Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suurpeto keskustelu

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Ikarus, 29.11.2016.

 1. PSB 5500

  PSB 5500 Kapteeni

  Liittynyt:
  01.01.2016
  Viestejä:
  759
  Tykkäykset:
  1,563
  Pisteet:
  76
  Todistaa sen että ihmislihakin kuuluu susihukkasten ravintoympyrään. Kerran ollut juuri tuolla vieressä kun yhdeltä mieheltä meinasi lähteä sormi. Kyseinen sankari työnsi sormensa verkkoaidan läpi ja susi napsautti hampaat yhteen, oli milleistä kiinni se kynsien leikkuu.. Tästä nimenomaisesta tapauksesta luulen että poika työntänyt kätensä verkosta läpi ja vastuullinen vanhempi ei ole tätä huomannut vaan päivittänyt facebookkiaan miten hienoa olla luonnossa ja sudet suojeltava.. Ja luonto kohtasi Sinut kuten mainos lupasi
   
  näätä, jurppi, Fremen ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,471
  Tykkäykset:
  6,489
  Pisteet:
  636
  ^3 tapausta kymmenen vuoden aikana. Susi, koira tai niiden sekoitus.
  Tämä lajin määritys tuskaa on tuottanut ja tuottaa jatkossakin.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005097450.html

  Vuonna 2009 susi hyökkäsi miehen kimppuun Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Metsuri oli ollut korjaamassa metsäkonettaan, kun hänen kimppuusa hyökkäsi isokokoinen elän. Poliisin mukaan kyseessä olisi ollut susi. Mies onnistui huitomaan eläimen irti kädestään.

  Vuonna 2012 metsänistuttaja sai Hämeenkyrössä hakkuuaukealla odottamatonta seuraa, kun hän havaitsi vapaana kulkevan ison koiraa muistuttavan eläimen. Eläin oli rynnistänyt kohti miestä ja hyppäsi miehen päälle. Mies oli huutanut ja huitonut käsillään, jonka jälkeen eläin poistui paikalta. Varmuutta ei ole, oliko kyseessä susi vai koirasusi.

  Vuonna 2015 poliisi varoitti Ilomantsissa koiraeläimestä, joka puri miestä. Huhuksen kylän alueella kävelylenkillä ollut mies oli saanut kimppuunsa eläimen, joka oli purrut reidestä ja käsivarresta. Poliisi ei kyennyt varmuudella sanomaan, onko kyseessä susi, koira vai niiden sekoitus.
   
  jompez, Sarek1, TBman ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,044
  Tykkäykset:
  17,939
  Pisteet:
  1,286
  Kohtaamisia on varmasti ollut paljon enemmän kuin julkisuuteen tulleet. Varsinkaan yksin liikkuvat miehet eivät juuri tee numeroa kokemuksistaan. Ja kyllä metsissä näkee kaikenlaista kulkiessaan, kun pitää näkimet avoimina.
   
  Fremen, jurppi, Sarek1 ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,118
  Pisteet:
  1,286
  Eipä yllätä näiden "ääri -susisuojelijoiden" toiminta...ihan linjassa muiden vihervasuri aatetoveriensa kanssa ..

   
  näätä, Fremen, Sarek1 ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Sarek1

  Sarek1 Eversti

  Liittynyt:
  26.11.2014
  Viestejä:
  1,737
  Tykkäykset:
  2,409
  Pisteet:
  316
  Niin, näissä lempeäsusifantasioissa mennään pahasti harhaan nimenomaan luontokappaleen inhimillistämisen vuoksi ("syy" tai "vika" ei ole luontokappaleessa itsessään; se toimii oman vaistonsa ja lajilleen tyypillisten tapojen mukaan). Harhamaailmaan ajautumisessa on jotain samaa kuin epätosiin toiveisiin ja haavekuviin perustuvassa ihmissuhteessa, jossa toinen (hoivaaja) kuvittelee rakkaudellaan parantavansa häntä hyväksikäyttävän tahon (väkivalta, rikos, päihteet jne.) ja ottaa kerta toisensa jälkeen dunkkuun menettämättä uskoaan. Ihmisen kyky ripustautua itsepetokseen on suorastaan ällistyttävä.

