Suomen sisäinen turvallisuus

No, tossa on iltalehtimäistä sanoilla kikkailua mukana. Onhan toi kiinniotettu, mutta vangitseminen taas vaatii paremmat perusteet. Tapahtumakuvausten ja poliisin kommenttien perusteella kyseessä on joku vähän vanhan Kummeli-sketsin hahmon tapainen reppana "mä oon täällä vaatteiden alla ihan alasti"-tyyliin, joten ehkäpä vangitseminen ei ole välttämättä tarpeen. Toisaalta olispahan tollakin ainakin pari päivää joku turvallinen paikka, missä nukkua ja olla ja sais vielä ateriankin pari kertaa päivässä.

Voi hyvin olla myös mielenterveyspotilas, jonka tapaus kuuluu terveydenhoidolle eikä oikeuslaitokselle.
 
  • Tykkää
Reactions: xzu
Venäjänkielen taitajat, mikä "keskustelukerho" tämä "Nordrussland" on?

Homman "itäsiiven" edustajan(Wallin) viestissä mainittu..

http://hommaforum.org/index.php/topic,107334.msg2473047.html#msg2473047

Wallinin linkittämän kuvan ja tekstikopion perusteella kyseessä on tämä yhteisö: https://vk.com/north_russ

Северная Русь ᛝ Фенноскандия/ Pohjois-Venäjä ja Fennoskandia.

Kyseinen teksti:

"Расово-евгенические законы и стерилизация на государственном уровне впервые были узаконены в Скандинавии. Именно в Северной Европе борьба за усовершенствование человеческого организма развернулась наиболее активно, и переросло в целый институт расовой биологии. Отличия Скандинавской расово-евгенической стерилизации от США и Германии заключались только в сроках существования программы.

Первый общенациональный закон о стерилизации появился в Дании. В 1923 году был издан указ о том, что «умственно отсталые» и «психически больные» могут вступать в брак только с разрешением Министерства Юстиций. 1924 год – «закон о принудительной стерилизации наследственных болезней».

Подобные законы о евгенической стерилизации стали широко развиты в Швеции и Норвегии (1934), Финляндии (1935), Латвии и Эстонии (1937), Исландии (1938). Евгеники США приводили примеры удачной стерилизации со ссылками на Скандинавию.

В Швеции стерилизации подлежали жители страны, которых органы здравоохранения и социального обеспечения признавали умственно или расово неполноценными. Чтобы попасть в эту категорию, достаточно было проявлять «неспособность к обучению» или обладать внешностью, не соответствующей признанным арийским стандартам. Список признаков неполноценности решили расширить и включили в него «асоциальность». Для большинства порядок стерилизации умственно неполноценных людей был таким же естественным, как правила дорожного движения.

Общемировая тенденция изменилась. О законах тридцатых постарались забыть, но глядя на жителей Северной Европы – однородность типажей бросается в глаза.

Источник:
• Steriliseringsfrågan i Sverige 1935 - 1975 Historisk belysning - Kartläggning - Intervjuer [http://www.regeringen.se/rattsdokument/statens-offent..]
."

Käsittelee kaikessa lyhykäisyydessään rodunjalostus ja sterilointilakeja Pohjoismaissa ja Baltian alueella. Miten sterilointilakeja on otettu käyttöön ja millä aikataululla. Hiukan tarkemmin käydään läpi Ruotsin tilannetta, kuinka sterilointia sovellettiin Ruotsissa ja kuinka luonnollisena kehitysvammaisten sterilointia pidettiin. Samoin Tanska saa hiukan enemmän tilaa, vuonna 1923 annettiin asetus, jonka mukaan "henkisesti jälkeenjäänyt" ja "henkisesti sairas" voi mennä naimisiin vain luvalla oikeusministeriön. 1924 laadittiin "laki pakkosteriloinnit perinnöllisissä sairauksissa."

