SYYRIA: Kysy suomalaiselta asiantuntijalta Syyrian konfliktista

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
Maanpuolustus.net käyttäjillä on nyt ainutkertainen mahdollisuus kysyä omia kysymyksiä koskien Syyrian konfliktia. Esitä tähän topikkiin yksi tai useampi kysymys koskien Syyrian konfliktia. Asiallisista kysymyksistä poimitaan "parhaimmat" ja ne välitetään eteenpäin suomalaiselle asiantuntijalle.

Kysymykset ja niiden vastaukset vastaajineen julkaistaan myöhemmin.

EDIT. Kysymykset ja vastaukset.
 

larrythorn

Kersantti
Eurooppa on toisen maailmansodan jälkeen pyrkinyt luomaan alueelle rauhaa, voidaanko edes märissä päiväunissa nähdä tämän jatkuvan?
 

Raveni

Greatest Leader
Ratkaisiko Yhdysvaltojen tai länsiliittouman isku Syyrian ongelman (sisällissodan) vai saattaisiko se pahentaa sitä entisestään (eskaloituminen naapurimaihin).
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Onko Yhdysvaltojen mahdollinen isku Syyriaan suurikin yllätys? Mikä on Israelin näkökanta ja intressit Syyrian suhteen?
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Tuottavatko Venäjän Välimerellä toimivat alukset ilmatilannekuvaa Syyrian asevoimille? Voiko Syyria sammuttaa tutkansa ja luottaa ennakkovaroituksen osalta venäläisiin? Kuinka lähellä venäläiset alukset ovat Syyriaa?
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Voiko sota eskaloitua? Mikä on todennäköisyys Iranin, Venäjän ja jopa Kiinan mukaantulolle?
 

Merten sheriffi

Supreme Leader
Kuinka todennäköisesti USA käyttää ilmavoimiaan ensi-iskussa?
Onko odotettavissa Syyrian ilmavoimien toimintaa hyökkäyksen aikana?
Iskeekö Syyria takaisin ja jos, niin miten?
 

crane

Kenraali
Olisiko mahdollista,että jopa Venäjä tekisi iskuja Syyriaan?
 
Mikä mahtaa tälläkertaa olla se konkreettinen kauppatavara, jolla Yhdysvallat ostaa Venäjän hyväksynnän Syyrian operaatiolle? Tämäntapaisten operaatioiden kulisseissa käydään suurvaltojen välillä aina jotain vispilänkauppaa ja täysin ilmaiseksi ei Venäjä ole ennenkään liittolaisiaan hylännyt.
 

Tähystäjä

Eversti
Millaisessa tilanteessa Yhdysvallat voi katsoa onnistuneensa mahdollisissa sotilaallisissa toimissa? Mitä vaaditaan sotilaallisten toimien lisäksi, jotta hyväksyttävä lopputulos konfliktiin saadaan?
 

Tähystäjä

Eversti
Mikä on Syyrian ilmapuolustuksen tämänhetkinen tila? Onko Syyrian armeijalla realistisia mahdollisuuksia torjua länsivaltojen ilmahyökkäystä tai aiheuttaa hyökkäävälle osapuolelle tappioita?
 

Tähystäjä

Eversti
Miten Bashar Al-Assadin hallinto varautuu mahdolliseen sotilaalliseen iskuun? Entä, miten arvioit Syyrian reagoivan sotilaalliseen iskuun sen tapahtuessa?
 

Tähystäjä

Eversti
Miten todennäköisenä pidät, että Syyriassa käytetään kemiallisia aseita vielä nykyisten iskujen lisäksi? Mikä on Iranin rooli konfliktissa, tuleeko Iran reagoimaan jotenkin länsivaltojen mahdolliseen iskuun, ja jos tulee reagoimaan, niin miten?
 
Käyttäjät: ''Tähystäjä'' ja ''larrythorn''.. Ei kysymysten määrä, vaan se laatu. Tuo menee teillä ihan ''monkeybusiness'' -puolelle. :)

Mitäpä jos jokainen saisi lähettää vain yhden ainoan kysymyksen???
 
Top