  Kyllä, minulla on tallessa 70 -luvulla lahjaksi saamani kirja nimeltä Ystäväni Nahani. Minusta kirja oli ja on edelleen hyvä kirja. Siitä huolimatta en edes unissa kuvittele, että susi olisi lajina muuta kuin ravintoketjun yläpäässä oleva peto ja lajikäyttäytymiseltään kuin katupoika, joka ottaa tilan jos se annetaan tai on otettavissa. Se ei ole pahuutta, vaan jokapäiväistä kamppailua selviytymisestä, jota jokikinen eliö maapallolla harjoittaa. Me ihmiset olemme luultavasti ainoita, jotka osaamme unohtaa tämän tosiasian.

  Ja sen kirjan kansikuva tässä:

  IMG_2159.JPG
   
  baikal, Erkki, Fremen ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Ottoville

  Ottoville Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.12.2010
  Viestejä:
  1,770
  Tykkäykset:
  3,153
  Pisteet:
  316
  Miksi Suomessa säikytään susia, mutta australialaiset veneilevät krokotiilien keskellä?

  KROKOTIILIT ovat tappaneet Pohjois-Australiassa yli 30 ihmistä 1970-luvun alun jälkeen. Vuonna 2014 niiden hampaissa kuoli peräti neljä uimaria ja kahlaajaa. Krokotiilit ovat tappaneet lapsiakin. Niille maistuvat myös karja ja koirat.

  Ja silti australialaiset kannattavat krokotiilien suojelua. Ne suojeltiin 1970-luvun alussa, kun vuosikymmeniä jatkunut metsästys uhkasi hävittää ne sukupuuttoon.

  Nyt villejä krokotiileja on Pohjois-Australiassa lähes 150 000, saman verran kuin ennen tehometsästystä.

  Suomessa puolestaan on noin kaksisataa sutta, eikä susi ole tappanut ihmistä sitten vuoden 1881. Suomessa ilmapiiri tuntuu silti olevan vihamielisempi susia kohtaan kuin Australiassa krokotiileja kohtaan.

  Miksi Suomessa pelätään susia?
  KERRATAAN ensin suomalaisten susisuhteen historia.

  Sadat sudet asuivat koko Suomen alueella vielä 1800-luvun puolivälissä. 1700- ja 1800-lukujen kirkonkirjoista on laskettu 175 suden tappamaa ihmistä, iso osa heistä oli lapsia. Tutkijoiden mukaan susipelon kulttuurinen muisti yltääkin tuonne asti.

  Sitten susia alettiin tappaa järjestelmällisesti, ja 1900-luvun alkupuolella se lähes kuoli sukupuuttoon. Kun Neuvostoliiton puolelta saapui susia, niitä jahdattiin ja niistä maksettiin tapporahaa.

  Susi suojeltiin vuonna 1973 poronhoitoalueen ulkopuolella. EU:n myötä suojelu tiukkeni.

  Ongelmayksilöille on saanut kaatolupia, ja susikantaa on vähennetty kaatokiintiöilläkin. Kiistelty kannanhoidollinen metsästys otettiin monen vuoden jälkeen käyttöön vuonna 2015. Sen jälkeen on tapettu vuosittain kymmeniä susia. Välivuosina salakaadot olivat yleisiä.

  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005102735.html
   
 8. jurppi

  jurppi Kenraali

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  2,737
  Tykkäykset:
  5,983
  Pisteet:
  636
  Tuskinpa niitä susia erityisemmin pelätään. Niistä vain koituu monenlaista haittaa..siksi niitä pitää tietenkin vähentää. Paitsi koti-/tuotantoeläimille, metsästyskoirille jne koituvat vahingot susien liian suuri määrä estää myös järkevän riistanhoidon.

