Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suomen sisäinen turvallisuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 19.08.2014.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Joskus on niin, että lyhyt virsi on kaunein: Suomessa on liian vähän kenttätyössä olevia poliiseja. Piste.

  Eikä tästä tarvitse enää tehdä aluepoliittista keskustelua, sillä tämä tilanne kattaa koko maan.

  Olen vahvasti sitä mieltä, että tässä on tehtävä korjausliike. Sisäisen turvallisuuden rapautuminen on asia, jonka jäljet voivat olla hyvin vaikuttavia. Jopa yhteiskuntaa muuttavia vaikutuksia.

  Poliitikot epäonnistuivat ohjausyrityksissään ja poliisipäällystö rakenteli himmelin, joka "turvasi ydintoiminnot".

  Suoraan sanoen olen huolissani tästä asiasta, enemmän kuin Venäjän uhasta ja ihan vaan siksi, että tämä sisäisen turvallisuuden ongelma on polttava 24/7, eikä sitä tarvitse enää odotella tai kehitellä harmaita vaiheita. Sopivaksi mitoitettu poliisivoima sitäpaitsi on tukena myös puolustustilanteessa, näyttää siltä, että monta erilaista konkeloa on selvitettävä, ennenkuin ensimmäinen panssarilautta on Elimäellä matkalla länteen.
   
  Guderian, VLF, Lepukki ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,117
  Tykkäykset:
  1,521
  Pisteet:
  636
  Oliko niitä kenttätyötä tekeviä nyt se 7200 koko maassa. Mielenkiintoista olis vertailla koko poliisiorganisaation kokoon.
   
 3. Mainos 4. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Eikös juuri ollut uutinen, että poliisin hallintouudistus nosti poliisijohdon palkkoja ja byrokratiaa niin paljon, että 100 poliisia piti irtisanoa? Näillä mennään. Mutta miksei poliisi keskitä toimiaan oikeasti olennaiseen vaan jaksaa kytätä autoilijoita ja netin toisinajattelijoita oikeiden rikollisten sijaan?
   
 5. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  762
  Pisteet:
  76
  Se on Poliisihallituksen määräämä linja. Luo näkyvyyttä ja mielikuvaa, että poliisi tekisi jotain. Olen puolitosissani joskus ehdottanut mallia, jossa saman maan sisällä virnomaiset eivät nepotismin uhan vuoksi tutki toisiaan ollenkaan, vaan Suomen viranomaisia tutkisivat ruotsalaiset, Ruotsin viranomaisia norjalaiset ja Norjan viranomaisia suomalaiset. Ketjuun voisi liittää vielä pari suht pohjoismaista maata, että saataisiin kaikki kahdenväliset yhteydet ja palveluksenvelat varmuudella poikki.

  Nyt kun sarkasmista päästiin, on erittäin lyhytnäköistä politiikkaa ajatella kenttätyötä tekevän poliisivirkamiehen olevan valtiolle työllistämiskulujensa arvoinen kuluerä. Poliisitoimen kattavuus ja tätä kautta korostunut kiinnijäämisriski sekä lisää valtion sakkotuloja, takavarikkoja ja veroseuraamuksia että vähentää yhteiskunnalle koituvia rikosvahinkoja. Puhumattakaan siitä, miten kyseenalaista on antaa poliisijohdon luoda valtio valtion sisään. Yksi harkittava keino voisi olla erillislaki, joka määrää yksiselitteisen vähimmäispoliisitiheyden per capita. Mun nähdäkseni on selvää, että viranomaistoiminnalle on asetettava selkeitä sekä laadullisia että määrällisiä kriteeereitä, kunhan ne eivät ole keskenään ristiriidassa. Esim sakkokiintiö määrällisenä kriteerinä on ristiriidassa laadullisten puolueettomuuden ja oikeusturvan kriteerien kanssa.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 6. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Autoilijoiden kyttääminen vaikuttaa suoranaisesti liikennekuolemien määrään. Liikennekuolemista vain osa on niitä jotka kuolevat omaan tyhmyyteensä, osa on ns. väärällä suojatiellä väärään aikaan. Toki myönnän, että liikenne suunnittelulla on esimerkiksi Helsinkiin luotu sellaisia paikkoja joissa poliisin on houkuttelevaa pyydystää sakkokiintiö täyteen.

  Sitten lempiaiheeseeni.
  On varsin erikoista, että selvästi epäonnistunut hanke jossa kenttäpoliisien määrää vähennettiin ja hallintoa kasvatettiin ei aiheuta korjausliikettä.
  Sivistysvaltiossa poliisiylijohtaja olisi jo eronnut itse ja poliisihallitus typistetty. Valitettavasti meillä virkavastuulla voi tehdä mitä haluaa, ilman vastuuta.
  Ministeri Räsänen ei liene syyllinen tähän farssiin koska päätökset on tehty ennen hänen ministeri aikaansa. Sisäministeri on kuitenkin epäonnistunut ohjaus ja valvonta tehtävässään salliessaan poliisiylijohdon hölmöilyt, siksi kaipaisin nyt ryhtiliikettä.

