Suomen viranomaisten hätäviestintä retuperällä

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Asiaa on käsitelty aiemminkin, mutta älkää hyvät veljet luottako siihen, että pahan paikan tullen tässä maassa kukaan saisi yhteyttä viranomaisiin tai toisiinsa!

"Matkapuhelimet ovat mykkinä eikä viranomaisverkko Virve toimi. Tullille ollaan viemässä satelliittipuhelinta, jos on tarve soittaa apua, niin sitä kautta on yhteys ulkomaailmaan. Ne (Virve ja matkapuhelimet) ovat samoissa tukiasemissa kaikki. Jos virta loppuu akuista, silloin se on näin, Kirkkala sanoo.

Näin se on myös muualla Suomessa! Jos maahamme hyökättäisiin, kaatuisi viranomaisten viestintäjärjestelmä siinä missä meidän muidenkin! Asiasta on kirjoitettu useaan otteeseen, mutta parannusta ei tunnu saatavan aikaan.

http://www.sss.fi/uutiset/292877.htmlhttp://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1419313726115.html
Lapissa sähköt poikki 200 ihmiseltä - pakkasta melkein -30, kännykät eivät toimi...
 
Ei hyvää päivää!!
 
Mitä ihmettä! Eikö poliittinen ohjaus ole toiminut? Eivätkö yritykset olekaan rakentaneet varasysteemejä ihan ilman pakkoa? Eikös mastoihin pitänyt tulla jo kolmatta vuotta sitten sellaiset akunköriläät, että eipä sähkö lopu ihan pikkukatkoissa. On jäänyt sitten vaiheeseen. Saa nähdä, kuka on tilaisuudessa selittämään näin joulukatkon aikana.....
 
Vastuun kantaa taas joku onneton hätä- tai vast. keskuksessa oleva puhelinpäivystäjä... eli saa KENKÄÄ.
 
Virve saadaan kyllä sähkökatkon kestäväksi jos halutaan. Alkutalvena vedettiin harjoitus virveen kanssa ilman verkkovirtaa. Ongelmana on ilmeiseti että varat eivät ole riittäneet päivityksiin kaikkialla.
 
OT:
Viranomaiset saisivat myös laittaa hieman sähäkämmän merkkiäänen radiosta lähetettävien vaaratiedoitteiden alkuun.
Tänään kun autolla ajaessa oli radio auki ja sieltä tuli vaaratiedoite jossa kerrottiin tuosta Enontekiöllä toimimattomasta
112-numerosta, niin ensiksi ajattelin vain että ompas p*ska kappale kun alkoi kuulumaan epämääräistä pongorumpujen paukuttelua.
Youtube videosta poiketen tänään vaaratiedoitteessa ei ollut tuota "kohta seuraa vaaratiedote" -kohtaa.
TV:n vaaratiedoitteiden merkkiäänen taas huomaa kyllä toisesta huoneestakin saakka.
 
Viimeksi muokattu:
Ennen kuin innostutte tämän enempää niin kysymme että miksi pitäisi liikenteen toimia?

Sehän on puolustajan ongelma eikä hyökkääjän, ja me teemme käsittääkseni iskuja.

Voin olla toki väärässäkin. Tappioiden tuottaminen vaan on yleensä iskujen tekemistä eikä passissa kyttäämistä, jos vaikka saisi yhden yhteislaukauksen tehtyä etenevää vihollis-rivistöä kohti... hoh-hoijaa, ne on 300-600km päässä kuten Irakissa kävi.
 
Ei lopu viestiliikenne meidän perheessä vaikka kännykät tai lankaverkko ei toimisi. Pystymme keskustelemaan keskenämme usean tuhannen kilometrin etäisyydellä. Tosin yli 50 kilometrin etäisyydellä pitää jo pysähtyä pystyttämään antennia tunniksi.

Ja kerho- ja harrastuskavereiden kanssa saadaan jokaiseen suomalaiseen kuntaan toimiva radioyhteys. Tätä on myös harjoiteltu.

Radioamatöörit ovat tiedostaneet viranomaisten avuttomuuden näissäkin asioissa ja olemme varautuneet. Tietysti viestiliikennettä joutuu karsimaan paljon, mutta on siinä kyllä paljon karsittavaakin.

Ollos huoleton. Poikas valveill on.
 