Pitänee ajankanssa tutustua tarkemmin "keskusteluryhmään".

vlad
 
Wallinin linkittämän kuvan ja tekstikopion perusteella kyseessä on tämä yhteisö: https://vk.com/north_russ

Северная Русь ᛝ Фенноскандия/ Pohjois-Venäjä ja Fennoskandia.

Kyseisen ryhmän esittelyn mukaan kyseessä on historialliskulttuurinen ryhmä edistämään Venäjän - Balto-slaavilaisten, suomalaisugrilaisten ja skandinaavisten kansojen historiaa, elämää, mytologiaa, luontoa, syntymistä ja antropologiaa.

"Историко-культурная группа для популяризации: истории, быта, мифологии, природы, генезиса и антропологии народов северного региона Руси – балто-славян, финно-угров и скандинавов.

Fěnnoskändiа – физико-географическая страна на Северо-Западе Европы, в составе Норвегии, Швеции, Суоми и западной части бывших Олонецкой и Архангельской губерний России. Названа по преобладающему на территории расселению скандинавов и финно-угорских народов."
linkki: https://vk.com/north_russ Sivu Information.

Kuva-aineiston perusteella keskustelunaiheet liittyvät voimakkaasti mytologiaan, osin läntisen vaikutuksen vastustamiseen, kansojen historiaan ja alueella elämiseen (vaatii syvempää perehtymistä). Toisaalta sitten nimi NordRussland - no ei siitä ainakaan mitään hyvää tule mieleen, koska näissä ryhmissä tapaa yleensä käymään siten, että "venäläinen kansa" alistaa muita tai vähintäänkin sen venäläisen kansan ehdoilla on elettävä.

vlad

tag @hansai
 
Vähän jännäkakkaa housuun... :)
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004882078.html?ref=rss
Silminnäkijät: Espoon Sellon kauppakeskus tyhjennetty – poliisi paikalla
4dab093192db4497b8798d102e88da00.jpg

Arkistokuva. (KUVA: Mikko Stig / Lehtikuva)

Julkaistu: 25.11. 19:40


Espoon Leppävaarassa sijaitseva Sellon kauppakeskus on IS:n tietojen mukaan tyhjennetty.
Ilta-Sanomien tavoittama silminnäkijä kertoo, että oli puolisonsa kanssa ruokaostoksissa Sellon Citymarketissa, kun kuuli kuulutuksen, jossa käskettiin evakuoida koko kauppakeskus.

Kaksi silminnäkijää kertoo, että poliisit ovat menneet sisään kauppakeskukseen.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan Selloon ei ole lähetetty heidän ajoneuvojaan. Kyseessä ei siis ole palohälytys. Myöskään ambulansseja ei ole Selloon lähetetty.

Uutista päivitetty kello 19.45.
IS
 
Yksikään poliisin Twitter-tili ei toimi päivävirka-ajan jälkeen. Sellon viimeinen viserrys on kahden tunnin takaa: Ohittamattomia tarjouksia tämän päivän ajan - suuntaa Clas Ohlsonille, Sellon 3. kerrokseen!
 
Espoon Sellossa perätön pommiuhka – kauppakeskus evakuoitiin
Poliisi sai hälytyksen Leppävaarassa sijaitsevaan kauppakeskukseen ennen iltaseitsemää. Markettitilasta ei ole tutkinnoissa löytynyt mitään. Markettien ovet aukeavat vielä tänään.

Espoon Leppävaarassa sijaitseva kauppakeskus Sello evakuoitiin osittain perjantai-iltana. Ylen toimittajan paikan päällä haastatteleman poliisin mukaan kyseessä oli perätön räjähde-epäily. Poliisi on jo poistunut paikalta.

Sellon toimitusjohtaja Matti Karlsson vahvisti aiemmin Ylelle, että marketin puoli Sellosta on evakuoitu. Sen enempää Karlsson ei kommentoinut tilannetta.

Poliisi kertoo saaneensa Sellon Prismasta vaarailmoituksen kello 18.44. Tilaa on tutkittu siitä lähtien, mutta mitään ei ole löytynyt.