  Valitettavasti en usko hallinnossa tapahtuvan merkittäviä muutoksia, erilaiset ylitarkastajat ja johtajat, eivät halua luopua hyvin palkatuista viroistaan.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 7. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Tämä sama tehostamisen vaikutus on nähty kaikkialla julkisella puolella. Juuri sen vähennettäväksi aiotun porukan määrä pysyy ja palkat nousevat. Varsinaisen työn tekevä porukka laitetaan pihalle.
   
  Tähystäjä ja skärdis tykkäsivät tästä.
 8. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,369
  Tykkäykset:
  8,440
  Pisteet:
  1,286
  Jos poliisi saa rikollisen kiinni ja se tuomitaan, niin vankeinpaapomiskustannus on n. 75000 €/ lurjus /vuosi. Kallista lystiä. Paljonko poliisimies maksaa yhteiskunnalle vuodessa?

  Yksi päivä vankilassa maksaa 205 euroa
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012031915341859_uu.shtml
   
 9. taktinen taistelumajava

  taktinen taistelumajava Kapteeni

  Liittynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  960
  Tykkäykset:
  945
  Pisteet:
  76
  Mitä vielä PTR:n iskuryhmä on tehnyt tehoiskun pääkaupunkiseudulla!

  Kyllä on PTR:n iskuryhmä iskenyt taas sellaiseen laittomuuden pesään, että oksat pois! Itseäni ainakin helpotti tuo alamittaisten haulik.. (anteeksi kalojen takavarikointi) ja myös se, että yksi järjestäytyneen rikollisryhmän joht... (anteeksi ruorijuoppo) pidätettiin.

  Erityistä mielihyvää tuotti se, että valvonta kohdennettiin tuollaiseen urbaaniin levottumuuspesäkkeeseen. Esimerkiksi Tikkurilan aseman läheisyydessä vain hakataan ja ryöstetään ihmisiä joka viikonloppu.

  Voitaisiinko kalastuksenvalvontaa vielä nyky yhteiskunnassa tehostaa? Syytä olisi - nykyään kuka tahansa voi ostaa esim. virvelin huoltoasemalta ilman minkäänlaista lupaa. Mielestäni mitään kalastusvälineitä ei saa myydä henkilölle jolla ei voimassaolevaa kalastuslupaa! Myöskään matoja kaivavilta henkilöiltä ei kysytä nykyisin lupia. Olisikin syytä siirtyä siihen, että mitään kalastusvälineitä ei saisi myydä ilman lupaa ja myös kalastuksen valmistautuvalla henkilöllä täytyy olla luvat. Tämän kuitenkin pitäisi olla vain siirtymävaihe. Ei ABC:n kassa voi ryhtyä kansanpoliisiksi ja kaupallisissa liikkeissä voi työskennellä esim. kassaneiti joka vapaa-ajallaan kalastaa vaikka useammalla ongella vaikka lupia ei ole! Tavoitteena pitäisi olla, että kalastusmaksu otetaan vuonna 2020 verona jokaiselta kansalaiselta! Se, että on kalalle allerginen ei ole mikään syy jättää kalastuslupaa maksamatta - usein tuollaiset ihmiset ihailevat kuitenkin akvaariokaloja tai katsovat luontodokumentteja merenelävistä...
   
  yrjö, setämies, baikal ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 10. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,511
  Tykkäykset:
  601
  Pisteet:
  316
  Kyllä tämä tietyssä mielessä on aluepoliittinen kysymys. Me kaupunkilaispojat kun luulimme ennen että landella on turvallisempaa kun kaupungissa. Jos kehitys jatkuu tätä rataa niin tämähän ei enää pidä alkuunkaan paikkaansa.

  Perustelen tätä sillä että kaupungeissa toimii kaikenlaisia yksityisiä firmoja tekemässä bisnestä poliisin jättämän aukon paikkaamisessa ja poliisi on sentään lähellä vaikka joutuukin rankalla kädellä priorisoimaan tehtäviään. Maalla poliisi taas ei yksinkertaisesti enää pitkien etäisyyksien takia aina edes ehdi paikalle. Kun nyt maaseutua on kuitenkin Suomessa määritelmistä riippuen 95-99% niin aika karulta vaikuttavat näiden poliisireformien ”tulokset”; maalla poliisin hommia ei hoida kukaan, kaupungeissa taas poliisin hommat ulkoistetaan yksityisille toimijoille.

  Ja kyllä, olen myös havainnut että korjausliikkeenä on näemmä hätäisesti kyhätty kaikenlaisia ”verkostoturvallisuuden” hankkeita, jossa kuntien, järjestöjen ja muiden viranomaisten oletetaan muiden toimiensa ohessa tuottavan kansalaisille turvallisuuden tunnetta osana paikallista turvallisuustyötä. Lihavoin vähän mielestäni olennaista kohtaa, tuo kun ei nähdäkseni ole ihan sama juttu kun turvallisuudesta huolehtiva poliisi.
   