Miten ne ihmiset pärjäsi tuolla 20-30vuotta sitten kun ei ollut virveä, gsm, nettiä ja sähkötpätki melkein joka päivä.... kauheeta....

Niinpä. Uskon, että alkushokin jälkeen pärjättäis nytkin.

Se vaan on varma, että alkuun monen työt kärsii kauheasti. Meille on kuitenkin tulossa posti takas jolla voi hoitaa asioita. Tietysti postillakin menee viikkoja, että saavat hommat taas toimimaan manuaalisesti. Kuitenkin saavat.

Ovet rupeaisivat myös käymään useammin. Kun soiton tai mailin sijaan pitääkin mennä paikan päälle hoitamaan asioita.
 
Vittu mitä paskaa. Oikeasti. Tällä tasolla on Suomen kriisivalmius. Rauhanajan pieni pakkanenkin katkaisee viestinnät viranomaisiltakin. Ei sitten viitsitä yhtään miettiä, miten näitä systeemeitä pitäisi toteuttaa ja varmistaa. Älkääkä luulko, etteikö aivan vastaavanlainen homma voisi tapahtua vaikka Helsingissäkin. Toivottavasti tapahtuisikin joku päivä, ehkä sitten jengi edes hiukan alkaisi tajuamaan, miten oikeasti paskalla tolalla tämän maan poikkeusolojen(kin) valmius on.
 
Kun nyt Suomen kriisivalmius on tällä hetkellä päästetty suhteelisen surkealle tasolle niin kannattaako kriisiin enää edes yrittää varautua? Liian kalliiksi näyttää varautuminen tulevan ja rahaa ei kuulemma ole. Ehkä olisi parempi vain toivoa parasta ja sulkea omassa haavemailmassamme kriisin mahdollisuus mielestämme...
 
Miten ne ihmiset pärjäsi tuolla 20-30vuotta sitten kun ei ollut virveä, gsm, nettiä ja sähkötpätki melkein joka päivä.... kauheeta....
Siksi juuri.. Oli lankapuhelin ja hevosia ;) ..polkupyöriä ja suksia. Langattomuudella pyrittiin riippumattomuuteen, varmentamaan että jokapaikasta saisi yhteyden, liikkeellä ollessakin. Todellisuudessa syntyikin riippuvuuksia; operaattoreista, tukiasemista, datakeskuksista yms. Onneksi on kuituja ja edellenkin kuparia haudattu maahan, kunhan niihin saisi kohtuuhintaan liittymät ja "varajärjestelmät". Meilläkin on kaapeli tuotu nurkalle mutta kukaan ei ole kertonu mikä se on ja mitä varten. Todennäköisesti kaapeli-TV tai jotain. Nykyisin on yhdeltä operaattorilta datakaapeliyhtys, lineekö tuo koaksiaali "vaihtoehtoinen"? En tiedä mikä/mihin käyttöön, vaikka tuotu koaksiaali talon nurkaan.
 
Jos katkeaa yhteydet niin suomalaiset pakenee. Että kaupungeista vitun lujaa ulos!!! Muistanette Dresdenin ja Nagasakin ja Hiroshiman ja Berliinin!! Jos ne pommittaa paikallisen öljyvaraston niin siinä menee 50 kilometrin säteellä kaikki!! että ottaa pikkasen matkaa kohteesta jonka tiedätte pommitettavan!!!

Siis ... ette odota viestejä vaan tulkitsette viestien katkeamisesta, että pyssyt pystyyn!!

So ... do not wait for messages, but interpret the messages the breaking off of the guns up !!
 
Viimeksi muokattu:
Olin Unto myrskyn (kesä 2002) aikaan käymässä Savossa. Silloin oli sähköt pois laajalta alueelta pari viikkoa ja kännykkätukiasema toimi viikon. Joulukuun lopussa 2011 oli Tapani myrsky. Silloin (samalla alueella) tukiasemassa riitti akku noin vuorokauden.

Uutisesta sai sellaisen kuvan, että käsivarren sähkökatko aiheutti tukiaseman sammumisen erittäin pienellä viiveellä. Banaanivaltiota kohti mennään tässäkin asiassa...
 
Pitääkö sitä olla niin kuin Elisan mainoksessa "kaikkien kanssa kaiken aikaa nyt ja aina"?

Minulle tekisi vain hvvää, jos kaikki digi katkeaa. Liikaa pyörin tälläkin foorumilla. Tulisi tähdellisempää tekemistä.
 
Back
Top