Mä kovasti ihmettelen näitä kannabiksesta suomalaisen maatalouden pelastaja-juttuja. Ideana ihan yhtä toimiva kuin vaikka posliinimaalauksesta uusi tulonlähde viljelijöille. Sanotaanko vaikka niin että toki sellainen ihan tavallinen, ikänsä sukutilaa viljellyt isäntämies paljon, eli kaiken maanviljelystä tietääkin, tuo kannabiksen kasvatus on ihan oma tieteenalansa. Ehkä menis jouhevasti jos närpiön tomaattimafia vaihtais tomaatista hamppuun, mutta ihanko tässä suunnitellaan nyt kannabista näille viljapelloille? Jotta tuohon savikkoon lykätään taimet taivasalle nautiskelemaan erilaisista sääilmiöistä ja viljelijä viettää päivänsä kastelemalla, karsimalla, tukemalla, lannoittamalla ja ja ja. Ei tarvitse edes mennä sadon korjuun ja käsittelyn haasteisiin..
Toki kannabiksen kilohinta saa kaikki verorahojen käyttökohteista päättävät henkilöt jenkkaamaan ihan silkasta riemusta, mutta nää tämmöset jutut saa noi vaan vaikuttamaan idiooteilta.
Toki jos saa kaikki itä-helsinkiläiset kaappikasvattajat veroja maksamaan myyntituloistaan, niin sehän on varmasti ihan kiva, joskin yhtä realistista kuin vaihtaa kauranviljely kannabikseen.
Miksei koskaan puhuta oikeista, huippulaadukkaista suomalaisista tuotteista, siis niitä mitä täällä on iänkaiken kasvatettu. Miksei niitä brändätä isolla volyymillä supervientituotteiksi maailmalle ravintoloihin ja ruokahifistelijöille. Enkä puhu kumisista bulkkijuustoista, vesiliruesanssijogurteista enkä kasvirasvasotku”jäätelöistä”. Suomessa saa kasvatettua naurettavan hyvää ja laadukasta talvivalkosipulia, on vanhoja ja todella hyviä kantoja vanhoista lajikkeista, esim. Tomaateista. On alkuperäisrotuisia eläimiä mitkä tuottavat maitoa mistä saa jalostettua oikeasti hyviä tuotteita. Saati se liha minkä voi kasvattaa laidunnuttamalla puskissa ja pöpeliköissä, siitä saa leivottua vaikka ja minkä supermaailmanpelastuslihabrändin Koben kilpailijaksi. Mutta vittu ei, me aletaan kasvattaa kannabista kuten korruptoituneen banaanivaltion kuuluukin