Mistä tuo luku 300 000? Heität sen ihan tyhjästä antamatta mitään referenssiä.
Tämän mukaan Suomessa on luokkaa 50 000 maanviljelijää, riippuen vähän siitä, miten lasketaan.
Tuet eivät suinkaan koske jokaista. Tai siis koskevat siten, että kaikki joutuvat sen turhan rahan lapiointiin osallistumaan. Miksi kauppakassin hinta mihinkään nousisi? Syy, miksi suomalaisille maajusseille pitää sitä rahaa lapioida on juuri siinä, että kv. ruuan hinta on niin alhainen, etteivät he pärjää kilpailussa. Jos pärjäisivät, niin eihän heille sitä tukirahaa tarvitsisi kaataa.
Jos pelloille on taloudellisesti kannattavaa tuotantoa järjestettävissä, niin ei niitä kannata hylätä. Jos ei ole, niin kannattaa. Ihan normaalia taloustieteen ajattelua.
Miksi Suomen DuPont menisi kylmäksi? Eikö se osaa tuottaa tuotteita vientiin? Eikö betonille ole käyttöä muussa kuin maataloudessa?
Sinulle on ehkä uutinen se, että vielä sodan jälkeen puolet Suomen työvoimasta sai elantonsa maataloudesta. Nyt on enää jotain 5%. Eivät ne kaikki ole tässä välillä lähteneet kävelemään, vaan työllistyneet muihin, oikeasti taloudellista lisäarvoa tuottaviin hommiin.
Miksi maatalouden verorahoilla tukemisen lopettaminen olisi haaveilua? Kuten sanottua, se on resurssien kaatamista hukkaan. Ei ole järkeä verottaa lisäarvoa tuottavia tuotantoaloja, jotta voidaan kaataa tukea tuottamattomille, vaan järkevintä on kannustaa ihmisiä tuottamaan sitä lisäarvoa. Tämä on se, millä kansakunta vaurastuu, ei harrastamalla erittäin kalliita harrastuksia veronmaksajien rahoilla.
Ongelma, mikä meillä on tällä hetkellä, on se, ettei asia ole meidän itsemme päätettävissä, vaan maatalousmafia hallitsee koko EU:ta. Suomi ei siis voi yksin lopettaa maataloustukiaisia, koska joutuisi silti osallistumaan muiden maiden maanviljelijöiden tukemiseen EU-jäsenmaksujen kautta. Touhu on lopetettava EU:n tasolla. Tai ei minulla ole mitään sitä vastaan, että jatkossa joku maa jatkaisi omien veronmaksajiensa kuppaamista ja sen rahan kaatamista maanviljelijöille. Suomalaisethan siinä vain hyötyisivät, kun maailmanmarkkinahinnat pysyisivät ylituotannon vuoksi alhaisina. Suomen ei sitä tule jatkaa.
Huoltovarmuudesta olen jo muualla kirjoittanut. Fakta on, etteivät Suomen pellot tuota jyvääkään viljaa ennen seuraavaa elokuuta. Jos haluamme selvitä sinne, meidän pitää joka tapauksessa olla varastojen varassa. Ja varastointi on ihan yhtä mahdollista ulkomaiselle ruualle kuin suomalaisellekin.