Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
NL:n ja Suomen välit talvisodan rauhan teon jälkeen eivät olleet kovin rauhanomaiset.Mitä uutta yritystä? Silloinhan Suomi lähti Saksan kanssa hyökkäämään Neuvostoliittoon 200 000 saksalaista maaperällään. Oli siinäkin oma opportunistinen järkensä, ottaen huomioon että silloin oli jopa todennäköiseltä tuntuva mahdollisuus kolmen kannaksen rajalle ja koko Eurooppaa uhanneen Neuvostoliiton kukistamiselle.
Mitä uutta yritystä? Silloinhan Suomi lähti Saksan kanssa hyökkäämään Neuvostoliittoon 200 000 saksalaista maaperällään.
Neuvostoliiton hyökkäykset Suomea vastaan alkoivat 22. kesäkuuta 1941 kello 6.05 aamulla, jolloin Neuvostoliitto aloitti tykistötulituksen Hangon tukikohdasta suomalaisiin kohteisiin saaristossa ja mantereella sekä lentoiskut suomalaisia laivoja vastaan merellä.
Samana päivänä Neuvostoliitto suoritti useita tykistöiskuja itärajalla
Neuvostoliitto jatkoi ilma- ja tykistöiskuilla suomalaisiin sotilaskohteisiin Suomessa[40]. Suomi pidättäytyi vastaamasta tuleen ja yritti vakuutella puolueettomuutta uudessa sodassa. Suomen ja Neuvostoliiton välillä vältyttiinkin merkittäviltä sotatoimilta muutaman päivän ajan.
Kesäkuun 25. päivänä 1941 Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat Helsinkiä, Turkua, Heinolaa ja Porvoota sekä tusinaa muuta paikkakuntaa noin 500 koneella, joista ammuttiin alas Suomen alueelle 27 konetta. Näiden pommitusten ja aiempien tapahtumien perusteella eduskunnalle antamassaan tiedonannossa hallitus oli tehnyt sen johtopäätöksen, että maa oli joutunut sotatilaan.
Sota julistettiin 26. kesäkuuta 1941. Suomen armeija ja Suomessa olleet saksalaiset joukot aloittivat maahyökkäyksen.
Ukrainan sotakin oli täysin ennustettavissa oleva lopputulos Putinin jo 2007 ilmaisemille huolille Münchenin turvallisuuskonferenssissa
Selvä viestintuoja. Ei sinänsä mitään kovin yllättävää. Sanoisinko takaisinpäin, suottap olla että tuodaan ydinaseita, suottap olla ettei. Omapa on asiamme.Ilmaisun huoli käyttäminen kertoo jo tarvittavan.
Vanha haminalainen sananlasku sanoo, ettei se kätilökään kaikista koppia saa.
Sulla on uskomattoman sileät aivot.
Tekeekö kipeää, kun kävellessä rystyset laahaa maata?
Tiesitkö, että on mahdollista hengittää myös nenän kautta?
Kylläpäs Grandia nyt kovasti huolettaa imperialistis-totalitaristisen Venäjän turvallisuushuolet (= paskapuhe). Minua kiinnostavat paljon enemmän niiden maiden turvallisuushuolet, joita Venäjä uhkaa ja joille Venäjä on satojen vuosien ajan ollut uhka ja tuhon ja kärsimyksen aiheuttaja.
NL:n ja Suomen välit talvisodan rauhan teon jälkeen eivät olleet kovin rauhanomaiset.
Välirauha 21.6.1941 (79 vuotta sitten) - millaiset olivat voimasuhteet Suomen itärajalla aikuisten oikeasti | Uusi Suomi Puheenvuoro
Talvisodan ja Jatkosodan välissä oli Välirauha. Imperialistinen roistovaltio Venäjä oli epäonnistunut yrityksessään valloittaa koko Suomi. Venäjä valmistautui huolella uuteen yritykseen – suurvallan…puheenvuoro.uusisuomi.fi
Lue vaikka wikipediaa välillä.
Ilmaisun huoli käyttäminen kertoo jo tarvittavan.
Tässäpä onkin ensin ollut venäjän etupiiripolitiikka ja puuttuminen naapureiden suvereniteettiin ja vasta sitä seurannut NATO:n laajentuminen. venäjä toistaa tsaarin venäjän ja neuvostoliiton imperialististista suurvaltapolitiikkaa ja käyttää NATO:n uhkaa vain retoriikkana etupiiri- ja laajentumisajatteluunsa puuttumisena. Venäjän huolena on lähinnä etteivät pienemmät naapurit enää alistukaan toteuttamaan etupiiriajattelun tarpeita. Suomessa on oltu hyvin kärsivällisiä venäjän suhteen mutta tämä hyökkäys Ukrainaan oli nyt sitten se viimeinen etappi vanhalla tavalla.Onko täysin käsittämätön ajatus, että kaikkien suvereenien maiden turvallisuushuolia kannattaisi huomioida, ja pyrkiä sellaisiin myyttien ja subjektiivisten kaunojen yläpuolella oleviin ratkaisuihin, jotka OIKEASTI edesauttavat yleistä turvallisuustilannetta. Venäjän pienemmillä naapurimailla on oikeus suvereniteettiin ja omaehtoiseen politiikkaan. Venäjän, ja muiden suurvaltojen, huolet kannattaa niin ikään huomioida, jotta niille ei muodostu motiivia naapurimaidensa suvereniteettiin puuttumiseen.