Ylen paikalla ollut toimittaja Kati Lahtinen kertoi evakuoinnin sujuneen rauhallisesti.

– Sisälle mentäessä ihmisiä tuli vastaan hyvin rauhallisesti ja joku sanoi, että on pyydetty poistumaan, Lahtinen kertoo.

Evakuoinnin syytä ei paikan päällä tiedetty.

Lahtisen mukaan kauppakeskuksessa oli paljon väkeä. Tänään kaupoissa vietetään Black Friday -alennusmyyntejä.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle ei ollut kello 20.10 mennessä tullut tehtävää kauppakeskukseen. Ilmeisesti paikalle ei ole siis lähetetty ensihoitoyksikköjä.

Sellon valvomosta ei kommentoida evakuointia. Valvomosta kerrotaan, että puhelinlinja halutaan pitää muussa käytössä.

http://yle.fi/uutiset/3-9317831
 
Puolustusministeriö korjaa: Lennokkien lentämistä edes sotilasalueella ei voi nykylain mukaan kieltää
Puolustusvoimien mukaan sotaharjoitusalueella tavatut lennokit voidaan tarvittaessa ampua alas. Nykylaki ei tätä todennäköisesti kuitenkaan sallisi. Lennokkihavainnoista on uutisoitu Ruotsissa, Suomessa ja nyt myös Norjassa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) totesi jo kesällä Ylelle, että lennokkeihin liittyville lakimuutoksille on tarvetta. Ruotsalaismedia oli kertonut lennokeista Itämerellä Ruosin armeijan harjoituksissa ensimmäisen kerran.
Torstaina puolustusvoimat kertoi, että myös Suomessa on tehty havaintoja lennokeista sotilasalueilla ja jopa sotaharjoituksissa. Puolustusvoimien everstluutnantti Vesa Mäntylä kertoi eilen, että tarvittaessa lennokit voidaan vaikka ampua alas.
Puolustusvoimien tulkinta vähintään puutteellista
Tämä on puutteellista tulkintaa puolustusvoimilta, korjataan puolustusministeriöstä. Nykylain mukaan lennokkien lentämistä sotilasalueella ei ehkä voi edes kieltää saati tuhota voimakeinoin – vähintäänkin toimivalta puuttua luvattomaan toimintaan on epäselvä. Tätä varten tarvitaan lakimuutos, jota pohtimaan puolustusministeriö on juuri kokoamassa työryhmää.
Vain Suomen valtion rajalla miehittämättömän koneen voisi aluevalvontalakiin perustuen ampua alas. Aluevalvontalaki on vuodelta 2000, ja sen mahdolliset uudistamistarpeet on syytä käydä läpi.
Virallisesti kyse on lainsäädäntöhankkeesta, jonka tehtävänä on valmistella ehdotukset muutoksista, joita tarvitaan miehittämättömään ilmailuun ja lennokkien toiminnan aiheuttamaan uhkaan puuttumiseksi.
Miehittämättömät ilma-alukset ovat uhka maanpuolustukselle
Lainsäädäntöhanketta valmistelevassa esipaperissa miehittämättömistä ilma-aluksista arvioidaan aiheutuvan uhkaa ja suoranaista vaaraa maanpuolustukselle.
Kaiken lisäksi se, millä edellytyksillä ja keinoilla puolustusvoimat voi asiaan puuttua ovat – kuten nytkin on käynyt ilmi – tulkinnallisia.
Lainsäädäntöä valmistelevassa työryhmässä on mukana asiantuntemusta pääesikunnasta, eri puolustushaaroista sekä muilta hallinnonaloilta. Puolustusministeriön mukaan eduskunnan käsittelyyn hanke saattaisi ehtiä ensi syksynä.
Ensi vuonna aiotaan lisäksi pohtia, miten uusia myös virka-apulainsäädäntöä, joka puolestaan on vuodelta 1980. Lainsäädäntö näiltä osin ei enää vastaa aikaansa, maailma on muuttunut niin paljon, todetaan puolustusministeriöstä.

