Tämäkään ei ole Turkille mieleen. Kurdit avaavat konttorin Moskovaan.
http://www.naharnet.com/stories/en/...w-office-amid-kremlin-push?platform=hootsuite
http://www.naharnet.com/stories/en/...w-office-amid-kremlin-push?platform=hootsuite
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tässä suhteessa tosin olen joskus miettinyt, onko kyse osittain näkökulman tuomasta harhasta (länsimaisesta kuplasta). Me elämme tällä hetkellä varsin kehittyneessä yhteiskunnassa, jossa väkivaltaisten välienselvittelyiden jäljiltä on päästy etenemään rauhanomaiseen yhteiskuntamalliin. Vastaava kehityskaari on kuitenkin vielä läpikäymättä varsin suuressa osassa maailmaa. Yhteiskunnallinen kehitys tuskin kuitenkaan mitenkään automaattisesti "säteilee" ympäri maailmaa vaan kunkin sivilisaation on käytävä polku läpi itse. Mieluusti rauhanomaisesti, mutta aika pitkälti länsimaidenkin kehityskaaren matkan varrelta löytyy varsin brutaaleja ajanjaksoja. Ranskan vallankumous, USA:n sisällissota, Espanjan sisällissota, I ja II maailmansota, jne. Tie diktatuureista, orjuutuksesta ja vallanhimoisista empiireistä kohti ihmisoikeuksia ja demokratiaa on tainnut käydä aika verisen polun kautta jokseenkin kaikkialla.Olennainen ero Syyrian meininkiin oli tietysti se että v. 1918 Suomen tapahtumat olivat muualla maailmassa normi_settiä. Tänä päivänä taas assadilaisten, ISISin yms. tempaukset ovat varsin poikkeuksellisia.
On otettava myös huomioon, että ns. ihmisoikeudet, tai siis etenkin yksilönvapaudet, olivat 1800-luvun loppupuolella kova sana Euroopassa. Sotiakin oli 1800-luvun loppupuolella vähän, ja vaikka kansanvaltaisuus olikin pienempää, niin yksilönvapaudet olivat paljon tärkeämpi arvo kuin I maailmansodan jälkeisenä aikana. Vaikka 1800-luvun monarkiat olivat monessa tapauksessa autokraattisia, koettiin valtion tarve tavallisten kansalaisten elämään puuttumiseen paljon pienemmäksi kuin nykyään. Esimerkiksi pelkkä EU rajoittaa enemmän yksilönvapauksia, kuin Ranska, Saksa tai Itävalta 1800-luvulla.Tie diktatuureista, orjuutuksesta ja vallanhimoisista empiireistä kohti ihmisoikeuksia ja demokratiaa on tainnut käydä aika verisen polun kautta jokseenkin kaikkialla.
Ihmettelen sitä että minne ja miten saudit meinaa joukkonsa viedä varsinkin jos raskasta kalustoakin siirretään.
Turkin kautta pohjoiseen vai jordaniasta etelään
Onkohan näillä mitään yhteyttä toisiinsa?Hetki sitten twitterin puolelta luin viestiä, jonka mukaan Saudien ja Irakin vastaisella rajalla Hafr al-Batin alueella on voimakasta sotilaallista liikehdintää (lähteenä Muthanna Faleh Ziadin alueen kuvernööri tjsp). Kyseinen alue on aivan Irakin eteläosissa Kuwaitin rajaseudulta länteen eli vaikea vielä päätellä mikä tämän Saudien puolella olevan liikehdinnän tarkoitus on. Rajaa myöten kohti luodetta ja Jordanian kautta Syyriaan vaiko jopa röyhkeästi Irakin kautta Syyriaan? Mikäli Irakin kautta niin epäilenpä, että on virheliike josta seuraa yhteenottoja Iranin maaperällä vähintäänkin militanttien kanssa, jollei jopa asevoimien.
vlad
IS paikalla Saksassa: Venäjä ja USA aloittivat Syyria-neuvottelut
Venäjän ja Yhdysvaltain ulkoministerit ovat aloittaneet Saksan Münchenissä tapaamisen, jossa yritetään löytää edes jotain edistystä Syyrian sodan ratkaisemiseksi.
Tapaamisen asetelmia on kuvailtu etukäteen äärimmäisen vaikeiksi, sillä Venäjä ja Yhdysvallat ovat yhä edelleen eri mieltä liki kaikista asioista.
Venäjän ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Maria Zaharova julkaisi omilla Facebook-sivuillaan muutaman kuvan Sergei Lavrovista ja John Kerrystä.
– Lavrov ja Kerry ovat Münchenissä. Tapaaminen on alkanut, Zaharova kirjoitti lyhyesti.
Yhdysvallat vaatii Syyriaan pikaista tulitaukoa, jotta uhkaava humanitaarinen katastrofi saadaan estettyä muun muassa Aleppon alueella. Venäjä on etukäteistietojen mukaan ehdottanut, että tulitauko alkaisi 1. maaliskuuta, mutta lännessä ehdotusta on pidetty lähinnä ajanpeluuna Venäjän ja Syyrian Bashar al-Assadin pussiin.
