Samalla pitäisi kertoa totuus että se on sitten korotettava verot jossain muualla.
Ensi kerralla vaan otetaan yhden kourallisen sijaan molemmat lapaset täyteen monopolirahaa yksisarvisen hanurista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Samalla pitäisi kertoa totuus että se on sitten korotettava verot jossain muualla.
Mikäli syrjäytyneet nuoret ovat kokonaisturvallisuudelle ja todelliselle hyvinvoinnille riski, en ymmärrä tämn yhteiskunnan toimia.
Äänten kalastelua: suuret ikäluokat ovat nimensä mukaisesti suurin demografinen viipale joten on kannattavampaa mielistellä ja luvata lisää veronappulaa tämän edustajille kuin kertoa mitä pitää tehdä että Suomi pysyy Suomena verrattuna nykytrendiin mikä on Suomen muuttaminen pohjoiseksi Nigeriaksi. Temokratia kun ei perustu johtajuuteen vaan karjan mielistelyyn... toisaalta voidaan olla montaa mieltä minkä kokoonpanon mukaan mennään esim. temokratiassa lauma susia ja pari lammasta äänestää mitä syödään lounaaksi, lampaatkin saa äänestää koska ei ole mitään yksilön oikeuksia esim oikeudesta tehdä työtä mikä on kunnioitettavaa sekä sisällön että palkan osalta. Toisaalta toisaalta, jos Suomen laissa olisi määritelty jokin minimitaso taattuna nuorisoa ajatellen niin tämä ei Pipilää haittaisi vaan sote-suhmuroinnin tyylinen perustuslain mitätöinti aloitettaisiin myös sen osalta koska talouskasvu.
mutta eihän minun anneta niin tehdä, vaan eläkeikäni nousee joka kierroksella. Niinpä nuori sitten syö pullaa kotona, kunnes on 30-vuotias "nuori" ja sitten ei mitään osaakaan kuin syödä pullaa ja ehkä juoda kaljaa.
Me ikääntymässä olevat tavallaan -tukimme- nuorten tietä. Voi sitä selittää ihan millä matematiikalla, ei se siitä miksikään tule sen nuoren kannalta, jonka edessä seisoo jähmeä, naavainen kummitus Kekkosen ajalta. Ja joiden ainoa jäykkä kohta olemuksessa on enää käytös, kuten olet maininnut.
Parasta antia ovat nämä ehdotukset, joissa luvataan lisää paalua lapsiperheille syntyvyyden nostamiseksi, vaikka kausaalisesti tämä on aivan perseellä ajateltu.
Eivätkä päättäjät oikeasti siitä ole huolissaan muuta kuin kysyttäessä. Kun päättäjältä kysytään, oletko huolissasi MADn tutkimustuloksesta, jonka mukaan kastematojen määrä on pienentynyt kuusi prosenttia viime vuonna, niin todennäköisesti vastaus on kyllä.
Mistä löytyy se JOHTAJA joka johdattaa meidät kukoistukseen ilman demokratian ongelmia? Ilman että tarvitsee mielistellä vaalikarjaa, siis kunnioittaa kansalaisten mielipidettä.
Sä olet "huutanut ja lietsonut" vallankumousta, mutta se mikä on jäänyt epäselväksi, kuka on se joka on mielestäsi arvollinen ottamaan vallan käsiinsä. Kertoisitko?
En kiellä etteikö meillä olisi ongelmia, päinvastoin, mutta vallankumous on pelkkää omiin muroihin kusemista. Demokraattisesti vaihtuva valta on ihan ok, mutta demokratian mitätöinti ei.
Sinulla on oikeus tehdä työtä, kenelläkään ei ole velvollisuutta antaa sinulle työtä. Jos olet osaava, aikaansaava ja yhteistyökykyinen sinulle löytyy töitä. Voit myös työllistää itsesi. Olen ymmärtänyt (kirjoitustesi perusteella) että sinun kohdallasi yhteisymmärrys työnantajan kanssa ei ole kohdannut. Vinkki ryhdy yrittäjäksi ja näytä entisille pompoillesi kuka osaa.
Ja aina se on ollut taloudellisesti kannattamatonta. Vankileirien saaristo oli himmeli, joka ei koskaan maksanut itseään takaisin, ei edes Kolymasta kaivetun kullan avulla.Pakkotyötähän on kokeiltu maailman saatossa monissa valtioissa. Olisiko sitten fantsua rekisteröityä samaan joukkoon`?.