Anteeksi kuinka? Voinko siis lennättää lennokkia pv:n alueella miten haluan? Ja tätä muutosta varten tarvitaan komitea. Ei hyvänen aika.
 
Kädetöntä touhua. Eikö kyseessä ole kuitenkin tunkeutuminen puolustusvoimien alueelle jolloin voidaan käyttää voimakeinoja. Entäs vakoilu? Käsittääkseni kuvaaminen on kielletty ja noissa vehkeissä usein on kamera.
 
"Espoon Leppävaarassa sijaitseva kauppakeskus Sello evakuoitiin osittain perjantai-iltana. Ylen toimittajan Minna Karilan paikan päällä haastatteleman poliisin mukaan kyseessä oli perätön räjähde-epäily. Poliisi on jo poistunut paikalta."

http://yle.fi/uutiset/3-9317831
 
Anteeksi kuinka? Voinko siis lennättää lennokkia pv:n alueella miten haluan? Ja tätä muutosta varten tarvitaan komitea. Ei hyvänen aika.
Ihmettelen samaa. PV voisi ihan huoletta koeponnistaa nykyisen lainsäädännön ja ampua alas kaikki tuollaiset valvovat koneet. Voisi jättää arvioitavaksi tuleeko siitä sitten rangaistusta vai ei.
Olisi aika mielenkiintoinen tilanne kun valtio rankaiseen omia puolustusvoimia oman toiminnan suojelusta. Todellakin - ei hyvänen aika!

EDIT: Tarkennuksena vielä, että oikeuskäsittelyä varmaan edeltäisi ensin se että alas ammutun lennokin omistaja laittaa asian ensin vireille vahingonkärsijän roolissa. Olis kiva kuulla kuka se on?

.
 
Viimeksi muokattu:
Olettaisin kuitenkin kaikenlaisen pv:n toiminnan häirinnän rangaistavaksi. Nämä jutut kannattaisi varmaan koeponnistaa käräjillä, ennen kuin jotain sattuu.
 
Ihmettelen samaa. PV voisi ihan huoletta koeponnistaa nykyisen lainsäädännön ja ampua alas kaikki tuollaiset valvovat koneet. Voisi jättää arvioitavaksi tuleeko siitä sitten rangaistusta vai ei.
Olisi aika mielenkiintoinen tilanne kun valtio rankaiseen omia puolustusvoimia oman toiminnan suojelusta. Todellakin - ei hyvänen aika!
Pieni lennokki on sen verran hankala alas ammuttava, ettei pv mielellään lähde kokeilemaan onneaan. Mitään erikseen lennokkien torjuntaan tarkoitettuja vehkeitä ei ole olemassa ja tavanomaisilla yleensä käytössä olevilla aseilla (rk, kk, itkk) saattavat kuulat helposti lennellä sellaiselle alueelle, että lennokin mahdollisesti hankkima tiedustelutieto on murheista pienin.
 
Miten ihmeessä meistä tuli näin munattomia? Ymmärtäisin kyllä empimisen, jos kyseseessä olisi miehitetty kone. Muussa tapauksessa pitäisi moinen kapistus pudottaa heti, oli sitten kysymyksessä ylen tai rt:n lennokki. V C:n vastaukseen lisätäkseni, yrittänyttä ei laiteta.
 
No jos Pihtiputaan mummo saa itkon kuulan sisuksiinsa jossain kilometrien päässä, kun pv ampuu alas jotain harrastelijan ajattelemattomuuttaan kieltoalueella lennättämää lennokkia, niin onko homma mielestäsi silloin ns. balanssissa? Silloin on eri asia, jos varmasti tiedetään, että nyt on vieras valtio asialla, mutta ei se ampuminen silloinkaan mikään varma keino ole.
 
Siis lennättämiseen ei voida voimakeinoin puuttua. Mutta ei siitä silti ilman rangaistusta selviä jos jää kiinni. Kyllä se lentohärveli sieltä ennemmin tai myöhemmin alas tulee.
 
Back
Top