Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomella on mahtavat Puolustusvoimat!

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Tetra, 20.05.2016.

 1. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]

  Palsta on täynnä negatiivisuutta, inhoa ja vihaa... Okei, ei ehkä vihaa, kuulosti vaan sopivan dramaattiselta. Negatiivisuutta kuitenkin.

  Me suomalaiset emme pelkää mitään niin paljoa kuin itsemme kehumista. Monesti kuitenkin olisi syytä tajuta kuin mahtavia olemme. Maanpuolustusfoorumilla on korkea aika kehua Puolustusvoimien mahtavuutta.

  • Suomi on mahtava yhteiskunta. Tämä maa on puolustamisen arvoinen. Hienosta kalustosta tai mahtavista taidoista ei ole apua jos ei ole halua käyttää niitä. Meillä on tahtoa ja kykyä. Kansamme on yhtenäinen tämän asian suhteen. Sisä- ja ulkopolitiikasta voimme kiistellä kuten sivistysvaltion kansalaiset tuppaavat tekemäänkin, se on avoimen yhteiskunnan merkki, mutta vihollisen edessä olemme yhtä.

  • Olemme itsekriittisiä. Kriittisyys on avain kehitykseen. Pelkällä selkääntaputtelulla ei tapahdu oikeaa kehitystä. Tämä liittyy aijemmin mainitsemaani itsekehun puutteeseen.

  • Suomessa PV:n ja muun yhteiskunnan välinen yhteistyö sujuu hyvin. Toisin kuin joissain maissa, Suomessa PV toimii muun yhteiskunnan hyväksi, eikä sitä vastaan. Yhteistyötä PV:n kanssa ei karsasteta. PV nähdään arvostettuna, tarpeellisena ja hyvänä organisaationa.

  • PV osaa tehdä täsmähankintoja hyvällä hinta/laatusuhteella. Rahaa ei tuhlata vaan se käytetään fiksusti. Hankinnoissa voidaan pitkälti keskittyä kotimaan tarpeisiin.

  • Suomi on sellainen yhteiskunta, että ammattisotilaiksi ei tarvitse hakeutua kansan heikoimman aineksen. Sotilaaksi päädytään koska se on hyvä vaihtoehto, ei siksi ettei ole muita vaihtoehtoja.

  • Suomalainen ammattisotilas on välkky, terävä kaveri, joka kykenee joustaviin ratkaisuihin. Hän ei ole päätynyt sotilaaksi koska piti valita vankilan, katuojan tai armeijan väliltä. Yhä useammin suomalainen ammattilainen on saanut kokemusta tositilanteista. Hän on keskustelukykyinen ajattelija, joka ei kuitenkaan karsasta brutaalejakaan hommia, ja hänen ei tarvitse kädestä pitäen ohjata reserviläisiä, sillä...

  • ...Suomalainen reserviläinen on myös globaalisti verraten välkky kaveri. Hän kykenee tilanteen mukaisiin ratkaisuihin. Tsuhna voi ehkä jostain näkökulmasta ajatellen vaikuttaa hyväntahtoiselta hölmöltä, mutta se mielikuva karisee nopeasti jos tsuhna oikeasti suuttuu.

  • Niin ammattilaiset kuin reserviläiset kykenevät itsenäiseen päätöksentekoon. Heille ei tarvitse neuvoa kaikkea kädestä pitäen "tee tämä asia näin" tyyliin, vaan voi antaa vapaampia ohjeita. Suomalaiset ihmiset on käytännöllisiä ja järkeviä. Kaikkihan me joskus olemme naureskelleet amerikkalaisten käytännön ajattelun puutteelle tai venäläisten liialliselle huolettomuudelle?

  • Niin ammattilaisia kuin reserviläisiä yhdistää tukeva ja vakaa arvopohja. Me toimimme hyvien arvojen pohjalta. Kaiken hyvän puolesta kaikkea pahaa vastaan.

  • Kansainvälinen yhteistyö, sen lisäksi että kehittää osaamistamme, myös kertoo että olemme kova vastus.

  • Reservi on täynnä siviiliosaajia joidenka ammattitaitoa maanpuolustuksemme tarvittaessa hyödyntää. Pitkälettinen, kynäniskainen ja cola-juomalla elävä nörtti ei ehkä vaikuta äkkiseltään olevan maanpuolustuksen instrumentti, mutta nykypäivänä hän on tehokas ase. Siinä on vastustajan elsomiehillä aivot oikosulussa kun tälläinen nörtti alkaa sotimaan.