Korpi sentään vastaa.On tulokseppaampaa puhua nelisatavuotiaalle petäjälle kuin yrittää olla huutavan ääni tyhjyydessä.
Mitä vallankumousta tässä pitää tehdä? Ei tässä tarvitse lähteä barrikaadeille, koska koko homma on yhtä "the king is dead! long live the king!"-tyylistä palloilua kunnes sekä talousalueen kasvu ja ihmisten kyky toimia ravinnonlähteenä loppuu. Valtio toimii vain ja ainoastaan velalla ja kun velanottokyky painuu nollaan niin sitten laitetaan valot pois päältä.
Se johtajuus löytyy ihan sieltä omien korvien välistä, kun lopettaa uskomasta näitä kommareiden ja piilokommareiden puheita. ns länsimainen yhteiskunta on projekti eikä prosessi. Projekti on saavuttanut tavoitteensa vaikka nämä tavoitteet ovat olleet hämärän peitossa eli "tehdään näin kunnes ei enää toimi"-tyylisesti.
Sinun ei kannata lähteä analysoimaan mitään minusta, koska näyttää menevän heti metsähallituksen puolella kalkkiviivoilla, ja perinteisestä ad hominem-argumentoinnista kannattaa luopua.
Yrittäjäksi ei ryhdytä sen takia, että pitää näyttää närhen munat jollekin. Jos on jokin pisnesidea korvien välissä niin veikkaan, että kapitaalia ei muodostu pankkitilille pelkästään sen takia on ahkera, kun valtio järjestää taloutta siten, että kapitalismin avulla maailmaan muodostuu kourallinen isoja tehtaita, joista pulppuaa kaikki tarvittavat tuotteet ja palvelut. Sama kuin väittäisi, että se on vain ihan itsestään kiinni ettei kulmakioski lähtenyt käyntiin vaikka tien toisella puolella on neliökilsan kokoinen cittari. Periaatteessa tämä on sitä kokoomuksen piilokommaritoimintaa: me säädetään kauppasoppareita siten, että viedään sun duunit Kiinaan ja sitten kun on pelkästään marginaalisten palkkojen duuneja tarjolla niin kerrotaan että se on ihan omaa syytä, et ollut tarpeeksi ahkera: on nykyaikaista, että tehdään kahta duunia että voi elättää itsensä ja saat ravata Rovaniemi-Helsinki väliä duunin perässä.
Vallankumoukseen en enempää puutu, mutta kuten sanottua en ole löytänyt paremppa hallintotapaa kuin demokratia. Ehkä sinä voit esitellä paremman?
Tarkoitukseni ei ollut "analysoida" sinua, eikä edes loukata. Yritin kysyä mielipidettäsi, mikä olisi parempi hallintomalli kuin nykyinen demokratia, uudistan kysymykseni. Jos nykyinen järjestelmä on läpimätä ja korjauskelvoton, mikä olisi parempi ja kuka se johtaja joka meidät sinne johtaisi?
Mitä tulee yrittäjäksi ryhtymiseen, on syitä varmasti monia. Yleisin lienee paremman elintason etsintä ja päätösvallan saanti omaan työhön. Itsellä suurin yksittäinen draiveri oli halu tehdä asioita "paremmin", en kuitenkaan kiellä taloudellisen mahdollisuuden olemassaoloa.
Pointtini on, että kirjoitit "Temokratia kun ei perustu johtajuuteen vaan karjan mielistelyyn... toisaalta voidaan olla montaa mieltä minkä kokoonpanon mukaan mennään esim. temokratiassa lauma susia ja pari lammasta äänestää mitä syödään lounaaksi, lampaatkin saa äänestää koska ei ole mitään yksilön oikeuksia esim oikeudesta tehdä työtä mikä on kunnioitettavaa sekä sisällön että palkan osalta."
Olet mielestäni väärässä tässä, on ihmisillä oikeus tehdä töitä, se mihin ei ole oikeutta, on päättää itse minkä arvoinen oma työpanos on. Mielestäni ei ole harvinaista, että työntekijällä ja työnantajalla on eri käsitys tuosta "arvosta", minäkin olen ollut erimieltä omasta palkastani, mutta palkanmaksajan oikeus on päättää se arvo. Jos työntekijä on asiasta erimieltä, on hänellä mahdollisuus etsiä työnantaja joka on samaa mieltä hänen arvostaan. Vai oletko sitä mieltä, että työntekijän pitäisi saada määrittää palkkansa?