  Käytännössä Itä-Suomessa on hirvikanta vähentynyt lähes olemattomiin ja koko maailman viimeiset metsäpeurat (Rangifer Tarandus Fennicus) on katoamassa sukupuuttoon. Jäljellä on enää joitakin satoja yksilöitä..Vasatuotto on käytännössä hävinnyt susilaumojen suihin. Metsäpeuraa esiintyy enää vain pienellä alueella Kainuussa. Laji on paljon enemmän uhanalainen kuin saimaannorppa. Silti metsäpeurojen tilanne ei kiinnosta ensimmäistäkään "luonnonsuojelijaa". Se kertoo kyseisen "suojeluporukan" typeryydestä...millään muulla ei ole väliä kuin susilla.

  Metsästyksellä ei ole mahdollista saada susia hävitettyä..Sitäkin koetettiin meilläkin reilun sadan vuoden ajan. Täysin vapaasta metsästyksestä huolimatta Suomessa säilyi n. 100-200 suden kanta käytännössä koko 1900-luvun ajan.

  Parasta susikannan hoitoa olisi edelleenkin vapaa metsästys. Se pitäisi asumusten läheisyyteen pyrkivät laumat ja yksilöt kurissa. Käytännössä metsästyksellä ei ole mahdollista aiheuttaa pienintäkään vaaraa lajin säilymiselle.

  Muutamaa yksittäistä tapausta lukuun ottamatta salakaatoja ei ole tapahtunut. Väitteet susien "yleisistä" salakaadoista ovat absoluuttisen täydellistä valhetta ns. "suojelijoilta". Tällaiset "tuulesta heitetyt" väitteet kertovat omalla tavallaan "sudensuojelijoiden" epärehellisyydestä. Mitkään poliisin tai oikeuslaitoksen tutkimukset, tilastot, päätökset jne. eivät puolla väitteitä salakaadoista. Paljon enemmän susia kuolee vuosittain jopa liikenteessä, siis jää autojen alle.
   
  Fremen, Sarek1, Erkki ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. jompez

  jompez Kersantti

  Liittynyt:
  06.03.2014
  Viestejä:
  101
  Tykkäykset:
  158
  Pisteet:
  16
  Tämä asetelma kyllä jaksaa korveta aina. Ikäänkuin susiasenteet olisivat jotenkin leimallisen suomalaisia - niitä kyllä vihataan ihan joka paikassa (jos kohta rakastetaankin). Mutta tietylle porukalle on vain tärkeää se, että Suomi olisi jotenkin erityisen rasistinen, naisvihamielinen, homofobinen, nurkkakuntainen, jne. Vähän kun lukee uutisia maailmalta niin huomaa että ehkä se ei olekaan ihan niinkään. Niinkuin vaikka Epsanjassa missä meno susien(kin) suhteen on vähän railakkaampaa kuin täällä:

  [​IMG]

  (via: http://www.ibtimes.co.uk/severed-wolf-head-strung-spanish-street-sign-revenge-attacks-1563173)
   
  Kaira, Fremen, Sarek1 ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 10. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,391
  Tykkäykset:
  1,744
  Pisteet:
  1,286
  Osansa mehtäpeura tokkien vähenemisellä on nuo viime aikaset paskat talvet.

  Ekana on tullut lumi, joka on sulanut.. Sulanut lumi sitten on jäätänyt. Peura ei paljoa sellasesta metästä ole ruokia saanut kaavittua.

  Toki sudellakin on varmasti osansa.
   
