Joo, Puna-armeijan potentiaali kulminoitui kuitenkin jossain -70-luvun puolivälissä. Aika hyvä merkki oli näköjään se, että Solidaarisuus-ammattiliike jäi tukahduttamatta -70-luvun lopussa NL:n voimin, vaikka sitä pidettiin varmana. Isä-vainaa sanoi tuolloin, että jos NL ei marssita joukkojaan Varsovaan ja telakkakaupunkeihin niin se tarkoittaa sitä, että NL:n asema ja voima on muuttunut tai muuttumassa todella paljon.
Länsiteknologia oli jo -80-luvulla rankasti ohittanut NL:n. Toki oli aloja ja sektoreita, joissa NL oli edelleen jopa Kurko, mutta kokonaisuus oli karannut ulottuvilta.
Oikeasti NL olisi ollut virtsassa, jos se olisi aloittanut hyökkäyksen ihan siksikin, että oikeesti siltä olisi loppunut syömäkamppeet. Siellä oli valmiuksia mm. palstaviljelyyn, mutta jälkeenpäin on todettu, että siemen-, lannoite-, osaamisvaje olisi pitänyt huolen siitä, että nälänhätä olisi ollut selviö. Usa Can ja kumppanit pitivät huolen mm. maissia ja vehnää viedessään, ettei NL kyennyt kasaamaan isoja varastoja vaan kädestä suuhun mentiin. Tosi fantsua. Stalinin suurin pökäle oli osaavan talonpoikaluokan likvidointi, NL kaatui pitkälti myös siihen eli se ei kyennyt saavuttamaan ravinnontuotannossa omavaraisuutta kuin parhaimmillaan noin 60-prosenttisesti ja oli näin "vihollistensa armoilla".
Tämän ym. pökäleen helmiä nautitaan vieläkin Venäjällä. Junkkernau, ilmasto ja maaperä sallisi sinänsä vaikka millaisen maataloustuotannon, mutta mistäs otat osaavat farmarit? Ja tosiasia on, että farmari on sellainen ammatti, joka näköjään vaatii pitkät perinteet, pääomien kertymisen pitkällä aikavälillä ja huolenpitoa viljelysmaista, elikoista ja hyvälaatuisen lopputuotteen.
Sitä monesti näitä sota-asioita hahmotellaan vain panssariyhtymien näkökulmasta, montako lentsikkaa ja sotilasta on käytössä jne. onko Fuldan kapeikossa ahdasta vai pitääkö kiertotie keksiä Vulvan kautta? Pah, ruokavarastot tyhjinä ei lähdetä mihinkään sotaan tai sitten lähdetään epätoivoiselle ryöstöretkelle asetelmista, jotka eivät välttämättä ole otolliset.