Sen sijaan ihmisellä on keskimäärin oikeus perustaa yritys jolla hän voi tehdä kunnioitettavaa työtä sisällön ja palkan osalta. Sille työlle täytyy toki löytää maksava asiakas. Jos sitten ala on sellainen, että Cittari hallitsee sitä, on keksittävä jotain muuta, tai mentävä töihin siihen cittariin. Se aika on mennyt, että voitaisiin kieltää kansalaisia hankkimasta palveluita, tai tavaroita vapaasti.
Ongelma ydin on siinä, että jos tämä koko järjestelmä pyyhittäisiin yhtäkkiä pois niin päädyttäisiinkö samoihin ratkaisuihin ja menetelmiin kuin mitä on nykyään käytössä nykyisillä tiedoilla? Todennäköisyys tälle on lähestulkoon olematon ei sen takia, että Ab Suomi Oy on persaukinen, kaiken maailman ongelmien ratkominen vaatii uudet kujeet, tai että infraa pitää valmistella jotakin Eelon Muskin Marssin valloitusta varten. Todnäk himmelin uudelleenrakentamiselle on mitättömän pieni, koska et saisi luonnollista yhteistyötä ihmisten välille aikaan ilman pakkoa. Jos haluat tehdä jotain "paremmin" tai jotain muuta ylevämpää niin siitä vaan, kunhan ei haittaa minun tekemisiäni. Tämä kuvio ei nykyjärjestelmässä onnistu, koska valtio takaa byrolandian ja kaupan päälle vapaaehtoisen pakon... eli demokratian.
Valtiolla on aiemmin ollut pääsääntöisenä tehtävänä toimia valtakunnan infran toteuttajana ja puolustuksen organisoivana käsitteenä, mutta ajan saatossa tästä on tullut rahaa haalivien tahojen keppihevonen. Tällöin päädytään helposti tilanteeseen, jossa työtekijän ja työnantajan välistä suhdetta päästään takavasemmalta rukkaamaan toisenlaiseen kuntoon jos on tarpeeksi valuuttaa. Täten, työn arvoa määrittely ei tapahdukkaan enää orgaanisesti kahden tahon välillä vaan työnantaja tahi työntekijä tuo kolmatta osapuolta tulemaan väliin kertoman oman ratkaisevan "rehellisen" mielipiteensä. Ennen pitkään päädytään tilanteeseen, että tämä ns. kolmas taho onkin fiilannut toista osapuolta linssiin ja luottamustehtävää ei ole hoidettu niin ansiokkaasti kuin aiemmin on luultu. Tällöin yhteistyö poikkastaan tyylikkäästi samalla seisomalla ja tästä alkaakin reklamaation vaatiminen, että toimitus pitää hoitaa kunniallisesti loppuun niin kuin kunnon orjan... öhöm, kansalaisen pitää hoitaa sille annetut tehtävät. Täten täten, tämä kiista ei tule päättymään nätisti, vaikka tilanne päättyy yhteistyön päättymiseen.
Eli kukas tässä tilanteessa on se johtaja? "Noh, mieti sie sitä iha rauhas. Myö meen kottii korjaamaan aitaa ja harrastamaan tyttöystävää/vaimoa" on todennäköisin vastaus. Vähän kuin Forest Gump kun lopetti juoksemisen aavikolla: "I'm pretty tired. I'd like to go home now" ja sitten karjalauma huutelee perään että "What are we supposed to do now!".
Kolmas osapuoli = Ammattiliitto, tai vastaavasti työnantajaliitto?
Kaikki sellaiset ja yms. Mukaan lukien valtio kaikkine lakeineen ja kauppasoppareineen.
Koko homma periin juonensa jatkuvasta kilpailemisesta minkä alle jää myös kaikki luottamukseen perustuvat toimet ja tahot. Kaikki valtiot, liitot ja yhdistykset operoivat tietyn luottamuksen piirissä ja tätä aspektia näivetetään jatkuvasti, vaikka ei se ole mitenkään erityisen uutta nykyaikana vaan organisaatioissa johdon korruptio vaan pikku hiljaa saavutetaan alempia tasoja "isot edellä, pienet perässä"-tyylisesti.