– Me olemme tehneet tulitauon aikaansaamiseksi omat ehdotuksemme, jotka ovat varsin konkreettisia. Odotamme nyt amerikkalaisten vastausta, Lavrov sanoi Münchenin tapaamisen aluksi uutistoimisto Tassin mukaan.
Julkisuuteen ei ole vielä tullut tarkempia yksityiskohtia Venäjän ehdotuksista. Yhdysvaltain edustajat ovat kuitenkin etukäteen viestittäneet, että torstain tapaamisessa tuskin saadaan aikaan läpimurtoa tulitauosta.
– Toistaiseksi ei ole yhteisymmärrystä muusta kuin siitä, että tulitauko tarvitaan. Kaikki muut yksityiskohdat, päivämäärät ja osapuolten roolit täytyy vielä sopia, amerikkalaisdiplomaatit kertoivat nimettömänä CNN:lle ennen Lavrovin ja Kerryn tapaamisen alkua.
Münchenin Syyria-neuvottelut käydään torstaina ennen varsinaista turvallisuuskokousta, joka pidetään perjantaista sunnuntaihin. Suomesta turvallisuuskokoukseen osallistuvat presidentti Sauli Niinistö ja puolustusministeri Jussi Niinistö.
Arja Paananen, München
Taisteluja menaghin lentokentästä. Koko vaunumiehistö naisia.
when you realize
Onkohan näillä mitään yhteyttä toisiinsa?
Saudi Arabia confirms that it will deploy troops to Syria
http://www.conflict-news.com/saudi-...will-deploy-troops-to-syria-in-coming-months/
Jostakin syystä kuulostaa kuin laukaukset kuuluvat ekana ja sitten osumat.
Ex-diplomaatti pitää jo selvänä: ”Venäjän motiivi on saada aikaan EU:ta horjuttava kansainvaellus”
Ex-diplomaatti, historiantutkija Jukka Seppinen kirjoittaa blogissaan pitävänsä hyvänä sitä, että Nato on ottamassa roolia Euroopan pakolais- ja siirtolaiskriisin hoitamisessa.
– Sodankäynnin muotojen sirpaloituminen perinteisestä avoimesta kenttäsodasta monimutkaisiksi toimiksi vihollista vastaan oikeuttaa Nato-maat puolustuksellisiin toimiin, Seppinen kirjoittaa.
Hänen mielestään ”alkaa olla jo selvää”, että yksi Venäjän motiiveista Syyriassa on saada aikaan EU:ta horjuttava kansainvaellus.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/172...-venajan-motiivi-saada-aikaan-euta-horjuttava
Ex-diplomaatti pitää jo selvänä: ”Venäjän motiivi on saada aikaan EU:ta horjuttava kansainvaellus”
Ex-diplomaatti, historiantutkija Jukka Seppinen kirjoittaa blogissaan pitävänsä hyvänä sitä, että Nato on ottamassa roolia Euroopan pakolais- ja siirtolaiskriisin hoitamisessa.
– Sodankäynnin muotojen sirpaloituminen perinteisestä avoimesta kenttäsodasta monimutkaisiksi toimiksi vihollista vastaan oikeuttaa Nato-maat puolustuksellisiin toimiin, Seppinen kirjoittaa.
Hänen mielestään ”alkaa olla jo selvää”, että yksi Venäjän motiiveista Syyriassa on saada aikaan EU:ta horjuttava kansainvaellus.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/172...-venajan-motiivi-saada-aikaan-euta-horjuttava
Mikä on syyrialaisten osuus kansanvaelluksesta? suomessa ei ainakaan suurin. Imisiä tulee eurooppaan irakista,syyriasta,sudanista,somaliasta,albaniasta... lista on loputon. Ja aivankuin tuo seppinen olisi unohtanut välimeren pakolais kriisin eli libya jossa natollakin oli roolinsa.
Tälläisellä ajatustavalla eu kaivaa itselleen haudan, jos ei tunnusteta omia virheitä ja saamattomuutta..Suljetaan silmät ja syytetään muita, täysin varma tapa saada eurooppa asutettua uusilla asukkailla.
Sitten nämä merkkelit,junckerit,Schulzit,sipilät, stupit, orvoot...
" Sodankäynnin muotojen sirpaloituminen perinteisestä avoimesta kenttäsodasta monimutkaisiksi toimiksi vihollista vastaan oikeuttaa Nato-maat puolustuksellisiin toimiin, Seppinen kirjoittaa"
Jos nato ottaisi jonkun roolin pakolaisasiassa niin korkeintaan jotain huopien jakoa jossain kreikan saaristossa. Samat eurooppalaiset poliitikot loppupeleissä naton toimista euroopassa päättää.
![]()
![]()
![]()
![]()
Putin aiheutti euroopan pakolaisongelmaEuroopan unionin on syytäkin kaatua jos ajatus on tälläistä
Onneksi sentään itäeurooppalaiset pistää hanttiin, lakki heille