Kyseessä ei oikein mitenkään ole yksinkertainen ja selkeä tapaus, joten poliisi ei voi kirjoittaa sakkoa, vaikka oikeus siitä lopulta sakkoa määräisikin.
Mutta siis jos ajatellaan tekoa, jossa uhri on sidottu, ja jälkeen hakattu ilmeisesti nk huolella, niin lähtökohtaisesti mielestäni siitä pitäisi tulla tuomio jostain muusta kuin pelkästään perusmuotoisesta pahoinpitelystä; ja helposti voisi ajatella että pitäisi tulla jokin muu tuomio kuin pelkkä sakko. En toisaalta oikein ymmärrä kysymystä; jos on kaksi tapausta jossa toisessa uhria hakataan tämän ollessa avuttomassa tilassa, niin sitä ei voi pitää identtisenä tilanteena jonkin tasapuolisen tappelun kanssa. Mitä tässä pitäisi verrata?
Mutta jos ajatellaan jotain arkisempaa tilannetta, esim henkilö lyö avokämmenellä toista poskelle (lievä pahoinpitely), ja oletetaan että olosuhteet, henkilöiden voimasuhteet jne ovat samat, niin lyöjän rangaistusvastuu käsittääkseni ulottuu vain todennäköisiin seurauksiin. Eli jos uhri saa sydänkohtaukseen ja kuolee, niin läppäisijää ei oikein voi laittaa siitä vastuuseen vaikka erien sydänkohtaus olisi johtunut läppäisystä. Tai jos viedään pidemmälle, niin huumekauppias ei lähtökohtaisesti ole vastuussa yliannostuskuolemasta. Tätä ehkä hain, mutta menee liikaa maalitolppien siirtelyksi joten myönnän että seurauksella voi olla vaikutusta tuomioon, varsinkin kun seuraus helposti voi johtaa uusiin nimikkeisiin. Mutta toki rangaistusasteikkoa käytetään mittaamaan tekoa yleisesti, esim yksi lyönti vs useita lyöntejä ja maassa makaavan potkimista, jos edelleen molemmissa puhutaan perusmuotoisesta pahoinpitelystä.