Suomen sisäinen turvallisuus

baikal

Supreme Leader
On ne vissiin olleet vaarallisia, kun ovat poliisin piirityksestä päättäneet siirtyä lippahivoon? Vai laskiko poliisi heidät motista siksi, että he lähtivät ostamaan tupakkaa?
 

hansai

Supreme Leader
Mies raiskasi 14-vuotiasta poikaa toistuvasti – hovioikeus piti 5 vuoden tuomion voimassa

Tänään klo 12:43
Hovioikeus ei muuttanut 28-vuotiaan miehen pitkähköä vankilatuomiota.
  • 14-vuotias poika joutui raiskaajan henkisen alistuksen kohteeksi Helsingissä.
  • Uhri ja mies käyttivät huumeita, eikä poika jaksanut puolustautua ensimmäisen raiskauksen jälkeen.
  • Mies kiisti kaikki syytteet, mutta sai niskaansa 5 vuoden vankeustuomion.
Mies mursi uhrinsa henkisesti ja sai tämän houkuteltua raiskattavaksi muun muassa Kampista.
Mies mursi uhrinsa henkisesti ja sai tämän houkuteltua raiskattavaksi muun muassa Kampista.

Mies mursi uhrinsa henkisesti ja sai tämän houkuteltua raiskattavaksi muun muassa Kampista. RIITTA HEISKANEN
Helsingin hovioikeus on pääkäsittelyn jälkeen pitänyt voimassa käräjäoikeuden tuomion useista seksuaalirikoksista Helsingissä kolmen kuukauden aikana 2018–2019.
Beiker Tamar Saleh, 28, tuomittiin viiden vuoden vankeuteen. Tuomittu syyllistyi kolmeen törkeään raiskaukseen ja neljään törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Mies jatkaa tuomionsa suorittamista vankilassa.
Kaikissa teoissa uhriksi joutui 14-vuotias poika, joka seurusteli tekoaikaan tytön kanssa. Raiskaaja pääsi uhrin kanssa tekemisiin, kun tämä oli kotibileissä ja tuli kadulle tupakalle.
Uhrin kertomuksen mukaan mies käveli ulkona, huomasi hänet ja tuli juttelemaan ystävällisesti. Kun poika oli palaamassa sisälle, mies suuteli häntä väkisin. Pojan mukaan mies tunki suustaan pillerin hänen suuhunsa.
Poika muisti heränneensä siihen, että mies raiskaa häntä sukupuoliyhteydellä. Uhri ei pystynyt puolustautumaan, vaan tuomittu jatkoi toimintaansa oman halunsa mukaan. Poika nukahti eikä herätessään tiennyt, missä oli. Mies kertoi, että Roihuvuoressa. Uhri lähti aamulla pois.
Poika ei jaksanut vastustaa
Osapuolet kohtasivat toisen kerran Helsingin Kampissa, kun mies otti häneen yhteyttä ja sanoi ostavansa tupakkaa. Poika suostui ja lähti vielä miehen mukaan, kun kuuli saavansa kannabista. Näin siitä huolimatta, että poika muisti miehen epämiellyttävän hajun ja edellisen kerran tapahtumat.
Mies tarjosi pojalle huumetta ja aloitti seksuaalirikokset. Uhri kertoi pelänneensä ja odottaneensa, että tilanne loppuisi. Tuomittu raiskasi pojan jälleen sukupuoliyhteydellä. Uhri ei yrittänyt poistua, koska oli alasti ja häntä pelotti. Poika muisti ajatelleensa, että näin sairas ihminen pystyy varmaan myös satuttamaan.
Osapuolten välillä oli jopa päivittäistä yhteydenpitoa, enimmäkseen raiskaajan suunnalta. Uhrin mukaan tapaamisia oli yhteensä noin seitsemän. Poika kertoi käräjäoikeudessa, että ensimmäinen raiskaus oli ”rikkonut hänen tunteensa”. Poika koki olonsa tyhjäksi ja ”zombimaiseksi”. Uhri esti raiskaajan yhteydenotot hetkellisesti, mutta mahdollisti ne uudestaan, kun alkoi pelätä.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
Tuomittu istuu rangaistustaan Vantaan vankilassa. Kuvituskuva.
Tuomittu istuu rangaistustaan Vantaan vankilassa. Kuvituskuva.

Tuomittu istuu rangaistustaan Vantaan vankilassa. Kuvituskuva. KIMMO BRANDT/AOP
Lyömistä ja kiristystä
Raiskaaja käytti osin väkivaltaa ja löi uhria. Lisäksi poika kertoi, että tuomittu uhkasi levittää uhrista alastonkuvia. Poika ei tiennyt, oliko niitä olemassa.
Tuomittu kiisti syytteet ja vaati niiden hylkäämistä hovioikeudessa. Mies väitti luulleensa, että uhri oli vähintään 17-vuotias ja että yhdyntöjä ei tapahtunut. Samoin mies vetosi ristiriitaisuuksiin uhrin kertomuksissa.
Hovioikeus tarkasteli raiskaajan televalvontatietoja ja päätteli, että hän oli ensimmäisen seksuaalirikoksen aikaan samalla alueella kuin asianomistaja. Uhri sai väkivaltaisesta sukupuoliyhteydestä vammoja, joista lääkäri antoi lausunnon. Raiskaaja esitti väitteitä myös uhrin mielenterveydestä, mutta ne jäivät näyttämättä toteen.
Raiskaaja tuomittiin käräjäoikeudessa maksamaan uhrille 18 000 euroa kärsimyskorvausta ja 2 000 euroa kivusta ja särystä.

