Suomi jääkiekkio MM- turnaus Saksassa

Museo kirjoitti:
baikal kirjoitti:
Joooo, huvittaa jo enemmän kuin vähän Urheilulehden toitotukset. Tilaus loppuu huomenna klo 9.00. Minusta sen lehden taso on mennyt alas nopeammin kuin suomalainen futis on noussut kohti maailmankärkeä. Kyllä noista suomen pääfutisjoukkueen otteista näkee jo Laurikin mistä on kyse, kun pelataan sanotaan rankinglistan 80 parhaan joukkoon kuuluvaa maata vastaan. Ei sitä yksi paksteri hitto vieköön muuksi muuta.

No nyt käsitellään sitten kansallista traumaa nimeltä Suomen jalkapallomaajoukkue. Aiheestahan on mielipide kaikilla. Satunnaisesti urheiluveikkausta harrastavana vertailin joskus Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajamateriaalia satunnaisiin valioliigan paskaseuroihin kuten Sunderlandiin. Johtopäätöksen varmaan arvaattekin.

Mitä tulee suomalaisen urheilujournalismin tasoon niin eikö muitakaan kiinnosta ottaa vakavasti monen sivun juttua yhden joukkueen karvauspelin toimivuudesta? Samoin Hesarin urheilusivut ovat käytettyihin resursseihin nähden aika vaatimattomat. Niihin verrattuna jopa paljon parjattujen iltapäivälehtien urheilusivuilla on joskus ihan luettavaa ruotimista.

PS RoPS nousi taas vaihteeksi liigaan. Onnea vaan.

Minua ärsyttää se, että ei kohdata asioita töppöset maassa, vaan keksitään vaikka minkälaisia liirumlaarumeja ja kritiikin kärki kohdistetaan VAIN valmentajaan. Tosiasia on se, ettei päävalmentaja voi savesta valaa timantteja. Suomalainen urheiluzournalismi lähestyy loihakkaa vauhtia etelä-eurooppalaista vouhka-zournalismia...minun puolestani, mutta tänä aamuna klo 9.15 lakkasin olemasta kahdenkin urheilulehden tilaaja. Muutaman vuoden aikana sisällöt ovat muuttuneet sellaisiksi, että ei kiinnosta.
 
Valmentajasta on helppo tehdä Se syntipukki, kun ei uskalleta tunnustaa mahdollisia muita virheitä. Oliskohan niitä virheitä tehty liiton ( liittojen ) toimesta. Vaikka olenkin useimmiten P. Sihvosen kanssa eri linjoilla, niin siinä olen samaa mieltä, että "Kaikki pelaa" järjestelmä on tappanut suomalaisen (kilpa-) joukkueurheilun. Futiksessa sitä ei niin hyvin huomaa, koska maamme ei ole siinä koskaan kuulunut edes maailman 30 parhaan joukkoon ( oolkoonkin se rankig ollut joskus mitä tahansa ). Lätkässä sen huomaa. Sitten kun nykyiset huipput lopettavat, niin mitä on jäljellä. Mikael Granlund ja Sami Vatanen. Niillä ei pitkälle pötkitä.
Futiksessa olisi vielä potentiaalisia nuoria pelaajia, mutta onko enää 5-10 vuoden päästä? Suomalaiset "journalistit" eivät, harvoja poikkeuksia lukunnottamatta, uskalla puuttua näihin epäkohtiin. Mikäs on meidän yleisurheilumme tila? Keihäänheittäjät ja sitten iso rako ja pari muuta. Vancouverista ei tullut kuin 1 hopea ja muutama pronssi. Oliskohan liiton/liittojen aika katsoa peiliin?
 
Kaipa se jotain kertoo tasosta että Suomen maajoukkueessa on kovin harvassa huippuseurajoukkueiden pelaajia ja suurin osa ulkomailla pelaavista istuu seurajoukkueissaan penkillä pääsemättä avauskokoonpanoon tai edes kentälle.

Kyllähän Baxterista toivottiin samanlaista sateentekijä kuin Berruto on ollut lentopallon puolella, mutta vähissä taitaa olla eväät.
 
Sanotaan vaikkapa niin, että Baxter on ollut pettymys. Ei ole ollut rohkeutta muuttaa pelitapaa pelin edetessä. Itstunto puuttuu mieheltä, miettikääpä viimeistä lehdistötilaisuutta. Baxterin luottopelaajat+hänen "pelitapansa", se yhtälö ei toimi. Hetkittäin on väläyksiä, esim. Hollanti-pelissä, mutta ei. Tietysti tähän vaikuttaa se suomalaisten onneton maalintekoprosentti. No, Baxter on ne ukot sinne valinnut ja pelaavan kokoonpanon määrännyt.
 