  • Reservissä on myös erityisen innokaita maanpuolustajia. Ehkä välillä ammattilaiset ihmettelevät näiden touhuja, mutta tämä on merkki maanpuolustustahdosta. Lisäksi varmasti kertyy myös hyödyllisiä taitoja ja fyysistä aktiviteettia tulee.

  • Toimintamme on optimoitu suomalaisiin olosuhteisiin. Me tunnemme maaston ja alueelle sopivat temput. Vastustaja ei näin tarkasti ole toimintaansa optimoinut. Uskon myös, että potentiaalinen vihollinen on scoutattu hyvin...

  Olen vakuuttunut.

  Tällä palstalla välillä on niin kiivaita mielipide-eroja, että aina ei välttämättä tiedä ollaanko tässä samalla puolella, mutta kyllä me olemme. Ja reaalimaailmassakin tulee vastaan sellaisia luihun näköisiä kermaperseitä, jotka ei maanpuolustusihmisen silmissä herätä mielikuvaa suoraselkäisestä soturista. Tiedä vaikka makkaran sijaan paistavat vaahtokarkkeja. Uskon että hekin kyllä lunastavat paikkansa tarvittaessa. (En onneksi itse ole sellainen... :eek:)

  [​IMG]

  En ole varma tulisiko Puolustusvoimat kirjoittaa pienellä otsikossa, ehkä, mutta pointtiani korostaakseni päätin kirjoittaa sen poikkeuksellisesti isolla, vaikka saattaa olla kieliopillisesti väärin.

  Hienot kuvat, joista voi hakea symboliikkaa viestiini liittyen, ovat PV:n Facebookista
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2016
  Guderian, HybridiProto, turska ja 39 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  :salut:. Ehkä yksi helvetin hienoimmista tiivistyksistä mitä olen nähnyt!
  Luotu vieläpä MPnetin "erityisolosuhteisiin".
   
  Guderian, Sarek1, MeriTJ ja 9 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  Suomella on mahtavat Puolustusvoimat!

  [​IMG]

  Jatketaan ketjuna hengennostatusta! @Fremen , sulle haaste eteenpäin. Eihän tää nyt VT 7:n ali vienyt viemäri ole, mutta saman suuntaista, saman suuntaista...

  Oikeasti, kaikilla meillä on samantyyppisiä kokemuksia kuin kuvassa, vain eri tavalla. Pointti on se, että me olemme ylpeitä noista vitun hetkistä, vaikka sillä hetkellä vitutti. Meillä joka perkeleen tavan reserviläinen ajattelee, että näin se menee. Tästä muodostuu arvopohja jätkät, minun isä ja isoisä teki samaa, ja minun lapset tulevat tekemään samaa. Tämä on Puolustusvoimat, suomalaiset saatana!

  Vaikka välillä väännetään, tänäänkin, mutta @Tetra sen sanoi :).
   
  Sarek1, Nuijamies, Ikarus ja 8 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  :solthum::salut:
   
  Recon x ja Lone Soldier tykkäsivät tästä.
 6. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,090
  Pisteet:
  1,286
  Erinomaista. Asia on juuri näin. Äärimmäisen itsekriittisenä kansana keskitymme aina ongelmiimme. Mutta ulkopuolelta asiat saattavat näyttää erilaisilta. Vaikka faktat ehkä joidenkin detaljien osalta ovat vähän hakusessa joskus.

  Kun vene on ehkä rapistuvasta maalipinnasta jne huolimatta pohjimmiltaan vahvaa tekoa, niin se kestää keikuttamisen kun matkustajat "keskustelevat" suunnasta tiukinkin sananpainoin ja kädenväännöin. Yhden totuuden meininki ja yksilönvapauksien raju rajoittaminen on aina merkki maan perimmäisestä heikkoudesta.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021021099349_uu.shtml

  http://euromaidanpress.com/2015/04/11/finland-sparta-of-the-north/#arvlbdata
   
 7. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  Kun oikeasti aletaan miettiä, niin tämä on se mielenkuva, mikä meillä kaikilla on. Se on ihan eri juttu, miten realistinen se on tämä päivänä. Se ei kuulu tähän ketjuun.
  Suomalainen metsä on helvetti maahantunkeutujille. Näin. Tämähän imetään jo äidinmaidosta ja näkyy tässä reserviläisten jopa epärealistisessa kuvassa oman itsensä suorituskyvystä.
  Pointti on se asenne. Tästä me lähdemme liikkeelle. Veikkaanpa että kun portugalilaiselta kysyy maanpuolustustahtoa, niin se sanoo että häh. Meillä kun kysyy, niin pinnan alta löytyy tämä.