 

tulikomento

Greatest Leader
Tulee tarpeeseen.Rajatarkastusten aiheuttamien kustannusten kattamiseksi hallitus on päättänyt myöntää Rajavartiolaitokselle 8,4 miljoonan euron lisämäärärahan. Myös poliisille on tulossa vielä lisärahaa. Poliisin kasvaneisiin menoihin on saatu lisärahoitusta jo aiemmin, ja rahaa tullaan Ohisalon mukaan esittämään myös jatkossa.

Poliisitoimen toimintamenoihin kohdennetaan investointiluonteisen suorituskyvyn ylläpitoon 10 miljoonaa euroa ensi vuonna.

Rajavartiolaitoksen toimintamenoihin osoitetaan operatiivisen suorituskyvyn turvaamiseen määräaikaisesti 10 miljoonan euron lisäys sekä vuosina 2021 että 2022.
 

Umkhonto

Kenraali

Herman30

Greatest Leader
Mistä lie mummo saanut sen miekan. Mielessä kävi vaan että jos se ei ole mikään kiinankrääsä vaan ns oikea niin se voi olla jumalattoman arvokas. Että jos semmonen menee hävityksen....:eek:
 

YJT

Kenraali
@YJT Sinä varmaan osaat vastata?
Vähäarvoiset menevät hävitykseen ja kalliimmat menetetään valtiolle, joka käsittääkseni myy esim. huutokaupalla. Tuo nyt tuskin on mikään Hattori Hanzo -miekka; ei sen 1500-luvun samurain, eikä Kill Billin miekantekijän.
 

YJT

Kenraali
Aika hyvä vasteaika turkulaisilla; jälleen kerran.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Aika hyvä vasteaika turkulaisilla; jälleen kerran.
Kauan sitten Kauppatorilla odottelin bussia. Yhtäkkiä joukko hiphoppareita käveli ohi ja yksi löi kasvoihini. Juoksin karkuun taksipysäkillä olleeseen taksiin josta soitin 112. Ajelimme sitten keskustassa odotellen poliisia paikalle. Kyllä siinä meni pitkä tovi jonka jälkeen päätin suunnata kotiin. Missään vaiheessa poliisi ei edes soittanut minulle. Muistaakseni oli kyseessä arki-ilta eikä ihmisiä juurikaan ollut liikenteessä. Itse olin töistä matkalla kotiin.
 

YJT

Kenraali
Joo, eikä muutenkaan ole realistista odottaa että poliisi olisi joka kerta nopeasti paikalla. Se, että ihmisiä ei ole kaduilla liikkeellä, ei välttämättä kerro mitään siitä, kuinka poliisin resurssit ovat sidottuina. Arki-iltana ei välttämättä ole välttämättä paljoa partioita ylipäätään liikkeellä, ja ne saattavat olla kiinni jossain kolaritehtävällä Paraisilla.

Toki olisi hyvä jos soitettaisiin perään. Itse pyrin siihen, että jos ei ketään tavata tehtäväpaikalta, niin pääsääntöisesti soitetaan ilmoittajalle ja kysytään, mikä on tilanne. Joskus tosin tilanne on sellainen, että katsotaan että soittamista ei tarvita; esim jos aika on hoitanut tai jos ilmoittaja ei liity asiaan millään tavalla vaan on vain ohikulkija. toki pahoinpitelytilanteissa olisi hyvä, jos vähintään voi antaa ohjeistusta puhelimitse.
 

Whiskey

Kersantti
Uudet poliisiautot otettiin käyttöön Suomessa - tältä näyttävät poliisi-mersut


.............................................................................

HEVI - panssari Mersuja on ollut jo pari vuotta, mutta nyt partioajoon myös Vitoja?
 

Herman30

Greatest Leader
Lehtiartikkelin otsikko kertoo uudesta poliisimaijasta mutta ensimmäinen kuva on panssaroidusta poliisiautosta. Doh!
 

YJT

Kenraali
Tai ei kokonaan, vaan tehtiin soppari tietystä määrästä Vitoja. Ekat tulivat viime vuoden lopulla.

Onhan se neliveto, mutta muuten ei kuulemma kovin hyvä. Muun muassa on liian pieni maavara jopa kaupunkiin, mutta vastineeksi kääntösäde on liian suuri. Itse en ole Vitolla vielä ajanut.
 
Top