Suomi hybridivaikuttamisen kohteena

krd

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Ja jopa kahdella keskuksella. Yht. 500MW! Epäilin puhallukseksi toisessa ketjussa. Saa nähdä.
 

Benelli

Ylipäällikkö
Mitä eri keinoja olisi toimia diplomaattiautoja vastaan joita käytetään esimerkiksi tulenjohtoon tai joukkojen kuljetuksiin? Kolarit? Maalipommilla tuulilasi pimeäksi? Piikkikaunokkeja eteen?
 

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
2. Hätäsireenit soivat suuressa osassa Suomea selittämättömästä syystä (kuulin itsekin tämän äsken lenkillä ja ihmettelin mistä kyse)
Merkki kuultiin, tosin vain yksi pärähdys, ja ihmeteltiin. Poliisin sivulla ei ollut mitään ja tilannehuone.fi ei latautunut. Sitä vähän ihmettelin. Nyt suostui näkymään mutta sanaakaan vääristä hälytyksistä ei näkynyt.

Omaiset, huomio. Vähän ryhtiä, ettei tarvitse Iltalehden varassa olla.
 

StepanRudanskij

Kenraali
Lahjoittaja
Merkki kuultiin, tosin vain yksi pärähdys, ja ihmeteltiin. Poliisin sivulla ei ollut mitään ja tilannehuone.fi ei latautunut. Sitä vähän ihmettelin. Nyt suostui näkymään mutta sanaakaan vääristä hälytyksistä ei näkynyt.

Omaiset, huomio. Vähän ryhtiä, ettei tarvitse Iltalehden varassa olla.
Radion uutislähetyksessä iltapäivällä taidettiin mainita, että uuden järjestelmän käyttöönotto olis aiheuttanut jossain päin noita aiheettomia pärinöitä.
 

Umkhonto

Kenraali

Passi

Kenraali
Näyttää tulevan reilu 2800 MW nytkin naapureilta, puolet Venäjältä.

https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/
Ja samaan aikaan 800MW menöö viroon.
 

Militaristi

Korpraali
Näyttää tulevan reilu 2800 MW nytkin naapureilta, puolet Venäjältä.

https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/
Todella mielenkiintoinen kuva. Täytyi oikein lukea lisää aiheesta.

Suomen kokonaistuotantokapasiteetti 11600 MV + jotain Fingridin kapasiteettia josta en tiedä paljonko.
Maksimi tuontikyky 5100 MV
Korkein hetkellinen kulutus kovana talvena 15000 MV
Tässä voimalaitosten kapasiteetti:
https://www.energiavirasto.fi/documents/10191/0/Energiaviraston+voimalaitosrekisteri+29102018.xlsx/4b4b87f5-9eee-409d-836f-5b0040dba7de
Sähkönsiirtokapasiteetti luvut naapurimaihin löytyvät myöskin Fingridin sivuilta
 

PSS

Kenraali
Olkiluoto neloselta luovuttiin, kun kolmonen venähti. Ei ollut resursseja tehdä samanaikaisesti. Paljonko megawatteja jäi saamatta?
Ja nyt sitte on tämä Hanhikivi...
Inkoon tuoreen voimalan kun sai purkaa, kun se oli hiilivoimala. Hyi, hyi, hiiltä.
 

nönnönnöö

Kersantti
En tiedä onko kirjaimellisesti Suomen hybridivaikuttamista mutta vaikuttaisi Suomen mustamaalaamiselta Venäjän sisäisesti. En ole varma onko uutista vielä MP netissä käsitelty niin laitan tähän ketjuun.

https://www.verkkouutiset.fi/venajalla-elokuva-lapsista-suomen-keskitysleireilla-katso-trailerit/

Venäjällä elokuva lapsista Suomen keskitysleireillä – katso trailerit
Juha-Pekka Tikka | 06.12.2018 | 23:56- päivitetty 06.12.2018 | 23:15