 11. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,471
  Tykkäykset:
  6,489
  Pisteet:
  636
  Susi vai koira – tunnistatko kuvista?
  Susihavaintoja tehdään nykyään jokapuolella Suomea. Villin eläimen tunnistaminen vaatii tuntemusta, sillä moni koira muistuttaa sutta. Tässä testissä on kahdeksan kuvaa, joista pitäisi tunnistaa, onko kyseessä susi vai koira.
  4.3.2017 klo 11:56
  http://yle.fi/uutiset/3-9484285

  Nopea testi tunnistamisesta. 8/8 oikein ensimmäisellä yrityksellä.
  Tosin yksi susikuvista on aika rajoilla lajinmäärityksen suhteen, vaan tämän näköisiä on Suomen ''sudet.''

  Jos koirien kanssa on edes vähän touhuillut, lajin tunnistaminen (koira vs susi) ei ole hankalaa.
   
  Fremen, Sarek1 ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 12. PSB 5500

  PSB 5500 Kapteeni

  Liittynyt:
  01.01.2016
  Viestejä:
  759
  Tykkäykset:
  1,563
  Pisteet:
  76
  Saksanpaimenkoiran tunsin ja se sisäkuva oli luultavimmin koirasta.. Mutta näin maallikolle ja suden eläintarhassa nähneelle loppuja joutuisi hivenen arvailemaankin. Taitaisi näille(kin) veijareille olla se DNA-testi tarpeen..
  Edit: tein testin, 8/8 sain. Kuvat ja ympäristö antoi viitteita lajista monessa kohtaa. Koirista monella se sudesta risteyttäminen ei ollut hirveän kauaa sitten tapahtunut eli siden näköä oli ehkä haivaittavissa. Mutta luonnossa olisi ehkä vaikeampi arvailla.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2017
  Sarek1 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 13. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  7,637
  Tykkäykset:
  13,326
  Pisteet:
  1,286
  8/8 itselläkin. Aika helppo ne on kuitenkin eroittaa, etenkin kun kumpiakin tullut nähtyä livenä.
   
  Sarek1 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,044
  Tykkäykset:
  17,939
  Pisteet:
  1,286
  Oliko arvioitava tarkasti Laaksosen kuvan hännäkäs? Mulla meni siinä hetki ja en ole varma vieläkään, vaikka se sudeksi sanotaan. Siinä on SE joku, joka väittää vastaan......rintakarvat ja silmät esim.
   
  Sarek1 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 16. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,471
  Tykkäykset:
  6,489
  Pisteet:
  636
  Se. En kyllä seuraavan Ohtosen kuvan eläimen lajipuhtaudestaan menisi lyömään vetoa, ainakaan isosta summasta.
  [​IMG]
  Junselen ''susi'' jota ruottalaiset lennätti helikopterilla muutamaan kertaan poronhoito alueelta etelään..:D
  Mikä lie ollut tämän projektin lopputulema? Selvää on, että muutaman kruunun homma maksoi.

  http://www.nanomatic.fi/nanomatic/pdf/koirasusi.pdf
  Aika kiinnostavaa juttua susista, koirasusista sekä niiden tunnistamisesta toisistaan.
   
  Fremen, Sarek1 ja baikal tykkäsivät tästä.
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,044
  Tykkäykset:
  17,939
  Pisteet:
  1,286
  Mielellään ei aina viitsisi saitilla ruotia nimeltä ketään. Tämä Ohtonen vetää kyllä niin huolella tunteella, että itku meinaa päästä. Ymmärrän toki tehokeinona, mutta ehkei sentään luonto itsessään ole siinä tilassa, että itkeä pirauttaa pitää joka käänteessä.....ainakaan Suomessa. Ohjelmissa vedetään mutkaa suoraksi niin ei huolella vaan suolella, että sekin tekee pahaa. Mutta varmaan on paljon katsojia, jotka nielevät koko paketin matoineen koukkuineen.
   
  Fremen, Sarek1 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 18. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,499
  Tykkäykset:
  9,674
  Pisteet:
  1,286
  8/8.
   
