieltä legioonastakin tullaan takaisin Suomeen normaaliin elämään, parikin sellasta tullut työelämässä vastaan.
Aikakausi on ehkä aikoinaan ollut toinen mutta vuonna 2008 vuoden poliisiksi valittiin Leo Gullsten, joka oli 80-luvulla ollut legioonassa 2 Rep:ssä. Oli tosin aloittanut poliisina 1990.
kiitos tuota en kyllä tiennyt. mitenköhän legioona otetaan vastaan työelämässä, en usko että poliisissa ainakaan hirveän pahalla katsoo? Legioonasta enemmän tietoiset, lomia sieltä irtoo sen 45pv vuodessa kaiketi, mutta kuinka suljettuja siellä oikeasti ollaan?
Jotenkin on tuo huomattuAinakin joissain hommissa nykyisin voi tulla vastaan vaikeuksia, eli niissä joissa on laajempi turvallisuusselvitys, ja sitä kautta palvelus ulkomaiden asevoimissa ei ole aina ihan etu.
kiitos tuota en kyllä tiennyt. mitenköhän legioona otetaan vastaan työelämässä, en usko että poliisissa ainakaan hirveän pahalla katsoo? Legioonasta enemmän tietoiset, lomia sieltä irtoo sen 45pv vuodessa kaiketi, mutta kuinka suljettuja siellä oikeasti ollaan?
Siella tehdaan ainakin punkkia/ kaappeja yms. aika epasuomalaiselle pieteetilla... omat kokemukset ovat vuosilta 1999-2000, kun olin Pariisissa sorvissa ja kavin katsomassa kaksi Bastiljin valtauksen vuosipaivan marssia 14. heinakuuta (Ranskan 'kansallispaiva'):
http://foreignlegion.info/2014/07/16/foreign-legion-bastille-day-parade-2014/
Saa sarmata ton Kepin kanssa kylla aika hyvin, siina nakyy pogoilijat heti ammattilaisten silmaan!
Yhden asian sanon legioonasta jonka tiedan: Ranskassa tai ranskankielisessa maailmassa et ikina tee hommia ilman etta ihmiset (ainakin yli pissis-ikaiset) tietavat sinun olleen legioonalainen... sen varran vahva aksentti, sekoitus, Toulousea, Marseillea ja Pohjois-Afrikan dialekteja ja sanontoja joka hakataan niin kovaa kalloosi ettet ikina paase siita eroon. Jos joudut poliisina arabeja (du Maghreb eli pohjoisafrikan apis-siirtolaisia vastaan) kyttana Ranskassa, he targetoivat sinua tappaakseen koska olettavat sinun ampuneen muslimeja. Ranskalaiset poliisit eivat naet palvele muukalaislegioonassa, lisaksi syntyperaisina pystyisivat ehka haivyttamaan aksenttiaan tai jotenkin selittamaan sen.
Eli jos mietit poliisin uraa niin legioona on tie kansalaisuuteen kylla mutta en suosittele uraa jossa joudut Ranskan muslimien kanssa suoriin tekemisiin sen jalkeen. Franchement mon pote!
EDIT: tai sitten seuraat Paul Gauguinin tieta ja lahdet Tahitille yms. kylapoliisiksi... olisi luokkajuhlissa kerrottavaa kun olet saaripomona Mikronesiassa tai Polynesiassa
Itselle oli ihan realistisena mahdollisuutena (olivat hyvin kiinnostuneita) liittyä Australian asevoimiin. Tämä tie on avoinna vain ex-ammattisotilaille, normiressuille no-go (paitsi ehkä erikoistapauksissa).
ADF:n kiinnostus on luutnantti-majuri-tasolla (minimi taisi olla 3v. palvelusta ammattisotilaana) ja osassa ammatti-aliupseereita. Luutnantti saa peruskoulutuksen jälkeen (kaikkien täytyy käydä ADF:n alokaskoulutus) kersantin arvon suoraan. Ja kersantti on aika lailla jumalasta seuraava anglosaksisissa asevoimissa. Palkkakin on aika hyvä.
Kapteeni/majuri saa luutnantin arvon suoraan saman jälkeen.
Ammatti-aliupseeri aloittelee alusta, mutta on tod.näk. nopeampi ylenemään.
Tuolla tiellä on tiettyjä hankaluuksia, koska vaaditaan tiukka turvallisuusselvitys ja selonteko viimeisiltä 10 v. jne.