  [​IMG]
   
  Sarek1, MeriTJ, Ikarus ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,938
  Tykkäykset:
  6,637
  Pisteet:
  1,286
  Kunnes tulee pääministeri joka junailee asiat niin että "tulppa lähtee paatista". Siinä loppuu kohta keikuttaminenkin. ;)

  Mut isosta kuvasta olen samaa mieltä. Suomalaisiin on rakennettu sisään ajatus siitä että maata todella puolustetaan jos moiseen tulee tarvetta.
   
  Sarek1, Ikarus, Bushmaster ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. Johannes

  Johannes Kapteeni BAN

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  742
  Tykkäykset:
  516
  Pisteet:
  76
  Viittaan jäsen Tetran ketjun aloitukseen: kerrankin mielipide, minkä kirjoittaja perustelee. Siitä pisteet. Todella helppoa heitellä omasta mielestä hassuja kuvia tai syyttäviä, jopa herjaavia kommentteja, mutta jos kirjoittaja laittaa peliin jotain itsestään ansaitsee aina pisteet.

  Siksi kannatin jäsen Tetran avausta, vaikka en olekaan samaa mieltä kaikista hänen jorinoistaan muissa ketjuissa.

  Johannes
   
  Guderian ja JR49 tykkäsivät tästä.
 10. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,090
  Pisteet:
  1,286
  Juu, saahan sen purren paskaksi jos oikein yrittää/hölmöilee. Mutta luotan vielä siihen että jotenkin tämä äyskäröityä saadaan.
   
  Rannari tykkäsi tästä.
 11. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  10,588
  Tykkäykset:
  26,090
  Pisteet:
  1,286
  :D

   
  Sarek1, Ikarus, John Hilly ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,088
  Tykkäykset:
  8,190
  Pisteet:
  1,286
  Haaste vastaanotettu @JR49 , vaikka oletkin lomalainen kesaleski, lahja jolla meita muita Suomen Raskaan vaivaisia ressuja ei ole mm-finaaliviikonloppuna aina siunattu!

  Ensinnakin haluaisin korostaa Suomen RAskaan perinnetta nostamalla koipea protokollalle ja saannoille (niinkuin me reservilaiset teemme) ja siteeraamalla Suomen armeijan ainoan rangaistuspataljoonan, "Mustan Nuolen" komentajaa, eversti Nikke Parmia (jolla oli erikoinen puhetapa):

  • "Gaminaan vääbeli, gaminaan..." (Nikke Pärmi yllytti tekemään tärkeännäköisille, mutta tyhjänpäiväisille papereille)
  https://fi.wikiquote.org/wiki/Nikke_Pärmi

  Lisaisin viela etta se VT7:n alitus tapahtui marraskuun lopussa... tapotaydessa laskuvesiputkessa, mita nyt pinta oli parin sentin jaassa mutta akkiahan se rikottiin! Yllattavinta oli etta kieltaytymisia tuli, sita en tana paivanakaan tajua etta miksi parikymppinen kundi ei ole valmis tekemaan jotain typeraa porukan mukana!??

  Nyt en keksi mitaan muuta just jarkevaa kun pitaa saada mamma ja koirat nukkumaan, mutta erinomainen ketjun avaus veli @Tetra ja just se mita meikalainenkin tahan perjantaihin kaipasi... well done!

  Palaan at 2200 Zulu. Noin suunnilleen about, koska olen pahainen res. ltn. (K202 Tumppu)

  Fremen
   
  Sarek1, Tetra, Ikarus ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,088
  Tykkäykset:
  8,190
  Pisteet:
  1,286
  Noh 2 minuuttia MYOHASSA, perkele... lisaisin viela suomalaisen inertin herravihan (ei kuohahtele sentaan avoimena kauhean usein), kaunaisuuden, katkeruuden ja kauniin kostonhimon, ja yksi quote Eversti Parmilta viela tahan liittyen:
  • "Duoda duoda, rehumesdari Olkkonen, däällä soiddaa eversdi Nikke Pärmi. Haddu sinulla onkin" (Ennen sotaa kapteenina ollessaan Pärmi oli joutunut riitoihin majurin kanssa. Riitelyn päätteeksi oli majuri sanonut: "Teistä ei koskaan tule mitään, ei majuria, eikä everstiluutnanttia, jos näin kävisi söisin hatullisen paskaa!" Jatkosodan aikana, kun Pärmi oli ylennetty everstiluutnantiksi, hän selvitti kyseisen majurin asemapaikan. Tämä oli rintamalle kelpaamattomana sijoitettu Seinäjoen rehutehtaalle töihin. Pärmi tilasi kenttäpuhelimella puhelun kyseiseen paikkaan.)
   
