Vielä ksml:n uutisesta:
– Tämä on herättänyt myös liitossa keskustelua ja kysymys on haastava. Ja miten määritellään poliittinen toiminta, kun samassa viitekehyksessä sanovat toimivansa perinteisten puolueiden lisäksi myös muut liikkeet? Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinne pohtii.
– Tietenkin lähdemme kaikessa siitä, että lakia on noudatettava. En tiedä tässä tapauksessa viestien sisältöä, mutta onko ajatustenvaihto rikollisen tai rikosta suunnittelevan kanssa rikos? Ja täyttääkö kahdenvälinen ajatustenvaihto kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkistöä?
Poliisin pidättäminen virasta rikosepäilyn vuoksi on Rinteen mukaan harvinainen toimenpide ja perusteet sille ovat korkeat. Kyse on virkamiesoikeudellisesta menettelystä, joka kestää tyypillisesti rikosprosessin ajan.
SUOJELUPOLIISIN KOLME viikkoa sitten julkaisemassa kansallisen turvallisuuden katsauksessa äärioikeistolaisen terrorismin uhkan arvioitiin kohonneen Suomessa. Supon päällikön Antti Pelttarin mukaan Suomessa on tunnistettu äärioikeistolaista terroristista toimintaa kannattavia ja sympatisoivia ihmisiä. Verkossa toimivien kansainvälisten äärioikeistoryhmien ja viestinnän sosiaalisen median alustoilla kerrottiin vahvistavan äärioikeiston rajat ylittävää luonnetta.
Jonne Rinne ei pidä ääriliikkeiden ”soluttautumista” Suomen poliisivoimiin uhkana.