  Sarek1 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 19. Viljami

  Viljami Kersantti

  Liittynyt:
  19.03.2014
  Viestejä:
  124
  Tykkäykset:
  221
  Pisteet:
  16
  Ai se oli noin hurja hukkanen jota silloin lennäteltiin. No, taas kerran ei voi muuta kuin päätänsä pyöritellä. Mitäköhän siellä on näistä petoasioista vastaavat viranomaiset oikein tuumineet tuon projektin aikana...Toi tunnistustesti oli hauska. Oli tehty varsin helpoksi. Siis sillä olettamalla että koirasusikin on susi...Ei sillä että mikään asiantuntija todellakaan olisin, mutta kyllä minustakin noissa kahdessa yksilössä ikäänkuin tulkinnanvaraa oli. Se on kyllä sanottava, että maastossa varmasti olis täysin mahdotonta jonkun lyhyen näköhavainnon perusteella tehdä varmaa tunnistusta.

  Tuosta Ohtosesta vielä niin minustakin se menee kyllä ihan överiksi se hänen tapansa puhua luontokappaleista. Kaveri on sinänsä ihan sympaattinen tavallaan ja varmasti on paljon luonnossa liikkunut ja luonnosta tietää ja ymmärtää, mutta jotenkin se ylitunteellistaminen vie maun siitä koko hommasta. Varmasti herättää monissa metsien miehissä ärtymystä semmoinen tyyli. Johtuu varmaankini osittain näistä hänen lapsuudenkokemuksistaan myös tämä tunteellinen suhtautuminen toki.
   
  Sarek1, baikal ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 20. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,415
  Tykkäykset:
  4,285
  Pisteet:
  636
 21. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,471
  Tykkäykset:
  6,489
  Pisteet:
  636
  ^Korvat sillä on pienet kuin sudella. Selkälinja pysyy kävellessä suorana, kuten sudella. Lienee siinä määrin susi, kuin meillä on totuttu sutena pitämään. Aidot ja rodullisesti puhtaat sudet ei taajamissa laukkaile, sekoitukset kyllä.

  Suden vatsalinja ei ole nouseva kuten koiralla. Jos urospuolisen koiraeläimen ''töpseli'' näkyy sivulta katsottuna, se on koira tai koirasusi.
  Kynnet sudella ovat täysin mustat. Jo yksi vaalea rantu jossain kynnessä kertoo, että perimässä on koiraa mukana.
  Aidon suden hännänpää on musta ja pää kiilava, otsa ei nouse kuten koiralla. Silmät keltaiset, ruskeasilmäinen ''susi'' ei ole susi.

  Liitteessä RKTL:n 2011 pannoittama ''susi''. Näytteitä otettiin ja lopputulema oli, että eläin poistettiin 5 kk:n päästä koirasutena. Perimäänsä se ehti jatkaa. Jos asiantuntijat ovat kyvyttömiä (tai pikemminkin haluttomia) tunnistamaan koirasuden aidosta sudesta, miten se mahtaa maallikoilta onnistua?
  Tuosta kuvasta kyllä näkee sokea Reettakin, ettei kysessä ole susi. No muuta kun panta kaulaan ja solalle, eh..

  Lähtökohta on tällä hetkellä se, että jokaista metsässä tai taajamassa juoksevaa etäisestikin sutta muistuttavaa karvamöykkyä pidetään viranomaisten taholta aitona sutena.

  Aitoja susi ja sekoituksia voi olla samassa laumassa. Työnjakokin laumassa on selvä. Koirasudet ajaa riistan ja perimältään puhtaat tai puhtaammat sudet suorittaa tappotyön. Aitojen susien laumat on pieniä eikä reviirit mene päällekäin, kuten koirasusilla. Suomessakin on tavattu 18 ''suden'' lauma. Jo lauman koosta voi päätellä jotakin sen rotupuhtaudesta.

  pannoitettu koirasusi.png
   
  Sarek1, JR49 ja baikal tykkäsivät tästä.
 22. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,102
  Tykkäykset:
  6,276
  Pisteet:
  1,286

Jaa tämä sivu