Jos puhutaan vaikka miten raha sen nykyisessä muodossaan on saanut alkunsa niin jollakin vippaskonstilla tämä aiemmin jalometalliin, mutta ennen kaikkea luottamukseen perustuva vaihdantaväline on saatu toimitettua ohjauskoron alle. Jos hypoteettisesti unohdettaisiin raha käsitteenä ja haluttaisiin luoda tämä uudestaan niin mikä tässä olisi prosessina? En usko, että korkoon perustuvaa fyrkkaa keksittäisi ihan tyylipuhtaasti siitä syystä, koska jotta voi maksaa X määrän velkaa pois johon on sidottu Y määrä korkoa, täytyy ottaa lainaa Y:n verran. Tälläinen järjestelyhän on suoranaisesti diili itse Saatanan kanssa. Ainoa keino hivuttautua tälläisen diilin vastaanottajan asemasta on itse ryhtyä sanansaattajaksi Saatanalle eli myydä ajatusta siitä että tämä järjestely on aivan fantsu. Jos satut tuntemaan kansantaloushuuhailijoita niin heiltä voi kysyä, että miten tälläinen diili voi toimia, kuten olen aikoinaan kysynyt, niin vastaus tulee olemaan luokkaa "noh, näin se vain toimii"... siihen asti kunnes se ei toimi.
Täten, on melkein yhtä turhaa spekuloida parhaimmasta hallintomuodosta kuin kiistellä vasemmisto-oikeisto potenttiometrin nupin asemasta, tahi että onko työantajajärjestöilla tai työtekijäjärjestöillä liikaa valtaa, kun koko himmelin polttoaineena toimii tämä ed. järjestely. Paluu jalometallin pariin ei onnistu, koska ainoastaan kultamarkkinoilla spekuloivat sijoituskeinottelijat ja instituutiot saavat kullan ja yms jalometallien arvostuksen näyttämään korkealla, vaikka kultaharkoilla ei ole mitään käytännön arvoa normaalille kadun miehelle tahi naiselle. Puhumattakaan siitä tilanteesta kun tämä korkofiilaus on yleisesti tiedostettu niin vainoharhoja pelkästään tulee raha-sanan lausumisesta. Ei tässä tarvitse mitään erityistä vallankumousta tehdä, koska tämä järjestelmä ainoastaan vaatii sen että ihmiset tekevät yhteistyötä järjestelmän kanssa. Riittää että lopettaa vaaliuurnilla käynnin, minimoi valuutan käytön, valmistautuu omavaraisuuteen, yms.
Jos hiukan pistää aasinsiltaa langan otsikkoon ettei aivan turhaksi poustaukseksi mene niin kun taloushuuhailijat ovat toitottaneet, ettei työt Suomessa lopu niin siinä he ovat oikeassa. Kun Suomessa on enää orjan töitä orjan palkalla niin kansalaiset tekevät omia riski-tuotto analyysejä työpaikoista ja yrittäjäksi ryhtymisestä on luovia ratkaisuja tiedossa. Jos on vertailun kohteina on esim varastolajittelijan hommaan tarjolla jollakin €8 tuntipalkalla ja verojen jälkeen €6 jää käteen niin paljon paremmat tienestit saa kun käy rullaamassa mummoja kadulla: niillä on aina käteistä mukana kun eivät osaa käyttää korttia, eivät käy päälle jos joutuu vähän ärhentelemään omaisuuden perään, ei ne muista kuitenkaan päällekäyvijän ulkonäköä dementian takia, jne. Helppoa rahaa ja verottajallekaan ei tarvitse tästä transaktiosta tehdä paperityötä. Taasen jos tykkää tehdä hommia kaveriporukassa niin sitten vaan Hiacella koluamaan rakennustyömaita: pääsee ulkoilemaan niin kunto pysyy korkealla, kerryttää asiantuntemusta eri työkaluista ja materiaaleista, jos osaa ajoittaa keikan aluevartijan aikatauluun sopivasti ja on laittanut keltaiset turvaliivit päälle niin saa tehdä hommia aivan rauhassa, jne. Kyllä työ tekijänsä löytää.