Vaatimus, sanelu, etupiiri, ...ei ryssällä oikeita huolia ole länsimaiden sotilaallisen uhkan suhteen. Kyllä ryssä tietää ettei Euroopasta löydy edes teoriassa maata, joka suunnittelisi (tai kykenisi) hyökätä sen kimppuun. NATO ei voi puolustusliittona edes aloittaa sotaa, lisäksi Yhdysvalloilla tai muilla länsimailla ei olisi hyökkäyssodassa mitään saavutettavaa. Toki nyt tilanne voi olla muuttunut, kun Puola kehittää voimaa urakalla, toki tämä reaktio ryssän toimintaan....
Eli mitä? Ole hyvä, ja kerro parempi termi.
Eivätkä Neuvostoliiton jatkosuunnitelmat Suomelle(kaan) olleet kesäkuussa 1940 rauhanomaisia, ellei sitten ollut Suomen Kommunistisen Puolueen elossa Stalinin teloituskampanjasta hengissä säilynyt tai Suomessa elävä jäsen, taikka muutoin palavasti Moskova-mielinen.NL:n ja Suomen välit talvisodan rauhan teon jälkeen eivät olleet kovin rauhanomaiset.
Välirauha 21.6.1941 (79 vuotta sitten) - millaiset olivat voimasuhteet Suomen itärajalla aikuisten oikeasti | Uusi Suomi Puheenvuoro
Talvisodan ja Jatkosodan välissä oli Välirauha. Imperialistinen roistovaltio Venäjä oli epäonnistunut yrityksessään valloittaa koko Suomi. Venäjä valmistautui huolella uuteen yritykseen – suurvallan…puheenvuoro.uusisuomi.fi
Venäjän motiiviksi naapurimaiden itsenäisyyteen puuttumiseen riittää niiden olemassaolo.Venäjän, ja muiden suurvaltojen, huolet kannattaa niin ikään huomioida, jotta niille ei muodostu motiivia naapurimaidensa suvereniteettiin puuttumiseen.
Jännä juttu, että nämä ryssän resonaattorit jaksavat aina meuhkata NATO:sta mutta eivät koskaan muista sanoa mitään CSTO:sta tai sen perustamisesta 2000-luvulla. NATO on EU:n puolustusratkaisu eikä mitään rinnakkaisia systeemeitä olla rakentelemassa. Vastaavasti Ryssän kannattaisi laittaa kaikki paukkunsa omaan CSTO-himmeliinsä ja lopettaa vähämielinen NATO-uhriutuminen. Tosin Armenian tapaus osoittaa, että CSTO on pelkkä vitsi, koska ryssä ei ole yhtään kiinnostunut omista liittolaisistaan...Vaatimus, sanelu, etupiiri, ...ei ryssällä oikeita huolia ole länsimaiden sotilaallisen uhkan suhteen. Kyllä ryssä tietää ettei Euroopasta löydy edes teoriassa maata, joka suunnittelisi (tai kykenisi) hyökätä sen kimppuun. NATO ei voi puolustusliittona edes aloittaa sotaa, lisäksi Yhdysvalloilla tai muilla länsimailla ei olisi hyökkäyssodassa mitään saavutettavaa. Toki nyt tilanne voi olla muuttunut, kun Puola kehittää voimaa urakalla, toki tämä reaktio ryssän toimintaan.
Jotta poistutaan teorioinnin piiristä, niin kovin huolestunut ryssä käytännössä tyhjensi kolmen päivän sodan myötä läntiset tukikohtansa - miten tämä oli mahdollista jos ryssällä olisi todellisia turvallisuushuolia? Eli ryssän vaatimus ei ollut huoli vaan katsottiin josko jotain etua irtoaisi puheella.
Ilmeisesti paska peli tämä nyt kerrottu uutinen.
Tässä on mielenkiintoisia erilaisia tulkintoja eri NATO-maillakin, esim. Norjan laki ei mahdollista muiden kuin vapaaehtoisten lähettämistä sotilaallisen avun antoon aseellisiin/vaarallisiin tehtäviin.Reserviläisiä tarvittaisiin Naton tehtäviin.
Nato | Suomi lähettää pian reserviläisiä Nato-tehtäviin – Tämä asiasta tiedetään nyt
Myös reserviläisiä tarvitaan Nato-tehtäviin. Vielä ei ole selvää, millä ehdoilla he voivat palvella. Pelkkään vapaaehtoisuuteen Nato-velvoitetta ei voi rakentaa, sanoo puolustusministeri Antti Häkkänen (kok).www.hs.fi
Tämä on mielenkiintoista, varmaan ajankohtaisempaa olisi muodostaa Suomeen EFP-joukot kuin lähettää suomalaisia muualle. Todennäköisesti tätä kannattaisi tehdä ristiin esimerkiksi Puolan kanssa jotta yhteistyö paranee.Reserviläisiä tarvittaisiin Naton tehtäviin.
– Pahin pelkoni oli – ja olen todella pahoillani, kun sanon tämän, mutta voin puhua nyt suoraan, koska en ole enää pääministeri. Minusta pahin tilanne olisi ollut se, jos yhdellä puolella maapalloa olisi ollut Venäjä ja presidentti Vladimir Putin ja toisella puolella mahdollisesti teidän presidentinvaalienne jälkeen Donald Trump, ja pienet maat, kuten me ja Ruotsi, olisimme siinä välissä.