Vesuri kertoo venäläisnäkökulmasta jatkosodan suomalaismiehityksestä Karjalassa.
Pietarilaisen ATK-Studio -filmiyhtiön täyspitkän elokuvan nimi on Vesuri. Siinä sankarilliset venäläislapset joutuvat selviytymään suomalaisten leiriltä jatkosodan aikana.
Suomessa on jonkin verran kohuttu Vesurin sisällöstä ja tarkoituksesta. Elokuvan on arveltu tukevan nyky-Venäjällä uudelleen luotua narratiivia Suomesta fasistisena russofobisena valtiona.
Vesuri on sotadraama, jonka pääosissa ovat pojat Petka ja Serjoga ja tyttö Zenja. Tuotantoyhtiön mukaan he haluavat paljastaa ”suuren isänmaallisen sodan historian vähän tunnetun sivun – Neuvostoliiton Karjalan miehityksen vaikeat päivät”.
Filmin sanotaan perustuvan todellisiin tapahtumiin. Tarinan kerrotaan perustuvan suomalaisten pitämien leirien vankien muisteluihin.
Elokuva on saanut tukea Venäjän kulttuuriministeriöltä. Kuvaukset on tehty Petroskoin lähellä Prääsässä ja Kontupohjassa. Ensi-illan on määrä olla toukokuussa.
Onnelliset ja hyvinvoivat venäläislapset päätyvät elokuvassa suomalaisten leirille ymmärtäen, että ”heidän lapsuutensa on ohi ja nyt kaikella on uusi merkitys. Heidän on selviydyttävä isänmaan, sukulaisten ja läheisten suojelemiseksi”.
Mainostekstin mukaan myös vihollisen piikkilangan takana voi taistella huolimatta nälästä, sairaudesta ja pelosta.
Petkan ja ystävien kerrotaan pelastavan puna-armeijan kapteenin, kokevan kauheita tapahtumia sekä vastustavan julmaa leirin johtajaa majuri Wirtasta ja paikallista huligaania Vaska Solovjaa, joka on siirtynyt suomalaisten palvelukseen.
Elokuvan trailereista ei ilmene, millaisina suomalaiset tulijat esitetään – lukuun ottamatta lasta lyövää hahmoa, joka lienee majuri Wirtanen. Heikkolaatuisten still-kuvien perusteella suomalaisten pystyttämät leirit esitetään erittäin ikävinä, saksalaismallisina paikkoina.
 

nönnönnöö

Kersantti
Suhteellisen räikeätä propagandaa, uutisen alla olevien trailerin alemmassa klipissä alkuun kuvataan suloisia iloisia lapsia vapauden symbolien ympäröimänä, juoksemassa niityllä, pitämässä lentoon lähtevää leppäkerttua käsillään, katsomassa vapaasti liitävää lennokkia taivaalla. Ja yhtäkkiä ollaankin Pimeässä pelottavassa Suomessa jossa humalainen paha mies hakkaa lapsia hökkelikylässä.
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tämä "soppa" on sen verran sekava (ja sakeaa sisällöltään), että menee aika moneen ketjuun, mutta en nyt ryhdy tällä koosteella eduskuntavaaleja pilaamaan, kirjoituksen porukka sitä kyllä koettaa tehdä ihan urakalla - sen ohella, että saavat farssin aikaan, joten laitetaan tänne hybridivaikuttamista käsittelevään ketjuun.

Hahmottelin viikonvaihteen tapahtumien myötä näiden ns. kansallismielisten (eli ennemminkin kremliinien) yhteistyökuvioita sanalliseen ja kuvalliseen muotoon. Niille jotka eivät tekstiä jaksa lukea, kuva alla sellaisenaan. Täsmennän vielä sen, että teksti ja kuva käsittää vain sellaisten ryhmien yhteistyön, jotka ovat mukana kevään vaaleissa. Pyrin pitämään kuvion myös suht' suppeana, joten siksi persut (ja siniset, heidän tekemästä vaaliliitosta huolimatta) on pudotettu pois.

”Kansallismielisten” puuhailua: vaaliliittoja ja yhteistyötunnusteluja

https://vartiopaikalla.blogspot.com/2019/02/kansallismielisten-puuhailua.html

Vartiopaikalla105.jpg
 
Top