 11. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,661
  Tykkäykset:
  5,099
  Pisteet:
  636
  Lainaus:
  "Ja kyllä, olen myös havainnut että korjausliikkeenä on näemmä hätäisesti kyhätty kaikenlaisia ”verkostoturvallisuuden” hankkeita, jossa kuntien, järjestöjen ja muiden viranomaisten oletetaan muiden toimiensa ohessa tuottavan kansalaisille turvallisuuden tunnetta osana paikallista turvallisuustyötä. Lihavoin vähän mielestäni olennaista kohtaa, tuo kun ei nähdäkseni ole ihan sama juttu kun turvallisuudesta huolehtiva poliisi."

  Tuota turvallisuustunne ajattelua tukevat osiltaan myös nämä kotikutoiset poliisipropaganda "tositv" sarjat jota tv:stä tulee... mitäniitä nyt onkaan laivalvojat, poliisikoulu, kissalanpojat, karhukopla jne..... Luodaan se väärä turvallisuudentunne kansalaisille.
   
  baikal ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 12. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,409
  Tykkäykset:
  7,711
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on varmasti suuren ilon päivä kaikille. Vihdoinkin olemme saaneet tehokkaan virkakoneiston valvomaan järvelle kalamiehiä. Tekemään tarkastuksia ja selvittelemään saaliin kokoa. Nostelemaan rantakaislikoissa katiskoita ja verkkoja ettei vaan ole alamittaisen sintit erehtyneet julman pyytömiehen ansoihin. Tai ettei olisi kertynyt liian suurta saalista (yli 5 kg) joka houkuttelisi viattoman kansalaisen harmaan talouden rikollisille poluille, kauppaamaan ylisuurta saalistaan.

  On vaikea enää keksiä mitä kansalaisten turvallisuudesta vielä voisi puuttua. Juuri tällainen palvelun vuoksi jaksamme hymyillen maksaa verojamme yhteiskunnalle.
   
  yrjö, rlintu222 ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 13. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,511
  Tykkäykset:
  601
  Pisteet:
  316
  Niin nykyään ei ole tärkeää se mitä tehdään, vaan se miltä näytetään. Kuinkahan kauan tämä sumutus menee läpi?
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. rlintu222

  rlintu222 Korpraali ALTTERI

  Liittynyt:
  15.08.2014
  Viestejä:
  31
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  1
  Kuka nyt haluaa semmoisen Venäjän kaltaisen sekurokratian?

  Resurssit lienee riittävät koska Aarnion kimpussa on 20 tutkijaa ja muistaakseni 7 syyttäjää. Siihen päälle kenttäväki, ehkä 50 miestä oli etsimässä sitä rahakääröä.
   
 16. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Mut heti löytyi, kun uhkana oli, ettei käräjäoikeus enää olisi jatkanut tutkintavankeutta..
   
 17. rlintu222

  rlintu222 Korpraali ALTTERI

  Liittynyt:
  15.08.2014
  Viestejä:
  31
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  1
  Moottoripyöräpoliisit liikkuu yksin, miksei autopoliisit? Monissa maissa/osavaltioissa on ihan yleistä että rengas-/kalastus-/katsastus-/ylinopeusvalvontaa toimittaa yksinäinen poliisi eikä pari. Tuottavuusero 50%.
   
 18. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  762
  Pisteet:
  76
  Oma empiirinen havainto on, että yhtä mp-poliisia jälestää lähistöllä toinen tai autopartio.
   
 19. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Joku konstaapeli voi antaa oikean vastauksen, mutta kyse on muistaakseni työturvallisuudesta ja esim liikennetilanteessa todistusvoimasta. kaksi konstaapelia todistaa tarvittaessa sinun ajaneen punaista päin. Yksin olevan kohdalla on sana sanaa vastaan.
   
 20. rlintu222

  rlintu222 Korpraali ALTTERI

  Liittynyt:
  15.08.2014
  Viestejä:
  31
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  1
  Ilmeisesti moottoripyöräpoliisit on sitten luotettavampia. Ja onko kahden todistusvoima sen suurempi? Jos toinen on esim lyönyt siviiliä niin todistaako poliisipari että joo, kyllä se provosoitui ja menetti malttinsa. Jee jee
   
 21. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Kuten todettu, joku konstaapeli voi lienee ottaa kantaa asiaan.

  En kuitenkaan usko, että yksittäisen poliisin sana voittaa helposti jos kiistän uskottavasti ajaneeni punaisia päin.
  Kahta vastaan häviän kuitenkin.
   
 22. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä virantoimituksessa olevan poliisin sana voittaa 99,9% todennäköisyydellä. Noin tulee lähtökohtaisesti kai ollakin, vaikka se toki mahdollistaa väärinkäytökset, joskin tuossakaan tapauksessa yksittäinen virkamies ei saa ulosmitattua minkäänlaista hyötyä. Aivan sama juttu vastustamisten ja niskoittelun osalta. Ei tarvita todistajia.

  Pitänee vain luottaa siihen, että virkamies toimii lain ja valansa mukaisesti.
   

Jaa tämä sivu