Nyt kun tässä keskustelussa on käsitelty potkupallon tilannetta niin varmaan tämä Karjala-turnausuutinenkin sopii joukkoon ?
Ja kun vielä itse olen menossa katsomaan Suomi-Venäjä matsia 11.11. :rolleyes:
===========================================================================
Leijonat nimetty kotiturnaukseen

http://elisa.net/uutiset/urheilu/jaakiekko/?id=94359

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi tiistaina miehistönsä Euro Hockey Tourin kotiturnaukseen.
Jalonen valitsi pelaajat pääosin KHL-liigasta, kotimaisesta SM-liigasta ja Ruotsin Elitserienistä.
Leijonien maalia kotiturnauksessa vartioivat KHL:ssä torjuvat Petri Vehanen ja Karri Rämö.
Puolustuksessa pienenä yllätysnimenä voi pitää JYPin Jyrki Välivaaraa.
Sen sijaan Bluesin Jere Karalahti ei mahtunut Jalosen kuvioihin.

Suomen hyökkääjistä peräti kuusi ansaitsee elantonsa KHL-liigassa: Kazanin Jarkko Immonen ja Niko Kapanen, Magnitogorskin Petri Kontiola ja Juhamatti Aaltonen, Lokomotiv Jaroslavlin Jori Lehterä sekä OHK Dynamon Leo Komarov.

Karjala-turnaus alkaa ensi viikolla 11. marraskuuta.

Suomen joukkue Karjala-turnauksessa:
Maalivahdit:
Petri Vehanen, Kazan
Karri Rämö, Omsk

Puolustajat:
Petteri Nummelin, Lugano
Lasse Kukkonen, Magnitogorsk
Ossi Väänänen, Jokerit
Jyrki Välivaara, JYP
Topi Jaakola, Luleå
Janne Niskala, Magnitogorsk
Juuso Hietanen, HV-71
Pasi Puistola, HV-71

Hyökkääjät:
Jani Tuppurainen, JYP
Perttu Lindgren, Lukko
Ville Peltonen, HIFK
Mikko Lehtonen, Skellefteå
Jarkko Immonen, Kazan
Petri Kontiola, Magnitogorsk
Jori Lehterä, Jaroslavl
Teemu Laine, HV-71
Niko Kapanen, Kazan
Antti Pihlström, JYP
Lennart Petrell, HIFK
Juhamatti Aaltonen, Magnitogorsk
Leo Komarov, OHK Dynamo
 
SM-Liigan kakkosesta, Ässistä, ei yhtään pelaajaa. Tosin koko SM-Liigan edustus on aika vähäinen, 7 pelaajaa vain 4:stä seurasta ( JYP, HIFK, Lukko ja narrit ). Hiukan itsekin ihmettelen tuota Välivaaraa, mutta enpä osaa heti sanoa, kenet olis voinut ottaa tilalle.
 
Missä Granlund on??
 
Hejsan kirjoitti:
Missä Granlund on??

Kotiturnaukseen on aina valittu kokeneita pelaajia, ehkä sinänsä erittäin lahjakas Granlund on tähän saumaan vielä vähän kokematon ?
No, Jalonen varmaankin tietää...
 
vehamala kirjoitti:
Hejsan kirjoitti:
Missä Granlund on??

Kotiturnaukseen on aina valittu kokeneita pelaajia, ehkä sinänsä erittäin lahjakas Granlund on tähän saumaan vielä vähän kokematon ?
No, Jalonen varmaankin tietää...

Joo taitaa olla.

eikö Granlund ollu mukana ja pelasi joku matsin ennen MM turnausta ja teki loisto rankkari maalin......ehkä hän pääse ens vuonna maajoukueseen mukaan.
 
Hejsan kirjoitti:
vehamala kirjoitti:
Hejsan kirjoitti:
Missä Granlund on??

Kotiturnaukseen on aina valittu kokeneita pelaajia, ehkä sinänsä erittäin lahjakas Granlund on tähän saumaan vielä vähän kokematon ?
No, Jalonen varmaankin tietää...

Joo taitaa olla.

eikö Granlund ollu mukana ja pelasi joku matsin ennen MM turnausta ja teki loisto rankkari maalin......ehkä hän pääse ens vuonna maajoukueseen mukaan.

Granlund kärsii aivotärähdyksestä, eikä ole pelannut viimeisiä ( 3-4 ) HIFK:n otteluita. Alkaa toki olla pelikunnossa, mutta se tais pudottaa lopullisesti pois.
 
Jaja se on aika jobbigt jos on hjärnskakning :)

Kivaa että menee Selännen Teemulla hyvä NHL:ssa sija 9 pistepörsissä :)
 
jaha Suomi voitti Karjala cup.
Hyvää että ne löi Ruotsin siinä viimeisessä ottelussa
 
Katooko joku nuorten MM-jääkiekkoa?
 
Raimo Summanen halusi tappella Jaromir Jagr kanssa.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/khl/article12779889.ab

Skickades iväg från klubben
Här är den stora snackisen i KHL.
Coachen Raimo Summanen ville slåss med Jaromir Jagr i omklädningsrummet efter att Avangard Omsk förlorat den sjätte kvartsfinalen.
Det slutade med att klubben skickade hem finländaren.
 
Jääkiekkoilija Teemu Selänne sai Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna tasavallan presidentin Tarja Halosen myöntämän Suomen Leijonan ansioristin
 
Back
Top