  turska, Sarek1, baikal ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. Quixote

  Quixote Kapteeni

  Liittynyt:
  24.02.2015
  Viestejä:
  802
  Tykkäykset:
  1,220
  Pisteet:
  76
  Suomen kansa on myös Suomen puolustusvoimat.
   
  Sarek1, Deeiii, OldSkool ja 9 muuta jäsentä tykkää tästä.
 16. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  :salut:
  Heitä vielä haaste eteenpäin jollekin nimimerkille :).
   
 17. TheRomanRuler

  TheRomanRuler Kersantti

  Liittynyt:
  24.11.2011
  Viestejä:
  223
  Tykkäykset:
  115
  Pisteet:
  16
  Olen samaa mieltä että PV ovat loistavat, mutta rakentava negatiivisuus on hyvä asia. Voidaan ajatella että "onhan puolustusvoimat kokonaisuudessan erittäin hyvät", tai sitten voidaan ajatella "tuolta voisi vielä parantaa". Mikäli on negatiivinen sopivassa määrin, löytää keinoja parantaa. Mikäli taas keskittyy posiitiviseen, saattaa virheet ja heikkoudet jäädä huomiotta.

  Sopivassa määrin molempia tarvitaan.
   
  Honcho ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 18. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  4,088
  Tykkäykset:
  8,190
  Pisteet:
  1,286
  Noh heitanpa taman haasteen eteenpain veljille @Bushmaster ja @tulikomento , seka vertailtavuuden erityisasiantuntijana @Lone Soldier :lle... do your worst, Gentlemen (Robert Duvallin aanella).
   
  Honcho ja JR49 tykkäsivät tästä.
 19. Römppäinen

  Römppäinen Luutnantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  18.03.2015
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  726
  Pisteet:
  36
  Hienoa! Juurikin näin mitä @Tetra kirjoitti. Olisikos sitä paremmin voinut kiteyttää.
   
  Honcho ja Fremen tykkäsivät tästä.
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,992
  Pisteet:
  1,286
  Eikä tämä inhoittava siviilinomainen totuus pala edes sillä, että "jotkut" mehustelevat viidellä ihqulla oikeaoppisella spol-komppanialla ja parilla ps-pataljoonalla sivuuttaen tylyn kylmästi de facton. :rolleyes: On edelleen ja ilman muuta selvää, että supistetullakin lkm vahvuudella asiaa katsastellen nämä tosi himmeen hienot jutut ovat vain hitu siellä niin, joskaan en vähättele niitäkään. Jos ropeliin tulee oikein kunnolla, niin varsin tavalliset jätkät lopulta ratkaisevat toiminnallaan valtakunnan kohtalon. Joo, ne tavallista tavallisemmat suomalaisjätkät. Kokonaan toinen laulunaiheensa on sitten se, onko sellainen invaasio miten todennäköinen......voi olla ja voi olla, mutta niinhän elämä aina.
   
  Honcho, Erkki, Tähystäjä ja 6 muuta jäsentä tykkää tästä.
 21. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Juuri näin :solthum:..asenne ratkaiseva tekijä.

  Kun päättäväinen ja periksiantamaton yksittäinen mies ja tai isompi porukka seisoo vihua vastassa, niin varmasti tietävät tulleensa paikkaan, jonne ei vihua kaivata:uzi:...eli "paikkaani joukossa en jätä enkä periksi anna niin kauan minussa henki pihisee"....:salut:
   
  Honcho, Tähystäjä, Römppäinen ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 22. Lone Soldier

  Lone Soldier Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  706
  Tykkäykset:
  1,952
  Pisteet:
  76
  Näitä paikkoja suojaan, näillä paikoilla käskyt kannan, ja ne loppuun asti toteutan. Jos kaadun, minä kaadun jottei tämä maa koskaan kaadu, sillä minun veri, on maani veri ja molemmat ovat minulle pyhiä. :salut:
   
  Honcho, JR49, Bushmaster ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu