Suuri maatalouskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja H.A
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Nyt jos koskaan, yrittäjien kanttia koetellaan jatkuvasti kasvavien kustannusten myötä. Mitähän tästä kohta rupeaa oikein seuraamaan, nyt ei kyllä hyvä heilu.
Kuljetusliikkeet ihan kusessa, kuten autoilevat työssä käyvätkin. Kohta työt jätetään tekemättä, kun tuo trendikäs etätyö ei vaan onnistu sohvan nurkasta.
 
Viimeksi muokattu:
Mä kovasti ihmettelen näitä kannabiksesta suomalaisen maatalouden pelastaja-juttuja. Ideana ihan yhtä toimiva kuin vaikka posliinimaalauksesta uusi tulonlähde viljelijöille. Sanotaanko vaikka niin että toki sellainen ihan tavallinen, ikänsä sukutilaa viljellyt isäntämies paljon, eli kaiken maanviljelystä tietääkin, tuo kannabiksen kasvatus on ihan oma tieteenalansa. Ehkä menis jouhevasti jos närpiön tomaattimafia vaihtais tomaatista hamppuun, mutta ihanko tässä suunnitellaan nyt kannabista näille viljapelloille? Jotta tuohon savikkoon lykätään taimet taivasalle nautiskelemaan erilaisista sääilmiöistä ja viljelijä viettää päivänsä kastelemalla, karsimalla, tukemalla, lannoittamalla ja ja ja. Ei tarvitse edes mennä sadon korjuun ja käsittelyn haasteisiin..

Toki kannabiksen kilohinta saa kaikki verorahojen käyttökohteista päättävät henkilöt jenkkaamaan ihan silkasta riemusta, mutta nää tämmöset jutut saa noi vaan vaikuttamaan idiooteilta.

Toki jos saa kaikki itä-helsinkiläiset kaappikasvattajat veroja maksamaan myyntituloistaan, niin sehän on varmasti ihan kiva, joskin yhtä realistista kuin vaihtaa kauranviljely kannabikseen.

Miksei koskaan puhuta oikeista, huippulaadukkaista suomalaisista tuotteista, siis niitä mitä täällä on iänkaiken kasvatettu. Miksei niitä brändätä isolla volyymillä supervientituotteiksi maailmalle ravintoloihin ja ruokahifistelijöille. Enkä puhu kumisista bulkkijuustoista, vesiliruesanssijogurteista enkä kasvirasvasotku”jäätelöistä”. Suomessa saa kasvatettua naurettavan hyvää ja laadukasta talvivalkosipulia, on vanhoja ja todella hyviä kantoja vanhoista lajikkeista, esim. Tomaateista. On alkuperäisrotuisia eläimiä mitkä tuottavat maitoa mistä saa jalostettua oikeasti hyviä tuotteita. Saati se liha minkä voi kasvattaa laidunnuttamalla puskissa ja pöpeliköissä, siitä saa leivottua vaikka ja minkä supermaailmanpelastuslihabrändin Koben kilpailijaksi. Mutta vittu ei, me aletaan kasvattaa kannabista kuten korruptoituneen banaanivaltion kuuluukin
 
Miksei koskaan puhuta oikeista, huippulaadukkaista suomalaisista tuotteista, siis niitä mitä täällä on iänkaiken kasvatettu.
Siksi kun suomalainen viljelijä on haittaeläimestä seuraava.

Demarit oli sitä mieltä, että tapa talonpoika päivässä. Tuo ilmiö tarttui entisen demarin takinliepeeseen niin, että kokoomuksenkin linja on nykyään tuo.

Vaikka nälkä ei olekaan mukava juttu, luulen että ensi talvena saa arvon pormestari tarjota vierailleen nauriiden naatteja, jos sellaisia sattuu jostakin löytämään.
 
Mä kovasti ihmettelen näitä kannabiksesta suomalaisen maatalouden pelastaja-juttuja. Ideana ihan yhtä toimiva kuin vaikka posliinimaalauksesta uusi tulonlähde viljelijöille. Sanotaanko vaikka niin että toki sellainen ihan tavallinen, ikänsä sukutilaa viljellyt isäntämies paljon, eli kaiken maanviljelystä tietääkin, tuo kannabiksen kasvatus on ihan oma tieteenalansa. Ehkä menis jouhevasti jos närpiön tomaattimafia vaihtais tomaatista hamppuun, mutta ihanko tässä suunnitellaan nyt kannabista näille viljapelloille? Jotta tuohon savikkoon lykätään taimet taivasalle nautiskelemaan erilaisista sääilmiöistä ja viljelijä viettää päivänsä kastelemalla, karsimalla, tukemalla, lannoittamalla ja ja ja. Ei tarvitse edes mennä sadon korjuun ja käsittelyn haasteisiin..

Toki kannabiksen kilohinta saa kaikki verorahojen käyttökohteista päättävät henkilöt jenkkaamaan ihan silkasta riemusta, mutta nää tämmöset jutut saa noi vaan vaikuttamaan idiooteilta.

Toki jos saa kaikki itä-helsinkiläiset kaappikasvattajat veroja maksamaan myyntituloistaan, niin sehän on varmasti ihan kiva, joskin yhtä realistista kuin vaihtaa kauranviljely kannabikseen.

Miksei koskaan puhuta oikeista, huippulaadukkaista suomalaisista tuotteista, siis niitä mitä täällä on iänkaiken kasvatettu. Miksei niitä brändätä isolla volyymillä supervientituotteiksi maailmalle ravintoloihin ja ruokahifistelijöille. Enkä puhu kumisista bulkkijuustoista, vesiliruesanssijogurteista enkä kasvirasvasotku”jäätelöistä”. Suomessa saa kasvatettua naurettavan hyvää ja laadukasta talvivalkosipulia, on vanhoja ja todella hyviä kantoja vanhoista lajikkeista, esim. Tomaateista. On alkuperäisrotuisia eläimiä mitkä tuottavat maitoa mistä saa jalostettua oikeasti hyviä tuotteita. Saati se liha minkä voi kasvattaa laidunnuttamalla puskissa ja pöpeliköissä, siitä saa leivottua vaikka ja minkä supermaailmanpelastuslihabrändin Koben kilpailijaksi. Mutta vittu ei, me aletaan kasvattaa kannabista kuten korruptoituneen banaanivaltion kuuluukin
Siksi että suomalainen maanviljelijä ja maaseutu ei saisi vahingossakaan saada mitään maallista Hyvää. Ikinä. Koskaan.
Ja se Tapa talonpoika päivässä- mantra koki saman kohtalon kuin yya-itsepetoskin: osa ihmisistä ja poliitikoista alkoi itsekin uskomaan niihin. Usko juurtui niin syvään hyvään maaperään että se elää ja voi hyvin vielä nykyäänkin tietyissä piireissä. Muuten olen sitä mieltä että toivottavasti se juhana-herttua saa vielä kokea oikean ruokapulan..
 
Olen jossain kommentissani pitänyt Lohea potentiaalisena seuraajaehdokkaana. IL:n mukaan potentiaalisimmat nimet ovat Honkonen, Elsi Katainen ja Pylväs.
 
Viimeksi muokattu:
Minä luulen, että ainut suolentäyte globaalissa ruokakriisissä tulee Helsinkiin kiinalaisissa laivoissa. Niissä ei ole viljaa, vaan erivärisiä dildoja.

Ehkä tuo on kuitenkin parempi kuin venäläisten perseensuristimien toimitus Raatteentietä pitkin. :D
 
Muuten olen sitä mieltä että toivottavasti se juhana-herttua saa vielä kokea oikean ruokapulan..
Juu tätä toivon minäkin näille samantason asiantuntijoille ja päättäjille.
Mutta jos se ruokapula tulisi se varmaan koskettaisi vain niitä nytkin jo heikoimmassa asemassa olevia, ei hyvä ollenkaan. Nämä Juhanan kaltaiset kyllä saa vatsansa täyteen.

Takatalvea pukkaa jos ennusteet pitää, mutta eikös sen ilmaston pitänyt lämmetä?

Kaikki on sekaisin, ei tässä tilanteessa pidä liikaa ajatella yhtikäs mitään. Senkun menee mukana päivä kerrallaan ja mikä parhaalta tuntuu, sitä uskoa parempaan pitää löytyä.
 
Mä kovasti ihmettelen näitä kannabiksesta suomalaisen maatalouden pelastaja-juttuja. Ideana ihan yhtä toimiva kuin vaikka posliinimaalauksesta uusi tulonlähde viljelijöille. Sanotaanko vaikka niin että toki sellainen ihan tavallinen, ikänsä sukutilaa viljellyt isäntämies paljon, eli kaiken maanviljelystä tietääkin, tuo kannabiksen kasvatus on ihan oma tieteenalansa. Ehkä menis jouhevasti jos närpiön tomaattimafia vaihtais tomaatista hamppuun, mutta ihanko tässä suunnitellaan nyt kannabista näille viljapelloille? Jotta tuohon savikkoon lykätään taimet taivasalle nautiskelemaan erilaisista sääilmiöistä ja viljelijä viettää päivänsä kastelemalla, karsimalla, tukemalla, lannoittamalla ja ja ja. Ei tarvitse edes mennä sadon korjuun ja käsittelyn haasteisiin..

Toki kannabiksen kilohinta saa kaikki verorahojen käyttökohteista päättävät henkilöt jenkkaamaan ihan silkasta riemusta, mutta nää tämmöset jutut saa noi vaan vaikuttamaan idiooteilta.

Toki jos saa kaikki itä-helsinkiläiset kaappikasvattajat veroja maksamaan myyntituloistaan, niin sehän on varmasti ihan kiva, joskin yhtä realistista kuin vaihtaa kauranviljely kannabikseen.

Ilmeisesti kyse olisi enemmänkin kuituhampusta. Ei meinaa Suomen suvi riittää niihin toisiin. Kukintavaihe alkaa kun vuorokauden valoisa aika on alle 12h, eli täällä joskus syyskuun lopulla. Siihen sitten 6-9 viikkoa päälle.. toki on autoflowereita jotka aloittavat kukkimisen saavuttaessaan tietyn iän, niitähän ne tuolla metsissä kasvattelevat. Mutta se olisi sitten vähän kuin kannabiksen kossu..tai jos sen hasikseki puristaisi niin ehkä sitä voisi joku ostaakin..

Mutta joo, jokunen vuosi sitten kuituhamppuyhtiö olisi maksanut 500€/ha peltovuokrauksesta. Enemmän olisi saanut jos olisi osallistunut touhuun omilla vehkeillä. En tiedä mikä on hinta nykyään.
 
Nyt vähän kaupunkilaisena avaudun. Kyllä turveteollisuuden osalta kyseessä on kuolleen kissan pomppu ennen alasajoa. Tämä Suomen jalostusaste on sanotaanko mielenkiintoinen. Sveitsissä rakennetaan puusta käkikelloja, Suomessa keitetään volyymillä sellua. Jotain kertoo että joku UPM tekee investoinnit mieluummin Saksaan kun Suomeen. Ei ajattelu talousmetsistä ole EU-tasolla samaa siellä missä päätöksiä tehdään kun mitä se on Suomessa missä näitä meidän talousmetsiämme ei pääsääntöisesti ole hakattu ja muutettu muuhun käyttöön. Toivon että maamme metsäteollisuus ymmärtäisi ettei tapa käyttää puuta ole ihan kestävä reservaatissa nimeltä Suomi vaan kilpailukykyä pitäisi saada muutenkin kuin volyymeilla irti.

Minusta Suomen luonnossa on myös ihan oikeita ennallistettavia kohteita kuten niitä tuhottuja lohijokia ja taimenpuroja. Ojitusten ennallistamisessa varsinkin on ihan hirveä savotta edessä tässä maassa. Myös kaupunkiluontoa tukevia investointeja pitäisi minusta tehdä. Uutisissa oli että Pariisissa istutetaan 170 000 uutta puuta kaupunkiin. Mutta tuo maksaa. Sitten viherpesun tuloksena Suomessa ennallistetaan taksonomiarahoilla jotain halvempia kohteita kuten jotain hemmetin turvepeltoja jossa nyt kasvaa käteni paksuinen vitikko. Eihän tuossa ole mitään järkeä.
 
Turve on uusiutuva luonnonvara, vaikka Putinistit muuta väittääkin.
Suomessa on humidinen ilmasto, joten ilman ihmisen vaikutusta kaikki muuttuu lopulta järviksi ja soiksi. Metsät ovat vain välivaihe ennen soistumista.
 
Puutavaran jalostuksesta.

Olin nuorena miehenä (1996) oppisopimuksella AS-puu nimisessä firmassa vähän aikaa. Yritys valmisti maailman parhaasta puusta, eli kainuulaisesta männystä liimalevyä. Levyt lastattiin rekkaan jonka kyydissä ne taivalti Tanskaan. Tanskalaiset osasi valmistaa niistä huonekaluja. Nämä samaiset levyt sitten rahdattiin Suomeen kalliina huonekaluina. Oppisopimuskoulutukseen kuului myös teoriatunteja Lahdessa. Muistan opettajan sanoneen, että Suomessa ei ole yhtäkään puunjalostukseen nimettyä professuuria. Liekkö tilanne sama nyt 30 vuotta myöhemmin?
 
Puutavaran jalostuksesta.

Olin nuorena miehenä (1996) oppisopimuksella AS-puu nimisessä firmassa vähän aikaa. Yritys valmisti maailman parhaasta puusta, eli kainuulaisesta männystä liimalevyä. Levyt lastattiin rekkaan jonka kyydissä ne taivalti Tanskaan. Tanskalaiset osasi valmistaa niistä huonekaluja. Nämä samaiset levyt sitten rahdattiin Suomeen kalliina huonekaluina. Oppisopimuskoulutukseen kuului myös teoriatunteja Lahdessa. Muistan opettajan sanoneen, että Suomessa ei ole yhtäkään puunjalostukseen nimettyä professuuria. Liekkö tilanne sama nyt 30 vuotta myöhemmin?
Lapin tiivissyinen puu keitetään selluksi ja ikkunapuitteita tehdään alumiinista kun nykyaikainen höttöpuu ei kestä säätä.
Siinä ei oikein kohtaa tarpeet ja kyvyt.
 
Back
Top